X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn wrote:
    Trzymam kciuki ✊🏻

Ja Ci odpisałam na Twoje pytanie , ale mi się połowa tekstu skasowała widzę 🙈, wieczorem usiądę na spokojnie jeszcze raz....

Carolajn lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaM zostawiłam wiadomość na priv :)

• ZosiaM Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2021, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn - ja teraz miałam laparoskopie i będziemy starać się naturalnie przez jakiś czas, u mnie ze stymulacja i też było różnie jak jeszcze byłam u poprzedniego lekarza, ale liczę, że po operacji i naprawieniu uda się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 16:27

10dp bhcg 49
    12dp bhcg 110
  • Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia -tak były, odpisze na priv 🙂

• Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2021, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaM wrote:
    Carolajn - ja teraz miałam laparoskopie i będziemy starać się naturalnie przez jakiś czas, u mnie ze stymulacja i też było różnie jak jeszcze byłam u poprzedniego lekarza, ale liczę, że po operacji i naprawieniu uda się.

My jeszcze pewnie z 1-2 cykle stymulacji i wtedy laparoskopia a trochę się tego boje

• Starajaca28 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2021, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn wrote:
    My jeszcze pewnie z 1-2 cykle stymulacji i wtedy laparoskopia a trochę się tego boje

Ja też miałam laparoskopie doktor operował, tylko u mnie endometrioza, po laparoskopi mieliśmy inseminacje i się udało czasem laparoskopia dużo wnosi do dalszej diagnostyki niepłodności,ale wiadomo każdy przypadek jest inny 🙂 Trzymam ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 18:36

Starania od 2016
    AMH - 1,92
    01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza)
  • Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2021, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajaca28 wrote:
    Ja też miałam laparoskopie doktor operował, tylko u mnie endometrioza, po laparoskopi mieliśmy inseminacje i się udało czasem laparoskopia dużo wnosi do dalszej diagnostyki niepłodności,ale wiadomo każdy przypadek jest inny 🙂 Trzymam ✊

Ahh dałaś nadzieje ❤️
    Może porozmawiam z doktorem ze może nie ma co czekać kolejnego cyklu tylko zrobić laparoskopię zobaczyć i później wdrążyć silniejsza stymulację

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Dzoni - kiedy masz teraz wizytę?

Carolajn - ja zaczęłam cykl i podchodzimy do ostatniego transferu....

Dopiero 5.02 😔 szczerze nie wiem czy wytrzymam, zastanawiam się nad usg w luxmedzie.
    Dodatkowo przestają mnie boleć piersi i boję się, że to zaraz będzie koniec tej przygody :( progesteron też miałam ostatnio niższy, na początku był 54/56 a teraz 44:/ ale mam włączony duphaston i luteinę. Już nie wiem czy panikuje czy serio coś się dzieje...

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Dopiero 5.02 😔 szczerze nie wiem czy wytrzymam, zastanawiam się nad usg w luxmedzie.
    Dodatkowo przestają mnie boleć piersi i boję się, że to zaraz będzie koniec tej przygody :( progesteron też miałam ostatnio niższy, na początku był 54/56 a teraz 44:/ ale mam włączony duphaston i luteinę. Już nie wiem czy panikuje czy serio coś się dzieje...

Nie denerwuj się bo to nie pomoże !
    Wszystko będzie dobrze ✊🏻✊🏻✊🏻

Dżoni lubi tę wiadomość

• AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:

Z tym progesteronem to wiesz jak jest 🙈 mi po wizycie serduszkowej nagle z dnia na dzień ustąpiły mdłości, ale schizy miałam🙄, mojej znajomej jakoś piersi też z dnia na dzień przestały boleć, ale już nie pamiętam kiedy to było dokładnie, ale betę miałaś ładna ✊ w ciąży to jedne 0bkawy mogą odchodzić inne przychodzą.

Dżoni lubi tę wiadomość

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:

Spokojnie.... ja nie miałam kompletnie żadnych objawów ciąży, żadnych bolących piersi, żadnej zgaga czy wymiotów 🤷‍♀️ tyle że miesiączki nie miałam i nawet kilka razy pytałam Dr czy napewno no bo dosłownie nic do tego 15 tygodnia bo zwyczajnie w końcu zaczęło być widać brzuszek 🤰 znajome patrzyły na mnie jak na jakąś dziwną i się śmiały, że tylko udaje ciężarną 😂

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, uspakajacie mnie 🙏
    Mam nadzieję że poprostu niepotrzebnie swiruję 🤷‍♂️

Ania0692 - trzymam kciuki za jutrzejszy transfer 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 21:51

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn - wysłałam zaproszenie 🙂

Dzoni - co do tych objawów to jak bylam w ciazy z Zosia to też ból piersi miałam falowo jednego dnia nie mogłam dotkac a za parę dni nic kompletnie nie czułam 🤷‍♀️, też pamiętam, że w 5 tc miałam silniejsze objawy niż w 7 tc, które były slabsze.trzymam ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 23:40

Dżoni, Carolajn lubią tę wiadomość

• Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Carolajn - wysłałam zaproszenie 🙂

Dzoni - co do tych objawów to jak bylam w ciazy z Zosia to też ból piersi miałam falowo jednego dnia nie mogłam dotkac a za parę dni nic kompletnie nie czułam 🤷‍♀️, też pamiętam, że w 5 tc miałam silniejsze objawy niż w 7 tc, które były slabsze.trzymam ✊

Przyjęte 👌🏻🙂

• Ania0692 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Dzięki dziewczyny, uspakajacie mnie 🙏
    Mam nadzieję że poprostu niepotrzebnie swiruję 🤷‍♂️

Ania0692 - trzymam kciuki za jutrzejszy transfer 🍀

Ja już po 🙂, udało się, że robił doktor i teraz czekamy, muszę czymś głowę zająć 🙆‍♀️

Dżoni, MuminkAa, Moli27, Nadzieja88, Olivia27, Karina89 lubią tę wiadomość

oar89jcgjrl99ac5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:
    Ja już po 🙂, udało się, że robił doktor i teraz czekamy, muszę czymś głowę zająć 🙆‍♀️
    To teraz ogromne kciuki ✊✊✊

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ✊✊

Dzoni - u mnie ból piersi trwał może z 8 dni, potem przestały u mojej koleżanki do końca pierwszego trymestru co organizm to inaczej,ale to, że nagle piersi przestają boleć nie musi zapowiadac czegoś złego..

• Maja87 Debiutantka

Wysłany: 29 stycznia 2021, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Wita Was kolejna pacjentka doktora Macieja, która do tej pory się nie odzywała, ale podczytuje Was regularnie i kibicuje mocno! :) Sama jestem w podobnej sytuacji - walka trwa już rok, z doktorem MB od maja 2020. Tym razem walczę z kolejną kłodą pod nogami i usiłuję wstrzelić się w dobry termin na badanie drożności (przekładane już sto razy... :o). Wizytę mam umówioną na najbliższą środę (3.02), a to przypada na mój 7 dzień cyklu - trochę za wcześnie na to badanie :/.

Idealnie byłoby przełożyć to na piątek (5.02). Oczywiście dzwoniłam do Centrum i wszystkie terminy zajęte. Dlatego szukam sposobu, jak by się tutaj z kimś może zamienić... Zauważyłam, że Dżoni ma wizytę w piątek, a chciałaby jak najwcześniej... (@Dżoni, wysłałam Ci zaproszenie, żeby napisać na priv). A gdyby któraś z Was miała jakiś pomysł (albo zna kogos, kto zna kogoś, kto akurat ma wizytę w piątek :D), to będę wdzięczna.

Pozdrawiam! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2021, 19:30

• Maja87 Debiutantka

Wysłany: 29 stycznia 2021, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:

Dżoni, jeżeli byłabyś chętna na zamianę i środowy termin (godzina 20:30), to byłoby cudownie ;)

• Olivia27 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2021, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja87 wrote:
    Dżoni, jeżeli byłabyś chętna na zamianę i środowy termin (godzina 20:30), to byłoby cudownie ;)

Jak coś to ja też mam w piątek, ale najpierw Dzoni jak oczywiście będzie chciała bo wiem o to mieć dwa dni wcześniej wizytę na początku ciazy 🙂

Mnie też raz dobra koleżanka poratowała wcześniejszym terminem zamieniliśmy się, ale to jeszcze jak nie byłam w ciazy i jakoś tak wyszło podczas rozmowy to jeszcze miałam pozdrowienia przekazac od doktora 😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2021, 22:00

PCOS
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ