X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną GAMETA Warszawa
Odpowiedz

GAMETA Warszawa

Oceń ten wątek:
  • Susannah Autorytet

Wysłany: 25 października, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaMys wrote:
    Dzień dobry,
    dziękuję za odpowiedź :) Każda rada od was zbliża mnie do celu :). 2 ciąże nie były zbadane genetycznie, ponieważ były to ciaże biochemiczne, 3 ciąża była z wadą genetyczną triploidia. Jedyne co w badanaich wyszło to niski progesteron ok. 13-15 7 dni po owulacji oraz wysoki cross match 59% na ktory dostałam 2 razy immunosupresje. Kariotypy badaliśmy i wyszły prawidłowe.

Ciąże nie muszą być zbadane genetycznie, żeby dostać skierowanie do przychodni genetycznej. Może warto skorzystać?
    Progesteron jest wydzielany skokowo, to nie jest zły wynik.

Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).

I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.

II procedura:
    I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
    II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨‍👩‍👦
    III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282

Czeka na nas ❄
  • KlaudiaMys Znajoma

Wysłany: 25 października, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania genetyczne mam już wykonane (kariotypy,mutacje, kir) chyba, że jeszcze jakieś są istotne? :)

• ABK Autorytet

Wysłany: 25 października, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaMys wrote:
    Badania genetyczne mam już wykonane (kariotypy,mutacje, kir) chyba, że jeszcze jakieś są istotne? :)

A pakiet tromobofili?

A dostałaś dodatkowo jakiś progesteron?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października, 16:15

Ona: 36l
    Amh: 4,26
    Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
    Fsh: 4,19
    Lh:6,67
    Prl: 15.85
    Jajowody drozne (hsg maj 2022)
    Monitoring owulacji okey
    Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)

On: 39l
    Testosteron: 4,33
    Fsh: 2,68
    Lh: 3,74
    Slabe parametry nasienia
    Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
    Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
    Ruch postepowy 18% > 32%
    Ruchome 40.71% > 40%
    Morfologia 4.95% > 4%
    Żywotność 60,81% > 60

Kariotypy oboje ok

12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
    11pobranych -> 7 do zaplodnienia
    05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞

Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby

8dpt 60.8
    11 dpt 126
    13 dpt 330
    18 dpt 1796

age.png
  • Susannah Autorytet

Wysłany: 26 października, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaMys wrote:

Nie wiem - my z tej poradni nie korzystaliśmy, znam temat z wątku o poronieniach, więc trudno mi powiedzieć co oni zlecają za badania.

Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).

I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.

II procedura:
    I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
    II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨‍👩‍👦
    III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282

Czeka na nas ❄
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 27 października, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaMys wrote:
    Od razu w Gamecie zapisz się do Paśnika immunologa. I tak czas oczekiwania to ze 3 miesiące.

KlaudiaMys lubi tę wiadomość

Hsg niedroznosc 1 jajowodu
    Mutacje acard
    Dr J. błędna diagnoza pcos I cała apteka suplementow które nic nie daly
    2 iui nieudane
    1 transfer swierzy ❌
    Histeroskopia i wykryty stan zapalny I dużo kom NK
    2 transfer ❄️ encorton neoparin
    11dpt beta 308
    25dpt pęcherzyk
    34dpt serduszko ledwo zipie
    42dpt ❌
    3 transfer ❄️ encorton neoparin cykl sztuczny 16dc ❌
    Polip, Histeroskopia i stan zapalny leczone
    Naturals między ivf
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • KlaudiaMys Znajoma

Wysłany: 28 października, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Od razu w Gamecie zapisz się do Paśnika immunologa. I tak czas oczekiwania to ze 3 miesiące.

Hej : dziękuję za odpowiedź. Byłam u Paśnika w tamtym roku i dał mi 2 razy immunosupresje na spadający cross match :) Dziękuje za radę!

Dziewczyny, dziś mam wizytę u doc Szymusik. Czy ktoś przechodzi u niej w chwili obecnej stymulacje? Czy na pierwszej wizycie rozpisuje stymulacje? Ja w poprzedniej klinice punkcje miałam 16.10 także zapewne będzie mi kazała odczekać z 2-3 miesiące ale chciałabym już omówić z nią plan działania :)

• KarolinaKika Autorytet

Wysłany: 29 października, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaMys wrote:
    Hej : dziękuję za odpowiedź. Byłam u Paśnika w tamtym roku i dał mi 2 razy immunosupresje na spadający cross match :) Dziękuje za radę!

Dziewczyny, dziś mam wizytę u doc Szymusik. Czy ktoś przechodzi u niej w chwili obecnej stymulacje? Czy na pierwszej wizycie rozpisuje stymulacje? Ja w poprzedniej klinice punkcje miałam 16.10 także zapewne będzie mi kazała odczekać z 2-3 miesiące ale chciałabym już omówić z nią plan działania :)
    Jak po wizycie ? Jaki plan ?

39 lat
    cykle - 28 dniowe✅
    AMH -10.2023 0,65/ 06.2024 0,47 ❌
    TSH ✅
    usg tarczycy ✅
    histero✅
    hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    Kariotyp ✅
    euthyrox - 100, jodid, wit D, kwas foliowy, koenzym q10 - 600mg, kwas liponowy - 600mg, plus masa innych supli
    On
    10.2023 badanie nasienia azzospermia, niskie FSH i testosteron
    03.2024 testosteron rośnie , fsh w normie , mamy plemniki 🙏
    Teratozoospermia
    Morfologia 1%❌, fragmentacja 30% ❌ , kariotyp ✅

1 IVF 29.07 ET 2 zarodków ❌
    2 IVF 26.09 ET 1 zarodek ❌
  • KlaudiaMys Znajoma

Wysłany: 30 października, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaKika wrote:
    Jak po wizycie ? Jaki plan ?
    Hej! Wizyta trwała 1h 20 min I jestem zadowolona. Pani Doktor przejrzała dokładnie wszystkie moje badania. Zmienila suplementy i dodala kilka od siebie. Powiedziała że najlepiej poczekać 2 miesiące i podejść do kolejnej stymulacji. Kazała również ponownie wykonać krzywo insulunowa oraz glukozowa. Wcześniej nie wyszła najgorzej i nie wymagała leczenia ale warto po 2 latach sprawdzić;) a jak u Ciebie?

• ABK Autorytet

Wysłany: 31 października, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest z refundacją w Gamecie teraz, byliśmy w programie Mazovia, chcieliśmy wrócić po rodzeństwo w maju/czerwcu, jak to jest z odpłatnością za transfer i monitoringi w tym momencie?

Monitoring owulacji okey

Slabe parametry nasienia
    Ruch postepowy 18% > 32%
    Ruchome 40.71% > 40%
    Morfologia 4.95% > 4%
    Żywotność 60,81% > 60

Kariotypy oboje ok

8dpt 60.8
    11 dpt 126
    13 dpt 330
    18 dpt 1796

age.png
  • KarolinaKika Autorytet

Wysłany: 31 października, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaMys wrote:
    Hej! Wizyta trwała 1h 20 min I jestem zadowolona. Pani Doktor przejrzała dokładnie wszystkie moje badania. Zmienila suplementy i dodala kilka od siebie. Powiedziała że najlepiej poczekać 2 miesiące i podejść do kolejnej stymulacji. Kazała również ponownie wykonać krzywo insulunowa oraz glukozowa. Wcześniej nie wyszła najgorzej i nie wymagała leczenia ale warto po 2 latach sprawdzić;) a jak u Ciebie?
    Ja dzwonię i czekam na termin 😅

39 lat
    cykle - 28 dniowe✅
    TSH ✅
    usg tarczycy ✅
    histero✅
    hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    Kariotyp ✅
    euthyrox - 100, jodid, wit D, kwas foliowy, koenzym q10 - 600mg, kwas liponowy - 600mg, plus masa innych supli
    On
    Teratozoospermia

• NovaStaraJa Koleżanka

Wysłany: 31 października, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABK wrote:
    Dziewczyny a jak to jest z refundacją w Gamecie teraz, byliśmy w programie Mazovia, chcieliśmy wrócić po rodzeństwo w maju/czerwcu, jak to jest z odpłatnością za transfer i monitoringi w tym momencie?
    My wczesniej korzystalismy z dofinansowania m.st.Warszawy, a teraz wracajac po rodzenstwo odrazu nas zakwalifikowano do rzadowego programu.

ABK lubi tę wiadomość

Starania od 2018
    4x iui
    05.2022 - FET 4AA córeczka
    11.2024 - FET 4CB - ciaza biochemiczna 💔
  • KlaudiaMys Znajoma

Wysłany: 31 października, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaKika wrote:
    Ja dzwonię i czekam na termin 😅
    mam nadzieję, że się uda! Uważam, że warto :). Ja następną wizytę mam w 12/2024

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października, 08:50

• KarolinaKika Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaMys wrote:
    mam nadzieję, że się uda! Uważam, że warto :). Ja następną wizytę mam w 12/2024
    Już sie umówiłaś z docent ? Ja slyszlamam ze pierwsza wizyta nie gwarantuje ze zawsze bede u niej bo ciężko z grafikiem i można trafić do innego lekarza ale podobno konsultują ze sobą wszystko

39 lat
    cykle - 28 dniowe✅
    TSH ✅
    usg tarczycy ✅
    histero✅
    hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    Kariotyp ✅
    On
    Teratozoospermia

• KlaudiaMys Znajoma

Wysłany: 2 listopada, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaKika wrote:
    Już sie umówiłaś z docent ? Ja slyszlamam ze pierwsza wizyta nie gwarantuje ze zawsze bede u niej bo ciężko z grafikiem i można trafić do innego lekarza ale podobno konsultują ze sobą wszystko

Jak bylam na wizycie to docent mi zapisała na kartce proszę o umowienie w terminie od 16.12 do 20.12.2024 i Panie mnie bez problemu umowily ;)

• KarolinaKika Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok ja mam wizytę 18.12 cudem się umówiłam to był ostatni termin a dzwoniłam 7:30 😀😀😀

39 lat
    cykle - 28 dniowe✅
    TSH ✅
    usg tarczycy ✅
    histero✅
    hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    Kariotyp ✅
    On
    Teratozoospermia

• KlaudiaMys Znajoma

Wysłany: 4 listopada, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaKika wrote:
    Ok ja mam wizytę 18.12 cudem się umówiłam to był ostatni termin a dzwoniłam 7:30 😀😀😀

Super, że Ci się udało!! to będziemy zaczynać podobnie:) A jakie masz plany? Mi Pani doktor mówiła, że w styczniu będziemy mogli zacząć stymulacje a ja do tego czasu biorę suplementy oraz powtórzyłam swoją krzywą glukozy i insuliny. Mam dziwne wyniki: glukoza 72 -68-77, insulina 4,49 -9,8-27. Czekam na odpowiedź Pani diabetolog czy wymaga ona leczenia metforminą.
    A czy wiesz jak jest potem z umawianiem wizyt u doktor? Czy przyjmuje tylko w godzinach porannych? Czy można się umówić na godzinę 16?

• KarolinaKika Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaMys wrote:
    Super, że Ci się udało!! to będziemy zaczynać podobnie:) A jakie masz plany? Mi Pani doktor mówiła, że w styczniu będziemy mogli zacząć stymulacje a ja do tego czasu biorę suplementy oraz powtórzyłam swoją krzywą glukozy i insuliny. Mam dziwne wyniki: glukoza 72 -68-77, insulina 4,49 -9,8-27. Czekam na odpowiedź Pani diabetolog czy wymaga ona leczenia metforminą.
    A czy wiesz jak jest potem z umawianiem wizyt u doktor? Czy przyjmuje tylko w godzinach porannych? Czy można się umówić na godzinę 16?
    Ja póki co suplementuje się
    M też ma o siebie dbać aby poprawić wyniki nasienia
    Co do twoich wyników krzywej nie wypowiem się bo kompletnie się na tym nie znam . Ja biorę metmorfine bo miałam duży spadek glukozy po obciążeniu (98 a po dwóch godzinach 58)
    Jeśli chodzi o wizyty to tak jak pisałam wcześniej pytałam się w klinice i Pani udzieliła mi informacji że oni nie dają gwarancji że docent zawsze mnie przyjmie i może być tak że jak wypadnie wizyta przyjmie mnie inny lekarz . Pewnie chodzi tu o napięty grafik docent 🤔 jeśli chodzi o godziny tak samo nie wiem ale ja na 1 wizytę umówiłam się na 17 bo takie godziny mi pasują :)
    Jestem bardzo ciekawa tej wizyty i tego co docent wymyśli . Czy beddziemy robić kolejne badania czy od razu stymulacja i transfer .

39 lat
    cykle - 28 dniowe✅
    TSH ✅
    usg tarczycy ✅
    histero✅
    hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    Kariotyp ✅
    On
    Teratozoospermia

• KlaudiaMys Znajoma

Wysłany: 5 listopada, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaKika wrote:
    Ja póki co suplementuje się
    M też ma o siebie dbać aby poprawić wyniki nasienia
    Co do twoich wyników krzywej nie wypowiem się bo kompletnie się na tym nie znam . Ja biorę metmorfine bo miałam duży spadek glukozy po obciążeniu (98 a po dwóch godzinach 58)
    Jeśli chodzi o wizyty to tak jak pisałam wcześniej pytałam się w klinice i Pani udzieliła mi informacji że oni nie dają gwarancji że docent zawsze mnie przyjmie i może być tak że jak wypadnie wizyta przyjmie mnie inny lekarz . Pewnie chodzi tu o napięty grafik docent 🤔 jeśli chodzi o godziny tak samo nie wiem ale ja na 1 wizytę umówiłam się na 17 bo takie godziny mi pasują :)
    Jestem bardzo ciekawa tej wizyty i tego co docent wymyśli . Czy beddziemy robić kolejne badania czy od razu stymulacja i transfer .
    Ja czekam na zalecenia od diabetologa, udało mi się zapisać do polecanej dr Agaty Matej-Butrym, mam nadzieję, że wyda mi zalecenia do końca tygodnia. Mi dr Szymusik mówiła, że minimum 2 miesiące przerwy musi być między jedną stymulacją a kolejną. Nie wiem jakie masz badania ale mi zaleciła tylko powtórzyć krzywe. Wiem, że nie zagwarantują wizyt u doktor Szymusik ale mam nadzieję, że przynajmniej 1 w czasie stymulacji wypadnie u niej :)

• ABK Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaMys wrote:
    Ja czekam na zalecenia od diabetologa, udało mi się zapisać do polecanej dr Agaty Matej-Butrym, mam nadzieję, że wyda mi zalecenia do końca tygodnia. Mi dr Szymusik mówiła, że minimum 2 miesiące przerwy musi być między jedną stymulacją a kolejną. Nie wiem jakie masz badania ale mi zaleciła tylko powtórzyć krzywe. Wiem, że nie zagwarantują wizyt u doktor Szymusik ale mam nadzieję, że przynajmniej 1 w czasie stymulacji wypadnie u niej :)

Najważniejsze jest rozpisanie stymulacji

Monitoring owulacji okey

Slabe parametry nasienia
    Ruch postepowy 18% > 32%
    Ruchome 40.71% > 40%
    Morfologia 4.95% > 4%
    Żywotność 60,81% > 60

Kariotypy oboje ok

8dpt 60.8
    11 dpt 126
    13 dpt 330
    18 dpt 1796

age.png
  • KlaudiaMys Znajoma

Wysłany: 5 listopada, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABK wrote:
    Najważniejsze jest rozpisanie stymulacji
    To stymulacja na wino będzie rozpisywać mi docent na wizycie w grudniu ;) a Ty może wiesz jak później wygląda monitoring? Można umawiać się na godzinę 17-18? Czy Pani doktor daje swój adres email czy kontakt jest tylko przez recepcję?

‹‹ 138 139 140 141 142
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ