Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Wiesz ja wszystko rozumiem itp ale po prostu każdy inaczej leczy.. ta np może mieć inne podejście. Akurat doktor Ania mi odpowiadała była w porządku fala od razu zastrzyk nie pytała o nic mam pewność że ta też będzie okej nie a tylko cykl zmarnuje.
    Rozumiem że to tylko monitoring . 8 marca pójdę do niego i pogadam o tym . Bo bardzo mi się to nie podoba zero kontaktu z lekarzem.
    A druga sprawa jest taka że niby progesteron 12,300 okej ale mi się wydaje że szybko spadło.. też nie mogę tego z nikim skonsultować.

Wiem, w pełni Cię rozumiem i zgadzam się ze każdy lekarz ma inne podejście i jak się chodzi do jednego, on przeprowadza zabiegi itp to bardziej zna Twój organizm i jego reakcje a nawet "wnętrze". Spróbuj napisać tego smsa jeśli nie chcesz tyle czekać do marca i tracic kolejnego cyklu.

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Wiem, w pełni Cię rozumiem i zgadzam się ze każdy lekarz ma inne podejście i jak się chodzi do jednego, on przeprowadza zabiegi itp to bardziej zna Twój organizm i jego reakcje a nawet "wnętrze". Spróbuj napisać tego smsa jeśli nie chcesz tyle czekać do marca i tracic kolejnego cyklu.
    Tylko szczerze też nwm co bym miała napisać żeby mnie skojarzył 😄 no pomyślę co zrobić w takiej sytuacji . Myślę że zaryzykuję ostatni raz jeśli by nie dała mi zastrzyku to napiszę. Bo szczerze to też mi się podobało podejście dr Lorenc że kazała się umówić po owulacji czy pęcherzyk pękł.

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:
    Moja znajoma się zapisała w dniu wyjścia że szpitala na wizytę pologowa 😅,bo potem właśnie mówiła może nie być miejsc jak tak by chciała z dwa tygodnie przed zadzwonić, a jak coś się działo to pisała do Niego.

No dokładnie, ja wyszłam w piątek po porodzie a dzwoniłam zaraz po weekendzie żeby było miejsce 🤣 teraz na kontrolę też umawiam się na kilka tygodni wcześniej. Jeśli ktoś chodzi do niego jakiś czas zdaje sobie sprawę jakie są terminy. Niektórzy są przekonani, że skoro prywatna przychodni to dostanie termin na pstryknięcie palcem. I nie mam tu na myśli Was dziewczyny 😉

A ta pani Milewska czy jakoś tak to ktoś nowy tam

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2021, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    No dokładnie, ja wyszłam w piątek po porodzie a dzwoniłam zaraz po weekendzie żeby było miejsce 🤣 teraz na kontrolę też umawiam się na kilka tygodni wcześniej. Jeśli ktoś chodzi do niego jakiś czas zdaje sobie sprawę jakie są terminy. Niektórzy są przekonani, że skoro prywatna przychodni to dostanie termin na pstryknięcie palcem. I nie mam tu na myśli Was dziewczyny 😉

A ta pani Milewska czy jakoś tak to ktoś nowy tam
    No cóż to zobaczę jaka jest opinie nawet dobre ma bo oczywiście już musiałam poczytać 😄

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    No cóż to zobaczę jaka jest opinie nawet dobre ma bo oczywiście już musiałam poczytać 😄
    Doktor czy profesor byle kogo sobie nie wezmą do współpracy 😉

• Kwiatek 12 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2021, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Doktor czy profesor byle kogo sobie nie wezmą do współpracy 😉

Dużo się zmieniło, ja mam cukrzycę na insulinie i też jest Pani dr od cukrzycy ciążowej 😉 ona tylko ogólne rzeczy pilnuje, badania resztę to już doktor Mac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 17:36

UIU - bhcg 16dpo 290🙂
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2021, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż zobaczę monitoringu mg to nie jest jakaś skomplikowana sprawę najważniejsze dla mnie żebym dostała zastrzyk jak powiem że takie zalecenia dał Maciej to raczej da

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2021, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:
    Poproś też może o dupka albo luteinę mi doktor dał i potrzymasz sobie to fazę lutealna 🙂
    Ja mam ogólnie w domu ale dr Lorenc Pow że nie muszę brac 🤔

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Ja mam ogólnie w domu ale dr Lorenc Pow że nie muszę brac 🤔

Sorki skasowało mi się, jak przy naturalnych działaniach miałam skrócona 2 fazę cyklu to doktor dawał progesteron, może zapytaj🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2021, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:
    Sorki skasowało mi się, jak przy naturalnych działaniach miałam skrócona 2 fazę cyklu to doktor dawał progesteron, może zapytaj🙂
    Wyjasnue jak teraz było może da a jak nie to w marcu zapytam doktora o to wszystko .

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Wyjasnue jak teraz było może da a jak nie to w marcu zapytam doktora o to wszystko .

Ta Pani dr do której idziesz nie wiem czy nie pracowała z doktorem na tym samym oddziale o też siedzi w endokrynologi jak czytałam 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 19:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2021, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:
    Ta Pani dr do której idziesz nie wiem czy nie pracowała z doktorem na tym samym oddziale o też siedzi w endokrynologi jak czytałam 🙂
    Właśnie czytałam też, i pisze w sumie że pracuje na Polnej więc możliwe

• Muminka88 Znajoma

Wysłany: 24 stycznia 2021, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja chyba będę miała najgłupsze z możliwych pytań, ale to nic, doktor zalecił po transferze w razie czego nospe max ale zapomniałam i w domu mam tylko zwykłą, w sumie jak bym wzięła 2 tabletki jednocześnie zwykłej to też będzie max 🤔, czy to tak mogę zrobić?

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka88 wrote:
    Dziewczyny ja chyba będę miała najgłupsze z możliwych pytań, ale to nic, doktor zalecił po transferze w razie czego nospe max ale zapomniałam i w domu mam tylko zwykłą, w sumie jak bym wzięła 2 tabletki jednocześnie zwykłej to też będzie max 🤔, czy to tak mogę zrobić?

Tak, jak najbardziej. Tylko nie więcej niż 3 razy dziennie dawkę nospy max. Tak mi mówiły położne z Polnej i dr potwierdził :) ewentualnie jeszcze jest coś takiego jak nospa forte, to ją też można brać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2021, 20:31

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Moli27 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88-masz już może na oku jakoś wózek? Może polecasz jakieś miejsce? Ja mam dziś wizytę i przy okazji chciałam zobaczyć wózki bo coraz trudniej mi się zdecydować 🙈

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:
    Nadzieja88-masz już może na oku jakoś wózek? Może polecasz jakieś miejsce? Ja mam dziś wizytę i przy okazji chciałam zobaczyć wózki bo coraz trudniej mi się zdecydować 🙈

Tak zamówiliśmy w Bobowozki na Serbskiej i polecam to miejsce 🙂, ja też mam wizytę wtym tygodniu, ale w środę.

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co jaki czas macie wizyty w ciąży? Zdaje sobie sprawę że to pewnie zależy od indywidualnego przypadku/problemów ale tak mniej więcej?

Ja już nie wiem co ze sobą zrobić, najchętniej co 48h robiłabym bhcg a i tak to nie wiele znaczy i uspokoja mnie na chwilę 🤷‍♂️

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Dziewczyny a co jaki czas macie wizyty w ciąży? Zdaje sobie sprawę że to pewnie zależy od indywidualnego przypadku/problemów ale tak mniej więcej?

Ja już nie wiem co ze sobą zrobić, najchętniej co 48h robiłabym bhcg a i tak to nie wiele znaczy i uspokoja mnie na chwilę 🤷‍♂️

Ja na początku miałam co dwa, ale to mówiłam doktorowi, że ja psychicznie nie wytrzymam dłużej tych pierwszych tygodni bez wizyty, potem jak było ok to tak co 3/4 a jak zaczęły się problemy z szyjka to max co dwa, a dwa razy co tydzień, więc ciezko odpowiedziec 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 13:07

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:

Dokładnie, zależy od przypadku. Kiedyś pytałam Dr jak często to stwierdził, że optymalnie jest co 3 tygodnie miec wizytę jeśli wszystko jest ok wiadomo. Raz miałam wizyte po 4 tygodniach to małe dochodzenie robil dlaczego tak długo się nie widzieliśmy i stwierdził że coś musiało mu się pomieszać jeśli tak kazał się zapisać 😆

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Dokładnie, zależy od przypadku. Kiedyś pytałam Dr jak często to stwierdził, że optymalnie jest co 3 tygodnie miec wizytę jeśli wszystko jest ok wiadomo. Raz miałam wizyte po 4 tygodniach to małe dochodzenie robil dlaczego tak długo się nie widzieliśmy i stwierdził że coś musiało mu się pomieszać jeśli tak kazał się zapisać 😆

Mi też raz kazał być za 4 tygodnie 😉

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ