Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
balbinka87 wrote:dziś mój pierwszy i mam nadzieje że ostatni "ten" dzień.. godzina 15 - transfer..
stres niewyobrażalny... Czy Wy też tak bardzo się bałyście?
Dianka, dostałaś moja wiadomość?balbinka87 lubi tę wiadomość
-
Martoszka wrote:Ja no-spę brałam max 3 na dobę
Mnie lekarz pozwolił no spe max tylko 2 razy plus mogłam paracetamol doraźnie - bo miałam lekka hiperke31 lat
1 procedura IVF protokół krótki
19.06. transfer 3 dniowca
ciąża - synek
termin porodu 09.03.
-
jaina_proudmoore wrote:Hej wszystkim, po 1 nieudanym Ivf w Salve, rozważam nawet zmianę kliniki na Gametę. Ale to plan na za 3 miesiące dopiero. Do którego lekarza warto tam iść na konsultacje? Pozdrawiam 🌷
Ja chodzę do dr Banach. Bardzo sympatyczna, z ogromną wiedzą, stosuje się do zaleceń immunologa i nie ma problemu z badaniami z poza Gamety.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
Aniołek 8tc (20.02.2015.)
CB (05.04.2019) -
balbinka87 wrote:Ja chodzę do dr Banach. Bardzo sympatyczna, z ogromną wiedzą, stosuje się do zaleceń immunologa i nie ma problemu z badaniami z poza Gamety.
Ach, a czy masz może jakieś wlewy domaciczne zalecone przez immunologa? Czy ona się tego podejmuje? Bo ja mam i dr Połać widzę, że nie wierzy w immunologię i będę musiała sama na własną rękę szukać lekarza, który zrobi mi wlew... Myślałam, że Gameta respektuje jego zalecenia ;-(09.2016 poronienie zatrzymane naturalsika
02.2019/10.2019 - nieudane IVF x2
08.2020 - trzecie IVF ➡️10.2022 - 💕♂️ -
balbinka87 wrote:Ja chodzę do dr Banach. Bardzo sympatyczna, z ogromną wiedzą, stosuje się do zaleceń immunologa i nie ma problemu z badaniami z poza Gamety.
balbinka87 lubi tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Hej wszystkim, po 1 nieudanym Ivf w Salve, rozważam nawet zmianę kliniki na Gametę. Ale to plan na za 3 miesiące dopiero. Do którego lekarza warto tam iść na konsultacje? Pozdrawiam 🌷
Nie mam jeszcze w pełni wyrobionej opinii. Na razie jest ok - dr Połać w porządku, podoba mi się, że próbuje rozładować napiętą atomosferę żartobliwością. Wizyta jest na prawdę długa, tyle ile wymaga tego problem. Na 2 wizytach na prawdę nie czułam ani presji czasowej ani pośpiechu.Na minus to, że lekarz nie chce przestrzegać zaleceń immunologa, ale jeszcze z nim będę w tej kwestii rozmawiać. Nie mam jeszcze w pełni wyrobionej opinii - w końcu 2 procedury za mną w Salve i teraz kolejna przede mną w Gamecie.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
09.2016 poronienie zatrzymane naturalsika
Sunray wrote:Nie mam jeszcze w pełni wyrobionej opinii. Na razie jest ok - dr Połać w porządku, podoba mi się, że próbuje rozładować napiętą atomosferę żartobliwością. Wizyta jest na prawdę długa, tyle ile wymaga tego problem. Na 2 wizytach na prawdę nie czułam ani presji czasowej ani pośpiechu.Na minus to, że lekarz nie chce przestrzegać zaleceń immunologa, ale jeszcze z nim będę w tej kwestii rozmawiać. Nie mam jeszcze w pełni wyrobionej opinii - w końcu 2 procedury za mną w Salve i teraz kolejna przede mną w Gamecie.
-
jaina_proudmoore wrote:Dziękuje. Na razie czekam na okres po nieudanym transferze 😳potem wiadomo przerwa, ale nie będę w ciemno podchodzić do 2 Ivf. Lepiej spokojnie, iść na konsultacje itp, posłuchać, zrobić badania - może się znajdzie problem po drodze. A może inna klinika znajdzie lepsze rozwiązanie i podejdzie mniej taśmowo a bardziej indywidualnie do człowieka.
Właśnie wiesz, w Salve mam wrażenie, że oni kurczowo trzymają się pewnego schematu i za chiny ludowe nie chcą go zmienić bez względu na przypadek. Tutaj w Gamecie zaproponowano mi inny rodzaj stymulacji i inny zestaw leków. Nie wiem czy dobrze robię, boję się cholernie, ale brnięcie w ten sam schemat też raczej nie jest dobre, jeśli u mnie nie przynosi to spektakularnych efektów.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
jaina_proudmoore wrote:Czemu wybrałaś właśnie jego? A nie na przykład pana Michała czy Pawła? Podoba mi się ich strona, wszystko czytelnie napisane plus cennik itp.
Bardzo, bardzo poleciła mi go dziewczyna na forum. A skolei inna znajoma odradzała jednego z braci, ale nie wiem czy M czy P. Jakieś niedopatrzenie tam u niej wyszło ze strony lekarza i IVF się nie udało.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
Sunray wrote:Właśnie wiesz, w Salve mam wrażenie, że oni kurczowo trzymają się pewnego schematu i za chiny ludowe nie chcą go zmienić bez względu na przypadek. Tutaj w Gamecie zaproponowano mi inny rodzaj stymulacji i inny zestaw leków. Nie wiem czy dobrze robię, boję się cholernie, ale brnięcie w ten sam schemat też raczej nie jest dobre, jeśli u mnie nie przynosi to spektakularnych efektów.
-
Sunray wrote:Ach, a czy masz może jakieś wlewy domaciczne zalecone przez immunologa? Czy ona się tego podejmuje? Bo ja mam i dr Połać widzę, że nie wierzy w immunologię i będę musiała sama na własną rękę szukać lekarza, który zrobi mi wlew... Myślałam, że Gameta respektuje jego zalecenia ;-(
Jak Paśnik usłyszał że lecze się w Gamecie a tam wlewów nie robią. Powiedział że da mi zastrzyki zamiast wlewów żebym nie musiała szukać innych klinik i sie zamartwiać. Mam nadzieję że ten Acofil bedzie tak samo pomocny jak wlewy.Sunray, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
CB (05.04.2019) -
jaina_proudmoore wrote:Dziewczyny, które były w Salve a potem w Gamecie, napiszcie proszę jakie widzicie różnice pomiędzy klinikami. 🙂
Ja nie miałam procedury w salve ale leczylam sie u Stefanowicz.. Czekanie na nią pod gabinetem po 2 h mnie zniechęciło. A 2 lekarz bez dokładnych badań i sprawdzeniu mojej dokumentacji od razu namawiał mnie na IVF wiec też zrezygnowałam. W Gamecie nie czekam długo na wizyte, lekarz mi wszystko wytłumaczył i zrobił dodatkowe badania. Czuję sie tam dobrze nawet z paniami w rejestracji.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
CB (05.04.2019) -
balbinka87 wrote:Jak Paśnik usłyszał że lecze się w Gamecie a tam wlewów nie robią. Powiedział że da mi zastrzyki zamiast wlewów żebym nie musiała szukać innych klinik i sie zamartwiać. Mam nadzieję że ten Acofil bedzie tak samo pomocny jak wlewy.
Ja właśnie wiesz mam ten Accofil domacicznie zalecony przez dr P, a ptem zastrzyki z Accofilu, ale napiszę do niego. Może też zaleci mi jak u Ciebie.balbinka87 lubi tę wiadomość
08.2020 - trzecie IVF ➡️10.2022 - 💕♂️