X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • balbinka87 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiamar wrote:
    Ja bym poszla jeszcze do innunologa w APC przyjmuje dr Pasnik. Mrl i tak Ci zleci, więc jesli jestes umowiona na pobranie to z wynikami i wzzystkimi badanyami wcześniejszymi pójdzicie na wizyte.

tak zrobię, ale zastanawia mnie jedna rzecz. to co wyjdzie mi w badaniach od immunologa ma wpływ na przebieg ciąży czy również jej rozpoczęcie?
    bo z tego co zrozumiałam zespół antyfosfolipidowy ma wpływ na przebieg ciąży, tylko że ja nawet nie mogę w nią zajść.
    Przepraszam że tak dopytuje i zawracam Wam głowę ale nie mam kogo się poradzić.

Aniołek 8tc (20.02.2015.)
    CB (05.04.2019)
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:
    Czoko- pierwsze słyszę, że mrożenie jest do końca roku a nie na rok. My mroziliśmy oocyty w listopadzie i mamy je zamrożone i opłacone na następne 12mcy. W cenniku jest napisane:
    - Przechowywanie zarodków, oocytów, nasienia- opłata za każde kolejne 12 miesięcy.

No my też pierwsze usłyszeliśmy i się zdziwiliśmy jak Pani do nas powiedziała, że czas płacić :/

Deseo, jak się czujesz? Kiedy pierwsza beta?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • asiamar Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balbinka87 wrote:
    tak zrobię, ale zastanawia mnie jedna rzecz. to co wyjdzie mi w badaniach od immunologa ma wpływ na przebieg ciąży czy również jej rozpoczęcie?
    bo z tego co zrozumiałam zespół antyfosfolipidowy ma wpływ na przebieg ciąży, tylko że ja nawet nie mogę w nią zajść.
    Przepraszam że tak dopytuje i zawracam Wam głowę ale nie mam kogo się poradzić.
    Immunologia to ciężka zagadka moze byc tez i tak że jest u was cos nie tak że nawet nie dochodzi do zapłodnienia. Wszystko zapewne dr wam powie.

Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
    Gameta Rzgów <3 <3 <3. Jest cud ❤
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiamar wrote:
    Immunologia to ciężka zagadka moze byc tez i tak że jest u was cos nie tak że nawet nie dochodzi do zapłodnienia. Wszystko zapewne dr wam powie.
    Paśnik przyjmuje tylko w APC na Szczanieckiej czy jeszcze gdzieś?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • zielinka_97 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zespół APL ma wpływ na przebieg ale nie wiesz że nie siedzi w Tobie nic więcej a ukończenie ciąży przed pojawieniem się serduszka skłania ku takiej właśnie możliwości. Powinnaś zinterpretować badania u Paśnika.

Z tym przechowywaniem też pierwsze słyszę, na paragonie też mam wpisane, przechowywanie-kolejne 12 miesiecy. Ja zawsze place w lipcu bo rzadowka skończyła się na koniec czerwca i od lipca opłaty za zarodki przeszły na pacjentów.

Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy <3, 31.10.2016 synuś jest z nami <3
    Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️
  • asiamar Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Ja chodziłam tylko do APC ale podobno przyjmuje jeszcze gdzies nie daleko. Mnie było najwygodniej w APC ze względu na to że labolatorium mają na miejscu.

Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
    Gameta Rzgów <3 <3 <3. Jest cud ❤
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze slyszycie, bo ten system oplaty za zarodki obowiązuje tylko przy dofinansowaniu z UM.

Czoko, oocyty zamrozone z procedury z dofinansowaniem sa oplacone na rok, od momentu zamrozenia i nie daj sobie wmowic inaczej! To jest zupelnie inna umowa.

Edit: balbinka87, wedlug mojej wiedzy zespol antyfosfolipidowy diagnozuje sie inaczej niz napisala Zielinka.
    Musza byc spelnione lacznie dwa warunki:
    -kryteria laborytoryjne (p/c antykardiolipinowe/beta2glikoproteinie/antykoagulant toczniowy)
    -kryteria kliniczne (3poronienia przed 10tc/1poronienie po 10tc/ porod przedwczesny przed 34tc)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 15:41

Polly_love lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy taką samą sytuację. Opłacone z dofinansowaniem z urzędu miasta we wrześniu,ważne do grudnia zeszłego roku. Teraz mamy pokryć koszt 600zł za ten rok.

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koliberek wrote:
    My mamy taką samą sytuację. Opłacone z dofinansowaniem z urzędu miasta we wrześniu,ważne do grudnia zeszłego roku. Teraz mamy pokryć koszt 600zł za ten rok.
    Zarodki?

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,zarodki

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koliberek wrote:
    Tak,zarodki
    Zarodki ok, bo taka informacja jest nawet na stronie :)

Ale oocyty, tak jak w przypadku Czoko, sa oplacone za 12m-scy.

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem ;)Berlusconi Ty to jesteś skarbnica wiedzy;p

natty85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miało być Bellus ale mój telefon widocznie lepiej wie jak Cie nazywać;)

Bella93, natty85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balbinka, ja jestem pacjentką i doc Paśnika i prof Wilczyńskiego. Obaj są rozważni ale na pewnym etapie zostałam przy jednym-Wilczynskim. Obu darzę szacunkiem bo każdy chce pomóc.

• zielinka_97 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella pisząc o kryteriach, mam na myśli tylko markery z krwi. Z nich wystarczy mieć jeden. A o poronieniach nikt mi nie mówił bo nie dało się tego po prostu sprawdzić. Ciężko poronic nie zachodząc w ogole w ciążę, ale nawet ostatnio PR pytał mnie czy ja na pewno nie mam APL i pytał tylko o wyniki beta2glikoproteiny, antykardiolipiny i lupus antykoagulant.

A Deseo Ty nie miałaś dofinansowania z UM?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 18:26

Bella93 lubi tę wiadomość

Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy <3, 31.10.2016 synuś jest z nami <3
    Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Jeszcze przymuje w aps medica

M&M

Wysłany: 12 stycznia 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Pierwsze slyszycie, bo ten system oplaty za zarodki obowiązuje tylko przy dofinansowaniu z UM.

Czoko, oocyty zamrozone z procedury z dofinansowaniem sa oplacone na rok, od momentu zamrozenia i nie daj sobie wmowic inaczej! To jest zupelnie inna umowa.

Edit: balbinka87, wedlug mojej wiedzy zespol antyfosfolipidowy diagnozuje sie inaczej niz napisala Zielinka.
    Musza byc spelnione lacznie dwa warunki:
    -kryteria laborytoryjne (p/c antykardiolipinowe/beta2glikoproteinie/antykoagulant toczniowy)
    -kryteria kliniczne (3poronienia przed 10tc/1poronienie po 10tc/ porod przedwczesny przed 34tc)

dlatego też napisałam podejrzenie bo poroniłam tylko (dla mnie aż) raz.

CB (05.04.2019)

Wysłany: 12 stycznia 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Balbinka, ja jestem pacjentką i doc Paśnika i prof Wilczyńskiego. Obaj są rozważni ale na pewnym etapie zostałam przy jednym-Wilczynskim. Obu darzę szacunkiem bo każdy chce pomóc.

Polly a gdzie przyjmuje prof. Wilczyński? sprawdzę jakie są do nich terminy i umówię się do tego co ma najkrótszy termin oczekiwania.

CB (05.04.2019)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balbinka87 wrote:
    Polly a gdzie przyjmuje prof. Wilczyński? sprawdzę jakie są do nich terminy i umówię się do tego co ma najkrótszy termin oczekiwania.
    Vita Med przy ul. Leszczyńskiej, czyli jakieś 150m od APC przy Sczanieckiej, gdzie przyjmuje Paśnik. Przyjmuje też w Gamecie. Wizyta w jego gab 250zł, w Gamecie 280zł.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leszczyńskiej 12/14

‹‹ 820 821 822 823 824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ