Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny
Chciałabym prosić Was o pomoc. Mianowicie jesteśmy na etapie wyboru kliniki, w której podejdziemy do in vitro. Najprawdopodobniej będzie to jedna z łódzkich klinik. Stąd moje pytanie czym kierowałyście się przy wyborze kliniki? Dziewczyny z endomendą możecie napisać jaki lekarz Was prowadzi?
Moja smutna historia w telegraficznym skrócie w stopce
Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi!!!Niespełnione marzenia oddam za darmo w dobre ręce...
AMH 0,2/brak lewego jajowodu oraz lewej nerki/morfologia nasienia 1% ---> poprawa na 3%
I IVF, długi protokół, stymulacja przerwana - słaba reakcja
II IVF krótki protokół - punkcja, 0 komórek pobranych
III IMSI 06.2019 kd - 17.06. transfer, 28.06. beta 1,2 brak mrozaków
AZ - transfer 02.12. ☹️
Koniec walki o macierzyństwo, początek walki o przetrwanie... -
Jestem na tym wątku od samego początku, to dziewczyny tutaj od początku moich starań dały mi pogląd na to wszystko. Dodatkowo wizyta u androloga w Salve dała mi do myślenia. Wizyty diagnostyczne w Gamecie też. Byłam u kilku lekarzy w Gamecie i jak widać nie zmieniłam jej od ponad 3 lat.
Fantasmagoria lubi tę wiadomość
M&M -
Mnie gamete polecila moja gin. Bylam u PR ale endometriozy nie mam
Fantasmagoria lubi tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Fantasmagoria wrote:Cześć Dziewczyny
Chciałabym prosić Was o pomoc. Mianowicie jesteśmy na etapie wyboru kliniki, w której podejdziemy do in vitro. Najprawdopodobniej będzie to jedna z łódzkich klinik. Stąd moje pytanie czym kierowałyście się przy wyborze kliniki? Dziewczyny z endomendą możecie napisać jaki lekarz Was prowadzi?
Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi!!!Fantasmagoria lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFantasmagoria wrote:Cześć Dziewczyny
Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi!!!
Powodzenia!!
P.s. Nie oddawaj marzeń na etapie gdy zaczynasz o nie walczyćFantasmagoria lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, dziękuję wszystkim za odpowiedzi
Skłaniamy się ku Gamecie, ale ostatecznej decyzji nie podjęliśmy. Chyba tak jak Pola zafundujemy sobie wizyty w obydwu klinikach, a co - jak szaleć to szaleć
Jeszcze raz dziękiNiespełnione marzenia oddam za darmo w dobre ręce...
AMH 0,2/brak lewego jajowodu oraz lewej nerki/morfologia nasienia 1% ---> poprawa na 3%
I IVF, długi protokół, stymulacja przerwana - słaba reakcja
II IVF krótki protokół - punkcja, 0 komórek pobranych
III IMSI 06.2019 kd - 17.06. transfer, 28.06. beta 1,2 brak mrozaków
AZ - transfer 02.12. ☹️
Koniec walki o macierzyństwo, początek walki o przetrwanie... -
Fantasmagoria wrote:Cześć Dziewczyny
Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi!!!
Jeśli o mnie chodzi to też przeszłam procedurę mając Endo. Ja przede wszystkim najpierw byłam operowana przez Malinowskiego w ICZMP a potem od razu skierowałam kroki do gamety. Najpierw do MR, potem jednak na drugą procedurę zdecydowaliśmy o zmianie lekarza i chodziłam do Banach. Postępowanie przy ivf nie różniło się między nimi, jedynie z Banach mogłam się bardziej dogadać e kwestii dodatków i przebiegu procedury bo MR pod tym względem nie był elastyczny. U nas zaprocentowało IMSI plus EGFantasmagoria lubi tę wiadomość
Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
Hej
Powoli do Was wracam Złapałam trochę oddechu od tego całego myślenia o ivf i tym wszystkim ale już koniec wakacji Zaczęłam estrofem od 25dc do 2dc- trochę się obawiam, że nie pociągnę z cyklem za długo, bo mam 25dc a już czuję @ za rogiem, ale mam nadzieję chociaż na jakieś 2 dni jeszcze, żeby ten estrofem brać jak najdłużej.
Więc jak dobrze pójdzie to zaczynam stymulację w tym tygodniu
Oł jea!Polly_love, Pola853, Bella93 lubią tę wiadomość
-
Pola853 wrote:Dziewczyny czy podczas stymulacji też wam tak ' wysadzilo' brzuch? Brzuch mam strasznie wydęty wcześniej tak nie miałam...
Pola853 lubi tę wiadomość
-
Pola853 wrote:A miałaś wtedy hiperstymulacje? Bo ja się tego boje, bo chcieliśmy świeży transfer..
Chociaż z perspektywy czasu żałuję.. Wolałabym odczekać i podejść w kolejnym cyklu -
Lubię_czekoladę wrote:Nie miałam
Chociaż z perspektywy czasu żałuję.. Wolałabym odczekać i podejść w kolejnym cyklu
&&Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
Deseo, zagladasz jeszcze? Co u Was slychac?
-
nick nieaktualny
-
jaskola12 wrote:hej, ja mam za dwa dni punkcje i tez mam brzuch wzdęty i twardy strasznie... u nas transfer odroczony.
Mi też lekarz wczoraj powiedział że na świeży transfer nie mamy co liczyć ehh... -
Bella93 wrote:Bez hiperstymulacji tez mozna odroczyc transfer
&&
No ale ja przy tamtej procedurze to marzyłam o świeżym transferze w życiu bym nie odroczyła Wnioski przyszły dopiero terazPolly_love lubi tę wiadomość
-
jaskola12 wrote:estradiol mialam niski bo 687 a progresteron 0,4.
Jajeczek wyhoowalam dość duzo (chyba). Lekarz mówi że spokojnie 10 bedzie do pobrania. A Ty?
Ja zawsze miałam estradiol ponad tysiąc, przy poprzedniej stymulacji miałam pobranych komórek około 15 i wtedy nie miałam odroczonego transferu.
Teraz mam po 10 jajek w każdym jajniku ale takich do pobrania to jakieś 50 % będzie bo wszystkie nie osiągną 2 cm. Wyniku teraz swojego estradiolu nie mam bo niestety od razu nie podają jak kiedyś w piątek mam wizytę to pewnie się dowiem jaki poziom.
Na którą jutro masz punkcję?