X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną GAMETA Warszawa
Odpowiedz

GAMETA Warszawa

Oceń ten wątek:
  • NovaStaraJa Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja jestem wlasnie po 2 nieudanych transferach zarodkow z 1 procedury. Jednak chcielibysmy rodzenstwo dla coreczki i zastanawiamy sie nad kolejna procedura. Dalam sobie czas 3 mce zeby podkoksowac jeszcze jajka :) Niestety, nie mamy zadnej uchwytnej przyczyny nieplodnosci i z tylu glowy caly czas tli sie nadzieja ze moze sie uda naturalnie ale troche szkoda mi marnowac cenny czas, skoro przed corka staralismy sie 6 lat… takze pewnie gdzies sie miniemy na korytarzach kliniki :)

Starania od 2018
    4x iui
    05.2022 - FET 4AA córeczka
    11.2024 - FET 4CB - ciaza biochemiczna 💔
    01.2025 - FET 4AB (6dniowy) nieudany
  • MONIKA Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaStaraJa wrote:
    Hej dziewczyny! Ja jestem wlasnie po 2 nieudanych transferach zarodkow z 1 procedury. Jednak chcielibysmy rodzenstwo dla coreczki i zastanawiamy sie nad kolejna procedura. Dalam sobie czas 3 mce zeby podkoksowac jeszcze jajka :) Niestety, nie mamy zadnej uchwytnej przyczyny nieplodnosci i z tylu glowy caly czas tli sie nadzieja ze moze sie uda naturalnie ale troche szkoda mi marnowac cenny czas, skoro przed corka staralismy sie 6 lat… takze pewnie gdzies sie miniemy na korytarzach kliniki :)
    Który lekarz Cię prowadzi?

👱‍♀️29 lat
    Amh 1.12
    FSH 9.57
    Drożność OK
    👩‍🦲28
    Morfologia 1-2%
    Ilość i ruchliwość w normie
    Starania od stycznia 2021, W klinice od grudnia 2021
    3 x IUI (luty-kwiecień 2022)
    Maj 2022 - decyzja o IVF
    Maj/czerwiec 2022 początek stymulacji - bemfola, cetrotide
    15.06.2022 - transfer blastka 4.1.1 🍀💪💪
    Mamy jeszcze mrozaczki ❄️❄️
    1. Transfer - beta 0.
    2. Transfer - Ciąża biochemiczna
  • NovaStaraJa Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MONIKA wrote:
    Który lekarz Cię prowadzi?
    Dr Luiza :)

MONIKA lubi tę wiadomość

Starania od 2018
    4x iui
  • Załamka Nowa

Wysłany: 31 stycznia, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Chciałabym się podzielić swoją historią i może ktoś doda mi otuchy, albo coś doradzi.

Po 8 miesiącach starań w Gamecie Warszawa udało nam się zajść w ciążę po lamettcie, ovitrellu. Niestety na badaniach prenatalnych wyszły wady płodu i ciąża skończyła się poronieniem. Po 3 miesiącach zaczęliśmy kolejne starania. Mija już pół roku bezskutecznych starań. Znowu dostaje lamette i ovitrelle. Kolejny cykl nic.
    Nie wiem co myśleć na ten temat i co robić. Lekarz do którego chodzę nie zleca mi badań, zrobiłam je na własną rękę i wysoki poziom TSH, wysoka prolaktyna w opinii lekarza nie ma znaczenia. Wybrałam się do innego lekarza poza kliniką, który zaniepokoił się tymi wynikami i dał mi euthyrox i dostinex. Dziwią mnie tak różne podejścia. Miałam monitoring cyklu- ja normalnie przechodzę owulację, pękają pęcherzyki. Po co zatem faszeruje się mnie tym ovitrellem? W Gamecie zaczynam się czuć jak w fabryce. Za każdym razem ta sama bezskuteczna procedura: lametta, ovitrelle, starania- i kolejny miesiąc nic.
    Będę wdzięczna za podzielenie się waszymi spostrzeżeniami i może wyprowadzenie mnie z błędu jeśli się mylę w swoich opiniach.

• Nadzieja. 1 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamka wrote:
    Cześć dziewczyny,

Chciałabym się podzielić swoją historią i może ktoś doda mi otuchy, albo coś doradzi.

Po 8 miesiącach starań w Gamecie Warszawa udało nam się zajść w ciążę po lamettcie, ovitrellu. Niestety na badaniach prenatalnych wyszły wady płodu i ciąża skończyła się poronieniem. Po 3 miesiącach zaczęliśmy kolejne starania. Mija już pół roku bezskutecznych starań. Znowu dostaje lamette i ovitrelle. Kolejny cykl nic.
    Nie wiem co myśleć na ten temat i co robić. Lekarz do którego chodzę nie zleca mi badań, zrobiłam je na własną rękę i wysoki poziom TSH, wysoka prolaktyna w opinii lekarza nie ma znaczenia. Wybrałam się do innego lekarza poza kliniką, który zaniepokoił się tymi wynikami i dał mi euthyrox i dostinex. Dziwią mnie tak różne podejścia. Miałam monitoring cyklu- ja normalnie przechodzę owulację, pękają pęcherzyki. Po co zatem faszeruje się mnie tym ovitrellem? W Gamecie zaczynam się czuć jak w fabryce. Za każdym razem ta sama bezskuteczna procedura: lametta, ovitrelle, starania- i kolejny miesiąc nic.
    Będę wdzięczna za podzielenie się waszymi spostrzeżeniami i może wyprowadzenie mnie z błędu jeśli się mylę w swoich opiniach.

Który lekarz Cię prowadzi ?

ON:43
    ONA:33
    Starania od 2018r
  • ABK Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamka wrote:
    Cześć dziewczyny,

A partner był badany?

Ona: 36l
    Amh: 4,26
    Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
    Fsh: 4,19
    Lh:6,67
    Prl: 15.85
    Jajowody drozne (hsg maj 2022)
    Monitoring owulacji okey
    Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)

On: 39l
    Testosteron: 4,33
    Fsh: 2,68
    Lh: 3,74
    Slabe parametry nasienia
    Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
    Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
    Ruch postepowy 18% > 32%
    Ruchome 40.71% > 40%
    Morfologia 4.95% > 4%
    Żywotność 60,81% > 60

Kariotypy oboje ok

12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
    11pobranych -> 7 do zaplodnienia
    05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞

Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby

8dpt 60.8
    11 dpt 126
    13 dpt 330
    18 dpt 1796

age.png
  • KarolinaKika Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem od niedawna w klinice i nie mam takiego odczucia wręcz przeciwnie . Czuję się zaopiekowana , wysłuchana , wszystko jest wyjaśnione , leki tak samo są przepisywane jak coś odbiega od normy . Ale jeśli ty czujesz się źle to zmień klinikę . To ty masz czuć dobrze

39 lat
    cykle - 28 dniowe✅ / cykle się skracają
    AMH -10.2023 0,65/ 06.2024 0,47 ❌
    TSH ✅
    usg tarczycy ✅
    histero✅
    hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    Kariotyp ✅
    euthyrox - 75, jodid, wit D, kwas foliowy, koenzym q10 - 600mg, kwas liponowy - 600mg, mio-inozytol, resveratol, vit c 1000, plus masa innych supli
    On
    10.2023 azzospermia
    03.2024 Teratozoospermia
    Morfologia 1%❌, fragmentacja 30% ❌ , kariotyp ✅

1 IVF 29.07 ET 2 zarodków ❌
    2 IVF 26.09 ET 1 zarodek ❌
    2025 ➡️ 3 IVF długi protokół
  • MONIKA Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamka wrote:
    Cześć dziewczyny,

Chyba domyślam się o którego lekarza chodzi...
    Jeśli to dr P to radzilabym zmienić lekarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego, 09:37

👱‍♀️29 lat
    Amh 1.12
    FSH 9.57
    Drożność OK
    👩‍🦲28
    Morfologia 1-2%
    Maj 2022 - decyzja o IVF
    1. Transfer - beta 0.
  • KlaudiaMys Koleżanka

Wysłany: 1 lutego, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja bylam wczesniej w Oviklinice i w Gamecie czuje sie o wiele bardziej zaaopiekowana. Doktor Szymusik przejrzala moje wszystkie wyniki badan, sama zalecila powtórzenie krzywej glukozu oraz insuliny. Czuje, ze trafilam w odpowiednie rece i mam nadzieje ze tym razem uda sie uzyskac zarodki z pomoca Pani Doktor.

• Załamka Nowa

Wysłany: 1 lutego, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABK wrote:
    A partner był badany?

Cześć, tak był, badania są ok.

• Załamka Nowa

Wysłany: 1 lutego, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie o dziwo dziewczyny, nie mówimy o doktorze P. Z niego zrezygnowałam już przy pierwszych staraniach- dla mnie pomyłka. Teraz prowadzi mnie dr Monika.
    Zaczynam się czuć jak chodzący portfel tam, nachodzą mnie myśli przez to że nie szukają przyczyn i proces wygląda tak jak Wam opisałam i tylko przy kasie jest największe zainteresowanie "czy był ovitrelle? Jeśli tak to kolejne XXX złotych". Tylko po co mi ten ovitrelle i po co mnie szprycować skoro nie ma ku temu podstaw. Chyba pójdę za Waszą porada i zmienie lekarza, nie jestem jak widzicie w trakcie żadnego leczenia bo ovitrelle to nie leczenie, więc nic nie tracę.

• NovaStaraJa Koleżanka

Wysłany: 1 lutego, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamka wrote:
    Właśnie o dziwo dziewczyny, nie mówimy o doktorze P. Z niego zrezygnowałam już przy pierwszych staraniach- dla mnie pomyłka. Teraz prowadzi mnie dr Monika.
    Zaczynam się czuć jak chodzący portfel tam, nachodzą mnie myśli przez to że nie szukają przyczyn i proces wygląda tak jak Wam opisałam i tylko przy kasie jest największe zainteresowanie "czy był ovitrelle? Jeśli tak to kolejne XXX złotych". Tylko po co mi ten ovitrelle i po co mnie szprycować skoro nie ma ku temu podstaw. Chyba pójdę za Waszą porada i zmienie lekarza, nie jestem jak widzicie w trakcie żadnego leczenia bo ovitrelle to nie leczenie, więc nic nie tracę.
    Ja ostatnio mialam transfer u wspomnianej doktor i nie wywarła na mnie dobrego wrazenia. Może warto jednak sprobowac u kogoś jeszcze w klinice przed zupełną zmianą.

Starania od 2018
    4x iui
  • MONIKA Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamka wrote:
    Miałam tylko jeden monitoring u tej dr, więc nie mogę się wypowiedzieć.
    My jesteśmy u dr B, polecam z całego serca. My po roku spędzonym u dr P stwierdziliśmy, że nie chcemy zmieniać kliniki, ale musimy zmienić lekarza. I to był strzał w 10.

👱‍♀️29 lat
    Amh 1.12
    FSH 9.57
    Drożność OK
    👩‍🦲28
    Morfologia 1-2%
    Maj 2022 - decyzja o IVF
    1. Transfer - beta 0.
  • Załamka Nowa

Wysłany: 1 lutego, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a powiedzcie proszę,
    Czy wasze starania jeszcze przed decyzją o INV z pomocą medyczna wyglądały podobnie? Też lametta/clostilbegyt i ovitrelle i tak w koło 6 cykli pod rząd?

Może to jest standard, na który ja jako laik się frustruje a nie powinnam?

• ABK Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamka wrote:
    Czy wasze starania jeszcze przed decyzją o INV z pomocą medyczna wyglądały podobnie? Też lametta/clostilbegyt i ovitrelle i tak w koło 6 cykli pod rząd?

Zależy ile masz lat i od zdrowia i długości starań. My mieliśmy ja 36, partner 39, że słabymi parametrami nasienia. I mieliśmy tylko jeden cykl pod iui tylko dlatego że ja się uparłam na iui i to było w Kielcach. W Warszawie od razu podchodziliśmy do ivf

Ona: 36l
    Amh: 4,26
    Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
    Fsh: 4,19
    Lh:6,67
    Prl: 15.85
    Jajowody drozne (hsg maj 2022)
    Monitoring owulacji okey
    Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)

On: 39l
    Testosteron: 4,33
    Fsh: 2,68
    Lh: 3,74
    Slabe parametry nasienia
    Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
    Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
    Ruch postepowy 18% > 32%
    Ruchome 40.71% > 40%
    Morfologia 4.95% > 4%
    Żywotność 60,81% > 60

Kariotypy oboje ok

12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
    11pobranych -> 7 do zaplodnienia
    05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞

Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby

8dpt 60.8
    11 dpt 126
    13 dpt 330
    18 dpt 1796

age.png
  • MONIKA Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamka wrote:

U nas były chyba dwa cykle stymulowane clostilbegyt i ovitrelle, 3x IUI I dopiero ivf.

👱‍♀️29 lat
    Amh 1.12
    FSH 9.57
    Drożność OK
    👩‍🦲28
    Morfologia 1-2%
    Maj 2022 - decyzja o IVF
    1. Transfer - beta 0.
  • NovaStaraJa Koleżanka

Wysłany: 1 lutego, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas byly też 3 cykle stymulowane, 4 iui i potem już decyzja o ivf,

Starania od 2018
    4x iui
  • KarolinaKika Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od razu in vitro ponieważ nasienie było do bani a na początku nawet brak plemników i moje amh

Nadzieja. 1 lubi tę wiadomość

39 lat
    cykle - 28 dniowe✅ / cykle się skracają
    AMH -10.2023 0,65/ 06.2024 0,47 ❌
    TSH ✅
    usg tarczycy ✅
    histero✅
    hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    Kariotyp ✅
    euthyrox - 75, jodid, wit D, kwas foliowy, koenzym q10 - 600mg, kwas liponowy - 600mg, mio-inozytol, resveratol, vit c 1000, plus masa innych supli
    On
    10.2023 azzospermia
    03.2024 Teratozoospermia
    Morfologia 1%❌, fragmentacja 30% ❌ , kariotyp ✅

1 IVF 29.07 ET 2 zarodków ❌
    2 IVF 26.09 ET 1 zarodek ❌
    2025 ➡️ 3 IVF długi protokół
‹‹ 140 141 142 143 144
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ