X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • Pola853 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskola12
    Zazwyczaj hiperstymulacja wystepuje przy dość wysokim amh. Ja też odczekiwalam cykl po stymulacji. Po pobraniu komórek czekasz na okres i od 2 DC zaczynasz brać estrofem i zaczynasz się przygotowywać do transferu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 08:56

• jaskola12 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info :)

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskola12 wrote:
    i tez musiałaś odczekac 1 cykl?
    Po pierwszej punkcji, dopiero w trzecim cyklu mialam transfer (jeden byl konieczny, a drugi cykl przerwy z mojej woli).
    A teraz w cyklu po punkcji.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałyście,znowu ceny podnieśli w klinice. Szaleją jak opętani. Już ivf jest chyba jednym z najdroższych w kraju.

M&M
  • Pola853 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Widziałyście,znowu ceny podnieśli w klinice. Szaleją jak opętani. Już ivf jest chyba jednym z najdroższych w kraju.
    Ja nie widzę tych podniesionych cen... Co np podnieśli?

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivf, ah, iui.

M&M
  • Pola853 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dożylny wlew preparatu intralipid - korzystał ktoś? Warto?

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej załatwić u immunologa. W klinice kosztuje aż 400 zł. A z zalecenia lekarza może kosztować do 50 zł.

M&M
  • jaskola12 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co to jest?

i gdzie można sprawdzić nowe ceny?

• natty85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam itralipid. 2 tyg przed crio i dzien przed crio. Zakladany w domu. Koszt ok 120zl Recepta od dr Pasnika. Efekt w stopce. Tylko ja bylam tez po szczepieniach.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola853 wrote:
    Dożylny wlew preparatu intralipid - korzystał ktoś? Warto?
    "Zjadlam" ok 12 butelek i na podstawie badan stwierdzam, ze nie bardzo to dziala.

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Możliwe, że AMH raz rośnie raz spada? W Listopadzie 2016 roku miałam 3,63 a teraz 5,22. Robiłam to w 13dc, bo ponoć dc dla AMH już nie ma znaczenia.

Ciekawe czy nam IP da to orzeczenie w środę, braknie nam FSH, które muszę zrobić na początku następnego cyklu. Muszę jeszcze przedzwonić co z tym PCR, bo to też w sumie jedna wielka niewiadoma.

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Hej.

Możliwe, że AMH raz rośnie raz spada? W Listopadzie 2016 roku miałam 3,63 a teraz 5,22. Robiłam to w 13dc, bo ponoć dc dla AMH już nie ma znaczenia.

Ciekawe czy nam IP da to orzeczenie w środę, braknie nam FSH, które muszę zrobić na początku następnego cyklu. Muszę jeszcze przedzwonić co z tym PCR, bo to też w sumie jedna wielka niewiadoma.
    Jesli robilas wymazy w Gamecie to:
    Biocenoza jest robiona w diagnostyce, wiec jak nasz konto do odczytu wynikow, to tam beda najszybciej.
    Chlamydia pcr jest robiona w alabie i teoretycznie pani ktora pobierala wymaz powinnabyla dac Ci kod do odczytu wyniku.
    Mi jak sie kiedys spieszylo z tym wynikiem to ich przycisnelam o podanie mi kodu.

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    także nie sądzę aby Intralipid "działał". Już pomijam słowa mojego lekarza, że ma działanie zbliżone do wypicia szklanki wody, bo ten jest tylko ginekologiem. Ale już immunolodzy niechętni są jego podawaniu, nie licząc dr Paśnika. W moją jedyną ciążę zaszłam podchodząc do et bez Ah, bez EG, bez intralipidu, nawet bez Duphastonu jako dodatkowego prg, bo to było dokładnie 2 lata temu i w klinice podawano prg tylko dopochwowy. Każdy kolejny później et to cała zgraja leków i za każdym razem Intralipid. Moim zdaniem "działa" zarodek z potencjałem, dobrze przygotowany organizm przyszłej mamy i łut szczęścia. A im mniej tym lepiej, bo lepsze jest wrogiem dobrego.

Wysłany: 8 stycznia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Jesli robilas wymazy w Gamecie to:
    Biocenoza jest robiona w diagnostyce, wiec jak nasz konto do odczytu wynikow, to tam beda najszybciej.
    Chlamydia pcr jest robiona w alabie i teoretycznie pani ktora pobierala wymaz powinnabyla dac Ci kod do odczytu wyniku.
    Mi jak sie kiedys spieszylo z tym wynikiem to ich przycisnelam o podanie mi kodu.

Nawet nie wiedziałam, że w Gamecie podają kody do odczytu. Nikt o tym tam nigdy nie wspominał. Chyba zadzwonię do Alabu. Z AMH tak zrobiłam. W Enel kazali czekać na wynik 14 dni ale zadzwoniłam do laboratorium i na drugi dzień miałam wynik. Trochę pojęczałam i się udało.

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Nawet nie wiedziałam, że w Gamecie podają kody do odczytu. Nikt o tym tam nigdy nie wspominał. Chyba zadzwonię do Alabu. Z AMH tak zrobiłam. W Enel kazali czekać na wynik 14 dni ale zadzwoniłam do laboratorium i na drugi dzień miałam wynik. Trochę pojęczałam i się udało.
    No wlasnie nie daja jak sie pacjent nie upomni, a powinni bo alab ma specjalne kartki do wklejania kodu dla pacjenta.
    Mi podali jak zadzwonilam do Gamety i poprosilam.

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022

Wysłany: 8 stycznia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    No wlasnie nie daja jak sie pacjent nie upomni, a powinni bo alab ma specjalne kartki do wklejania kodu dla pacjenta.
    Mi podali jak zadzwonilam do Gamety i poprosilam.
    Dzwoniłam tam właśnie. Coś kręcą. Pani w rejestracji powiedziała, że pierwsze słyszy. Zadzwoniła w międzyczasie do labo i tam jej ponoć powiedzieli, że to w Gamecie jeszcze nie funkcjonuje. Więc kazała dzwonić koło 14:00, bo wyniki do 12:00 kurierem zjeżdżają. Może będą. Może nie ;)

Czy Wam też dzisiaj OF chodzi jak krew z nosa? Już mnie milion razy wywaliło i z logowaniem też nie taka prosta sprawa.

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety tak :/ od sb mi szwankuje

Panie w rejestracji to wiesz...one sa od umawiania wizyt i wiecej tematow nie warto z nimi poruszac. Popros o przelaczenie do tych pan ktore zajmuja sie pobieraniem, bo one na zleceniu maja kod i niech nie pierdziela glupot ;) mi tez tak krecili, a juz rok temu sprawdzalam tak wyniki.

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Pola853 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Hej.

Wg mnie mnie wynik można uznać za miarodajny i do porównania jeżeli było robione w tym samym dniu cyklu i w tym samym laboratorium. Mi np też lekarz mówił, że nie ma znaczenia dnień cyklu i zrobiłam jakoś w środku to AMH wyszło mi bardzo niskie a gdy zrobiłam 2 dc tak jak na początku kazali gdy podchodziliśmy do in vitro to wyniki wyszedł dużo wyższy zbliżony do tego z początku starań.

Czyli wychodzi na to że intralipid jak już stosować to gdy problem jest z immunologią... chociaż tak jak piszecie pewnie bardziej działa jak placebo

Dziewczyny tak mnie to zastanawia, przez to ze podchodzimy do stymulacji i produkujemy tyle komórek naraz to mamy dużo szybsze szanse na przyjście menopauzy?

Wysłany: 8 stycznia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Niestety tak :/ od sb mi szwankuje

Panie w rejestracji to wiesz...one sa od umawiania wizyt i wiecej tematow nie warto z nimi poruszac. Popros o przelaczenie do tych pan ktore zajmuja sie pobieraniem, bo one na zleceniu maja kod i niech nie pierdziela glupot ;) mi tez tak krecili, a juz rok temu sprawdzalam tak wyniki.
    Następnym razem będę o tym pamiętać, teraz już nie będę wydzwaniać :) Tzn zadzwonię ale po 14tej sesese :P Znienawidzą mnie tam :D

Bella93 lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
‹‹ 816 817 818 819 820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ