X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubie za wynik procedury.

Trzymam za Was kciuki, niech wraca psinka do zdrowia &&

renius lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • Pola853 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renius
    To trzymam kciuki za udany transfer, 3 blastocysty to ładny wynik.
    Dużo zdrówka dla pieska!

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiamar, dziękuję :)

Renius, ja także powodzenia Ci życzę. Niech Ci się powiedzie transfer. I niech piesiol wyzdrowieje

• natty85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielinka_97 wrote:
    Natty, po pierwsze po CC lekarz musi ocenić Blizne. Najwcześniej po CC w ciążę można zachodzić 9 miesięcy po cięciu jeśli po kontroli blizny wszystko jest w porządku. Odstawienie od piersi będzie konieczne. Gameta nie zrobi crio matce kp i to już nie tylko kwestia leków w przypadku sztucznego cyklu ale obciazenia kolejna ciąża organizmu matki karmiącej i to dość świeżo po porodzie i poprzedniej ciąży. Nie są zwolennikami ciąży i jednoczesnego kp, każą odstawić dziecko. A cykl naturalny... Po pierwsze go nie lubią i raczej nie robią a po drugie ciężko Ci będzie o prawidłowy cykl przy karmieniu i jednak z automatu obnizasz szansę na Happy end.
    Tak myslalam. Blizna na razie ok a to juz 7 miesiecy po porodzie. Chce karmic do konca roku wiec mam jeszcze sporo czasu. Na razie odpuszczam temat wroce do niego po wakacjach ;)

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Zdrowych,rodzinnych i pogodnych świąt Wam życze. Oby zając przyniósł po odpowiednim "jajku";).

U nas wszystko dobrze, ❤ bije;),rośniemy przez ogromne ilości słodyczy. Nie mogę się powstrzymać po prostu....

aniab2205, Bella93, Polly_love, zielinka_97, natty85 lubią tę wiadomość

• renius Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobiłam betę w 6dpt i jest 38mIU/ml :D oby tylko było wszystko dobrze :)

Koliberek, Polly_love, Pola853, sylvuś, aniab2205, Bella93, zielinka_97, natty85 lubią tę wiadomość

28 lat
    starania od 2016 roku
    07.2016 laparoskopia, endometrioza 4 st.
    10.2017 HSG, jajowody drożne
    03.2018 ICSI transfer świeżaka❤️
    10.2018 syn 👶

❄️❄️

05.2019 naturalsik (*6tc)
    08.2019 naturalsik CB
    12.2019 naturalsik CP (*6tc) usunięcie prawego jajowodu

11.2020 FET

f2wl4z17mvbr9lf8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki;)))

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG_4015.jpg

Cześć dziewczyny-na zdjęciu jest moje spełniające się marzenie :) zdrowa dziewczynka. Wg usg prenatalnego i wg testu Nifty. Będzie miała imię "jak wiosenna róża"... Marzenia się spełniają. Nigdy, nigdy z nich nie rezygnujcie.
    Koliberek- wspaniałe wieści ale to już wiesz.
    Renius-trzymam kciuki za dalszy przyrost.
    Bella, Czoko- czekam na Was❤️ I na całą resztę.

Wszystkim powodzenia, trzymajcie się i walczcie. Do końca!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2018, 07:30

Pola853, Bea77, ewka25, Koliberek, sylvuś, aniab2205, Bella93, zielinka_97, natty85, MOJE, jomi81 lubią tę wiadomość

• Pola853 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly piękny post pod te święta;) Nawet nie wiesz jak cieszy to, że w końcu się Tobie udało;) Jesteś doskonałym przykładem że nie wolno tracić nadziei i wierzyć do końca że się uda!;)

Polly_love, aniab2205 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola853 wrote:
    Polly piękny post pod te święta;) Nawet nie wiesz jak cieszy to, że w końcu się Tobie udało;) Jesteś doskonałym przykładem że nie wolno tracić nadziei i wierzyć do końca że się uda!;)
    Miło mi to czytać :) jestem przypadkiem klinicznym. Jestem kobietą bez ani jednej komórki jajowej, bez szans. Przeszłam klika procedur z kd, zostając z niczym. Została mi opcja adopcji prenatalnej. Pierwszy et się nie udał, wtedy postanowiłam zmienić klinikę. W sensie zostałam w Gamecie, ale podeszłam do et w Gdyni. Potrzebna mi była zmiana rąk lekarza, może zmiana powietrza. Wiele zmieniłam, wiele przeszłam. Byłam już pod ścianą i miałam świadomość, że brak mi szczęścia. A wtedy ono się do mnie uśmiechnęło :) Pola, powodzenia-Ty tez walczysz o wysoką stawkę. Niech się Tobie i wszystkim Wam deogie dziewczyny poszczęści. Ktoś kiedyś mi powiedział, że trzeba wierzyć. Może coś w tym jest. Walczcie!!

Pola853, aniab2205, natty85 lubią tę wiadomość

• sylvuś Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly gratulacje z całego serca! Wspaniałej Córeczki:***

Wszystkim spokojnych radosnych Świąt.

Polly_love, natty85 lubią tę wiadomość

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvus❤️Wierzę, że zaraz dołączysz :*

aniab2205, natty85, sylvuś, zielinka_97 lubią tę wiadomość

• Pola853 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie czy pod czas stymulacji bralyscie rownigle estrofem?
    Bo mi lekarz kazał odstawić i teraz świruje czy się pomylił czy teraz stymulację robią bez estrofemu...

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola853 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie czy pod czas stymulacji bralyscie rownigle estrofem?
    Bo mi lekarz kazał odstawić i teraz świruje czy się pomylił czy teraz stymulację robią bez estrofemu...
    Mialam bez.
    Crio z

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • Pola853 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Bella ;) to jednak teraz bez estrofemu stymuluja

• MOJE Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam za może głupie pytanie. Tak się wtrącę. Chciałam spytać czy w gamecie w Łodzi przyjmuje jakiś lekarz do którego umowie się tylko na USG. Po clo pęcherzyki mi rosną ale nie pękają. A wizytę mam dopiero w 14 dc. Nie dało się wcześniej. Boje się że do tej pory już będzie 3 cm jajo które moja gin będzie poraz kolejny uważać za super pęcherzyk. To ostatni cykl u tej gin i szukam kogoś kompetentnego na kolejne.

7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(
    👰 36 LAT
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2
    ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.

🧑37 LAT
    Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔

Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
    09.2023
    Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
    07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
    CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    Dziewczyny przepraszam za może głupie pytanie. Tak się wtrącę. Chciałam spytać czy w gamecie w Łodzi przyjmuje jakiś lekarz do którego umowie się tylko na USG. Po clo pęcherzyki mi rosną ale nie pękają. A wizytę mam dopiero w 14 dc. Nie dało się wcześniej. Boje się że do tej pory już będzie 3 cm jajo które moja gin będzie poraz kolejny uważać za super pęcherzyk. To ostatni cykl u tej gin i szukam kogoś kompetentnego na kolejne.
    Usg robi dr Kozarzewski, ale moze byc problem z terminem.

MOJE lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • alaw87 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem po 3 nieudanej IUI
    I nie będę już raczej podchodzić
    Ile trzeba czekać na wizytę do Gamety czya trzeba umówić się do konkretnego lekarza i wogole ile mniej więcej trwa przgotowanie do procedury

III IUI nie udane
    I et 😢
    II et 😢
  • Pola853 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alaw87 wrote:
    Witam jestem po 3 nieudanej IUI
    I nie będę już raczej podchodzić
    Ile trzeba czekać na wizytę do Gamety czya trzeba umówić się do konkretnego lekarza i wogole ile mniej więcej trwa przgotowanie do procedury
    Myślę, że na pierwszą wizytę będziesz czekać około 2 tygodni, zależy też do jakiego lekarza chcesz się udać. Do lekarza musisz się konkretnego zarejestrować, na stronie gamety łódz są wypisani wszyscy co przyjmują i jest krótka notka o nich. Pytasz o przygotowanie do procedury - wszystko zależy z czym przychodzisz czy lekarz dodatkowo przed by chciał zrobić badania ale tak jakbyś już była szykowana do IVF to w jednym cyklu robisz wszystkie badania ( amh , fsh plus zakazne )potrzebne do procedury jak wszystko wychodzi dobrze to w kolejnym cyklu zaczynasz.

• alaw87 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to szybko ją myślałam że 2 miesiące conajmniej się czeka już przed 3 IuI pytałam się dziewczyn i mylę ze udamy się do I.P
    Ja nie miałam ani histero ani laparo bo mój lekarz twierdzi ze nie ma wskazań podejrzewam ze coś z tego mi zaproponują bo musi być jakaś przyczyną niepowodzeń Pola dziękuję
    Jak mi coś przyjdzie na myśl to będę pytac

Polly_love lubi tę wiadomość

III IUI nie udane
    I et 😢
    II et 😢
‹‹ 837 838 839 840 841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ