Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Ania0692 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka88 wrote:
    Ania - trzymam kciuki ✊ u mnie ja wszystko pójdzie zgodnie z planem to transfer koło 21. 01.

Dzięki 🙂, jestem jakoś pozytywnie nastawione, nowe siły we mnie weszły ☺️
    Za Ciebie również ✊

Carolajn lubi tę wiadomość

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Nowa szansa 93 Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam za Was ✊ mi w piątek wyszła dodatnia bhcg 14 dpo 298 🙂 progesteron 22 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 13:32

nick nieaktualny, Dżoni, Karina89, Alicjaaa91, Dominikaaa, Carolajn, Ciri86, Agata93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa szansa 93 wrote:
    Dziewczyny trzymam za Was ✊ mi w piątek wyszła dodatnia bhcg 14 dpo 298 🙂 progesteron 22 🙂
    Co za cudowne wiadomości ostatnio 🥰 trzymam kciuki i dużo zdrowia 😍✊

Carolajn lubi tę wiadomość

• Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2021, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoni ✊✊, za przyrosty, bardzo się cieszę 🙂

. Za resztę dziewczyn również ✊ powodzenia ☺️

Ps :która z nas ciezaroweczek szykuje się do rozpakowania, któraś coś ☺️ Kwiatek chyba Ty jako pierwsza 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 19:48

nick nieaktualny, PaulinaP, Dominikaaa, Agata93 lubią tę wiadomość

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, póki co nowy rok z przytupem dziewczyny 🎉

Kciuki za transfery i testowanie i za przyrosty i wszelkie inne kontrole 🙏🙌✊

nick nieaktualny, PaulinaP, Dominikaaa, Nadzieja88 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • ZosiaM Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2021, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem po wizycie kontrolnej po laparoskopi w następnym cyklu możemy zacząć działać ☺️

Kciuki dziewczyny ✊

Karina89 lubi tę wiadomość

10dp bhcg 49
    12dp bhcg 110
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaM wrote:
    Ja też jestem po wizycie kontrolnej po laparoskopi w następnym cyklu możemy zacząć działać ☺️

Kciuki dziewczyny ✊
    Super powodzenia 😊✊

• Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was miała może problem z siniakami w ciąży 🤔, nie wiem czy to od acardu i Clexany, albo może mam jakieś kruche naczynka 🙈, wizytę u za dwa tygodnie mam skończony 12 tc.

2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki jednojajowe ❤️
    2024 urodziły się dziewczynki .
  • Starajaca28 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was miała może problem z siniakami w ciąży 🤔, nie wiem czy to od acardu i Clexany, albo może mam jakieś kruche naczynka 🙈, wizytę u za dwa tygodnie mam skończony 12 tc.

Akurat nie mam siniaków, ale akos pod koniec pierwszego trymestru i trochę później zaczęłam mieć od czasu do czasu krwotok z nosa, głównie po kąpieli, brałam sam acard,później zaczęły mi wychodzić łyżki, myślę, że jak nie ma dużo tych siniaków to może być to od leków i do tego ciąża, ale może inne dziewczy coś jeszcze w tym temacie napiszą.

Alicja - też jestem ciekawa, która pierwsza i faktycznie chyba Kwiatek 🙂

Starania od 2016
    AMH - 1,92
    01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza)
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:

Ja mam ogromne problemy odkąd biorę acard, czyli już od kilku miesięcy. Lekkie uderzenie, puknięcie o coś i odrazu robi mi się siniak/krwiak który jest zazwyczaj ogromnu7i przechodzi przez wszystkie kolory tęczy :/ raz pytalam dr czy to normalne, to mówił ze po acardzie kazdy tak ma :/ ale kilka moich znajomych bierze i nie mają, więc nie wiem od czego to zależy 🤷‍♂️

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2021, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sobie dzisiaj test żeby sprawdzić czy jeszcze zastrzyk wyjdzie i już nie wyszedł . 11 dpo

• Kwiatek 12 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa91 wrote:
    Dzoni ✊✊, za przyrosty, bardzo się cieszę 🙂

. Za resztę dziewczyn również ✊ powodzenia ☺️

Ps :która z nas ciezaroweczek szykuje się do rozpakowania, któraś coś ☺️ Kwiatek chyba Ty jako pierwsza 🤔

Tak chyba Ja 🙈 nie wiem kiedy to zleciało, ja jeszcze mam tyle rzeczy do ogarnięcia, ale teraz tryb kanapowy mam zalecony więc ograniczenia, a Ty jak się czujesz gotowa 🙈 Starajaca28 jak u Ciebie? 🙂

Dziewczyny gratulacje pozytywnych wieści i cały czas trzymam za Was ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 08:55

UIU - bhcg 16dpo 290🙂
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2021, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Ja mam ogromne problemy odkąd biorę acard, czyli już od kilku miesięcy. Lekkie uderzenie, puknięcie o coś i odrazu robi mi się siniak/krwiak który jest zazwyczaj ogromnu7i przechodzi przez wszystkie kolory tęczy :/ raz pytalam dr czy to normalne, to mówił ze po acardzie kazdy tak ma :/ ale kilka moich znajomych bierze i nie mają, więc nie wiem od czego to zależy 🤷‍♂️

No niestety jest to bardzo częsty efekt uboczny leków jak nie wychodzą samoczynnie w dużej ilości nie ma jakiś krwotokow z nosa to tak może być a też zależy od układu naczyniowego, nie mniej a niestety też mam sporo siniaków jak przyjmuje leki przeciwzakrzepowe🙈, jest to bardziej defekt kosmetyczny niż jakąś patologia.

• Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi 🙂

2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki jednojajowe ❤️
    2024 urodziły się dziewczynki .
  • Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoni no pięknie Ci ta bhc rośnie ☺️

Nowa Szansa "✊ za przyrosty

Ciezaroweczek ale ten czas leci niesamowicie 🙈 oby do szczęśliwego rozwiązania

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki ✊

. Ciezaroweczka dużo spokoju i zdrówka 🙂

Ja już też oficjalnie w lutym ruszam do ostatniego transferu 😁i zabieram ostatni zarodek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 21:58

Dżoni, Gabrysia89 lubią tę wiadomość

• Agata93 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2021, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to widzę w tym tygodniu naszego święta trochę nas wizytuje 🙂, ja też mam wizytę, ale w środę 😜, skończyłam KP i miałam się pojawić🙂

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata93 wrote:
    O to widzę w tym tygodniu naszego święta trochę nas wizytuje 🙂, ja też mam wizytę, ale w środę 😜, skończyłam KP i miałam się pojawić🙂

😅 my juz też oficjalnie odstawione 😊 jakieś 4 tygodnie moje dziecko żyje bez kropli maminego mleka 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    😅 my juz też oficjalnie odstawione 😊 jakieś 4 tygodnie moje dziecko żyje bez kropli maminego mleka 😂

Właśnie miałam odpisać dopiero 🤦‍♀️, dziękuje bardzo za namiary 🙂, u mnie była szybką akcja z wygaszaniem laktacji raz wusxlyamy z córeczkami na dłuższy spacer i straciłam poczucie czasu, jak wróciłyśmy to były tak głodne, jedna przez druga chyba z 10 minut się zastanawiałam o mam robić 🙈 która pierwsza, czy najpierw rozebrać czy co, i szybka akcja z mlekiem i butelka jednoczenie była 😁

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Właśnie miałam odpisać dopiero 🤦‍♀️, dziękuje bardzo za namiary 🙂, u mnie była szybką akcja z wygaszaniem laktacji raz wusxlyamy z córeczkami na dłuższy spacer i straciłam poczucie czasu, jak wróciłyśmy to były tak głodne, jedna przez druga chyba z 10 minut się zastanawiałam o mam robić 🙈 która pierwsza, czy najpierw rozebrać czy co, i szybka akcja z mlekiem i butelka jednoczenie była 😁

A to my stosowałyśmy metodę małych ale znaczących kroków 😂

‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ