X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka, kciuki za betę. Niech będzie pozytywnym zaskoczeniem.

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • Kulkakulka Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety dziewczynki:( w lutym mam zrobić immunologię, bo niewykluczone, że coś jest ze mna nie tak. Także pakuję bagaż i od wtorku spowrotem za granica:( No,ale co nas nie zabije to wzmocni. Będę z wami duchem i za wszystkie staraczki trzymam kciuki. Tymczasem w lutym okaże się co dalej. Kurcze zastanawiam się czy czasem nie mogłoby być lżej w życiu;) Pozdrawiam:*

5 lat starań,V-leiden,nietoler.pokarmowa, hsg,stymul.owu letrozolem,1*iui za granica,ciaża 11.2016,2 laparoskopie w ciaży z powodu bóli podbrzusza,poronienie zatrzymane w 8 tyg :( Gameta Rzgów- 08. 2017 rozpoczęcie ivf:), 3 histeroskopie,4 transfery nieudane, 04.2019 naturalna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulkakulka wrote:
    No niestety dziewczynki:( w lutym mam zrobić immunologię, bo niewykluczone, że coś jest ze mna nie tak. Także pakuję bagaż i od wtorku spowrotem za granica:( No,ale co nas nie zabije to wzmocni. Będę z wami duchem i za wszystkie staraczki trzymam kciuki. Tymczasem w lutym okaże się co dalej. Kurcze zastanawiam się czy czasem nie mogłoby być lżej w życiu;) Pozdrawiam:*
    Kulka, podobnie było u mnie. 3 transfery, 3 bety zerowe. Potem histeroskopia, immunologia. Ciąża. Bez happy endu, ale wiem, że nie mogło go być z uwagi na mozaikę w kariotypie męża. Głowa do góry. Walczysz dalej. Nie poddawaj się. Nie wierzę, że jeśli ktoś bardzo pragnie t z tej walki nie wyjdzie zwycięsko. Ściskam Ciebie ciepło, trzymałam po cichu kciuki. Głowa do góry!

• Kulkakulka Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly, a jakie te badania immunologiczne robiłaś i jaki koszt mniej więcej? Dzisiaj próbowałam się podpytać trochę,ale sami nie wiedzieli ile to może kosztować. Genetyki prof nie chce robić,bo uznał, że nic nie wniesie do leczenia i tak. O histeroskopii wspomniał też. Polly każda musi się z nas trzymać. Niestety toczymy tu wszystkie walkę i musimy być silne:) Polly kiedy masz kolejny et? Bierzesz jakieś dodatkowe leki na ta immunologię?

5 lat starań,V-leiden,nietoler.pokarmowa, hsg,stymul.owu letrozolem,1*iui za granica,ciaża 11.2016,2 laparoskopie w ciaży z powodu bóli podbrzusza,poronienie zatrzymane w 8 tyg :( Gameta Rzgów- 08. 2017 rozpoczęcie ivf:), 3 histeroskopie,4 transfery nieudane, 04.2019 naturalna
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka, trzymaj sie i wracaj w nowym roku z nowymi silami :)

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kulka-nie chcąc zamulać na forum o immunologii, wysłałam Ci zaproszenie

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Co u Was? Ewa,Gabi jak samopoczucie? U mnie cykle się rozlegurowaly,nie mam pojęcia przez co. Po odstawieniu lekow po transferach,pierwszy okres normalny. Drugi po 14dniach o czym Wam pisałam,trzeci (dziś 30dc)okresu brak. Test negatywny. Z planów histeroskopi za tydzień nici,że względów j.w. W przyszłym tygodniu wizyta i zastanawianie się co dalej. Póki co doszliśmy do wspólnej decyzji że raczej w tym roku odpuścimy. Może cykle się unormuja,może jakieś badania lekarz zleci. Niechce robić nic na hura i w pośpiechu skoro mamy jeden zarodek jeszcze i czas. Wolę się "wybadac" i mieć pewność. Przykro mi z powodu histero. Nastawialam się,myślałam że już będę mieć za sobą,że na święta zabierzemy malucha i może się uda. Widocznie życie ma inny plan w stosunku co do Nas;). Pozdrawiam i myślami jestem z Wami wszystkimi.

Kulkakulka lubi tę wiadomość

• aniab2205 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka, przykro mi, mam nadzieję, że te miesiące pomogą Ci zebrać nowe siły.

Kulkakulka lubi tę wiadomość

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki, kulkakulka przykro mi że i tym razem się nie udało, najważniejsze ze nie odpuszczacie i walczycie dalej, mysle że nowy rok bedzie łaskawszy nie tylko dla Ciebie, liczę na to :)
    Ja dziewuszki zaraz kończę 14 tydz, dobrze się czuję, rośniemy, jesteśmy po badaniach genetycznych i wszystko jest w normie na tą chwilę.
    Koliberek miło że pamietasz jeszcze o mnie:)

aniab2205 lubi tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa pewnie, że pamiętam. Mało czasu na zagladanie tu,bo wpadłam w wir pracy i remontu, ale pamiętam i myślę o każdej z Was;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2017, 20:07

efwka83 lubi tę wiadomość

• Pola853 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bell93

Chciałabym Cię prosić czy mogłabyś mi napisać ile Ciebie kosztowało finansowo procedura na mrożonych komórkach? Czy za każdy element procedury płaciłaś odrębnie ?

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola853 wrote:
    Bell93

Chciałabym Cię prosić czy mogłabyś mi napisać ile Ciebie kosztowało finansowo procedura na mrożonych komórkach? Czy za każdy element procedury płaciłaś odrębnie ?
    Pola, zaraz po mojej procedurze Gameta zmienila cennik.
    Ja placilam 4500zł za rozmrozenie, zaplodnienie, hodowle, mrozenie zarodkow.

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Pola853 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nam wyliczyli 5500 zł
    a Powiedz mi za samo rozmrożenie miałaś osobno?
    Bo nam wyliczyli 980 zł za samo rozmrażanie komórek
    4100 za procedurę zapładniania
    400 zł za nasienie.
    I jak to wyglądało ze strony laboratorium oni kiedy do Ciebie dzwonili? Na jakich etapach? Informowali Cię ile się rozmroziło potem ile się zapłodniło?

• Pola853 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamrożenie zarodków miałaś w tej cenie 4500 dobrze rozumiem? ( czyli za zamrożenie i przechowywanie nie płaciliście osobno? )

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola853 wrote:
    No właśnie nam wyliczyli 5500 zł
    a Powiedz mi za samo rozmrożenie miałaś osobno?
    Bo nam wyliczyli 980 zł za samo rozmrażanie komórek
    4100 za procedurę zapładniania
    400 zł za nasienie.
    I jak to wyglądało ze strony laboratorium oni kiedy do Ciebie dzwonili? Na jakich etapach? Informowali Cię ile się rozmroziło potem ile się zapłodniło?
    Nie, my placilismy przed zmiana cennika 4100 za rozmrozenie, zaplodnienie, obserwacje, mrozenie i 400zl za preparatyke nasienia.

Zadzwonili w drugiej dobie ile jest zaplodnionych i w 6 dobie ile udalo sie zamrozic.
    Pola853 wrote:
    Zamrożenie zarodków miałaś w tej cenie 4500 dobrze rozumiem? ( czyli za zamrożenie i przechowywanie nie płaciliście osobno? )
    Dobrze rozumiesz :) mrozenie i 12miesiecy przechowywania było w cenie procedury

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, macie jakieś teorie na temat diety w trakcie stymulacji <dla mnie i męża>?
    Od dziś ruszam z puregonem.

Bella93 lubi tę wiadomość

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • Pola853 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella
    Jeszcze jedno mam pytanie jak jest że wspomagaczami? Nie wiem czy dobrze pamiętam ale kiedyś pisałaś na forum że w cenie transferu jest ah? A resztę trzeba dokupić czy jak jest wskazanie to sami proponują?

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:
    dziewczyny, macie jakieś teorie na temat diety w trakcie stymulacji <dla mnie i męża>?
    Od dziś ruszam z puregonem.
    Deseo, teraz to tak jakby po ptokach ;)
    Mozesz jesc lekko i "zdrowo" zeby nie miec wzdec. Powodzenia! &&

Pola853 wrote:
    Bella
    Jeszcze jedno mam pytanie jak jest że wspomagaczami? Nie wiem czy dobrze pamiętam ale kiedyś pisałaś na forum że w cenie transferu jest ah? A resztę trzeba dokupić czy jak jest wskazanie to sami proponują?
    W cenie criotransferu jest AH - 1800zl
    Swiezy transfer bez AH - 1400zl
    AH - 500zl
    EG - 280zl

Przy crio robia standarowo AH, chyba ze nie wyrazisz zgody.
    Co do EG, ja nigdy nie korzystalam i uwazam ze to nie dziala, ale jak chcesz to mozesz zaznaczyc ze zostawiasz to do decyzji embriologa.

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Pola853 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie! ;) Bella

Bella93 lubi tę wiadomość

• Deseo Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella- ahaaaaa, a myślałam, że to teraz najważniejsze w trakcie stymulacji co się żre :D Dobra,to będziemy się po prostu zdrowo, chudo odżywiać :D

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
‹‹ 796 797 798 799 800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ