Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
Kulka, kciuki za betę. Niech będzie pozytywnym zaskoczeniem.Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
No niestety dziewczynki:( w lutym mam zrobić immunologię, bo niewykluczone, że coś jest ze mna nie tak. Także pakuję bagaż i od wtorku spowrotem za granica:( No,ale co nas nie zabije to wzmocni. Będę z wami duchem i za wszystkie staraczki trzymam kciuki. Tymczasem w lutym okaże się co dalej. Kurcze zastanawiam się czy czasem nie mogłoby być lżej w życiu;) Pozdrawiam:*5 lat starań,V-leiden,nietoler.pokarmowa, hsg,stymul.owu letrozolem,1*iui za granica,ciaża 11.2016,2 laparoskopie w ciaży z powodu bóli podbrzusza,poronienie zatrzymane w 8 tyg Gameta Rzgów- 08. 2017 rozpoczęcie ivf:), 3 histeroskopie,4 transfery nieudane, 04.2019 naturalna
-
nick nieaktualnyKulkakulka wrote:No niestety dziewczynki:( w lutym mam zrobić immunologię, bo niewykluczone, że coś jest ze mna nie tak. Także pakuję bagaż i od wtorku spowrotem za granica:( No,ale co nas nie zabije to wzmocni. Będę z wami duchem i za wszystkie staraczki trzymam kciuki. Tymczasem w lutym okaże się co dalej. Kurcze zastanawiam się czy czasem nie mogłoby być lżej w życiu;) Pozdrawiam:*
-
Polly, a jakie te badania immunologiczne robiłaś i jaki koszt mniej więcej? Dzisiaj próbowałam się podpytać trochę,ale sami nie wiedzieli ile to może kosztować. Genetyki prof nie chce robić,bo uznał, że nic nie wniesie do leczenia i tak. O histeroskopii wspomniał też. Polly każda musi się z nas trzymać. Niestety toczymy tu wszystkie walkę i musimy być silne:) Polly kiedy masz kolejny et? Bierzesz jakieś dodatkowe leki na ta immunologię?5 lat starań,V-leiden,nietoler.pokarmowa, hsg,stymul.owu letrozolem,1*iui za granica,ciaża 11.2016,2 laparoskopie w ciaży z powodu bóli podbrzusza,poronienie zatrzymane w 8 tyg Gameta Rzgów- 08. 2017 rozpoczęcie ivf:), 3 histeroskopie,4 transfery nieudane, 04.2019 naturalna
-
Kulka, trzymaj sie i wracaj w nowym roku z nowymi silami
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny. Co u Was? Ewa,Gabi jak samopoczucie? U mnie cykle się rozlegurowaly,nie mam pojęcia przez co. Po odstawieniu lekow po transferach,pierwszy okres normalny. Drugi po 14dniach o czym Wam pisałam,trzeci (dziś 30dc)okresu brak. Test negatywny. Z planów histeroskopi za tydzień nici,że względów j.w. W przyszłym tygodniu wizyta i zastanawianie się co dalej. Póki co doszliśmy do wspólnej decyzji że raczej w tym roku odpuścimy. Może cykle się unormuja,może jakieś badania lekarz zleci. Niechce robić nic na hura i w pośpiechu skoro mamy jeden zarodek jeszcze i czas. Wolę się "wybadac" i mieć pewność. Przykro mi z powodu histero. Nastawialam się,myślałam że już będę mieć za sobą,że na święta zabierzemy malucha i może się uda. Widocznie życie ma inny plan w stosunku co do Nas;). Pozdrawiam i myślami jestem z Wami wszystkimi.
Kulkakulka lubi tę wiadomość
-
Kulka, przykro mi, mam nadzieję, że te miesiące pomogą Ci zebrać nowe siły.
Kulkakulka lubi tę wiadomość
Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
hej dziewczynki, kulkakulka przykro mi że i tym razem się nie udało, najważniejsze ze nie odpuszczacie i walczycie dalej, mysle że nowy rok bedzie łaskawszy nie tylko dla Ciebie, liczę na to
Ja dziewuszki zaraz kończę 14 tydz, dobrze się czuję, rośniemy, jesteśmy po badaniach genetycznych i wszystko jest w normie na tą chwilę.
Koliberek miło że pamietasz jeszcze o mnie:)aniab2205 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pola853 wrote:Bell93
Chciałabym Cię prosić czy mogłabyś mi napisać ile Ciebie kosztowało finansowo procedura na mrożonych komórkach? Czy za każdy element procedury płaciłaś odrębnie ?
Ja placilam 4500zł za rozmrozenie, zaplodnienie, hodowle, mrozenie zarodkow. -
No właśnie nam wyliczyli 5500 zł
a Powiedz mi za samo rozmrożenie miałaś osobno?
Bo nam wyliczyli 980 zł za samo rozmrażanie komórek
4100 za procedurę zapładniania
400 zł za nasienie.
I jak to wyglądało ze strony laboratorium oni kiedy do Ciebie dzwonili? Na jakich etapach? Informowali Cię ile się rozmroziło potem ile się zapłodniło? -
Pola853 wrote:No właśnie nam wyliczyli 5500 zł
a Powiedz mi za samo rozmrożenie miałaś osobno?
Bo nam wyliczyli 980 zł za samo rozmrażanie komórek
4100 za procedurę zapładniania
400 zł za nasienie.
I jak to wyglądało ze strony laboratorium oni kiedy do Ciebie dzwonili? Na jakich etapach? Informowali Cię ile się rozmroziło potem ile się zapłodniło?
Zadzwonili w drugiej dobie ile jest zaplodnionych i w 6 dobie ile udalo sie zamrozic.
Pola853 wrote:Zamrożenie zarodków miałaś w tej cenie 4500 dobrze rozumiem? ( czyli za zamrożenie i przechowywanie nie płaciliście osobno? ) -
Deseo wrote:dziewczyny, macie jakieś teorie na temat diety w trakcie stymulacji <dla mnie i męża>?
Od dziś ruszam z puregonem.
Mozesz jesc lekko i "zdrowo" zeby nie miec wzdec. Powodzenia! &&
Pola853 wrote:Bella
Jeszcze jedno mam pytanie jak jest że wspomagaczami? Nie wiem czy dobrze pamiętam ale kiedyś pisałaś na forum że w cenie transferu jest ah? A resztę trzeba dokupić czy jak jest wskazanie to sami proponują?
Swiezy transfer bez AH - 1400zl
AH - 500zl
EG - 280zl
Przy crio robia standarowo AH, chyba ze nie wyrazisz zgody.
Co do EG, ja nigdy nie korzystalam i uwazam ze to nie dziala, ale jak chcesz to mozesz zaznaczyc ze zostawiasz to do decyzji embriologa.