Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jesteście cudowne, że o mnie pomyślałyście!! Te dwa dni faktycznie dużo by u mnie zmieniły, ale niestety akurat w środę dłużej pracuje i nie dam rady na 20:30 😔 także Olivia jeśli tobie pasuje zamiana z Mają to śmiało!❤️
Nadzieja - mi zanikający ból piersi kojarzy się tylko z nieudanymi transferami, więc może stąd złe skojarzenia 🤷♂️
Ania - teraz tylko chill i pozytywna głowa ❤️ będzie dobrze!Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Oliwia, w takim razie, gdybyś była chętna na zamianę i pasuje Ci ta 20:30, to byłoby wspaniale . Nie wiem, o której masz wizytę w piątek, ale mi już wszystko jedno, wzięłabym wolne na ten dzien, byle tylko udało się w końcu zrobić tę drożność.
Jeśli nie uda nam się zamienić, pojadę w tę środę, w 7dc z nadzieją, że doktor zgodzi się na to badanie, ale powinnam brać Gynalgin 4 dni przed nim, czyli wypadnie w czasie miesiączki, czyli wtedy gdy nie powinno się go brać. Mózg już paruje od tegoWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2021, 10:12
-
Maja87 wrote:Oliwia, w takim razie, gdybyś była chętna na zamianę i pasuje Ci ta 20:30, to byłoby wspaniale . Nie wiem, o której masz wizytę w piątek, ale mi już wszystko jedno, wzięłabym wolne na ten dzien, byle tylko udało się w końcu zrobić tę drożność.
Jeśli się nie uda, pojadę w 7dc z nadzieją, że doktor zgodzi się na to badanie, ale powinnam brać Gynalgin 4 dni przed nim, czyli wypadnie w czasie miesiączki, czyli wtedy gdy nie powinno się go brać. Mózg już paruje od tego
W razie w leki też można brać profilaktycznie po badaniu ja tak miałam,tylko zamiast dopochwo dostałam antybiotyk doustnie,bo ja mam długie miesiączki i u mnie to by było bez sensu,Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2021, 10:10
-
Maja87 wrote:Oliwia, w takim razie, gdybyś była chętna na zamianę i pasuje Ci ta 20:30, to byłoby wspaniale . Nie wiem, o której masz wizytę w piątek, ale mi już wszystko jedno, wzięłabym wolne na ten dzien, byle tylko udało się w końcu zrobić tę drożność.
Jeśli nie uda nam się zamienić, pojadę w tę środę, w 7dc z nadzieją, że doktor zgodzi się na to badanie, ale powinnam brać Gynalgin 4 dni przed nim, czyli wypadnie w czasie miesiączki, czyli wtedy gdy nie powinno się go brać. Mózg już paruje od tego
Wyslam zaproszenie 🙂, znajoma miała robione w 7 dc, jej miesiączki trwają 3 dniPCOS -
Maja87 wrote:Dżoni, jasne, rozumiem. Zanim przeczytałam wiadomość, zdążyłam napisać jeszcze na priv (więc tym się nie przejmuj . W takim razie ogromne kciuki za piątkową wizytę!
Hej! Też napisałam Ci wczoraj wiadomość na prv
Jeśli nie dojdzie do zamiany z Olivia to daj znać jeszcze we wtorek, może u mnie się coś jeszcze zmieni w pracy.Starania od 2015
3 nieudane IUI
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
nick nieaktualny
-
Nie wiem czy dobrze zrobiłam wczoraj miałam 8dpt i po drugim transferze no i poszłam zrobić bhcg bo w niedzielę mamy rodzinne święto i chciałam wiedzieć na czym stoję np i wyszła 18 i teraz nie wiem czy nie będę się bardziej stresowac i czy nie jest za niska 🙈 zrobię jeszcze w pon i wyślę doktorowi bo to będzie 11 dpt.
Zaba90, Ania0692, Moli27, Karina89 lubią tę wiadomość
-
Jak na 8dpt to dobry wynik!! Sam początek utrafilas, więc na pewno będzie tylko rosnąć 😍😍
Muminka88 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
3 nieudane IUI
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Dzięki wielkie, Dziewczyny! Już mnie trochę uspokoiłyście, że da się jakoś zorganizować tę drożność. Ja jednak mam miesiączki trochę dłuższe (z reguły 5 dni), a ostatnio jeszcze się wydłużają przez Acard. Więc mimo wszystko ten piątek byłby pewniejszy.
Olivia27, napisałam na priv
I właśnie się zastanawiałam, jak innym osobom udaje się wstrzelić z terminem na to badanie, bo u mnie to jakiś kosmos Ale to może takie moje szczęście: Najpierw 4-krotnie było coś nie tak z posiewem, więc badania nie było można zrobić. W końcu po kilku miesiącach i 4 antybiotykach posiew czysty! Jest wielka radość i termin umówione na 11 stycznia, akurat w 8dc. 8 stycznia - pozytywny wynik Covid :o... W dodatku cykle mam krótkie (ok. 25), owulacja ok. 12 dnia, czyli najlepiej badanie w 9-11dc i weź tu się człowieku wpasuj w wolny termin i to tak żeby to przypadło akurat na pon., śr. albo pt.
Także tak... A z drugiej strony im więcej czytam na Ovu, tym bardziej widzę, że nie ja jedna mam takie przeboje. -
Maja87 wrote:Muminka, ja mam mieć to badanie metodą HyFoSy, prywatnie, u doktora w gabinecie w Centrum - właśnie m.in. z tego względu, że w szpitalu to teraz jest jeszcze trudniej umówić się na cokolwiek.
Ale plus taki, że nie boli 🙂, ja ci prawda nie miałam w gabinecie żale koleżanka i mówiła, że było lepiej niż standardowe w szpitalu, ja miałam biopsję endometrium w gabinecie aby właśnie też nie czekać na termin w szpitalu bo teraz trochę się poprzestawiało z tymi terminami 🙈Maja87 lubi tę wiadomość
-
Ania0692 wrote:Ale plus taki, że nie boli 🙂, ja ci prawda nie miałam w gabinecie żale koleżanka i mówiła, że było lepiej niż standardowe w szpitalu, ja miałam biopsję endometrium w gabinecie aby właśnie też nie czekać na termin w szpitalu bo teraz trochę się poprzestawiało z tymi terminami 🙈
Standardowe hsg też nie boli jakoś szczególnie mocno. Co innego jeżeli są zrosty i duże znaczenie ma próg bólu, który się posiada 🙈 -
Ja123 wrote:Standardowe hsg też nie boli jakoś szczególnie mocno. Co innego jeżeli są zrosty i duże znaczenie ma próg bólu, który się posiada 🙈
No ja nie miałam na Polnej bo to robiłam za czasów dawnego lekarza, mnie bolało 🙈, po wjechał ketonal i dzień wolny w pracy, a moja koleżanka śmigała po badaniu jak miała u doktora do pracy 😅 -
Muminka88 wrote:Nie wiem czy dobrze zrobiłam wczoraj miałam 8dpt i po drugim transferze no i poszłam zrobić bhcg bo w niedzielę mamy rodzinne święto i chciałam wiedzieć na czym stoję np i wyszła 18 i teraz nie wiem czy nie będę się bardziej stresowac i czy nie jest za niska 🙈 zrobię jeszcze w pon i wyślę doktorowi bo to będzie 11 dpt.
Ja tez startowałam z niskiej bety, trzymam ✊za przyrosty 🙂1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
2023 powrót po rodzeństwo -
Ja miałam HSG w gabinecie w grudniu 👌🏻O dziwo ustrzeliła się idealnie z wszystkim i posiew ok , i antybiotyki i przeciwbólowe i antybiotyk po tez miałam 👌🏻
Ale powiem tak , jeżeli była by duża konieczność zgodziłabym się jeszcze raz ale z własnej woli nie ma opcji 🙈 próg bólu mam duży ale dla mnie to było za dużo 🙈 może dlatego ze byłam na 20:30 po całym dniu -
Ja też miałam drożność i histeroskopie diagnostyczna w gabinecie, dałam radę, a ja z tych panikująch 🙈 i próg bólowy prawie równy 0🙈Starania od 2017
02.2017-19tc💔
03.2019-9t c💔
Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
AMH 8,24
Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
10. 04.2021 Helenka 🧡
24.02.2023 Aniela💛 -
Carolajn wrote:Ja miałam HSG w gabinecie w grudniu 👌🏻O dziwo ustrzeliła się idealnie z wszystkim i posiew ok , i antybiotyki i przeciwbólowe i antybiotyk po tez miałam 👌🏻
Ale powiem tak , jeżeli była by duża konieczność zgodziłabym się jeszcze raz ale z własnej woli nie ma opcji 🙈 próg bólu mam duży ale dla mnie to było za dużo 🙈 może dlatego ze byłam na 20:30 po całym dniu
Jak rozmawialiśmy z Dr po badaniu, że całkiem spoko, że nawet nie bolało to był lekko zaskoczony 🙈 i że gorsze rzeczy mi robili 😂 później sam się śmiał z mężem, że ze mnie twarda sztuka 🙈Carolajn lubi tę wiadomość