Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
Jaskola12
Zazwyczaj hiperstymulacja wystepuje przy dość wysokim amh. Ja też odczekiwalam cykl po stymulacji. Po pobraniu komórek czekasz na okres i od 2 DC zaczynasz brać estrofem i zaczynasz się przygotowywać do transferuWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 08:56
-
jaskola12 wrote:i tez musiałaś odczekac 1 cykl?
A teraz w cyklu po punkcji. -
Ja mialam itralipid. 2 tyg przed crio i dzien przed crio. Zakladany w domu. Koszt ok 120zl Recepta od dr Pasnika. Efekt w stopce. Tylko ja bylam tez po szczepieniach.Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Pola853 wrote:Dożylny wlew preparatu intralipid - korzystał ktoś? Warto?
-
Hej.
Możliwe, że AMH raz rośnie raz spada? W Listopadzie 2016 roku miałam 3,63 a teraz 5,22. Robiłam to w 13dc, bo ponoć dc dla AMH już nie ma znaczenia.
Ciekawe czy nam IP da to orzeczenie w środę, braknie nam FSH, które muszę zrobić na początku następnego cyklu. Muszę jeszcze przedzwonić co z tym PCR, bo to też w sumie jedna wielka niewiadoma.
-
Lubię_czekoladę wrote:Hej.
Możliwe, że AMH raz rośnie raz spada? W Listopadzie 2016 roku miałam 3,63 a teraz 5,22. Robiłam to w 13dc, bo ponoć dc dla AMH już nie ma znaczenia.
Ciekawe czy nam IP da to orzeczenie w środę, braknie nam FSH, które muszę zrobić na początku następnego cyklu. Muszę jeszcze przedzwonić co z tym PCR, bo to też w sumie jedna wielka niewiadoma.
Biocenoza jest robiona w diagnostyce, wiec jak nasz konto do odczytu wynikow, to tam beda najszybciej.
Chlamydia pcr jest robiona w alabie i teoretycznie pani ktora pobierala wymaz powinnabyla dac Ci kod do odczytu wyniku.
Mi jak sie kiedys spieszylo z tym wynikiem to ich przycisnelam o podanie mi kodu. -
nick nieaktualnytakże nie sądzę aby Intralipid "działał". Już pomijam słowa mojego lekarza, że ma działanie zbliżone do wypicia szklanki wody, bo ten jest tylko ginekologiem. Ale już immunolodzy niechętni są jego podawaniu, nie licząc dr Paśnika. W moją jedyną ciążę zaszłam podchodząc do et bez Ah, bez EG, bez intralipidu, nawet bez Duphastonu jako dodatkowego prg, bo to było dokładnie 2 lata temu i w klinice podawano prg tylko dopochwowy. Każdy kolejny później et to cała zgraja leków i za każdym razem Intralipid. Moim zdaniem "działa" zarodek z potencjałem, dobrze przygotowany organizm przyszłej mamy i łut szczęścia. A im mniej tym lepiej, bo lepsze jest wrogiem dobrego.
-
Bella93 wrote:Jesli robilas wymazy w Gamecie to:
Biocenoza jest robiona w diagnostyce, wiec jak nasz konto do odczytu wynikow, to tam beda najszybciej.
Chlamydia pcr jest robiona w alabie i teoretycznie pani ktora pobierala wymaz powinnabyla dac Ci kod do odczytu wyniku.
Mi jak sie kiedys spieszylo z tym wynikiem to ich przycisnelam o podanie mi kodu.
Nawet nie wiedziałam, że w Gamecie podają kody do odczytu. Nikt o tym tam nigdy nie wspominał. Chyba zadzwonię do Alabu. Z AMH tak zrobiłam. W Enel kazali czekać na wynik 14 dni ale zadzwoniłam do laboratorium i na drugi dzień miałam wynik. Trochę pojęczałam i się udało. -
Lubię_czekoladę wrote:Nawet nie wiedziałam, że w Gamecie podają kody do odczytu. Nikt o tym tam nigdy nie wspominał. Chyba zadzwonię do Alabu. Z AMH tak zrobiłam. W Enel kazali czekać na wynik 14 dni ale zadzwoniłam do laboratorium i na drugi dzień miałam wynik. Trochę pojęczałam i się udało.
Mi podali jak zadzwonilam do Gamety i poprosilam. -
Bella93 wrote:No wlasnie nie daja jak sie pacjent nie upomni, a powinni bo alab ma specjalne kartki do wklejania kodu dla pacjenta.
Mi podali jak zadzwonilam do Gamety i poprosilam.
Czy Wam też dzisiaj OF chodzi jak krew z nosa? Już mnie milion razy wywaliło i z logowaniem też nie taka prosta sprawa. -
Niestety tak od sb mi szwankuje
Panie w rejestracji to wiesz...one sa od umawiania wizyt i wiecej tematow nie warto z nimi poruszac. Popros o przelaczenie do tych pan ktore zajmuja sie pobieraniem, bo one na zleceniu maja kod i niech nie pierdziela glupot mi tez tak krecili, a juz rok temu sprawdzalam tak wyniki. -
Lubię_czekoladę wrote:Hej.
Czyli wychodzi na to że intralipid jak już stosować to gdy problem jest z immunologią... chociaż tak jak piszecie pewnie bardziej działa jak placebo
Dziewczyny tak mnie to zastanawia, przez to ze podchodzimy do stymulacji i produkujemy tyle komórek naraz to mamy dużo szybsze szanse na przyjście menopauzy? -
Bella93 wrote:Niestety tak od sb mi szwankuje
Panie w rejestracji to wiesz...one sa od umawiania wizyt i wiecej tematow nie warto z nimi poruszac. Popros o przelaczenie do tych pan ktore zajmuja sie pobieraniem, bo one na zleceniu maja kod i niech nie pierdziela glupot mi tez tak krecili, a juz rok temu sprawdzalam tak wyniki.Bella93 lubi tę wiadomość