Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:
    Dzoni ✊☺️

To teraz ✊ za Nowa Szanse🙂, jak Twoje przyrosty?

Trzymam za Was kciuki maksymalnie!!! Za transfery i testowania ✊ naprawdę dziewczyny, musi być dobrze i musi się w końcu udać. Każdej ❤️

Betę robiłam trzy razy, ostatni raz w poniedziałek i byla 1900, więc przyrosty ponad normę. Pewnie jutro zrobię jeszcze raz, dla świętego spokoju przed weekendem.

To zabrzmi idiotycznie dla staraczek, ale przez te wszystkie lata starań oswoiłam się już z tymi niepowodzeniami, rozczarowaniem i wiedziałam czego mogę się spodziewać. A teraz totalna loteria i to tak znienacka, że nie radzę sobie z tą sytuacją. Wczoraj przed wejściem do gabinetu myślałam że zemdleje. Jasne że jak idiotka marzyłam że nie wiadomo co już tam zobaczę, ale dr szybko sprowadził mnie na ziemię i przygotował przed samym usg, żebym nie spodziewała się cudów, no i tak też było. Mimo że nigdy jeszcze nie zaszłam tak daleko (pęcherzyk ciążowy! ) mam ogromną ochotę skakać z radości a przy tym dusi mnie myśl, że to nie jest jeszcze ten moment żeby się cieszyć i jeszcze pewnie długo nie będzie. Sorry za te wypociny, ale wiecie tylko wy, dr no i mój facet, więc nie mam z kim pogadać 😂

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Trzymam za Was kciuki maksymalnie!!! Za transfery i testowania ✊ naprawdę dziewczyny, musi być dobrze i musi się w końcu udać. Każdej ❤️

Betę robiłam trzy razy, ostatni raz w poniedziałek i byla 1900, więc przyrosty ponad normę. Pewnie jutro zrobię jeszcze raz, dla świętego spokoju przed weekendem.

To zabrzmi idiotycznie dla staraczek, ale przez te wszystkie lata starań oswoiłam się już z tymi niepowodzeniami, rozczarowaniem i wiedziałam czego mogę się spodziewać. A teraz totalna loteria i to tak znienacka, że nie radzę sobie z tą sytuacją. Wczoraj przed wejściem do gabinetu myślałam że zemdleje. Jasne że jak idiotka marzyłam że nie wiadomo co już tam zobaczę, ale dr szybko sprowadził mnie na ziemię i przygotował przed samym usg, żebym nie spodziewała się cudów, no i tak też było. Mimo że nigdy jeszcze nie zaszłam tak daleko (pęcherzyk ciążowy! ) mam ogromną ochotę skakać z radości a przy tym dusi mnie myśl, że to nie jest jeszcze ten moment żeby się cieszyć i jeszcze pewnie długo nie będzie. Sorry za te wypociny, ale wiecie tylko wy, dr no i mój facet, więc nie mam z kim pogadać 😂

Dla mnie ta pierwsza wizyta też była mega szokiem jak już byłam rozebrana to mi sie tak duszno zaczęło robić, że mówię do doktora, że muszę wyjść się przewietrzyć bo zaraz odlecę, to otworzył to małe okno 🙈 na tej kozetce chyba też z kilka minut najpierw leżałam zanim powiedziałam, że możemy zaczynac 🙈, stres życia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2021, 10:33

Dżoni lubi tę wiadomość

2021. Zosia 💛
    2023 Ignacy 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2021, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy komuś clo skrócił cykl ?

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    czy komuś clo skrócił cykl ?

Mi się nie zdarzyło, a kilka razy miałam stymulacje clo.

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Mi się nie zdarzyło, a kilka razy miałam stymulacje clo.
    bo ja nic nie czaje owu byla prawdopodobnie 14-15 . a dzisiaj dostalalm okres cykl trwal 25 dni a myslalam ze przyjdzie w 28-29 dc.. i faza lutealna 10 dni...

• Muminka88 Znajoma

Wysłany: 21 stycznia 2021, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po transferze 🙂, data piękna, teraz pozostaje czekać, mam tyle leków tym razem , że nie wiem jak to ogarnę 🙈

Dzoni - gratulacje 🙂

Dżoni, Ania0692, Nadzieja88, Nowa szansa 93, Ciri86 lubią tę wiadomość

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:

Dzoni teraz ten stres to już będzie na długo długo 🙈 ja się dopiero po pierwszych prenatalnych zaczęłam cieszyć ciąża😁, pierwsze tygodnie były dość nerwowe ja miałam swoją pesymistyczna wizję po tym poronieniu 🤦‍♀️

Ale potem pozwól sobie na turbo radość 😁

Dżoni lubi tę wiadomość

• Nowa szansa 93 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:
    Dzoni ✊☺️

To teraz ✊ za Nowa Szanse🙂, jak Twoje przyrosty?

Dzisiaj mi doktor kazał oznaczyć betę drugi przyrost był poniżej normy, kolejny już w normie, i zobaczyny co dalej..

Dzoni super wieści 🙂

Dżoni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2021, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na który nr dzwonicie ? Bo nie mogę się dodzwonić 😏

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Na który nr dzwonicie ? Bo nie mogę się dodzwonić 😏

Ja najczęściej dzwonie na ten stacjonarny tam gdzie są kolejki oczekiwań ustawione,

Nowa Szansa 93- to trzymam kciuki ✊

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:
    Ja najczęściej dzwonie na ten stacjonarny tam gdzie są kolejki oczekiwań ustawione,

Nowa Szansa 93- to trzymam kciuki ✊
    Ja zadzwoniłam to się poczta włączyła i kazali mi przez znany lekarz się umawiać a chce spróbować do Macieja na monitoring a go nie ma na znanym...

• Olivia27 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Ja zadzwoniłam to się poczta włączyła i kazali mi przez znany lekarz się umawiać a chce spróbować do Macieja na monitoring a go nie ma na znanym...

Ja dzwoniłam na ten 08 i normalnie się dziś dodzwoniłam o wynik posiewu

PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivia27 wrote:
    Ja dzwoniłam na ten 08 i normalnie się dziś dodzwoniłam o wynik posiewu
    No spróbuję na ten . Ale do Macieja pewnie i tak mnie nie wcisną na ten monitoring :(

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    No spróbuję na ten . Ale do Macieja pewnie i tak mnie nie wcisną na ten monitoring :(

Ja dzwonię na końcówkę 181
    Przedwczoraj rozmawiałam ze znajomą, która prowadziła ciążę u Dr i mówiła że na kontrolę po połogu do dr Ani ją zapisali bo Doktor nie miał miejsca. Tylko jeśli dobrze zrozumiałam zapomniała wcześniej się umówić i myślała, że po prostu ją przyjmie. Jeśli jesteś już w jakimś regularnym trybie to może gdzieś znajdą te 15 minut u niego 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Przedwczoraj rozmawiałam ze znajomą, która prowadziła ciążę u Dr i mówiła że na kontrolę po połogu do dr Ani ją zapisali bo Doktor nie miał miejsca. Tylko jeśli dobrze zrozumiałam zapomniała wcześniej się umówić i myślała, że po prostu ją przyjmie. Jeśli jesteś już w jakimś regularnym trybie to może gdzieś znajdą te 15 minut u niego 😉
    Niestety nie znalezli do niego chyba ciężko na sam monitoring się umówić znajoma dała nr żeby na monitoring pisać do niego najlepiej na prywatny ale mi tak głupio...
    Idę do jakieś pani Milewskiej była któraś z was u niej? Znowu mam obawy.

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:

Moja znajoma się zapisała w dniu wyjścia że szpitala na wizytę pologowa 😅,bo potem właśnie mówiła może nie być miejsc jak tak by chciała z dwa tygodnie przed zadzwonić, a jak coś się działo to pisała do Niego.

• Olivia27 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Niestety nie znalezli do niego chyba ciężko na sam monitoring się umówić znajoma dała nr żeby na monitoring pisać do niego najlepiej na prywatny ale mi tak głupio...
    Idę do jakieś pani Milewskiej była któraś z was u niej? Znowu mam obawy.

Ja bym napisała, albo poczekała na tą wizytę co masz 8 marca i zapytala, ja jak miałam ocenę cyklu w zastępstwie u dr Ani i miałam plamienia po owulacji to pisałam do doktora i włączył progesteron.

PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivia27 wrote:
    Ja bym napisała, albo poczekała na tą wizytę co masz 8 marca i zapytala, ja jak miałam ocenę cyklu w zastępstwie u dr Ani i miałam plamienia po owulacji to pisałam do doktora i włączył progesteron.
    A dał ci nr? Mi chodzi o to że dostałam nr od znajomej gdybym napisała to jeszcze by zapytał skąd mam jego nr to nwm co bym mogła odpisać :(tak wydaje mi się głupio nalegać jak i tak wiem że ma tyle pacjentek...
    Ale dla mnie to bez sensu mieć monitoringi co miesiąc u kogoś innego :( znowu stres... Jeszcze jak byłam u pani Ani to okej a teraz znowu ktoś inny... I szczerze już nwm kogo słuchać z tym wszystkim

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka88 ✊✊✊ za transfer!
    Nadzieja88 - teraz wiem co to znaczy... Tylko cierpliwość i w miarę możliwości spokój nas uratuje 🙌

Nowa szansa93 - ✊ ✊ ✊ za przyrosty! Z tą beta to też różnie bywa, u każdego przyrasta inaczej i podobno zależy nawet od różnicy w godzinach pobrania.

Anka - nigdy nie byłam u tej nowej pani dr. Też miałam kilka razy taka sytuację, że byłam odsyłana do innych lekarzy, w końcu lekko się unioslam w rejestracji i napisałam do dr, no i się udało że mnie przyjął i przepraszał za babeczki z rejestracji tylko wtedy chodziło o transfer a nie monitoring, spróbować napisać możesz, nie sądzę zeby dr pamiętał komu dawał numer telefonu :)

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2021, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Muminka88 ✊✊✊ za transfer!
    Nadzieja88 - teraz wiem co to znaczy... Tylko cierpliwość i w miarę możliwości spokój nas uratuje 🙌

Nowa szansa93 - ✊ ✊ ✊ za przyrosty! Z tą beta to też różnie bywa, u każdego przyrasta inaczej i podobno zależy nawet od różnicy w godzinach pobrania.

Anka - nigdy nie byłam u tej nowej pani dr. Też miałam kilka razy taka sytuację, że byłam odsyłana do innych lekarzy, w końcu lekko się unioslam w rejestracji i napisałam do dr, no i się udało że mnie przyjął i przepraszał za babeczki z rejestracji tylko wtedy chodziło o transfer a nie monitoring, spróbować napisać możesz, nie sądzę zeby dr pamiętał komu dawał numer telefonu :)
    Wiesz ja wszystko rozumiem itp ale po prostu każdy inaczej leczy.. ta np może mieć inne podejście. Akurat doktor Ania mi odpowiadała była w porządku fala od razu zastrzyk nie pytała o nic mam pewność że ta też będzie okej nie a tylko cykl zmarnuje.
    Rozumiem że to tylko monitoring . 8 marca pójdę do niego i pogadam o tym . Bo bardzo mi się to nie podoba zero kontaktu z lekarzem.
    A druga sprawa jest taka że niby progesteron 12,300 okej ale mi się wydaje że szybko spadło.. też nie mogę tego z nikim skonsultować.

‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ