X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I Huawei :)
    Dziękuję za życzenia powrotu do zdrowia
    Lilalo trzymam kciuki za Twój sukces, za ciążę.

Bella93 lubi tę wiadomość

• aniab2205 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allegro rozumiem, huawei rozumiem, ale tymbarku? Aaaa, ta stara, z bucikami? Ekstra jest:) Ja uwielbiam tę allegro za widok łez w oczach dziadka. Cudny jest

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie pomyślałam teraz, że ojciec mojego męża będzie takim dziadkiem. Strasznie łatwo się wzrusza.

Martoszka, Bella93, Polly_love lubią tę wiadomość

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
  • Pola853 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab2205 wrote:
    Pola jak się czujesz? Trwasz jakoś w tym wszystkim?
    Emocje już ochlonely po pogrzebie chociaż jak jestem u rodziców i słychać drzwi to mam wrażenie że tata wejdzie do domu ... żałuję że tyle rzeczy mu nie powiedziałam a przede wszystkim za to że jest i ze go kocham... Smutne te święta będą dla nas ... Chyba pierwszy raz od transferu nie doszukuje się objawów ani nie wnikam co w danym dniu powinno się dzień z zarodkiem ...
    Podczytujr Was wieczorkiem ale nic nie pisze nie chcę straszyć ponurym humorem ...
    dziewczyny dzialajacie i dazcie do celu i za wszystkie trzymam kciuki ;)

aniab2205 lubi tę wiadomość

• sylvuś Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Sylwuś, a jak wygląda in vitro na naturalnym cyklu? Jest jakaś delikatna stymulacja czy polega się tylko na naturalnej produkcji?

Czuję się całkiem inaczej niż w ciąży z Olgą. Nie mam mdłości, wrażliwości na zapachy, zwrotów głowy, migren, co bardzo mi dokuczało od samego początku poprzedniej ciąży, za to boli mnie brzuch, czego wtedy w ogóle nie miałam. Dlatego nie potrafię się wyluzować, boję się, że coś nie gra.
    Wizyta dziś o 17.45. Na serducho jeszcze za wcześnie, ale mam nadzieje, ze chodziaz prawidłowy pęcherzyk będzie.
    Podobno jest jakaś lekka stymulacja,pewnie clo albo lametta.
    Bardziej uciążliwe bo trzeba co 2 dni albo codziennie być w klinice.
    Sama nie wiem jak będzie,pewnie dowiemy się coś więcej na wizycie.

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiamar wrote:
    Bez refundacji jest to ok 4000 zł w zależności jaki lek i jakie dawki
    U mnie ostatnio wyszło ponad 5000 :(

• sylvuś Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly jesteś już w domku?
    Co się stało że wylądowałaś w szpitalu- zdrowiej szybciutko :)

Nie zaglądałam przez 2 dni a tu tyle informacji.
    Dobrej nocki i jutro miłego dnia Wszystkim :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola853 wrote:
    Emocje już ochlonely po pogrzebie chociaż jak jestem u rodziców i słychać drzwi to mam wrażenie że tata wejdzie do domu ... żałuję że tyle rzeczy mu nie powiedziałam a przede wszystkim za to że jest i ze go kocham... Smutne te święta będą dla nas ... Chyba pierwszy raz od transferu nie doszukuje się objawów ani nie wnikam co w danym dniu powinno się dzień z zarodkiem ...
    Podczytujr Was wieczorkiem ale nic nie pisze nie chcę straszyć ponurym humorem ...
    dziewczyny dzialajacie i dazcie do celu i za wszystkie trzymam kciuki ;)
    Pola, czekałam tu na Ciebie. Kilka kat temu odeszła moja Mama. Także przed BN. Znam ten ból, gdy odchodzi ukochany rodzic a wolne miejsce przy stole staje się nader symboliczne. Święta będą w tym roku zwyczajnie dla Was smutne ale coś Ci zdradzę- wszystkich wspólnych chwil, wspomnień, uczucia i tego wszystkiego co Cię z Nim łączyło, nikt Ci nie zabierze. I choć teraz wszysyko jest świeże i jest Ci zwyczajnie smutno to z czasem ten ból w sercu oswoisz i z czasem będzie po prostu lepiej. Mówi się, że często smierć zabiera kogoś by na świat mógł przyjść ktos nowy. Ja się z tymi słowami nie zgadzam, ponieważ na swiecie jest miejsce dla wszystkich. Nie musi odchodzić ktoś kto mogł jesCze życ by świat przywitał małego człowieka. Ale wierzę, że masz gdzieś obok wyjątkowego Przyjaciela, którego dłoń na ramieniu odczujesz nie raz. Całym sercem życzę Ci tej ciąży. Z happy endem. Trzymaj się ciepło, cieplutko...
    Sylvuś jakis czas temu przeziębiłam się a po wybraniu antybiotyku i wyleczeniu gardła rozbolał mnie migdał. I wczoraj lekarz skierował mnie do szpitala, gdzie miałam równe dziwne rzeczy robione. Okazało się, że winowajcą jest ząb-ósemka, którą dzis po wyjściu ze szpitala usunęłam. Wyszłam na własne żądanie ponieważ nie trzeba było migdału usunąć a jedynie go nakłuć. Ząb wyrwany, kolejny antybiotyk na pokladzie. Głos straciłam ale licze, że do Wigilii przemówię :)

natty85, jomi81, Dianka, Pola853, sylvuś lubią tę wiadomość

• Pola853 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly love
    Dziękuję ;* jestes niesamowita tak wszystko umiesz obrać w słowa ;) może jakaś literatką jesteś? ;)
    Z tego wszystkiego nie napisałam, że życzę Ci zdrówka i żebyś doszła do siebie do wigilii
    Ps szkoda,ze wtedy w piatek tak Cie rozlozylo w Gamecie bylo tak pusto ze pewnie od razu wiedziały ze Ty to Ty a ja to ja ;)

Polly_love lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żadna ze mnie literatka :) to przychodzi samo, gdy czuję, że po drugiej stronie jest dobry Człowiek.. dziękuję za życzenia. Uwierz mi, że i ja żałuję. A we wtorek, nim trafiłam do szpitala, byłam w Gamecie u IP. I w klinice była czekająca na wizytę u MR dziewczyna i ja do IP. Klinika widmio..: IP mówił, ze to przed święta ale pózniej stwierdził, że właściwie nie tylko...

• katrina Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, cieszę się, że jakoś się trzymasz.

lilaloo, kciuki za jutrzejszą betę zaciśnięte :) A jeśli chodzi o wahania nastrojów, to pogadaj z moim mężem :P Aktualnie ma przefikane, bo naprawdę ostatnio jestem okropna. Wszystko mnie drażni, o wszystko się czepiam .. Na szczęście większość dnia przesypiam ;)

Jeśli chodzi o mnie to dzisiejszy dzień zapisał się jako kolejny z serii tych najpiękniejszych w moim życiu :) Taki co powoduje, że wszelkie rozterki i wątpliwości znikają.

e96af23843675c64gen.jpg

Polly_love, PragnącaDziecka, sylvuś, aniab2205, asiamar, natty85, jomi81 lubią tę wiadomość

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • Pola853 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrina
    twój dzidziuś już przypomina małego czlowieczka mmm piękne zdjęcie a pewnie emocje które Ci towarzyszyły bezcenne ;)

katrina lubi tę wiadomość

• Pola853 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak programu bardzo odczuli mi mówił ze lekarze musieli poodchodzic min poszli do zdunskiej Woli jego koledzy No i Bożena Welegus jak któraś dziewczyna miała zabieg robiony w Gamecie to ja zna cały kordynator bloku operacyjnego była a teraz... Ciekawe co z klinikami będzie jak PiS w ogóle zabroni in vitro. Jedno mnie zastanawia mają większość w sejmnie i kto na nich głosował ? Bo z każdym co rozmawiam to tylko nie PiS a jednak sukces w wyborach osiągnęli

• katrina Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola853 wrote:
    Katrina
    twój dzidziuś już przypomina małego czlowieczka mmm piękne zdjęcie a pewnie emocje które Ci towarzyszyły bezcenne ;)

Nie powiem, łezka w oku się zakręciła .. Machało już nawet nóżkami! Bezcenny widok .. :)

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • Ginka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrina, piękne zdjęcie z USG.

Niedługo USG prenatalne będziesz szła do Kozarzewskiego?

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• aniab2205 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka, a kiedy Ty teraz wizytujesz? Jesteś jeszcze u Banachowej czy już się przeniosłaś?

Lilaloo, kciuki za betę&&&&&&

08.18r-et nieudany
  • Ginka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, teraz 02.01. Nadal jestem u Banach, bardzo ją lubię, ciężko mi się z nią rozstać :)

Po nowym roku muszę podjąć jakąś decyzję

Lilaloo, kciuki za betę - robisz w Gamecie?

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrina, no piękny mały człowiek na tym zdjęciu :) Cudny widok.

Lilaloo, kciuki za betę.

Pola, cieszę się, że jakoś sobie radzisz. To będą na pewno bardzo trudne święta dla Was, ale wierzę, że Twój Tato będzie czuwał nad Wami.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, taka sytuacja. Nad ranem jak zawsze poszłam do łazienki zapodać sobie crinone. Na aplikatorze krew :( Wytarłam papierem, na papierze też krew, świeża, ale niedużo. Poszłam do łóżka, obudziłam męża, poryczalam się, po 15 minutach na papierze świeżej krwi juz nie było, jedynie takie małe brunatne pozostałości skrzepniętej krwi. Teraz, czyli po godzinie, praktycznie czysto. Czy myślicie, że możliwe, że to jakieś miejscowe uszkodzenie naczynka podczas aplikowania crinonu?

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi mysle ze w ciazy tam w srodku jest wszystko rozuplchnione i moglas uszkodzic sobie aplikatorem.

2nn3dqk38okw5rud.png
‹‹ 621 622 623 624 625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ