Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 września 2018, 19:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Ja nie chcialam.znieczulenia. Przy porodzie histero to pikus ;)
    Ta? I co jeszcze? :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 19:51

    natty85, aniab2205 lubią tę wiadomość

  • Martoszka Autorytet
    Postów: 4264 3136

    Wysłany: 24 września 2018, 19:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Ja nie chcialam.znieczulenia. Przy porodzie histero to pikus ;)
    Ja byłam głupia, że się dałam na to namówić J.M.

    28 lat, 2 Aniołki, długa walka i jest ❤️hyq6qz4.png
  • zabcia90 Znajoma
    Postów: 28 20

    Wysłany: 24 września 2018, 20:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, szykujemy się do in vitro. Byliśmy już na pierwszej wizycie u dr I.P. Dostaliśmy skierowanie na badania. I tu zaczyna sie problem. Leczę się na niedoczynność tarczycy od około 2 lat. Niżej moje wyniki z normami, jakie obowiązuję w moim laboratorium. Co o nich myślicie? Pewnie dopóki moja tarczyca nie zacznie działać tak jak powinna, to lepiej będzie, jeśli odłożymy in vitro?
    TSH 7,041 (0,38 - 5,33)
    anty-TG 1837,10 (0 - 4)
    anty-TPO 1007,00 (0 - 9)
    FSH 9,56 (Faza folikularna 3,85 - 8,78, Środek cyklu 4,54 - 22,5, Faza lutealna 1,79 - 5,12, Po menopauzie 16,7 - 114,0)
    Prolaktyna 65,13 (przed menopauzą 3,34 - 26,72, po menopauzie 2,74 - 19,64)
    AMH 3,60

    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    12.2012 - laparotomia, usunięcie jajowodu prawego
    26.05.2017 - HSG, jajowód niedrożny
    07.2018 - badanie nasienia - bardzo słabe wyniki
    02.11.2018 - punkcja (6 mrozaczków)
    07.01.2019 - crio
    15.01.2019 - beta 96,80
    18.01.2019 - beta 286
    21.01.2019 - beta 1040
  • Martoszka Autorytet
    Postów: 4264 3136

    Wysłany: 24 września 2018, 20:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabcia90 wrote:
    Dziewczyny, szykujemy się do in vitro. Byliśmy już na pierwszej wizycie u dr I.P. Dostaliśmy skierowanie na badania. I tu zaczyna sie problem. Leczę się na niedoczynność tarczycy od około 2 lat. Niżej moje wyniki z normami, jakie obowiązuję w moim laboratorium. Co o nich myślicie? Pewnie dopóki moja tarczyca nie zacznie działać tak jak powinna, to lepiej będzie, jeśli odłożymy in vitro?
    TSH 7,041 (0,38 - 5,33)
    anty-TG 1837,10 (0 - 4)
    anty-TPO 1007,00 (0 - 9)
    FSH 9,56 (Faza folikularna 3,85 - 8,78, Środek cyklu 4,54 - 22,5, Faza lutealna 1,79 - 5,12, Po menopauzie 16,7 - 114,0)
    Prolaktyna 65,13 (przed menopauzą 3,34 - 26,72, po menopauzie 2,74 - 19,64)
    AMH 3,60
    1. Tsh zdecydowanie za wysokie. Nie ma tutaj ft4 i ft3, które dają obraz całej tarczycy.
    2. Nie jest podane, w których dniach cyklu je robiłaś. Jak robisz fsh to i lh jest dobrze zrobić do kompletu.

    28 lat, 2 Aniołki, długa walka i jest ❤️hyq6qz4.png
  • ultraviolet Autorytet
    Postów: 499 502

    Wysłany: 24 września 2018, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Ja byłam głupia, że się dałam na to namówić J.M.
    W sensie,że dałaś się namówić na histero? Dlaczego?

    p19ugox19t85c2vh.png
    6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
    02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
    06.2018 ICSI - podejście II
    07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
    10.2018 histeroskopia
    16.11.2018 FET ❄️😢
    21.11.2019 FET ❄️😢
    ...
    23.06.2020 - 7tc ❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 września 2018, 20:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Ja zrobiłam w zn.ogólnym, ale myślę, że spokojnie bym wytrzymała bez tego. Miałam miesiąc przerwy po histero od transferów. Ale Makowska nie widziała przeciwwskazań by fet robić w kolejnym cyklu po zabiegu.

    Również podchodziłam w znieczuleniu ogólnym w Medeorze. 25 minut i po sprawie wybudzasz się dokładnie jak po punkcji;).
    Histero w styczniu,et w następnym cyklu w lutym;).
    Powodzenia.

    ultraviolet lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 września 2018, 20:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie to Zacytowałam:P

  • aniab2205 Autorytet
    Postów: 1560 781

    Wysłany: 24 września 2018, 21:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Ta? I co jeszcze? :D
    Polly, czyżby Cię lekki strach obleciał? Nie bój żaby, nie Ty pierwsza,nie ostatnia, a finał jaki fajny ;)

    Martoszka, Polly_love, sylvuś lubią tę wiadomość

    Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • zabcia90 Znajoma
    Postów: 28 20

    Wysłany: 24 września 2018, 21:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    1. Tsh zdecydowanie za wysokie. Nie ma tutaj ft4 i ft3, które dają obraz całej tarczycy.
    2. Nie jest podane, w których dniach cyklu je robiłaś. Jak robisz fsh to i lh jest dobrze zrobić do kompletu.

    FT3 i FT4 będę robić w przyszłym tygodniu przed wizytą u endokrynologa.
    A badania wykonane w 3 dniu cyklu. Badania robiłam te, które miałam zaznaczone przez dr.

    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    12.2012 - laparotomia, usunięcie jajowodu prawego
    26.05.2017 - HSG, jajowód niedrożny
    07.2018 - badanie nasienia - bardzo słabe wyniki
    02.11.2018 - punkcja (6 mrozaczków)
    07.01.2019 - crio
    15.01.2019 - beta 96,80
    18.01.2019 - beta 286
    21.01.2019 - beta 1040
  • Martoszka Autorytet
    Postów: 4264 3136

    Wysłany: 24 września 2018, 22:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultraviolet wrote:
    W sensie,że dałaś się namówić na histero? Dlaczego?
    Że się dałam namówić na znieczulenie takie, a nie zwykły ketonal w kroplowce. Ja po prostu jestem pacjentką, która chyba za dużo zadaje pytań i to był powód dla którego ona nie chciała ketonalu.

    28 lat, 2 Aniołki, długa walka i jest ❤️hyq6qz4.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 września 2018, 00:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab2205 wrote:
    Polly, czyżby Cię lekki strach obleciał? Nie bój żaby, nie Ty pierwsza,nie ostatnia, a finał jaki fajny ;)
    Nie, to żart ;)

  • aniab2205 Autorytet
    Postów: 1560 781

    Wysłany: 25 września 2018, 03:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;) :*

    Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • Ewka1700 Autorytet
    Postów: 1044 273

    Wysłany: 25 września 2018, 09:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, okazało się, że mam torbiel na jajniku. Czy przeszkadza to w in vitro ? Poza tym z owulacją ok.

    endometrioza IV
    starania od 2016 r.
    Marzec 2019 ICSI :(
    Marzec 2020 CP
    usunięty prawy jajowód
  • Pola853 Autorytet
    Postów: 487 125

    Wysłany: 25 września 2018, 12:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka1700 wrote:
    Dziewczyny, okazało się, że mam torbiel na jajniku. Czy przeszkadza to w in vitro ? Poza tym z owulacją ok.
    Mnie lekarz nie chciał stymulować z torbiela. Najprawdopodobniej będziesz musiała się pozbyć torbieli i poczekać kolejny cykl jak się wchłonie albo leki dostaniesz.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 12:11

  • Inna_79 Ekspertka
    Postów: 195 66

    Wysłany: 25 września 2018, 12:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka1700 wrote:
    Dziewczyny, okazało się, że mam torbiel na jajniku. Czy przeszkadza to w in vitro ? Poza tym z owulacją ok.

    to zalezy jaka torbiel. Ja mam mala torbielke endometrialna I jestem w trakcie procedury. Torbiele czekoladowe nie wchlona sie pod wplywem lekow.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 12:44

    endometrioza III stopień
    2008 laparotomia + 6 miesięcy Zoladex
    05.11.2008 pozytywny test
    09.07.2009 - urodził się upragniony synek
    2014 niespodzianka niestety ciąża zakończona poronieniem w 13 tc
    Maj 2018 ICSI :( brak mrozaczkow
    Wrzesień 2018 II ICSI transfer 2 z. 4AB 4BB :(
    2 blastki 4BB zamrożone
    przerwa
  • Ewka1700 Autorytet
    Postów: 1044 273

    Wysłany: 25 września 2018, 13:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna_79 wrote:
    to zalezy jaka torbiel. Ja mam mala torbielke endometrialna I jestem w trakcie procedury. Torbiele czekoladowe nie wchlona sie pod wplywem lekow.

    Lekarz mówi, żeby nie usuwać bo mam już 1/4 jajnika po poprzedniej torbieli a po kolejnej laparo już chyba nic z by z niego zostało. I tak podejść. Torbiel endometrialna i tak ciągle mi atakuje ten jeden jajnik.
    Inna79 duża ta torbiel ? U mnie 3x3 cm.

    endometrioza IV
    starania od 2016 r.
    Marzec 2019 ICSI :(
    Marzec 2020 CP
    usunięty prawy jajowód
  • Ewka1700 Autorytet
    Postów: 1044 273

    Wysłany: 25 września 2018, 13:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola853 wrote:
    Mnie lekarz nie chciał stymulować z torbiela. Najprawdopodobniej będziesz musiała się pozbyć torbieli i poczekać kolejny cykl jak się wchłonie albo leki dostaniesz.

    Pola853 wg Twojego lekarza torbiel może utrudnić procedurę ? Mówił coś więcej ?
    Mój lekarz jest zdania, że to nie przeszkadza i być tu mądrym ...

    endometrioza IV
    starania od 2016 r.
    Marzec 2019 ICSI :(
    Marzec 2020 CP
    usunięty prawy jajowód
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 9946 5972

    Wysłany: 25 września 2018, 13:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka1700 wrote:
    Pola853 wg Twojego lekarza torbiel może utrudnić procedurę ? Mówił coś więcej ?
    Mój lekarz jest zdania, że to nie przeszkadza i być tu mądrym ...
    Pola pisala o torbieli czynnosciowej.

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
  • Ewka1700 Autorytet
    Postów: 1044 273

    Wysłany: 25 września 2018, 13:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Pola pisala o torbieli czynnosciowej.

    Czyli czynnościową zbijamy a na endometrialną nie ma rady ?

    endometrioza IV
    starania od 2016 r.
    Marzec 2019 ICSI :(
    Marzec 2020 CP
    usunięty prawy jajowód
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 9946 5972

    Wysłany: 25 września 2018, 13:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka1700 wrote:
    Czyli czynnościową zbijamy a na endometrialną nie ma rady ?
    Zgadza sie

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
‹‹ 933 934 935 936 937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego