X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia, Gameta to jedna z kluczowych klinik w Polsce. Prof. Radwan, jej założyciel brał udział w pierwszym, udanym inf w Polsce. Asiamar (Hello kochana ;*) napisała,że jest kameralna. Dla mnie niekoniecznie ;) salve to moloch ale tam jest obok gabientu gin- laryngolog, ortopeda, etc. Raz siedziałam obok jakiegoś dziadka przed gabinetem do lekarza. W gamecie, ktora w Polsce ma 3 oddziały, jest jak w novum tylko ginekologia i klinika leczy stricte niepłodność. Nie byłam w Invikcie, Invimedzie czy bocianie. Ale byłam w Provicie i to jest dopiero kameralna klinika :) jesli chodzi o osiągnięcia- polecam ranking GW z wrzesnia 15'
    Gameta jest tam na 2 miejscu, za novum. Salve na 7. Wybierz po swojemu i startuj do walki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abiab mąż miał nowotwór jadra zostało drugie ale ono też nie pracuje prawidłowo być może choroba dotyczącą tylko jednego uszkodziła oba jądra. Przy jego poziomie fsh to i tak sukces że są pojedyncze ruchome plemniki.

• polala Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia scratching jest osobna procedura moga ja zrobic przy okazji histeroskopii. Hmm nasienie jest jakims punktem zahaczenia.

2015.04 I Isci 1 x B4 :(
    2016.03 II Isci 1 x 1AB :(
    2016.06 III Isci 2 x 4CC :(
    2017.04 FET 1x 4CC :(
    2017.07 IV Isci 1x3AB 9dpt 92, 12dpt 236 , 14dpt 540, 25dpt ❤
    TP 26.03.2018
    29.03.2018 Pola😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa no właśnie myślałam że można osobno bez znieczulenia wolałabym uniknąć kolejnej histero

• aniab2205 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka miała robioną osobno, ja z resztą też. Normalnie na wizycie. Histero nigdy nie miałam.
    No to faktycznie pod górkę. A proponowali pobranie nasienia igłą? U nas zasugerowali w gamecie, gdyby normalnie nie było szału. No ale Połać i Radwan byli zgodni co do tej kwestii: nie ma potrzeby robić dodatkowego zabiegu, gdy potrzebujemy kilku plemników, a w tym niewielkim procencie prawidłowych można je jednak wyszukać.

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, że to chore wycięli. A to stara sprawa? Może to kwesia reakcji organizmu i to drugie jeszcze odreagowuje, czasem dopiero po kilku miesiącach parametry wracają do nieco wyższego poziomu.

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny czy ktoras z Was w zwiazku z endometrioza brala diphereline/visanne i na tych lekach przygotowywala sie do et?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 11:22

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Super, że takie są opinie o Gamecie.. Nigdy się nie zastanawiałam nad statystykami.. Ale cieszę się, że tak pozytywnie o tej klinice piszecie :)

Martoszka, oby szybko zleciało :)

Bardzo Wam dziękuję o informacjach na temat MR- upewniłam się, że chcę u niego zostać :)

Dziękuję za wszystkie kciuki :) No normalnie strasznie się jaram tym ivf.. Też tak miałyście przed startem?

Mam oczywiście już pytanie.. Jak miałyście długi protokół z antykami to ile czasu zajęło antyki plus stymulacja? Bo potem to punkcja i max za 5 dni transfer- tyle się dowiedziałam :) Ale zastanawiam się, jeśli MR puści mnie długim protokołem z wyciszeniem- to ile to zajmie mniej więcej..

Życzę miłej środy :) :*

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to już 2, 5 roku po operacji. Ciężko cokolwiek powiedzieć... nikt nam gwarancji nie da że te plemniki są zdolne do uzyskania ciąży ale jednak komórki się zaplaniają i mamy blastocysty ciężka sprawa. Morfologia i fragmentach dna też w normie główny problem jest w liczbie więc ja mam nadzieję że w końcu zaskoczy

• katrina Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę, to dobrze, że jesteś do tego tak pozytywnie nastawiona :) Pamiętaj tylko, że transfer możesz mieć odroczony z uwagi na ryzyko hiperki, ale przy długich staraniach 1 miesiąc dłużej naprawdę nie robi różnicy, a poza tym, moim zdaniem transfer ma wtedy większe szanse powodzenia, bo organizm nie jest naszprycowany lekami stymulującymi tylko jest wyciszony. Oby dobra energia Cię nie opuszczała i życzę Ci wszystkiego dobrego :)

Lubię_czekoladę, polala lubią tę wiadomość

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katrina wrote:
    Lubię_czekoladę, to dobrze, że jesteś do tego tak pozytywnie nastawiona :) Pamiętaj tylko, że transfer możesz mieć odroczony z uwagi na ryzyko hiperki, ale przy długich staraniach 1 miesiąc dłużej naprawdę nie robi różnicy, a poza tym, moim zdaniem transfer ma wtedy większe szanse powodzenia, bo organizm nie jest naszprycowany lekami stymulującymi tylko jest wyciszony. Oby dobra energia Cię nie opuszczała i życzę Ci wszystkiego dobrego :)

Jestem nastawiona mega dobrze :) Chciałabym już.. Choć dopóki nie zaczęłam się interesować ivf, myślałam, że są większe szanse niż 30 % no ale to zawsze coś.. Szacował Ci lekarz może szanse powodzenia?

Często występuje ryzyko hiperstymulacji? Mam nadzieję, że u mnie się to nie wydarzy ale będę przygotowana- może faktycznie lepiej przeczekać..Bo teraz to ja bym chciała teraz i już.. A jednak o powodzeniu całej procedury też trzeba pomyśleć.. :)

Katrina, na kiedy macie termin? :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • polala Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Dziewczyny,

Super, że takie są opinie o Gamecie.. Nigdy się nie zastanawiałam nad statystykami.. Ale cieszę się, że tak pozytywnie o tej klinice piszecie :)

Martoszka, oby szybko zleciało :)

Bardzo Wam dziękuję o informacjach na temat MR- upewniłam się, że chcę u niego zostać :)

Dziękuję za wszystkie kciuki :) No normalnie strasznie się jaram tym ivf.. Też tak miałyście przed startem?

Mam oczywiście już pytanie.. Jak miałyście długi protokół z antykami to ile czasu zajęło antyki plus stymulacja? Bo potem to punkcja i max za 5 dni transfer- tyle się dowiedziałam :) Ale zastanawiam się, jeśli MR puści mnie długim protokołem z wyciszeniem- to ile to zajmie mniej więcej..

Życzę miłej środy :) :*

Katrina ma zupelna rację. Konsultowalam z ginkiem z innego kraju odroczone transfery i potwierdza ze taka technika ida, ze sa wieksze szanse w kontekscie endo i rownowagi hormonalnej.
    Jesli chodzi o dlugi protokół zaczynasz 1 wizyta i dostajesz antykoncepty, bierzesz je przez przez 3 tyg i kolejna wizyta na ktorej robisz usg. Od tej pory robisz zastrzyki przez 2 tyg i znow wizyta z usg i pobraniem krwi. Jak jest ok dodajesz drugie zastrzyki (stymulujace) i robisz je przez jakis tydzien lub 1.5 zalezy jak rosna pecherzyki. Generalnie od rozpoczecia zastrzykow stymulacyjnych czekaja cie ok 2-3 wizyty. Potem jedziesz na punkcje i po 2-5 dniach masz transfer. Czasowo dlugi protokół zajmuje ok 4 tygodni nie liczac wizyty pierwszej ze zleceniem badan i kolejnej gdzie dostaniesz recepte na antykoncepcje.
    Jesli chodzi o szanse to zdrowa para ktora sie nie zabezpiecza i proboje co trzeci dzien ma 20-25% na cykl. Przy ivf szanse sa porownywalne lub wieksze ale roznica polega na tym ze zdrowa para moze sie starac i starac. A do ivf podejdziesz raz na 3 miesiace. Wiec nie lam sie tak tymi procentami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 17:18

TP 26.03.2018
    29.03.2018 Pola😍
  • punia Znajoma

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Przeszukując literaturę internetową na temat ivf natknęłam się na was. Pewnie mój wątek gdzieś się już tutaj powtórzył. Zaczęłam czytać od początku, ale nie dałam rady przeczytać wszystkich stron w końcu już prawie 700 :) Dopiero kilka miesięcy temu zaczęliśmy z moim M myśleć poważnie o dziecku. Umówiliśmy się do gamety do prof. Radwana i niestety, ale pozostaje nam tyko prawdopodobnie in-vitro. Mój mąż ma mała liczbę plemników tylko ok. 1 mln a ja niestety mam PCO - tak żeśmy się dobrali. Mąż ma zrobić CFTR oraz kariotyp. Chciałam się od was dowiedzieć co potem ? czy po tych badaniach jeśli wszystko będzie ok będziemy mogli już przystąpić do in-vitro czy pierw bierze się jakieś leki przez kilka miesięcy. Może któraś z was będzie wiedziała. Dzięki za odpowiedź. Życzę wam wszystkim miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 17:28

trzymam kciuki za nas wszystkie !
  • katrina Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Jestem nastawiona mega dobrze :) Chciałabym już.. Choć dopóki nie zaczęłam się interesować ivf, myślałam, że są większe szanse niż 30 % no ale to zawsze coś.. Szacował Ci lekarz może szanse powodzenia?

Często występuje ryzyko hiperstymulacji? Mam nadzieję, że u mnie się to nie wydarzy ale będę przygotowana- może faktycznie lepiej przeczekać..Bo teraz to ja bym chciała teraz i już.. A jednak o powodzeniu całej procedury też trzeba pomyśleć.. :)

Katrina, na kiedy macie termin? :)

Nam Połać mówił, że szanse to ponad 30% w Naszym wieku (ja 31, mąż 33), podobno ta szansa wzrasta przy odroczonych transferach, ale tego nikt jeszcze nie udowodnił naukowo, Połać tylko mówił, że w Gamecie większy odsetek ciąż jest właśnie po transferach odroczonych.

Hiperstymulacja po punkcji to bardzo częste zjawisko, nie oznacza, że musi to dotyczyć Ciebie :) Ale jeśli tak się stanie, to nie dramatyzuj, może to lepiej. Ja też byłam załamana jak mi Połać powiedział, że mam za wysoki estradiol i musimy odroczyć transfer, też chciałam już, szybko, teraz, a co jeśli się nie uda za miesiąc itp. itd. A tu proszę :)

Termin mam na 23 lipca, choć z USG pokazuje, że na 18 lipca ;) Wyjdzie w praniu :)

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • polala Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    punia wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Przeszukując literaturę internetową na temat ivf natknęłam się na was. Pewnie mój wątek gdzieś się już tutaj powtórzył. Zaczęłam czytać od początku, ale nie dałam rady przeczytać wszystkich stron w końcu już prawie 700 :) Dopiero kilka miesięcy temu zaczęliśmy z moim M myśleć poważnie o dziecku. Umówiliśmy się do gamety do prof. Radwana i niestety, ale pozostaje nam tyko prawdopodobnie in-vitro. Mój mąż ma mała liczbę plemników tylko ok. 1 mln a ja niestety mam PCO - tak żeśmy się dobrali. Mąż ma zrobić CFTR oraz kariotyp. Chciałam się od was dowiedzieć co potem ? czy po tych badaniach jeśli wszystko będzie ok będziemy mogli już przystąpić do in-vitro czy pierw bierze się jakieś leki przez kilka miesięcy. Może któraś z was będzie wiedziała. Dzięki za odpowiedź. Życzę wam wszystkim miłego dnia :)

Zanim przystapicie do niego musicie zrobić obowiazkowe badania ktore zleca lekarz na wyniki czeka sie ok 2 tyg. I jesli sa ok to jedziecie wedlug dlugiego protokolu to bedzie sie odbywac wedlug postu ktory napisalam wyzej do Lubie_czekolade.

TP 26.03.2018
    29.03.2018 Pola😍
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia, to sporo czasu minęło a wyniki mimo wszystko dają sporo nadziei :)

08.18r-et nieudany
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrina, 18 lipiec... to dzień moich urodzin. Dobrzy ludzie się w lipcu rodzą ;) powodzenia

katrina, aniab2205 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab2205 wrote:
    Kornelia, to sporo czasu minęło a wyniki mimo wszystko dają sporo nadziei :)
    Aniab a jakie Wy mieliście parametry jeśli mogę zapytać?

• katrina Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Katrina, 18 lipiec... to dzień moich urodzin. Dobrzy ludzie się w lipcu rodzą ;) powodzenia

I to raczki :) Bardzo fajny znak :) Sama coś o tym wiem ;)

aniab2205, Polly_love lubią tę wiadomość

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia, napiszę Ci wieczorem na priv, bo zaraz wyjeżdżam do rodziców i taki dzień w biegu będzie. Wysłałam Ci zaproszenie na skrzynkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 09:31

08.18r-et nieudany
‹‹ 694 695 696 697 698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ