X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście cudowne, że o mnie pomyślałyście!! Te dwa dni faktycznie dużo by u mnie zmieniły, ale niestety akurat w środę dłużej pracuje i nie dam rady na 20:30 😔 także Olivia jeśli tobie pasuje zamiana z Mają to śmiało!❤️

Nadzieja - mi zanikający ból piersi kojarzy się tylko z nieudanymi transferami, więc może stąd złe skojarzenia 🤷‍♂️

Ania - teraz tylko chill i pozytywna głowa ❤️ będzie dobrze!

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Maja87 Debiutantka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni, jasne, rozumiem. Zanim przeczytałam wiadomość, zdążyłam napisać jeszcze na priv (więc tym się nie przejmuj ;). W takim razie ogromne kciuki za piątkową wizytę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2021, 10:06

• Maja87 Debiutantka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia, w takim razie, gdybyś była chętna na zamianę i pasuje Ci ta 20:30, to byłoby wspaniale ;). Nie wiem, o której masz wizytę w piątek, ale mi już wszystko jedno, wzięłabym wolne na ten dzien, byle tylko udało się w końcu zrobić tę drożność.

Jeśli nie uda nam się zamienić, pojadę w tę środę, w 7dc z nadzieją, że doktor zgodzi się na to badanie, ale powinnam brać Gynalgin 4 dni przed nim, czyli wypadnie w czasie miesiączki, czyli wtedy gdy nie powinno się go brać. Mózg już paruje od tego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2021, 10:12

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja87 wrote:
    Oliwia, w takim razie, gdybyś była chętna na zamianę i pasuje Ci ta 20:30, to byłoby wspaniale ;). Nie wiem, o której masz wizytę w piątek, ale mi już wszystko jedno, wzięłabym wolne na ten dzien, byle tylko udało się w końcu zrobić tę drożność.

Jeśli się nie uda, pojadę w 7dc z nadzieją, że doktor zgodzi się na to badanie, ale powinnam brać Gynalgin 4 dni przed nim, czyli wypadnie w czasie miesiączki, czyli wtedy gdy nie powinno się go brać. Mózg już paruje od tego ;)

W razie w leki też można brać profilaktycznie po badaniu ja tak miałam,tylko zamiast dopochwo dostałam antybiotyk doustnie,bo ja mam długie miesiączki i u mnie to by było bez sensu,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2021, 10:10

• Olivia27 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja87 wrote:

Jeśli nie uda nam się zamienić, pojadę w tę środę, w 7dc z nadzieją, że doktor zgodzi się na to badanie, ale powinnam brać Gynalgin 4 dni przed nim, czyli wypadnie w czasie miesiączki, czyli wtedy gdy nie powinno się go brać. Mózg już paruje od tego ;)

Wyslam zaproszenie 🙂, znajoma miała robione w 7 dc, jej miesiączki trwają 3 dni

PCOS
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja87 wrote:
    Dżoni, jasne, rozumiem. Zanim przeczytałam wiadomość, zdążyłam napisać jeszcze na priv (więc tym się nie przejmuj ;). W takim razie ogromne kciuki za piątkową wizytę!

Hej! Też napisałam Ci wczoraj wiadomość na prv :)
    Jeśli nie dojdzie do zamiany z Olivia to daj znać jeszcze we wtorek, może u mnie się coś jeszcze zmieni w pracy.

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że z tym hsg zależy ile trwają miesiączki bo ja miałam np w 8 dc , ważne żeby nie było krwawienia i przed owu

• Muminka88 Znajoma

Wysłany: 30 stycznia 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy dobrze zrobiłam wczoraj miałam 8dpt i po drugim transferze no i poszłam zrobić bhcg bo w niedzielę mamy rodzinne święto i chciałam wiedzieć na czym stoję np i wyszła 18 i teraz nie wiem czy nie będę się bardziej stresowac i czy nie jest za niska 🙈 zrobię jeszcze w pon i wyślę doktorowi bo to będzie 11 dpt.

Zaba90, Ania0692, Moli27, Karina89 lubią tę wiadomość

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na 8dpt to dobry wynik!! Sam początek utrafilas, więc na pewno będzie tylko rosnąć 😍😍

Muminka88 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Maja87 Debiutantka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie, Dziewczyny! Już mnie trochę uspokoiłyście, że da się jakoś zorganizować tę drożność. Ja jednak mam miesiączki trochę dłuższe (z reguły 5 dni), a ostatnio jeszcze się wydłużają przez Acard. Więc mimo wszystko ten piątek byłby pewniejszy.

Olivia27, napisałam na priv ;)

I właśnie się zastanawiałam, jak innym osobom udaje się wstrzelić z terminem na to badanie, bo u mnie to jakiś kosmos ;) Ale to może takie moje szczęście: Najpierw 4-krotnie było coś nie tak z posiewem, więc badania nie było można zrobić. W końcu po kilku miesiącach i 4 antybiotykach posiew czysty! Jest wielka radość i termin umówione na 11 stycznia, akurat w 8dc. 8 stycznia - pozytywny wynik Covid :o... W dodatku cykle mam krótkie (ok. 25), owulacja ok. 12 dnia, czyli najlepiej badanie w 9-11dc i weź tu się człowieku wpasuj w wolny termin i to tak żeby to przypadło akurat na pon., śr. albo pt. :D

Także tak... A z drugiej strony im więcej czytam na Ovu, tym bardziej widzę, że nie ja jedna mam takie przeboje.

• Muminka88 Znajoma

Wysłany: 30 stycznia 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mają - mi dał doktor skierowanie na HSG do szpitala, tylko ja to miałam przed Covidem, teraz w czasie pandemi to nawet nie wiem jak to wygląda.

• Maja87 Debiutantka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka, ja mam mieć to badanie metodą HyFoSy, prywatnie, u doktora w gabinecie w Centrum - właśnie m.in. z tego względu, że w szpitalu to teraz jest jeszcze trudniej umówić się na cokolwiek.

• Ania0692 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja87 wrote:
    Muminka, ja mam mieć to badanie metodą HyFoSy, prywatnie, u doktora w gabinecie w Centrum - właśnie m.in. z tego względu, że w szpitalu to teraz jest jeszcze trudniej umówić się na cokolwiek.

Ale plus taki, że nie boli 🙂, ja ci prawda nie miałam w gabinecie żale koleżanka i mówiła, że było lepiej niż standardowe w szpitalu, ja miałam biopsję endometrium w gabinecie aby właśnie też nie czekać na termin w szpitalu bo teraz trochę się poprzestawiało z tymi terminami 🙈

Maja87 lubi tę wiadomość

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:
    Ale plus taki, że nie boli 🙂, ja ci prawda nie miałam w gabinecie żale koleżanka i mówiła, że było lepiej niż standardowe w szpitalu, ja miałam biopsję endometrium w gabinecie aby właśnie też nie czekać na termin w szpitalu bo teraz trochę się poprzestawiało z tymi terminami 🙈

Standardowe hsg też nie boli jakoś szczególnie mocno. Co innego jeżeli są zrosty i duże znaczenie ma próg bólu, który się posiada 🙈

• Ania0692 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Standardowe hsg też nie boli jakoś szczególnie mocno. Co innego jeżeli są zrosty i duże znaczenie ma próg bólu, który się posiada 🙈

No ja nie miałam na Polnej bo to robiłam za czasów dawnego lekarza, mnie bolało 🙈, po wjechał ketonal i dzień wolny w pracy, a moja koleżanka śmigała po badaniu jak miała u doktora do pracy 😅

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Zaba90 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka88 wrote:
    Nie wiem czy dobrze zrobiłam wczoraj miałam 8dpt i po drugim transferze no i poszłam zrobić bhcg bo w niedzielę mamy rodzinne święto i chciałam wiedzieć na czym stoję np i wyszła 18 i teraz nie wiem czy nie będę się bardziej stresowac i czy nie jest za niska 🙈 zrobię jeszcze w pon i wyślę doktorowi bo to będzie 11 dpt.

Ja tez startowałam z niskiej bety, trzymam ✊za przyrosty 🙂

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam HSG w gabinecie w grudniu 👌🏻O dziwo ustrzeliła się idealnie z wszystkim i posiew ok , i antybiotyki i przeciwbólowe i antybiotyk po tez miałam 👌🏻
    Ale powiem tak , jeżeli była by duża konieczność zgodziłabym się jeszcze raz ale z własnej woli nie ma opcji 🙈 próg bólu mam duży ale dla mnie to było za dużo 🙈 może dlatego ze byłam na 20:30 po całym dniu

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam drożność i histeroskopie diagnostyczna w gabinecie, dałam radę, a ja z tych panikująch 🙈 i próg bólowy prawie równy 0🙈

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn wrote:
    Ja miałam HSG w gabinecie w grudniu 👌🏻O dziwo ustrzeliła się idealnie z wszystkim i posiew ok , i antybiotyki i przeciwbólowe i antybiotyk po tez miałam 👌🏻
    Ale powiem tak , jeżeli była by duża konieczność zgodziłabym się jeszcze raz ale z własnej woli nie ma opcji 🙈 próg bólu mam duży ale dla mnie to było za dużo 🙈 może dlatego ze byłam na 20:30 po całym dniu

Jak rozmawialiśmy z Dr po badaniu, że całkiem spoko, że nawet nie bolało to był lekko zaskoczony 🙈 i że gorsze rzeczy mi robili 😂 później sam się śmiał z mężem, że ze mnie twarda sztuka 🙈

Carolajn lubi tę wiadomość

• Udało się Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:
    Ja też miałam drożność i histeroskopie diagnostyczna w gabinecie, dałam radę, a ja z tych panikująch 🙈 i próg bólowy prawie równy 0🙈

Jedno z "przyjemniejszych" badań 🙂

Jak się czujesz?

‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ