GAMETA Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane piszę, żeby poinformować, że oficjalnie dostaliśmy się dziś do programu
I dr P zdecydował startować w najbliższym cyklu. 
Czuję się szczęśliwa, a jednocześnie trochę zagubiona, bo tak szybko startujemy, a ja tak mało jeszcze wiem w porównaniu z Wami tutaj na forum.
Nieraz czytam Wasze rozmowy i połowy nie rozumiem.
Od 1 dnia cyklu mam Bemfolę i potem chyba w szóstym wizytę. Chwilami mam tylko odczucie, że dla dr P to taka "rutyna", a ja mam tyle pytań. Na przykład uznał, żeby póki co nadal brać Mounjaro. Mam adenomiozę, ale nie wyciszamy jej. Martwi mnie też, że raz na jakiś czas dopadają mnie bóle podbrzusza niezależne od cyklu, ale bardzo nieprzyjemne - i akurat tak jest w tym tygodniu. Kłucie do pachwiny, nagłe "dziabnięcia" w jelitach, ciągnięcie do odbytu, zatwardzenia. W tym roku miałam operację pęcherzyka żółciowego, a dawno temu wyrostek i doktor uznał, że to zrosty. Ale ja mam lęk, że to stan zapalny od adenomiozy, który wpłynie na zagnieżdżenie. Jednocześnie często mam odczucie, że to się pokrywa z okresem stresowym u mnie w życiu. Tyle pytań... Chyba chcę na razie zaufać specjaliście. No, i cieszę się, że mogę tu do Was napisać, choć trochę czuję, że piszę pamiętnik
Bo tak mało w tym wątku się Was udziela. Chętnie posłucham, jak Wasze starania.
P.S. I nadal nie mogę pisać na grupie IVF Październik - moje wiadomości się nie wysyłają
Pozostaje czekać na listopad.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października, 23:26
KarolinaKika lubi tę wiadomość
👧🏼 85 🧔♂️ 80 🐈x3
2015-2018 starania naturalne
2019-2024 przerwa w staraniach
2025 klinika + kwalifikacja do ivf
Stymulacja - 11.2025 - Bemfola & Cetrotide & Menopur
24.11 punkcja - - 10 komórek - 10 dojrzałych
26.11 - 8 zapłodnionych komórek. Blastki, do roboty! -
Jak masz pytania to pytaj i draż temat, od tego jest żeby Ci udzielić odpowiedzi. Ja niestety więcej się dowiedziałam z forum niż od dr.Kasikos wrote:Kochane piszę, żeby poinformować, że oficjalnie dostaliśmy się dziś do programu
Czuję się szczęśliwa, a jednocześnie trochę zagubiona, bo tak szybko startujemy, a ja tak mało jeszcze wiem w porównaniu z Wami tutaj na forum.
Od 1 dnia cyklu mam Bemfolę i potem chyba w szóstym wizytę. Chwilami mam tylko odczucie, że dla dr P to taka "rutyna", a ja mam tyle pytań. Na przykład uznał, żeby póki co nadal brać Mounjaro. Mam adenomiozę, ale nie wyciszamy jej. Martwi mnie też, że raz na jakiś czas dopadają mnie bóle podbrzusza niezależne od cyklu, ale bardzo nieprzyjemne - i akurat tak jest w tym tygodniu. Kłucie do pachwiny, nagłe "dziabnięcia" w jelitach, ciągnięcie do odbytu, zatwardzenia. W tym roku miałam operację pęcherzyka żółciowego, a dawno temu wyrostek i doktor uznał, że to zrosty. Ale ja mam lęk, że to stan zapalny od adenomiozy, który wpłynie na zagnieżdżenie. Jednocześnie często mam odczucie, że to się pokrywa z okresem stresowym u mnie w życiu. Tyle pytań... Chyba chcę na razie zaufać specjaliście. No, i cieszę się, że mogę tu do Was napisać, choć trochę czuję, że piszę pamiętnik
P.S. I nadal nie mogę pisać na grupie IVF Październik - moje wiadomości się nie wysyłają
Pozostaje czekać na listopad.👱♀️29 lat
Amh 1.12
FSH 9.57
Drożność OK
👩🦲28
Morfologia 1-2%
Ilość i ruchliwość w normie
Starania od stycznia 2021, W klinice od grudnia 2021
3 x IUI (luty-kwiecień 2022)
Maj 2022 - decyzja o IVF
Maj/czerwiec 2022 początek stymulacji - bemfola, cetrotide
15.06.2022 - transfer blastka 4.1.1 🍀💪💪
Mamy jeszcze mrozaczki ❄️❄️
1. Transfer - beta 0.
2. Transfer - Ciąża biochemiczna -
Zadawaj lekarza i draż temat, bo tak to się niczego nie dowiesz.Kasikos wrote:Kochane piszę, żeby poinformować, że oficjalnie dostaliśmy się dziś do programu
Pozostaje czekać na listopad.
Możesz tutaj nas również pytać, jak dziewczyny będą wiedzieć to na pewno odpowiedząOna: 36l
Amh: 4,26
Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
Fsh: 4,19
Lh:6,67
Prl: 15.85
Jajowody drozne (hsg maj 2022)
Monitoring owulacji okey
Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)
On: 39l
Testosteron: 4,33
Fsh: 2,68
Lh: 3,74
Slabe parametry nasienia
Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
Ruch postepowy 18% > 32%
Ruchome 40.71% > 40%
Morfologia 4.95% > 4%
Żywotność 60,81% > 60
Kariotypy oboje ok
12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
11pobranych -> 7 do zaplodnienia
05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞
Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby
8dpt 60.8
11 dpt 126
13 dpt 330
18 dpt 1796
07.25 FET 5.2.1. ❌

-
nick nieaktualnyOj zdecydowanie tak. Po dwoch procedurach mam wrazenie ze wiecej sie z forum dowiedzialam i roznych grup tematycznych. Ale tez mam czesto strategie zadawania tych samych pytan roznym lekarzom, ktorzy akurat robia mi monitoring i dzieki temu mam wieksza perspektywe
Dla nich to faktycznie rutyna, kolejny numerek, kolejny przypadek. Dla nas to cale zycie…
ABK lubi tę wiadomość
-
Jakie masz doświadczenia? No niestety czuję, że muszę wiele informacji wyciągać.MONIKA wrote:Jak masz pytania to pytaj i draż temat, od tego jest żeby Ci udzielić odpowiedzi. Ja niestety więcej się dowiedziałam z forum niż od dr.
Zgadzam się, że zadawanie pytań jest ważne i przyniosłam na naszą wizytę z dr P całą kartkę z pytaniami. Ale druga strona jest taka, że niebardzo wiem, czego nie wiem - dowiaduję się tu dopiero na forum.
Na przykład na czym polegają całe te klasyfikacje zarodków? AA, AB, czy coś takiego? Czy laboratorium mnie poinformuje po pobraniu, jakie otrzymali? Skąd je będę wiedziała, czy dobre czy złe? Te i wiele innych kwestii.
👧🏼 85 🧔♂️ 80 🐈x3
nick nieaktualnyJezeli chodzi o klasyfikacje zarodkow to zwykle patrzylam na taka tabelke :
https://www.babyboom.pl/forum/attachments/6d6f2400-afe9-446a-b6f6-aa362708e5f9-png.1222615/ . Ale tu na forum jest wiele przypadkow ciaz ze statystycznie slabszego zarodka, a te najlepsze nie dawaly ciazy. Teraz zamiast literek podaje sie cyferki A-1, B-2, C-3. Klinika podaje zwykle te oznaczenia.
A mialas wykonywana laparoskopie/histeroskopie moze? -
Kasikos wrote:Jakie masz doświadczenia? No niestety czuję, że muszę wiele informacji wyciągać.
Zgadzam się, że zadawanie pytań jest ważne i przyniosłam na naszą wizytę z dr P całą kartkę z pytaniami. Ale druga strona jest taka, że niebardzo wiem, czego nie wiem - dowiaduję się tu dopiero na forum.
Na przykład na czym polegają całe te klasyfikacje zarodków? AA, AB, czy coś takiego? Czy laboratorium mnie poinformuje po pobraniu, jakie otrzymali? Skąd je będę wiedziała, czy dobre czy złe? Te i wiele innych kwestii.
Ja dopiero po zapytaniu dowiadywałam się jakie są klasy zarodków ale w sumie tak sobie myślę że to nie było mi potrzebne, za pierwszym razem za bardzo się zafiksowałam na tym że zarodek jest teoretycznie słaby a dał ciążę, drugi też nie był top i też dał ciążę. Jeśli są zakwalifikowane przez embriologa to znaczy że są żywotne i dobrze rokują i w sumie to by mi wystarczyło a tak to zmarnowałam pierwsze tygodnie po transferze na to żeby się przejmować „jakością” zarodka…za drugim razem byłam mądrzejsza i podeszłam do sprawy bardziej na luzie,
starania od 12.2019
3x IUI kwiecień-czerwiec 2021 nieudane
Lipiec start IVF ICSI, 2 ❄️❄️
30.08.21 I transfer 3.1.3 10 dpt beta 0
27.09.21 II transfer 4.2.3 + AH + encorton
8dpt II; 9dpt 45,5; 11dpt 131; 15 dpt 799 prog 31
21 dpt 2,5 mm zarodek
29 dpt 6 mm zarodek i ❤️ (6+3)
9+3 2,8 cm człowieka
12+3 5,9 cm, prenatalne ok i Nifty ok
23+2 połówkowe 523g chłopca
27+2 1100 g; 30+2 1600g; 33+2 2200g; 36+2 3200g; 39+0 3600g
06.2022 40+4 poród SN 3560 g ❤️

Powrót po rodzeństwo.
Start drugiej stymulacji 02.2025 i 2 ❄️❄️ ❤️
23.04.25 Transfer 4.2.2
4dpt II; 6 dpt 29; 12 dpt 950
6+1 zarodek i ❤️
8+4 2 cm i ❤️ 169/min
12+4 nifty i prenatalne ok 🩵

-
Ja nie wspominam Pana dr dobrze. Ale to poprostu może nie był lekarz dla mnie. My trafiliśmy do niego na samym początku, przeszliśmy przez inseminację i procedurę ivf. I z początku, zwłaszcza przy inseminacjach ślepo wierzyłam, że wszystko jest git, a z perspektywy czasu wiem, że można było zrobić inaczej, np odowlac inseminację, bo było już za późno. Trochę straconego czasu i pieniędzy. Przy ivf już zaczęłam śledzić forum i wiedziałam więcej.Kasikos wrote:Jakie masz doświadczenia? No niestety czuję, że muszę wiele informacji wyciągać.
Na przykład na czym polegają całe te klasyfikacje zarodków? AA, AB, czy coś takiego? Czy laboratorium mnie poinformuje po pobraniu, jakie otrzymali? Skąd je będę wiedziała, czy dobre czy złe? Te i wiele innych kwestii.👱♀️29 lat
Amh 1.12
FSH 9.57
Drożność OK
👩🦲28
Morfologia 1-2%
Maj 2022 - decyzja o IVF
1. Transfer - beta 0.
A zdradzisz, co ostatecznie się zmieniło, że transfer się udał? Bo rozumiem, że w końcu się udało? Prześledziłam Twoje posty, bo ze stopki nie mogłam wywnioskować.MONIKA wrote:Ja nie wspominam Pana dr dobrze. Ale to poprostu może nie był lekarz dla mnie. My trafiliśmy do niego na samym początku, przeszliśmy przez inseminację i procedurę ivf. I z początku, zwłaszcza przy inseminacjach ślepo wierzyłam, że wszystko jest git, a z perspektywy czasu wiem, że można było zrobić inaczej, np odowlac inseminację, bo było już za późno. Trochę straconego czasu i pieniędzy. Przy ivf już zaczęłam śledzić forum i wiedziałam więcej.
👧🏼 85 🧔♂️ 80 🐈x3
Kasikos wrote:A zdradzisz, co ostatecznie się zmieniło, że transfer się udał? Bo rozumiem, że w końcu się udało? Prześledziłam Twoje posty, bo ze stopki nie mogłam wywnioskować.

U mnie dr P prowadził monitoringi i lekka korektę stymulacji do punkcji, plus udany transfer też i niego.
W 9tc jak zaczęłam krwawic też on wrócił do poprzednich dawek progesteronu.
Wytłumaczył mi dlaczego mięśniaki mogą negatywnie wpływać na ciążę
Kasikos lubi tę wiadomość
Ona: 36l
Amh: 4,26
Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
Fsh: 4,19
Lh:6,67
Prl: 15.85
Jajowody drozne (hsg maj 2022)
Monitoring owulacji okey
Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)
On: 39l
Testosteron: 4,33
Fsh: 2,68
Lh: 3,74
Slabe parametry nasienia
Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
Ruch postepowy 18% > 32%
Ruchome 40.71% > 40%
Morfologia 4.95% > 4%
Żywotność 60,81% > 60
Kariotypy oboje ok
12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
11pobranych -> 7 do zaplodnienia
05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞
Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby
8dpt 60.8
11 dpt 126
13 dpt 330
18 dpt 1796
07.25 FET 5.2.1. ❌

-
Dzięki ABKABK wrote:U mnie dr P prowadził monitoringi i lekka korektę stymulacji do punkcji, plus udany transfer też i niego.
W 9tc jak zaczęłam krwawic też on wrócił do poprzednich dawek progesteronu.
Wytłumaczył mi dlaczego mięśniaki mogą negatywnie wpływać na ciążę
Twój przykład dodaje mi nadziei. Udało się za pierwszym razem? Pozostaje mi zaufać. Mam adenomiozę, ale nie rozsianą, IO, TSH do zbicia, nasienie męża nie jest najlepsze... W dodatku od lipca nawracające bóle podbrzusza, na początku myślałam, że to od adeno, teraz myślę, że może zrosty pooperacyjne. Dużo do zaadresowania, a doktor niewiele mówi. Pozostaje ufać
👧🏼 85 🧔♂️ 80 🐈x3
Hej, ja jestem w Gamecie . 8lat starań , 3 ciąże biochemiczne (2w innej klinice ) 2lata przerwy , depresja , zupełnie odpuściliśmy temat in vitro , poddaliśmy się . Po dwóch latach leczenia depresji , wzięłam się za siebie , suplementowalam i spróbowałam jeszcze raz . Obecnie jestem w 12tygidniu ciąży . Kwalifikacje miałam u docent Szymusik, potem kolejne wizyty u dr. P, tak naprawdę wszystkiego dowiedziałam się na forum , doktor nie jest zbytnio wylewny i miałam wrażenie ze wizyty robił na „odwal się „
Kasikos, NovaStaraJa, MONIKA, KarolinaKika lubią tę wiadomość
ON:43
ONA:33
Starania od 2018r
08.2025 transfer 4AB
5dpt II
7dpt 46,9
8dpt 127
10dpt 207
13dpt 766
17dpt4198 Prog 44.9
21dpt USG 🤞🤞🤞 -
Bardzo się cieszę Twoim szczęściemNadzieja. 1 wrote:Hej, ja jestem w Gamecie . 8lat starań , 3 ciąże biochemiczne (2w innej klinice ) 2lata przerwy , depresja , zupełnie odpuściliśmy temat in vitro , poddaliśmy się . Po dwóch latach leczenia depresji , wzięłam się za siebie , suplementowalam i spróbowałam jeszcze raz . Obecnie jestem w 12tygidniu ciąży . Kwalifikacje miałam u docent Szymusik, potem kolejne wizyty u dr. P, tak naprawdę wszystkiego dowiedziałam się na forum , doktor nie jest zbytnio wylewny i miałam wrażenie ze wizyty robił na „odwal się „
Mimo braku wylewności doktora mam nadzieję, że ogarnia temat. Czy dr P wykonywał transfer? A mogę podpytać, co suplementowałaś? Ja mam Prenacaps multiplan (podstawowe dla starających się), DHA, d-chiro i myo inozytol, witaminę D, NAC, magnez, probiotyk (Endoover).
Cieszę się, że depresję zaadresowałaś. Znam temat zarówno od strony pacjentki, jak i gabinetowej. Sama mam akurat spadek wiary, a nawet jeszcze nie zaczęliśmy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października, 21:58
👧🏼 85 🧔♂️ 80 🐈x3
nick nieaktualnyFaktycznie doktor nie jest wylewny, trzeba mu sugerować różne opcje, ale jak się "pociągnie" za język to można się dużo dowiedzieć
tylko człowiek już nie ma siły czasami o każdą informację walczyć. Przy hiperstymulacji w drugiej procedurze, chyba jako jedyny się przejął moim stanem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października, 22:12
Kasikos, ABK lubią tę wiadomość
-
No mam właśnie intuicyjne poczucie, że to dobry człowiek, więc dlatego nie zmieniamy. A ciągnięcie facetów za język to moja codzienność z introwertycznym małżem, więc już mi jeden więcej do ciśnięcia nie robi różnicy w podróży do dzieckaNovaStaraJa wrote:Faktycznie doktor nie jest wylewny, trzeba mu sugerować różne opcje, ale jak się "pociągnie" za język to można się dużo dowiedzieć
tylko człowiek już nie ma siły czasami o każdą informację walczyć. Przy hiperstymulacji w drugiej procedurze, chyba jako jedyny się przejął moim stanem.
👧🏼 85 🧔♂️ 80 🐈x3
nick nieaktualnyTeż każda z nas jest inna i nie każdy lekarz będzie odpowiedni dla wszystkich. Ja na przykład nie jestem w stanie złapać dobrego flow z docent, a wiem, że większość dziewczyn jest bardzo zadowolonych z jej podejścia. U mnie największy problem stanowi oddanie lekarzowi kontroli, ja zawsze mam poczucie, że oni mogli coś przeoczyć i powinnam trzymać rękę na pulsie
(chociaż to oni są specjalistami w temacie)
-
Zmiana lekarza 😅Kasikos wrote:A zdradzisz, co ostatecznie się zmieniło, że transfer się udał? Bo rozumiem, że w końcu się udało? Prześledziłam Twoje posty, bo ze stopki nie mogłam wywnioskować.

Nowa procedura i od razu pierwszy transfer się udał. Wróciliśmy po rodzeństwo i też udało się za pierwszym razem
👱♀️29 lat
Amh 1.12
FSH 9.57
Drożność OK
👩🦲28
Morfologia 1-2%
Maj 2022 - decyzja o IVF
1. Transfer - beta 0.
Właśnie tej nowej procedury jestem ciekawa - co zostało zmienione, czego wcześniej nie zauważono.MONIKA wrote:Zmiana lekarza 😅
Nowa procedura i od razu pierwszy transfer się udał. Wróciliśmy po rodzeństwo i też udało się za pierwszym razem
👧🏼 85 🧔♂️ 80 🐈x3
Kasikos wrote:Bardzo się cieszę Twoim szczęściem
Mimo braku wylewności doktora mam nadzieję, że ogarnia temat. Czy dr P wykonywał transfer? A mogę podpytać, co suplementowałaś? Ja mam Prenacaps multiplan (podstawowe dla starających się), DHA, d-chiro i myo inozytol, witaminę D, NAC, magnez, probiotyk (Endoover).
Cieszę się, że depresję zaadresowałaś. Znam temat zarówno od strony pacjentki, jak i gabinetowej. Sama mam akurat spadek wiary, a nawet jeszcze nie zaczęliśmy.
Standardowe witaminy suplementowalam :
Kwas foliowy
Witamina E
Witamina C+A
Witamina d3
Omega 3
Magnez
Przez rok suplementowalam sieON:43
ONA:33
Starania od 2018r
08.2025 transfer 4AB
5dpt II
7dpt 46,9
8dpt 127
10dpt 207
13dpt 766
17dpt4198 Prog 44.9
21dpt USG 🤞🤞🤞 -
Sama stymulacja dala takie same wyniki, bo po cztery zarodki z każdej. Dostałam encorton 10, neoparin, acard, cyclogest, progesteron besins. U dr P raz miałam encorton, ale 5 no i standardowo duphaston i luteina praktycznie za każdym razem. Z tego co pamiętam raz miałam cyclogest i progesteron b i wtedy beta delikatnie ruszyła ale zaraz spadła.Kasikos wrote:Właśnie tej nowej procedury jestem ciekawa - co zostało zmienione, czego wcześniej nie zauważono.
👱♀️29 lat
Amh 1.12
FSH 9.57
Drożność OK
👩🦲28
Morfologia 1-2%
Maj 2022 - decyzja o IVF