Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewka1700 wrote:A nie mówią jak się rozwijają i ile się nadaje do zapłodnienia w międzyczasie?
Przecież to można zwariować z tej niepewności.
Można do nich dzwonić i pytać?Ewka1700 lubi tę wiadomość
-
Lubię_czekoladę wrote:Kochana, od zapłodnienia komorek w ostatniej procedurze dzwoniłam codziennie do embriologow i codziennie miałam informację ile się rozwija i jak się rozwijaja. Codziennie też wszystko mi tłumaczyli. Dzwon śmiało. Zrozumiesz też dzięki temu całą procedurę.
O super, dzięki za podpowiedź😊
Tak zrobię. A skąd wezmę do nich nr, gdzieś na stronce znajdę?endometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód -
Dziewczyny, jeszcze takie pytanie po punkcji można brać normalnie tabletki przeciwbólowe ?
Jakie są w ogóle zalecenia od punkcji do transferu?
Co jeść czego unikać, podpowiecie ?😊endometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód -
Martoszka wrote:Wszystkie zalecenia dostaniesz na wizycie po punkcji.
Myślę, że mało z tego zapamiętam albo zapomnę zapytać.
Dziewczyny, jak to jest z kontaktem z lekarzem po punkcji?
Bo wizyty pomiędzy punkcja a transferem są normalnie płatne, ale gdyby się coś.dzialo lekarz chyba nie powinien odmówić rady telefonicznej ?endometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód -
Ewka1700 wrote:O super, dzięki za podpowiedź😊
Tak zrobię. A skąd wezmę do nich nr, gdzieś na stronce znajdę?Ewka1700 lubi tę wiadomość
-
Ewka1700 wrote:Dziewczyny, jeszcze takie pytanie po punkcji można brać normalnie tabletki przeciwbólowe ?
Jakie są w ogóle zalecenia od punkcji do transferu?
Co jeść czego unikać, podpowiecie ?😊
Co do porady telefonicznej to zależy jaki masz kontakt z lekarzem. Czasami lekarz podaje swój numer pacjentce w razie czego. Ale również na rejestrację spokojnie można dzwonić i prosić o telefon od doktora Ale uwierz mi, że nie będziesz takiego kontaktu potrzebowała.
Co do jedzenia to ja jadłam wszystko. Piłam kawę i funkcjonowałam normalnie Po transferze udanym również funkcjonowałam normalnie. Piłam kawę, jadłam wszystko, chodziłam do pracyEwka1700 lubi tę wiadomość
-
Lubię_czekoladę wrote:Po punkcji dostaniesz całą rozpiskę leków. Jeśli ET świeży to przygotowujące do transferu. Przeciwbólowe też Ci rozpiszą Nic się nie martw
Co do porady telefonicznej to zależy jaki masz kontakt z lekarzem. Czasami lekarz podaje swój numer pacjentce w razie czego. Ale również na rejestrację spokojnie można dzwonić i prosić o telefon od doktora Ale uwierz mi, że nie będziesz takiego kontaktu potrzebowała.
Co do jedzenia to ja jadłam wszystko. Piłam kawę i funkcjonowałam normalnie Po transferze udanym również funkcjonowałam normalnie. Piłam kawę, jadłam wszystko, chodziłam do pracy
Lubię czekoladę jesteś niezastąpiona😊
Mam kontakt telefoniczny więc myślę że tak zostanie.
Ja generalnie kawę i wszystko co niezdrowe odstawiłam jakieś 2 miesiące temu, nie wiem czy to ma wplyw ale wolę być zapobiegliwa.
Dzięki za odpowiedź🤗endometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód -
Ewka1700 wrote:Lubię czekoladę jesteś niezastąpiona😊
Mam kontakt telefoniczny więc myślę że tak zostanie.
Ja generalnie kawę i wszystko co niezdrowe odstawiłam jakieś 2 miesiące temu, nie wiem czy to ma wplyw ale wolę być zapobiegliwa.
Dzięki za odpowiedź🤗Ewka1700 lubi tę wiadomość
-
Lubię_czekoladę wrote:To teraz trzymamy kciuki
Nie dziękuję!😊
A dla Ciebie samych pięknych dni z maleństwem🤩
Niech rośnie zdrowo.Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
endometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód -
Lubię_czekoladę wrote:Hej Nasz syn już na świecie
Gratulacje!!!!Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
endometrioza III stopień
2008 laparotomia + 6 miesięcy Zoladex
05.11.2008 pozytywny test
09.07.2009 - urodził się upragniony synek
2014 niespodzianka niestety ciąża zakończona poronieniem w 13 tc
Maj 2018 ICSI brak mrozaczkow
Wrzesień 2018 II ICSI transfer 2 z. 4AB 4BB
2 blastki 4BB zamrożone
przerwa -
Ed wrote:Witam , czy lekarz IP. Z Gamety jest zawsze taki małomówny?
Ja zestresowana wizytą, nie wiem o co pytać, na następną chyba pojde z pytaniami spisanymi na kartce😊 -
Ed wrote:Witam , czy lekarz IP. Z Gamety jest zawsze taki małomówny?
Ja zestresowana wizytą, nie wiem o co pytać, na następną chyba pojde z pytaniami spisanymi na kartce😊
Małomówny?
Czasem jak się rozgadał to o matko. Różne tematy przerobiliśmy przez całą ciążę 😂
A kartka to dobry pomysł, ja zawsze miałam jak było więcej pytań czy o czymś miałam przypomnieć.M&M -
Czoko gratuluję.
Bella nie zdążyłam zobaczyć fotki, ale na pewno pięknie się prezentowałaś. Wszystkoego najlepszego na nowej drodze.Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
Ed wrote:Dziewczyny, wytlumaczcie mi proszę, bo sie zgubilam.
Czy zaplodnieniu poddane bedzie tylko 6 komórek a resztę mogę sobie zamrozic (jesli tyle w ogole będzie), czy powyzej 35 lat zapladniaja wiecej ?
Jeśli są wskazania typu choroba, słabe parametry nasienia itd. lub masz 35 lat mogą zaplodnic więcej. Kwestia do gadania z lekarzem. Normalnie zapladniaja 6 komorek.Ed lubi tę wiadomość
endometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód