Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
Pola, brak komorek jajowych nie zawsze oznacza menopauze. Sa kobiety z nieoznaczalnym AMH, ktore co miesiac maja owulacje.
Ze względu na stymulacje mozemy sie szybciej wypstrykac z komorek. Mi po jednej procedurze AMH spadlo o 2jednostki -
Bella93 wrote:Pola, brak komorek jajowych nie zawsze oznacza menopauze. Sa kobiety z nieoznaczalnym AMH, ktore co miesiac maja owulacje.
Ze względu na stymulacje mozemy sie szybciej wypstrykac z komorek. Mi po jednej procedurze AMH spadlo o 2jednostki -
nick nieaktualnyLubię_czekoladę wrote:O nie
-
Polly_love wrote:ja, gdy zostałam zakwalifikowana do KD miałam "piękne" AMH: 0,14, nieoznaczalne. Jednak nie ono było czynnikiem, który powiódł mnie do KD, a jeszcze piękniejsze FSH:75. Po czym w ub roku we wrześniu moje FSH spadło do 8,6 później znów do góry a teraz wynosi 7,1. To u mnie nic nie znaczy, ale od ub roku mniej więcej od czerwca mam regularne cykle,co przy POF (menopauza) jest rzadkością. I odeszły mi wszystkie dolegliwości z POF związane. Także Czoko, hormony dynamizują się jak chcą. O takich jak Ty to ja sobie kiedyś marzyłam
-
nick nieaktualnyLH 6,3, jednak mimo względnie unormowanych hormonów nie idzie za tym owulacja. To już byłby najprawdziwszy cud, a te zdarzają się farciarzom i szczęściarzom tak, FSH do ivf powinno być bodajże do 12. Nie chcę się mądrzyć bo temat mnie nie dotyczy, ale chyba tak jest. IP na razie nie mówił o AMH, pewnie wystarczyło mu to, ze kilka cykli obserwowanych po kilka razy w miesiącu bez komórek jajowych, nie jest mu potrzebne. Zresztą ja jestem pogodzona z az więc nie ma co. Sądzę, że gdybym miała jakiekolwiek pecherzyki to pewnie poszłaby za tym konieczność oznaczenia AMH, a tak to tylko mogę się cieszyć, że nie mam już objawów POF i funkcjonuję w miarę jak kobieta
-
Polly_love wrote:LH 6,3, jednak mimo względnie unormowanych hormonów nie idzie za tym owulacja. To już byłby najprawdziwszy cud, a te zdarzają się farciarzom i szczęściarzom tak, FSH do ivf powinno być bodajże do 12. Nie chcę się mądrzyć bo temat mnie nie dotyczy, ale chyba tak jest. IP na razie nie mówił o AMH, pewnie wystarczyło mu to, ze kilka cykli obserwowanych po kilka razy w miesiącu bez komórek jajowych, nie jest mu potrzebne. Zresztą ja jestem pogodzona z az więc nie ma co. Sądzę, że gdybym miała jakiekolwiek pecherzyki to pewnie poszłaby za tym konieczność oznaczenia AMH, a tak to tylko mogę się cieszyć, że nie mam już objawów POF i funkcjonuję w miarę jak kobieta
No jasne. Przecież to i tak bardzo dużoPolly_love lubi tę wiadomość
-
Mam info z Gamety, że czystość już jest a chlamydia będzie jutro Jutro też będę miała różyczkę i cytomegalię, więc jest komplet oprócz FSH ale może mnie puszczą
Bella93 lubi tę wiadomość
-
Pola jak masz mozliwosc to wez intralipid. Dzziewczynom nie pomogl ale u mnie cos zaskoczylo. Niestety nie wiem dzieki czemu sie udalo. Szczepienia intralipid a moze to ten zarodek. Jak masz recepte to koszty zadne. W gamecie niestety za jeden wlew licza 400zlStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
natty85 wrote:Pola jak masz mozliwosc to wez intralipid. Dzziewczynom nie pomogl ale u mnie cos zaskoczylo. Niestety nie wiem dzieki czemu sie udalo. Szczepienia intralipid a moze to ten zarodek. Jak masz recepte to koszty zadne. W gamecie niestety za jeden wlew licza 400zl
-
Ja tez wczesniej bralam klej i ah i tez nie zaskoczylo. 4 zarodki sie nie przyjely. Udal sie transfer z ah bez kleju. U mnie nieplodnosc idiopatyczna wiec nie chodzilo tylko o ten zarodek...cos sie nie zgrywalo..ale do tej pory nie wiem coStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Czeko- u mnie dziwnym trafem zwiększyło się AMH, z 1,01 do 2,11 w przeciągu roku. W sumie to nie wiadomo skąd...
A ja się melduję, że okruszek 8A jest już na pokładzie Trzymajcie za nas kciuki i mam wielką nadzieję, że zostanie już z nami przez najbliższe 9mcyBella93, natty85, Martoszka, Pola853, Polly_love, Lubię_czekoladę, asiamar, Koliberek lubią tę wiadomość
-
Deseo wrote:Czeko- u mnie dziwnym trafem zwiększyło się AMH, z 1,01 do 2,11 w przeciągu roku. W sumie to nie wiadomo skąd...
A ja się melduję, że okruszek 8A jest już na pokładzie Trzymajcie za nas kciuki i mam wielką nadzieję, że zostanie już z nami przez najbliższe 9mcy
Deseo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mam dwa pytania czy dodatkowe zapładnianie komórek zamrożonych przy procedurze tez kosztuje 4,5 tys czy już jest taniej? I czy można zamrażać zarodki uzyskane z mrożonych komórek?
-
I jeszcze jedno. Jak uzyskamy znowu więcej komórek niż 6 i chciałabym zapłodnić wszystkie to jak to wyglada?
-
Czoko zamrażać można zarodki powstałe z komórek po mrozeniu. Czy takie zapładnianie kosztuje dodatkowe 4,5 tys to nie wiem. Wydaje mi się że opłata za rozmrożenie dochodzi ale może wypowie się ktoś kto to praktykował.
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
Lubię_czekoladę wrote:I jeszcze jedno. Jak uzyskamy znowu więcej komórek niż 6 i chciałabym zapłodnić wszystkie to jak to wyglada?
Oplata za zaplodnienie i hodowle wiekszej ilosci jest taka sama jak za 6 i mniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 09:57
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
Bella93 wrote:Musisz ustalic to z lekarzem, zeby zaznaczyl na karcie stymulacji, ze maja zaplodnic "wszystkie MII". Czysto teoretycznie ilosc zarodkow z poprzedniej procedury moze byc wskazaniem do zaplodnienia wiekszej ilosci.
Oplata za zaplodnienie i hodowle wiekszej ilosci jest taka sama jak za 6 i mniej.
Może ze względu na 0 zarodków z poprzedniej procedury nam tak zaleci..
Bo MR to na pewno by nam tak nie zalecił...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 10:16
-
zielinka_97 wrote:Czoko zamrażać można zarodki powstałe z komórek po mrozeniu. Czy takie zapładnianie kosztuje dodatkowe 4,5 tys to nie wiem. Wydaje mi się że opłata za rozmrożenie dochodzi ale może wypowie się ktoś kto to praktykował.