X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Ja tez w temacie badań,mam kilka pytań. Zielinka co poz? To jakis skrot? Umowiłam sie wczoraj na wizyte 04.01 czekam na III procedure. Niestety nikt nie wie kiedy beda pieniadze:'( Po przeniesieniu z invikty byłam w gamecie w październiku u R.B.zleciła mi badania hormonow i histeroskopie,zrobiłam. Teraz sa jeszcze te dodatkowe tak jak pisała KasicaLisica,napisz gdzie je robiłaś? Juz raz placilam za wizyte 180 i tylko 1miała być odpłatna,teraz podobno tez mam zapłacić 150 chociaz jestem w programie rządowym:-\ Wy tez placicie?
    Takasobieja a jak u Ciebie,jestes tu od poczatku,kiedy masz wizyte? Tez musisz za cos placic?
    Dziewczyny gdzie robicie badania w Łodzi?
    Kiedys robilam w labolatorium na Piotrkowskiej bo w luxmedzie sa drogie ,za wit d dałam prawie 100:-! Jak sie podzielimy wiadomościami to moze cos w kieszeni zostanie bo w gamecie drogo niestety.
    Miłej niedzieli pomimo deszczu:-D
    Ja czekam na @ choc wolałabym zeby spelnily sie marzenia i zeby nie przyszedl,jak co mc jest nadziejaB-)

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • asiamar Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvuś ja też płaciłam za wizytę mimo że jestem w programie tłumaczyli to tym , że nie jestem na wizycie kontrolnej przed transferem a na wizycie po receptę i badania . Dla mnie to kolejne naciąganie na kasę , ale cóż zapłaciłam zrobiłam tylko badania które pobiera się z pochwy a resztę zrobię w diagnostyce.

Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
    Gameta Rzgów <3 <3 <3. Jest cud ❤
  • orchidea89 Debiutantka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiamar jeszcze jedno pytanie skoro już tyle wiesz to powiedz mi bo z rządowego programu mamy niby trży podejścia tak? I skoro nie uda się za pierwszym razem to za ten drugi raz tez trzeba płacić te kolejne 4 tysiace? Czy to juz jest jednorazowo prży pierwszej próbie i później nie trzeba robić znowu ty samych badań i znowu tyle płacić. Czy prży każdej kolejnej wydajemy te 4 tysiące i w sumie co miało być za darmo to wychodzi kolo 12 tysięcy. Czy jest zupełnie inaczej? Dla nas tylko in vitro chyba zostaje a na pieniądzach tez nie śpimy dlatego tak szczegółowo pytam.

jedna ciąża pozamaciczna, nieudane pierwsze in vitro, brak mrozaczkow
    Orchidea89
  • ancoma Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc badan jest wazna tylko 6 miesiecy , jezeli kolejna procedura zmiesci sie w tym terminie to nie trzeba powtarzac badan

• ancoma Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy dzwonili do Was kiedys z embriologi z Gamety w niedziele , czekam na wiesci o moich 2 groszkach zostawonych w kilince i umieram z niecierpliwosci

• asiamar Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea większość badań ważna jest 6 mc , więc jak pisała Ancoma jeśli zmieścisz się w terminie badań nie powtarzasz.

• orchidea89 Debiutantka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha dzieki za odpowiedz. a czy ktoras z Was zmiescila sie w tym terminie czy robia tak zeby czekac i placic od nowa?

jedna ciąża pozamaciczna, nieudane pierwsze in vitro, brak mrozaczkow
    Orchidea89
  • ancoma Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wyrobiłam sie z 2 podejsciami pod jedne badania

• zielinka_97 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwus POZ czyli podstawowa opieka zdrowotna czyli przychodnia.

sylvuś lubi tę wiadomość

Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy <3, 31.10.2016 synuś jest z nami <3
    Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️
  • ancoma Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny normalnie chyba cud sie zdarzył , po transferze dwóch 3 dniowych zarodkow klasy A , 2 klasy B zostały pod obserwacja , wczoraj była piata doba , strasznie sie niecierpliwiłam na wiesci , dzis rano nie wytrzymałam i zadzwoniłam sama do nich , powiedzieli ze narazie jeszcze nie osiagneły stadium blastocysty , zadzwonia popołudniu z wiadomosicami . Jeden z tych moich paskudnych leniwców do popołudnia zrobił sie blasta 4 CC . :)
    moze to nie idealna blastka ale moj pierwszy mrozaczek od 3 prób :) radosc niezmierna

Martoszka, asiamar, Agniesia30, takasobieja, sylvuś lubią tę wiadomość

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zrobiłam dziś badania do IUI w mieście powiatowym - za siebie i męża zapłaciłam 230 zł, w Gamecie wychodziło 500 zł. Pani doktor kazała się pojawić z wynikami tuż przed świętami. Zatem dzwonimy, żeby się umówić, a Pani doktor wcale nie pracuje 23 grudnia, ani tym bardziej 24 jak zapewniała. Ręce opadają :( To w praktyce oznacza, że inseminacja będzie możliwa dopiero w lutym. Kolejny raz Gameta traktuje nas jak idiotów. Nie mamy już siły. Najpierw chcemy zmienić lekarza, jak drugi nas zawiedzie, to pozostanie zmiana kliniki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 17:37

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w środę chyba pojadę do R.B. zastanawiam sie tylko ile kazą mi zapłacić. Bo w sierpniu bylam u J.M. i placilam jak za 1 wizytę, a teraz po zmianie lekarza będzie 180 czy 150?

M&M
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cholera wie. Mam nerwa na tę klinikę. Takie niepoważne traktowanie mnie irytuje. Przecież każdy miesiąc jest ważny jak się człowiek stara o dziecko...

7v8rskjo33075qwi.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest tylko ich miejsce pracy. w wielu miejscach jest niestety takie traktowanie

M&M
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie moge pojac po co baba nam pierniczyla, że pracuje 24 a nawet 26 grudnia...skoro ma urlop. Czlowiek sie nadraeia, badania na szybko robi...

7v8rskjo33075qwi.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    w środę chyba pojadę do R.B. zastanawiam sie tylko ile kazą mi zapłacić. Bo w sierpniu bylam u J.M. i placilam jak za 1 wizytę, a teraz po zmianie lekarza będzie 180 czy 150?
    Najprawdopodobniej zapłacisz tak jak za pierwszą wizytę. Ja przy zmianie z dr. Banach na prof. Radwana płaciłam 300 zł - bo to przecież pierwsza wiyta u tego lekarza. Gameta strasznie naciąga na kasę. W Novum takie historie nie miały miejsca.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gameta zaczyna nam wychodzić bokiem. Nic tylko szybko zajść i nie musieć tam wracać, wrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 21:57

7v8rskjo33075qwi.png
  • asiamar Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie bo transfer wypada mi ja święta albo zaraz po nich , czy wiecie może jak to wygląda w Gamecie ??

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Najprawdopodobniej zapłacisz tak jak za pierwszą wizytę. Ja przy zmianie z dr. Banach na prof. Radwana płaciłam 300 zł - bo to przecież pierwsza wiyta u tego lekarza. Gameta strasznie naciąga na kasę. W Novum takie historie nie miały miejsca.
    Ok, dziękuję. W sumie tez tak pomyślałam, ze pewnie 180

M&M
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Niestety nie wiem jak to u nich wygląda. Nam nasza lekarka wmawiała, że pracuje 24 i nawet 26 (szok!). Okazało się, że idzie na urlop i nikt nie pracuje 26! Także kochana przedzwoń lepiej i się upewnij.

7v8rskjo33075qwi.png
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ