X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną GAMETA Warszawa
Odpowiedz

GAMETA Warszawa

Oceń ten wątek:
  • KlaudiaMys Znajoma

Wysłany: 1 stycznia, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja. 1 wrote:
    Byłam na 9;20;)
    Pierwszą procedurę miałam w innej klinice (Fertimedica) dwie ciąże biochemiczne. Kolejną procedurę miałam w Gamecie, doktor Poludniewski mnie prowadził, ciaza biochemiczna.
    Teraz po 2.5roku wracam po dwa zarodki do Doc. Szymusiak. Teraz chce się przygotować lepiej do tego, przede wszystkim immunologia
    to prawie się minęłyśmy :) było opóźnienie ja weszłam ok 11:10. A jak wrażenia u Doktor Szymusik? Ma jakiś plan na Ciebie? :) Ja mam nadzieję, że wyleczyłam helicobacter i będę mogła podejść do stymulacji w lutym.

• Nadzieja. 1 Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaMys wrote:
    to prawie się minęłyśmy :) było opóźnienie ja weszłam ok 11:10. A jak wrażenia u Doktor Szymusik? Ma jakiś plan na Ciebie? :) Ja mam nadzieję, że wyleczyłam helicobacter i będę mogła podejść do stymulacji w lutym.

Wiesz co nie wiem, po 3 ciążach biochemicznych miałam nadzieję, że skieruje mnie na jakieś badania, albo chociaż podpowie co mogę zrobić , lub co sprawdzić przed kolejnym transferem . A Tu Nic…
    Zrobiła mi USG, akurat byłam przed owulacją. No to Endometrium piękne , dużo śluzu płodnego i Tyle. Ona nie widzi u mnie nic niepokojącego. Tylko kazała mi zacząć sie suplementowac ;/ Wiec na własną ręce porobię kilka badań, z poleceń dziewczyn , które są na grupie i już . Zobaczymy … ale jakoś jestem nabuzowana, tak pozytywnie, wiesz… ;);) Którą to Twoja stymulacja będzie ? Wcześniej też się leczyłaś u docent ?

• KlaudiaMys Znajoma

Wysłany: 2 stycznia, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja. 1 wrote:
    Wiesz co nie wiem, po 3 ciążach biochemicznych miałam nadzieję, że skieruje mnie na jakieś badania, albo chociaż podpowie co mogę zrobić , lub co sprawdzić przed kolejnym transferem . A Tu Nic…
    Zrobiła mi USG, akurat byłam przed owulacją. No to Endometrium piękne , dużo śluzu płodnego i Tyle. Ona nie widzi u mnie nic niepokojącego. Tylko kazała mi zacząć sie suplementowac ;/ Wiec na własną ręce porobię kilka badań, z poleceń dziewczyn , które są na grupie i już . Zobaczymy … ale jakoś jestem nabuzowana, tak pozytywnie, wiesz… ;);) Którą to Twoja stymulacja będzie ? Wcześniej też się leczyłaś u docent ?

Ja jestem po 2 ciążach biochemicznych oraz straconej ciąży w 11 tyg (wada genetyczna). Pani Doktor również nic na ten temat nie powiedziała ale ja zrobiłam badania immunologiczne i byłam u Paśnika. Wyszedł mi cross match wysoki ok 59% i dostałam na to immunosupresje. Pani Doktor wspomniała tylko, że przed transferem będę musiała się skonsultować z Paśnikiem czy nie powinnam wziąć immunosupresji.

Ja miałam jedno stymulacje w 10/2024 ale z 10 zapłodnionych komórek nie uzyskałam żadnego zarodka, to było w oviklinice i doc Pierzyńskiego. W listopadzie poszłam na pierwszą wizytę do doktor Szymusik i kazała mi brać suplmenty i podejść do stymulacji w kolejnym roku :) Mam nadzieję, że tym razem uzyskam przynajmniej 1 zarodek.

‹‹ 139 140 141 142 143
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ