Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
Polly transfery w styczniu sa najlepsze
piekna stopka i avatar tez
Polly_love lubi tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI
hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO
kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
nick nieaktualnyJa też trzymam za Was kciuki. To brzmi może trywialnie, ale tak właśnie jest. Znam smak porażek (7x beta 0), utraty ciąży, braku pomysłów, także sił. Życie dało mi tyle razy kopa w 4 litery, że też kiedyś pomyślałam, że zostawię to wszystko w cholerę. Ale warto walczyć do końca. Powodzenia dla wszystkich z❤️płynące.Pola853 wrote:Polly
Teraz się wczytalam w opis. 3 mam mocno kciuki;)
Pola853, natty85, renius, sylvuś, Lubię_czekoladę, aniab2205 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
W temacie immunologa - też polecam prof. Wilczyńskiego.
Renius, kciuki za piękne zarodki.
Polly, nie mogę się napatrzeć na Twoją stopkę
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
nick nieaktualny
-
Zostal nam ostatni zarodek. Jak to wyglada po ciazy ? Ile czasu musi minac aby wrocic po zarodek? Jestem po cc i karmie jeszcze piersia. Miesiaczki jeszcze nie mialam. Tym razrm nie chce bawic sie w szxzepienia..zabieram zarodek i niech sie dzieje. Ogolnie troche sie boje...nie chce znowu przezywac rozczarowania a przy 1 zarodku szanse sa minimalne.Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI
hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO
kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
My wróciliśmy po pierwszy zarodek rok po porodzie, ale nie karmiłam piersią, nie miałam cc tylko poród naturalny. Wydaje mi się, że minimum rok musisz poczekać po cc, poza tym jak nie masz jeszcze miesiączki to pewnie twoja gospodarka hormonalna może jeszcze odpowiednio nie działać. Najlepiej jakbyś się skontaktowała z lekarzem, jeżeli np nie chcesz jechać na wizytę i płacić za wizytę żeby wiedzieć kiedy możesz wrócić po zarodek to może napisz maila do swojego lekarza prowadzącego albo zadzwoń jeżeli masz tel: może wstępnie Ci powie czy już możecie czy lepiej poczekać czy na wiztę przyjechać i szczegóły obgadać. Piszesz, że jeszcze karmisz to pewnie masz wysoki poziom prolaktyny a to może troche neagtywnie wpływać na implantację zarodką. To jest tylko moje zdanie.natty85 wrote:Zostal nam ostatni zarodek. Jak to wyglada po ciazy ? Ile czasu musi minac aby wrocic po zarodek? Jestem po cc i karmie jeszcze piersia. Miesiaczki jeszcze nie mialam. Tym razrm nie chce bawic sie w szxzepienia..zabieram zarodek i niech sie dzieje. Ogolnie troche sie boje...nie chce znowu przezywac rozczarowania a przy 1 zarodku szanse sa minimalne.
-
Wiekszosc mowi ze min 6miesiecy.natty85 wrote:Zostal nam ostatni zarodek. Jak to wyglada po ciazy ? Ile czasu musi minac aby wrocic po zarodek? Jestem po cc i karmie jeszcze piersia. Miesiaczki jeszcze nie mialam. Tym razrm nie chce bawic sie w szxzepienia..zabieram zarodek i niech sie dzieje. Ogolnie troche sie boje...nie chce znowu przezywac rozczarowania a przy 1 zarodku szanse sa minimalne.
Jesli chcesz na cyklu naturalnym to musisz czekac na @, chociaz z kp moze byc trudno.
Jak na sztucznym to na 100% musisz odstawic mala od piersi, bo leki przenikaja do mleka. -
Za pierwszym razem bez hiperki, sa drugim razem z hiperka.
Bralam letrozol i przeszlo po 3dniach. -
Przy pierwszym podejsciu. Metformax, po glucophage zle sie czulam.Pola853 wrote:A brałaś może glucophage?
-
3miesiace wcześniejPola853 wrote:A pamiętasz może w którym dniu stymulacji miałaś go włączonego?
-
Rozmawiałam o tym z IP i mówił ze bede musiała odstawić dziecko od piersi. On zaleca rok od porodu. Polly cudowne wieści!!! Rosnij spokojnie i zdrowonatty85 wrote:Zostal nam ostatni zarodek. Jak to wyglada po ciazy ? Ile czasu musi minac aby wrocic po zarodek? Jestem po cc i karmie jeszcze piersia. Miesiaczki jeszcze nie mialam. Tym razrm nie chce bawic sie w szxzepienia..zabieram zarodek i niech sie dzieje. Ogolnie troche sie boje...nie chce znowu przezywac rozczarowania a przy 1 zarodku szanse sa minimalne.
Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
Gameta Rzgów
. Jest cud ❤ -
Natty, po pierwsze po CC lekarz musi ocenić Blizne. Najwcześniej po CC w ciążę można zachodzić 9 miesięcy po cięciu jeśli po kontroli blizny wszystko jest w porządku. Odstawienie od piersi będzie konieczne. Gameta nie zrobi crio matce kp i to już nie tylko kwestia leków w przypadku sztucznego cyklu ale obciazenia kolejna ciąża organizmu matki karmiącej i to dość świeżo po porodzie i poprzedniej ciąży. Nie są zwolennikami ciąży i jednoczesnego kp, każą odstawić dziecko. A cykl naturalny... Po pierwsze go nie lubią i raczej nie robią a po drugie ciężko Ci będzie o prawidłowy cykl przy karmieniu i jednak z automatu obnizasz szansę na Happy end.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 11:18
Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy
, 31.10.2016 synuś jest z nami 
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
Dziewczyny przepraszam, że się nie odzywałam, ale już piszę co i jak :)z 6 komórek zapłodniło się 5
do stadium blastocysty dotrwały 3
miałam transfer jednego zarodka 24 marca a 2 zamrozono 
niestety nie wiem dziewczyny, czy transfer się powiedzie.... miałam się nie stresować. wsobotę miałam transfer i też moja mała sunia 3miesieczna daisy zaczela się zle czuc... w nd do weterynarza. lekarz po rentgenie powiedział ze ma najprawdopodobniej cos w przewodzie pokarmowym co blokuje jej wszystko. w pn rano zaczela jej leciec krew z nosa i nie byla w stanie chodzic. pojechalismy do weterynarza i diagnoza babeszjoza... pedem lecielismy na drugi koniec miasta po krew dla niej by ja ratowac. jej stan byl krytyczny. od wczoraj jest w szpitalu i probuja ja postawic na nogi
Bella93 lubi tę wiadomość
28 lat
starania od 2016 roku
07.2016 laparoskopia, endometrioza 4 st.
10.2017 HSG, jajowody drożne
03.2018 ICSI transfer świeżaka❤️
10.2018 syn 👶
❄️❄️
05.2019 naturalsik (*6tc)
08.2019 naturalsik CB
12.2019 naturalsik CP (*6tc) usunięcie prawego jajowodu
11.2020 FET