Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Dzięki wszystkim za wskazówki
Dzwoniłam wczoraj do Gamety i Pani mi wszystko wytłumaczyła. Po wizycie orzekającej 18.04 złożą wniosek o dofinansowanie do UM i jak sprawnie pójdzie to już w Maju pierwsze podejście Szybko ale strasznie się cieszę! Nie mogę się doczekać..
Polala, będę trzymać kciuki!! -
Polala, ja brałam clexane wieczorem przed transferem, ale widzę, że coraz częściej zalecają w tym samym dniu, co transfer.
No to będzie się działo w najbliższym czasie. Bociany będą urobione
Lubiąca, maj to dla mnie najpiękniejszy miesiąc w roku, więc niech i Ciebie dobrze nastraja i przyniesie powodzenie.Lubię_czekoladę, polala lubią tę wiadomość
Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
aniab2205 wrote:Polala, ja brałam clexane wieczorem przed transferem, ale widzę, że coraz częściej zalecają w tym samym dniu, co transfer.
No to będzie się działo w najbliższym czasie. Bociany będą urobione
Lubiąca, maj to dla mnie najpiękniejszy miesiąc w roku, więc niech i Ciebie dobrze nastraja i przyniesie powodzenie. -
Martoszka wrote:My teraz zabieg, w maju badania i w czerwcu lub lipcu podejście nr 1.
-
polala- zrobiłam sobie wolny weekend i teraz powoli nadrabiam
ja za tydzień idę na badania do kwalifikacji i mam nadzieję, że przyjdzie @ żeby od razu mogła zrobić wszystkie na jednym zamachem
ania- a Ty jeszcze w dwupaku no pięknie!
polala- to trzymam kciuki za crio
Ja miałam doczynienia z MR przy punkcji- jak dla mnie spoko facet. Potem wieczorem napisałam mu sms, że brzuch mnie boli- to zadzwonił wypytał co i jak. Stresowałam się przed punkcją, że nie będzie mojej RB, ale było naprawdę okej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 11:50
polala, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość
-
Czekolada, Martoszka super ze niedlugo bedziecie podchodzic. Trzymam kciuki za sprawna papierologie i efektywny zabieg.
Czekolada pytaj nas o ivf jak cos, na pewno Ci pomozemy.
Deseo brawo za ducha walki! Tak trzymac:)
aniab no bedzie sie dzialo w kwietniu
Polly tez mysle ze przeoczyl.... tylko transfery mu w glowie byly na mojej wizycie
Hihi mysle sobie zmienie ten avatar namietnej brunetki wpisuje "polala" w obrazy i pierwszy wynik mi wyrzucilo rozowy znaczek z malutkim napisem u gory "polala to dziecinnie proste" no i jak tu nie wierzyc w potege i moc sprawcza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 17:08
aniab2205, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość
2015.04 I Isci 1 x B4
2016.03 II Isci 1 x 1AB
2016.06 III Isci 2 x 4CC
2017.04 FET 1x 4CC
2017.07 IV Isci 1x3AB 9dpt 92, 12dpt 236 , 14dpt 540, 25dpt ❤
TP 26.03.2018
29.03.2018 Pola😍 -
nick nieaktualnyDziewczyny tak czytam jeszcze te wszystkie rankingi klinik itp. itd. zastanawiało mnie to se gameta miała w programie rządowym skuteczność 29% ale oni zrobili chyba najwięcej transferów.... powiedzcie mi czy w klinice czuć to że to jest taki przemysł tzn. czy jest tak indywidualne podejście do pacjenta? Ja w invikcie doświadczyłam zupełnej taśmowki tzn. 5am nawet protokołów nie zmieniali lecieli schematem. W novum lepiej ale pomysły na mnie chyba im się skończyły. Generalnie nikt nic mi nie zaproponował nowego czy innego. Ani nawet nie namawiał na kolejne podejścia. Chyba psujemy im statystyki....
-
kornelia skutecznosc jest nizsza bo pacjentow wiecej, wiekszy przekroj chorob po prostu. Sama tam robie criotransfer po wcześniejszych 3 Isci. Ogolnie tez czuje sie tam ok i nie spotkalam z nieuprzejmoscia czy tasmowym traktowaniem. Tez nikt nie skacze nade mna ale rozumiem ze pacjentow troche maja wiec jestem tu wyrozumiala. Moj lekarz zmienia protokoly i dawki potransferowe czyli to co wedlug niego trzeba doregulowac. Ale np ciagle mam Menopur w 225 jednostkach i za kazdym razem miałam inne efekty.
Chcialabym tam prowadzic moja ciaze po kwietniowym crio.2015.04 I Isci 1 x B4
2016.03 II Isci 1 x 1AB
2016.06 III Isci 2 x 4CC
2017.04 FET 1x 4CC
TP 26.03.2018
29.03.2018 Pola😍 -
Kornelia a skąd te statystyki i z kiedy?Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAniab chodzi o wyniki skuteczności realizatorow rządowego in vitro udostępnione na naszym bocianie jak się wpisze w Google to wyskakuje. To jest odpowiedź ministerstwa na pytanie przedstawicieli forum o statystyki programu rządowego. A poza tym jeszcze przeglądałam to co kiedyś się w wyborczej ukazało ale te zestawienia jakoś do mnie nie trafiają np. ilu jest zatrudnionych embriologów no bo zatrudnionych może być 50 a przychodzic do pracy 5. Zastanawiam się też bo czasem słyszałam od swoich ginekologow że lepiej wybierac mniejsze kliniki że niby lepsze podejście itp. nie do końca to rozumiem. Coraz bardziej skłaniam się do gamety. Spróbuję się zarejestrować pojadę zobaczę.
aniab2205 lubi tę wiadomość
-
Kornelia fakt tez jest taki ze czasami lekarz po prostu nie wie co nawala. Np o implantacji wiemy technicznie jak ona wyglada natomiast sam proces, komunikacja chemiczna mniedzy endo a zarodkiem to juz przypuszczenia.Dlatego lekarz mówi ze po prostu trzeba cierpliwie czekac na odpowiedni zarodek i probowac do skutku. Nie twierdzę ze nie masz trzymac reki na pulsie bo wszystkie musimy sie angazowac i konsultowac. Jest mnóstwo dziewczyn ktorym udalo sie dopiero za ktoryms razem i nie dlatego ze tym razem zjadly tego cholernego ananasa. Co sie dzieje u Ciebie, gdzie utknelas na jakim etapie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 06:27
2015.04 I Isci 1 x B4
2016.03 II Isci 1 x 1AB
2016.06 III Isci 2 x 4CC
2017.04 FET 1x 4CC
TP 26.03.2018
29.03.2018 Pola😍 -
Kornelia Gameta jest kameralna. Jest tam obecnie bardzo spokojnie ja mam porównanie z Salve która jest molochem z milionem innych specjalistów. W skuteczności Salve ma duże osiągnięcia ale oni np wszystkim swoim pacjentka dają wspomagacz typu klej itd.,podawali bezproblemowo 2 zarodki, Gameta tylko w razie potrzeby , myślę, że ma to jakiś wpływ na statystyki.Przyjedz porozmawiaj z lekarzem , sama ocen bo Ty wiesz najlepiej czego oczekujesz.Ja jestem ogólnie zadowolona z Gamety jedynie co mi nie pasuje to cena
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 06:35
Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
Gameta Rzgów . Jest cud ❤ -
nick nieaktualnyPolala ja utknelam po 4 icsi. 2 mieliśmy w invikcie w Gdańsku. Udał się pierwszy transfer ale poronienie 9 tydzień. Potem histeroskopia i jeszcze jedna procedura też nieudana w invikcie. Ja zrobiłam wtedy podstawowe badania immuno niby wszystko ok zresztą ja do immuno mam mieszane uczucia. Przeszliśmy 2 predury teraz w novum. I też zawsze beta zero
Niby zaplaniają się komórki dohodowuja do blastocysty ale nic z tego. Mamy genetyka zrobiona.
Zastanawiam się czy nie zrobic ewentualnie scrachingu teraz w sumie tylko raz miałam. U nas zle nasienie a wręcz krytyczne i w tym niby wszyscy upatruja porażki. Tylko też kwestia czy leczy męża jest dyskusyjna bo może w ogóle spowodować zanik tej i tak już marnej liczby. A w gazecie scraching to robia zwykle na wizycie czy to osobna procedura? -
Kornelka, krytyczne, czylu jakie w tym momencie? Ile objętościowo, jaka modrfologia? Czy brał coś wcześniej?Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
Dopytuję, bo i u nas właśnie taką przyczynę zdiagnozowano. No i tu na forum jeszcze mąż Zielinki miał słabe wyniki, u nich przyczyną były żylaki powrózka, które zoperowano i dopiero po przerwie podeszli do kolejnej procedury.Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek