Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, u mnie z osmiu pobranych komorek 4 sa prawidłowe.
Czy któraś z Was miała transfer w 2-3 dobie? Mam zaplanowany na sobotę albo wtorek.
A Ty Mazwopka jak tam ?
aniab2205 lubi tę wiadomość
endometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód -
Martoszka wrote:W większości w pierwszej czy drugiej procedurze transfer jest w 3 dobie.
Powodzenia 🙂
Sobota to będzie 3 dzień, 2 doba. Dobrze myślę?
Też tak miałaś Martoszka?endometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód -
Martoszka wrote:Oni zapladniaja zaraz po pobraniu i zbadaniu, więc 3 doba będzie.
Tak, też miałam et w 3 dobie.
Dopiero przy różnych wskazaniach i kolejnych procedurach mogą czekać do 5 doby.
Dzięki za odpowiedź. Jak się okazało mam tylko 2 zarodki😞endometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód -
Ed wrote:Nie wiem co wybrac w tej umowie. Trudno nam zdecydowac tak na zapas...
Po ostatniej wizycie mamy niezły metlik w głowie😐
Myśl co jest dla was lepsze . Nie daj sobie nic wmówić .
Jeśli coś chcesz zrobić inaczej niż lekarz to poproś lekarza o dokładne wytłumaczenie jego opinii. Mrożenie komórek jest bardzo „modę „ ale tez trzeba mieć świadomość ze komórki jajowe mrożenie znoszą dużo gorzej niż plemniki czy zarodki . Ja zamrazalam komórki jajowe , ze względu na to ze mój mąż musi mieć biopsje aby pobrać plemniki. Później moje komórki będą rozmrażane i zapładniane. Transfer będzie albo na świeżym alb crio .
-
Mazwopka wrote:Kto jest lekarzem prowadzącym ?
Jeśli coś chcesz zrobić inaczej niż lekarz to poproś lekarza o dokładne wytłumaczenie jego opinii. Mrożenie komórek jest bardzo „modę „ ale tez trzeba mieć świadomość ze komórki jajowe mrożenie znoszą dużo gorzej niż plemniki czy zarodki . Ja zamrazalam komórki jajowe , ze względu na to ze mój mąż musi mieć biopsje aby pobrać plemniki. Później moje komórki będą rozmrażane i zapładniane. Transfer będzie albo na świeżym alb crio .M&M -
Prowadzi nas IP. On opowiedzial o mrozeniu zarodków, a o komorkach chyba nie (chociaz moze, tylko ja mialam taki zly dzien , ze nie przyswoilam tych informacji)
A pani w rejestracji nam zarzucila temat mrozenia samych komórek, ktore ewentualnie zostalyby niezaplodnione i tu juz sie zgubilam😊niby dobrze bo gdyby zabraklo zarodkow to juz by byly ale koszty tez nie sa male.
38 lat
2 procedury
Ciąża od grudnia -
Ed wrote:Prowadzi nas IP. On opowiedzial o mrozeniu zarodków, a o komorkach chyba nie (chociaz moze, tylko ja mialam taki zly dzien , ze nie przyswoilam tych informacji)
A pani w rejestracji nam zarzucila temat mrozenia samych komórek, ktore ewentualnie zostalyby niezaplodnione i tu juz sie zgubilam😊niby dobrze bo gdyby zabraklo zarodkow to juz by byly ale koszty tez nie sa male.
Hmm ... ja uważam ze w takiej sytuacji lepiej mrozić zarodki niż same komórki .
-
Martoszka wrote:A musieliscie mrozic, a nie mieć "świeżego" zapłodnienia?
Zapłodnienie mogłobybyć świeże , ale nie udało się zgrać punkcji z biopsja . Transfer świeży nie mógłbym bo lekarz zalecił w trakcie stymulacji transfer odroczony ze względu na duże dawki leku.
Złe endometriumWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 16:54
-
Ed wrote:Decyzja o ivf byla trudna a to dopiero poczatek ...
dziękuję za odpowiedzi 😊
Ja gdybym tylko miała nadliczbowe komorki to bym je mrozila, zarodki oczywiście też.
Nigdy nie wiadomo co będzie później.endometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód -
Mazwopka wrote:Kto jest lekarzem prowadzącym ?
Jeśli coś chcesz zrobić inaczej niż lekarz to poproś lekarza o dokładne wytłumaczenie jego opinii. Mrożenie komórek jest bardzo „modę „ ale tez trzeba mieć świadomość ze komórki jajowe mrożenie znoszą dużo gorzej niż plemniki czy zarodki . Ja zamrazalam komórki jajowe , ze względu na to ze mój mąż musi mieć biopsje aby pobrać plemniki. Później moje komórki będą rozmrażane i zapładniane. Transfer będzie albo na świeżym alb crio .
Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
laparoskopia 12.2017
Leczenie w Salve Medica Łódź
10.2018 dr Kłosiński
Niskie AMH
(09.18 -0,12)
(11.2018 -0,45)
Ja r. 77(42 lata)zdrowa
Mąż r.76(43 lata) zdrowy
Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
2 stymulację przerwane
Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells... -
Lubię_czekoladę wrote:Po punkcji dostaniesz całą rozpiskę leków. Jeśli ET świeży to przygotowujące do transferu. Przeciwbólowe też Ci rozpiszą Nic się nie martw
Co do porady telefonicznej to zależy jaki masz kontakt z lekarzem. Czasami lekarz podaje swój numer pacjentce w razie czego. Ale również na rejestrację spokojnie można dzwonić i prosić o telefon od doktora Ale uwierz mi, że nie będziesz takiego kontaktu potrzebowała.
Co do jedzenia to ja jadłam wszystko. Piłam kawę i funkcjonowałam normalnie Po transferze udanym również funkcjonowałam normalnie. Piłam kawę, jadłam wszystko, chodziłam do pracyStarania od 2016 - poronienie 04.2016,
laparoskopia 12.2017
Leczenie w Salve Medica Łódź
10.2018 dr Kłosiński
Niskie AMH
(09.18 -0,12)
(11.2018 -0,45)
Ja r. 77(42 lata)zdrowa
Mąż r.76(43 lata) zdrowy
Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
2 stymulację przerwane
Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells... -
No dobra dziewczyny, czas się pożegnać.
Kilka lat tutaj mi wystarczy. Bez dziecka też jestem szczęśliwa i nie chcę już poświęcać czasu na to forum.
Dziękuję Wam za wsparcie, nadal szczerze Wam kibicuję && może za jakiś czas zajrzę i mam nadzieję, że będziecie już w ciąży
Na wiadomości prytawne będę odpisywać, bo powiadomienia przychodzą mi na maila bez specjalnego zagladania na ovu.
Buziaki :* :* -
Bella93 wrote:No dobra dziewczyny, czas się pożegnać.
Kilka lat tutaj mi wystarczy. Bez dziecka też jestem szczęśliwa i nie chcę już poświęcać czasu na to forum.
Dziękuję Wam za wsparcie, nadal szczerze Wam kibicuję && może za jakiś czas zajrzę i mam nadzieję, że będziecie już w ciąży
Na wiadomości prytawne będę odpisywać, bo powiadomienia przychodzą mi na maila bez specjalnego zagladania na ovu.
Buziaki :* :*
Powodzenia Bella! Dużo szczęścia Nasza Weteranko😊
I udanej podróży poślubnej o ile takowa w planach!😉
Bella93 lubi tę wiadomość
endometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód