X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Czy jest któraś z Was w stanie opisać po krótce jak wygląda caly przebieg przed i bezposrednio po punkcji u nas w klinice?
    Zglaszasz sie z mezem i dowodami w rejestracji, wypelniasz ankietę anestezjologiczna. Pani odprowadza Cie do sali na punkcje, na samym koncu po lewo. Meza zostawiasz na korytarzu. Pani pyta Cie o dane, znowu polazujesz dowod, zaklada bransoletke/przykleja naklejkel z danymi. Wchodzisz do lazienki, rozbierasz sie od pasa w dol, zakladasz spodniczke i ochraniacze na stopy. Wchodzisz na fotel, jak anestezjolog ma jakies pytania to odpowiadasz. Zakladaja wenflon, podaja znieczulenie w zyle i zakladaja maske. Pobieraja komorki, budza Cie i przechodzisz na lozko, pozniej na drugie (nie pamietasz) i po jakims czasie sama sie wybudzasz, ppd sprzetem monitorujacym serce. W tym czasie maz oddaje nasienie. Pielegniarka wyciaga z pochwy mega dlugi opatrunek (co mnie cholernie bolalo) i idziesz sie ubrac - na sali kestes jakoes 1,5-2h. Zaprowadzaja Cie na gore, dostajesz sniadanie i czekasz na konsultacje z lekarzem.

gabriela3, Martoszka, lilaloo lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Czy jest któraś z Was w stanie opisać po krótce jak wygląda caly przebieg przed i bezposrednio po punkcji u nas w klinice?
    Ej ej!! Ja wiem czego Ty się boisz i dlaczego o to pytasz ;) to znieczulenie w żyłę to tzw.sedacja. Krótkie znieczulenie ogólne bez zwiotczenia mięśni, czyli podczas całego zabiegu oddycjasz samodzielnie. Takie same jak przy punkcji jest to przy histeroskopii :) cały czas czuwa przy Tobie anestezjolog, nie ma prawa nic się zdarzyć. Wiem, że to dla Ciebie nowość a człowiek boi się tego, czego nie zna ale uszy do góry. Są osoby, ktore za tym odpłynięciem przepadają i zwyczajnie je to cieszy. Dobrze się dzieje- ważny etap przed Tobą. Wsiadłaś już do tego pociągu :) powodzenia!!

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Zglaszasz sie z mezem i dowodami w rejestracji, wypelniasz ankietę anestezjologiczna. Pani odprowadza Cie do sali na punkcje, na samym koncu po lewo. Meza zostawiasz na korytarzu. Pani pyta Cie o dane, znowu polazujesz dowod, zaklada bransoletke/przykleja naklejkel z danymi. Wchodzisz do lazienki, rozbierasz sie od pasa w dol, zakladasz spodniczke i ochraniacze na stopy. Wchodzisz na fotel, jak anestezjolog ma jakies pytania to odpowiadasz. Zakladaja wenflon, podaja znieczulenie w zyle i zakladaja maske. Pobieraja komorki, budza Cie i przechodzisz na lozko, pozniej na drugie (nie pamietasz) i po jakims czasie sama sie wybudzasz, ppd sprzetem monitorujacym serce. W tym czasie maz oddaje nasienie. Pielegniarka wyciaga z pochwy mega dlugi opatrunek (co mnie cholernie bolalo) i idziesz sie ubrac - na sali kestes jakoes 1,5-2h. Zaprowadzaja Cie na gore, dostajesz sniadanie i czekasz na konsultacje z lekarzem.
    Dzięki wielkie.

Bella93 lubi tę wiadomość

M&M
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Ej ej!! Ja wiem czego Ty się boisz i dlaczego o to pytasz ;) to znieczulenie w żyłę to tzw.sedacja. Krótkie znieczulenie ogólne bez zwiotczenia mięśni, czyli podczas całego zabiegu oddycjasz samodzielnie. Takie same jak przy punkcji jest to przy histeroskopii :) cały czas czuwa przy Tobie anestezjolog, nie ma prawa nic się zdarzyć. Wiem, że to dla Ciebie nowość a człowiek boi się tego, czego nie zna ale uszy do góry. Są osoby, ktore za tym odpłynięciem przepadają i zwyczajnie je to cieszy. Dobrze się dzieje- ważny etap przed Tobą. Wsiadłaś już do tego pociągu :) powodzenia!!
    Ja się boję nie samego zabiegu, ale emocji przed. Tego że zemdleje i ze Bede wymiotować z nerwów.
    Z resztą orgalutran mi nie służy i raczej mnie w pracy już do 10 nie zobaczą, bo dziś się mega źle czuję.

M&M
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Ja się boję nie samego zabiegu, ale emocji przed. Tego że zemdleje i ze Bede wymiotować z nerwów.
    Z resztą orgalutran mi nie służy i raczej mnie w pracy już do 10 nie zobaczą, bo dziś się mega źle czuję.
    Ja zawsze placze juz na stole/fotelu, bo wtedy puszczaja emocje, wtedy zazwyczaj szybciej podaja znieczulenie ;)

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja pewnie tak samo zrobię :)
    A te paznokcie nie pomalowane to mają być u stóp i rąk?

M&M
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    No to ja pewnie tak samo zrobię :)
    A te paznokcie nie pomalowane to mają być u stóp i rąk?
    Wystarcza u rak, zwlaszcza ze na stopy kaza zakladac ochraniacze.
    Rok temu do punkcji mialam hybryde na paznokciach i bylo ok, woec cos musialo sie zmienic.

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli na zabieg mogę zabrać tylko dowód tak?

M&M
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Czyli na zabieg mogę zabrać tylko dowód tak?
    Dowod i karte stymulacji. No i meza ;)

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, on zostaje w poczekalni.

M&M
  • Ginka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bellunia nic dodać nic ująć. A mi się narkoza przed punkcja bardzo podobała. Mega fajnie było. To trzymam kciuki Martoszka!!

Martoszka lubi tę wiadomość

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczę, że coś tam wybiorą.

M&M
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wy dalyscie radę to ja też.
    Liczę, ze po rozstaniu z mężem to będą tylko 3 minuty i koniec.Ze dłużej się nie zejdzie.

M&M
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie strasznie balam przed punkcja ake to nic strasznego bo po 1.nic nie czujesz i po 2.nic nie pamietasz

1usa3e5el69vdydq.png
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się punkcji bałam, ale ten odlot jest fajny, budzisz się taka wypoczęta, jakbyś tam tydzień spała ;)

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy po utrzymuje się ból, dyskomfort?

M&M
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam ciągle wzdęta..a co do paznokci to też miałam hybrydy i kazali mi zdjąć z palcy wskazujących, punkcje mialam 13 czerwca

1usa3e5el69vdydq.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dziękuję za wszystkie podpowiedzi.
    Jestem dużo spokojniejsza teraz.

Ten miesiąc będzie bardzo szalony.

M&M
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zawsze kilkanaście komórek i chodziłam potem po ścianach przez kolejme 2 dni.

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chodziło o ból tylko o osłabienie

08.18r-et nieudany
‹‹ 723 724 725 726 727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ