Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
asiamar wrote:Ja bym poszla jeszcze do innunologa w APC przyjmuje dr Pasnik. Mrl i tak Ci zleci, więc jesli jestes umowiona na pobranie to z wynikami i wzzystkimi badanyami wcześniejszymi pójdzicie na wizyte.
tak zrobię, ale zastanawia mnie jedna rzecz. to co wyjdzie mi w badaniach od immunologa ma wpływ na przebieg ciąży czy również jej rozpoczęcie?
bo z tego co zrozumiałam zespół antyfosfolipidowy ma wpływ na przebieg ciąży, tylko że ja nawet nie mogę w nią zajść.
Przepraszam że tak dopytuje i zawracam Wam głowę ale nie mam kogo się poradzić.Aniołek 8tc (20.02.2015.)
CB (05.04.2019) -
Deseo wrote:Czoko- pierwsze słyszę, że mrożenie jest do końca roku a nie na rok. My mroziliśmy oocyty w listopadzie i mamy je zamrożone i opłacone na następne 12mcy. W cenniku jest napisane:
- Przechowywanie zarodków, oocytów, nasienia- opłata za każde kolejne 12 miesięcy.
No my też pierwsze usłyszeliśmy i się zdziwiliśmy jak Pani do nas powiedziała, że czas płacić
Deseo, jak się czujesz? Kiedy pierwsza beta? -
balbinka87 wrote:tak zrobię, ale zastanawia mnie jedna rzecz. to co wyjdzie mi w badaniach od immunologa ma wpływ na przebieg ciąży czy również jej rozpoczęcie?
bo z tego co zrozumiałam zespół antyfosfolipidowy ma wpływ na przebieg ciąży, tylko że ja nawet nie mogę w nią zajść.
Przepraszam że tak dopytuje i zawracam Wam głowę ale nie mam kogo się poradzić.Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
Gameta Rzgów . Jest cud ❤ -
asiamar wrote:Immunologia to ciężka zagadka moze byc tez i tak że jest u was cos nie tak że nawet nie dochodzi do zapłodnienia. Wszystko zapewne dr wam powie.
-
Zespół APL ma wpływ na przebieg ale nie wiesz że nie siedzi w Tobie nic więcej a ukończenie ciąży przed pojawieniem się serduszka skłania ku takiej właśnie możliwości. Powinnaś zinterpretować badania u Paśnika.
Z tym przechowywaniem też pierwsze słyszę, na paragonie też mam wpisane, przechowywanie-kolejne 12 miesiecy. Ja zawsze place w lipcu bo rzadowka skończyła się na koniec czerwca i od lipca opłaty za zarodki przeszły na pacjentów.Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
Lubię_czekoladę wrote:Paśnik przyjmuje tylko w APC na Szczanieckiej czy jeszcze gdzieś?Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
Gameta Rzgów . Jest cud ❤ -
Pierwsze slyszycie, bo ten system oplaty za zarodki obowiązuje tylko przy dofinansowaniu z UM.
Czoko, oocyty zamrozone z procedury z dofinansowaniem sa oplacone na rok, od momentu zamrozenia i nie daj sobie wmowic inaczej! To jest zupelnie inna umowa.
Edit: balbinka87, wedlug mojej wiedzy zespol antyfosfolipidowy diagnozuje sie inaczej niz napisala Zielinka.
Musza byc spelnione lacznie dwa warunki:
-kryteria laborytoryjne (p/c antykardiolipinowe/beta2glikoproteinie/antykoagulant toczniowy)
-kryteria kliniczne (3poronienia przed 10tc/1poronienie po 10tc/ porod przedwczesny przed 34tc)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 15:41
Polly_love lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Koliberek wrote:My mamy taką samą sytuację. Opłacone z dofinansowaniem z urzędu miasta we wrześniu,ważne do grudnia zeszłego roku. Teraz mamy pokryć koszt 600zł za ten rok.
-
nick nieaktualny
-
Koliberek wrote:Tak,zarodki
Ale oocyty, tak jak w przypadku Czoko, sa oplacone za 12m-scy. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bella pisząc o kryteriach, mam na myśli tylko markery z krwi. Z nich wystarczy mieć jeden. A o poronieniach nikt mi nie mówił bo nie dało się tego po prostu sprawdzić. Ciężko poronic nie zachodząc w ogole w ciążę, ale nawet ostatnio PR pytał mnie czy ja na pewno nie mam APL i pytał tylko o wyniki beta2glikoproteiny, antykardiolipiny i lupus antykoagulant.
A Deseo Ty nie miałaś dofinansowania z UM?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 18:26
Bella93 lubi tę wiadomość
Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
Bella93 wrote:Pierwsze slyszycie, bo ten system oplaty za zarodki obowiązuje tylko przy dofinansowaniu z UM.
Czoko, oocyty zamrozone z procedury z dofinansowaniem sa oplacone na rok, od momentu zamrozenia i nie daj sobie wmowic inaczej! To jest zupelnie inna umowa.
Edit: balbinka87, wedlug mojej wiedzy zespol antyfosfolipidowy diagnozuje sie inaczej niz napisala Zielinka.
Musza byc spelnione lacznie dwa warunki:
-kryteria laborytoryjne (p/c antykardiolipinowe/beta2glikoproteinie/antykoagulant toczniowy)
-kryteria kliniczne (3poronienia przed 10tc/1poronienie po 10tc/ porod przedwczesny przed 34tc)
dlatego też napisałam podejrzenie bo poroniłam tylko (dla mnie aż) raz.
Aniołek 8tc (20.02.2015.)
CB (05.04.2019) -
Polly_love wrote:Balbinka, ja jestem pacjentką i doc Paśnika i prof Wilczyńskiego. Obaj są rozważni ale na pewnym etapie zostałam przy jednym-Wilczynskim. Obu darzę szacunkiem bo każdy chce pomóc.
Polly a gdzie przyjmuje prof. Wilczyński? sprawdzę jakie są do nich terminy i umówię się do tego co ma najkrótszy termin oczekiwania.Aniołek 8tc (20.02.2015.)
CB (05.04.2019) -
nick nieaktualnybalbinka87 wrote:Polly a gdzie przyjmuje prof. Wilczyński? sprawdzę jakie są do nich terminy i umówię się do tego co ma najkrótszy termin oczekiwania.
-
nick nieaktualny