Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missi_m wrote:
    Czekamy na info z Polnej, żeby złożyć papiery na dofinansowanie, mają dać znać w tym tygodniu :)
    Decyzja pewnie jakieś kolejne 2 , więc myślę że w połowie lutego cos się ruszy :)
    jak zwykle potrzeba dużo cierpliwości ...

My też jeszcze czekamy 🙂, ale ogólnie już badania mam powtórzone łącznie z AMH, więc teoretycznie jestem gotowa aby zaczynać ☺️

Powodzenia 😉

2021🐼
    2024🐼
    2026 🫄
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoni - kiedy masz teraz wizytę?

Carolajn - ja zaczęłam cykl i podchodzimy do ostatniego transferu....

Carolajn lubi tę wiadomość

• Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Jeszcze mam pytanko co do bhcg. Robiłam już 5 razy 🙈 i zawsze miałam przyrost ponad normę porównując do pierwszego wyniku i do ostatniego. Dzisiejsze badanie jest ok w stosunku do pierwszego wyniku (przyrost 90%), ale do ostatniego już poniżej (przyrost 56%). Czy to prawda ze przy większych wartościach (obecnie 16322) bhcg już tak szybko nie rośnie?
    Czy powinnam raczej zacząć się martwić?...

Tak u mnie też na tym etapie zwalnila, ja chyba z 7 razy badałam betę 🙈, no ale po przejściach to mózg działa inaczej 😑

Dżoni lubi tę wiadomość

2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki jednojajowe ❤️
    2024 urodziły się dziewczynki .
  • Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:

Trzymam kciuki ✊🏻

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn wrote:
    Trzymam kciuki ✊🏻

Ja Ci odpisałam na Twoje pytanie , ale mi się połowa tekstu skasowała widzę 🙈, wieczorem usiądę na spokojnie jeszcze raz....

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaM zostawiłam wiadomość na priv :)

• ZosiaM Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2021, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn - ja teraz miałam laparoskopie i będziemy starać się naturalnie przez jakiś czas, u mnie ze stymulacja i też było różnie jak jeszcze byłam u poprzedniego lekarza, ale liczę, że po operacji i naprawieniu uda się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 16:27

10dp bhcg 49
    12dp bhcg 110
  • Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia -tak były, odpisze na priv 🙂

• Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2021, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaM wrote:
    Carolajn - ja teraz miałam laparoskopie i będziemy starać się naturalnie przez jakiś czas, u mnie ze stymulacja i też było różnie jak jeszcze byłam u poprzedniego lekarza, ale liczę, że po operacji i naprawieniu uda się.

My jeszcze pewnie z 1-2 cykle stymulacji i wtedy laparoskopia a trochę się tego boje

• Starajaca28 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2021, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn wrote:
    My jeszcze pewnie z 1-2 cykle stymulacji i wtedy laparoskopia a trochę się tego boje

Ja też miałam laparoskopie doktor operował, tylko u mnie endometrioza, po laparoskopi mieliśmy inseminacje i się udało czasem laparoskopia dużo wnosi do dalszej diagnostyki niepłodności,ale wiadomo każdy przypadek jest inny 🙂 Trzymam ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 18:36

Starania od 2016
    AMH - 1,92
    01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza)
  • Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2021, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajaca28 wrote:
    Ja też miałam laparoskopie doktor operował, tylko u mnie endometrioza, po laparoskopi mieliśmy inseminacje i się udało czasem laparoskopia dużo wnosi do dalszej diagnostyki niepłodności,ale wiadomo każdy przypadek jest inny 🙂 Trzymam ✊

Ahh dałaś nadzieje ❤️
    Może porozmawiam z doktorem ze może nie ma co czekać kolejnego cyklu tylko zrobić laparoskopię zobaczyć i później wdrążyć silniejsza stymulację

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:

Dopiero 5.02 😔 szczerze nie wiem czy wytrzymam, zastanawiam się nad usg w luxmedzie.
    Dodatkowo przestają mnie boleć piersi i boję się, że to zaraz będzie koniec tej przygody :( progesteron też miałam ostatnio niższy, na początku był 54/56 a teraz 44:/ ale mam włączony duphaston i luteinę. Już nie wiem czy panikuje czy serio coś się dzieje...

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Dopiero 5.02 😔 szczerze nie wiem czy wytrzymam, zastanawiam się nad usg w luxmedzie.
    Dodatkowo przestają mnie boleć piersi i boję się, że to zaraz będzie koniec tej przygody :( progesteron też miałam ostatnio niższy, na początku był 54/56 a teraz 44:/ ale mam włączony duphaston i luteinę. Już nie wiem czy panikuje czy serio coś się dzieje...

Nie denerwuj się bo to nie pomoże !
    Wszystko będzie dobrze ✊🏻✊🏻✊🏻

Dżoni lubi tę wiadomość

• AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:

Z tym progesteronem to wiesz jak jest 🙈 mi po wizycie serduszkowej nagle z dnia na dzień ustąpiły mdłości, ale schizy miałam🙄, mojej znajomej jakoś piersi też z dnia na dzień przestały boleć, ale już nie pamiętam kiedy to było dokładnie, ale betę miałaś ładna ✊ w ciąży to jedne 0bkawy mogą odchodzić inne przychodzą.

Dżoni lubi tę wiadomość

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:

Spokojnie.... ja nie miałam kompletnie żadnych objawów ciąży, żadnych bolących piersi, żadnej zgaga czy wymiotów 🤷‍♀️ tyle że miesiączki nie miałam i nawet kilka razy pytałam Dr czy napewno no bo dosłownie nic do tego 15 tygodnia bo zwyczajnie w końcu zaczęło być widać brzuszek 🤰 znajome patrzyły na mnie jak na jakąś dziwną i się śmiały, że tylko udaje ciężarną 😂

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, uspakajacie mnie 🙏
    Mam nadzieję że poprostu niepotrzebnie swiruję 🤷‍♂️

Ania0692 - trzymam kciuki za jutrzejszy transfer 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 21:51

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn - wysłałam zaproszenie 🙂

Dzoni - co do tych objawów to jak bylam w ciazy z Zosia to też ból piersi miałam falowo jednego dnia nie mogłam dotkac a za parę dni nic kompletnie nie czułam 🤷‍♀️, też pamiętam, że w 5 tc miałam silniejsze objawy niż w 7 tc, które były slabsze.trzymam ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 23:40

Dżoni, Carolajn lubią tę wiadomość

• Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Carolajn - wysłałam zaproszenie 🙂

Dzoni - co do tych objawów to jak bylam w ciazy z Zosia to też ból piersi miałam falowo jednego dnia nie mogłam dotkac a za parę dni nic kompletnie nie czułam 🤷‍♀️, też pamiętam, że w 5 tc miałam silniejsze objawy niż w 7 tc, które były slabsze.trzymam ✊

Przyjęte 👌🏻🙂

• Ania0692 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Dzięki dziewczyny, uspakajacie mnie 🙏
    Mam nadzieję że poprostu niepotrzebnie swiruję 🤷‍♂️

Ania0692 - trzymam kciuki za jutrzejszy transfer 🍀

Ja już po 🙂, udało się, że robił doktor i teraz czekamy, muszę czymś głowę zająć 🙆‍♀️

Dżoni, MuminkAa, Moli27, Nadzieja88, Olivia27, Karina89 lubią tę wiadomość

oar89jcgjrl99ac5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:
    Ja już po 🙂, udało się, że robił doktor i teraz czekamy, muszę czymś głowę zająć 🙆‍♀️
    To teraz ogromne kciuki ✊✊✊

‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ