X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Hej dziewczyny, okazało się ze będę miała transfer mrożonego zarodka a nie świeżego... bo jest zagrożenie hiperka. Czy któraś mogłaby powiedzieć jak wyglada w tym przypadku procedura? Lada dzień mam punkcję, następnie mam czekać do kolejnego cyklu. I co w kolejnym cyklu przychodzę na transfer? Tak po prostu? Czy są wcześniej jakieś wizyty? Teraz jestem w ciagu wizyt na Polnej co 2 dni a tu nagle miesiąc spokoju? Nie lubię nic nierobienia ☹️ Dziś był inny lekarz, nie mogłam czekać na dr Macieja, dlatego najpierw zapytam tu jak wy miałyście a jutro oczywiście skontaktuje się z doktorem.

Ps. Transfer w kolejnym cyklu, czyli orientacyjnie w którym dniu cyklu? 😔

Ja teraz przygotowuje się do transferu, wizyty mam u dr na Ułańskiej, orientacyjnie teraz jestem na cyklu moim naturalnym czekamy na owulacje, transfer pewnie 19 /20 dzień cyklu, chyba podobnie jest na cyklu sztucznym tylko tu jest mniej wizyt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 21:26

• ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Ja teraz przygotowuje się do transferu, wizyty mam u dr na Ułańskiej, orientacyjnie teraz jestem na cyklu moim naturalnym czekamy na owulacje, transfer pewnie 19 /20 dzień cyklu, chyba podobnie jest na cyklu sztucznym tylko tu jest mniej wizyt.

Teraz jestem na krótkim, sztucznym. Transfer miał byc kilka dni po punkcji, która mam lada dzień a okazało się (decyzja innego lekarza), ze transfer odroczony

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Teraz jestem na krótkim, sztucznym. Transfer miał byc kilka dni po punkcji, która mam lada dzień a okazało się (decyzja innego lekarza), ze transfer odroczony

To tak, teraz jesteś podczas stymulacji krótkim protokołem i zazwyczaj jak nie ma właśnie ryzyka hiperstymulacji to transfer jest po kilku dniach, najpierw czekach na info ile jest zarodkow, nie będziesz miała świeżego transferu, więc prawdopodobnie od kolejnego cyklu zaczniesz przygotowania do transferu z zamrożonych zarodkow i tutaj albo może być ten cykl sztuczny czyli bierzesz estrogeny od początku, później jest włączony na 5 dni progesteron i transfer albo cykl naturalny gdzie czekasz na swoją owulacje, ewentualnie stymulowany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 21:58

***Sikorka*** lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 maja 2021, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    To tak, teraz jesteś podczas stymulacji krótkim protokołem i zazwyczaj jak nie ma właśnie ryzyka hiperstymulacji to transfer jest po kilku dniach, najpierw czekach na info ile jest zarodkow, nie będziesz miała świeżego transferu, więc prawdopodobnie od kolejnego cyklu zaczniesz przygotowania do transferu z zamrożonych zarodkow i tutaj albo może być ten cykl sztuczny czyli bierzesz estrogeny od początku, później jest włączony na 5 dni progesteron i transfer albo cykl naturalny gdzie czekasz na swoją owulacje, ewentualnie stymulowany.

Dziękuje za fachowa odpowiedz 😘

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Ja też po, ale muszę przyjść za 2tyg bo szyjka coś się skróciła i dr powiedział że trzeba sprawdzić jaki trend się utrzyma 😳 no i znów oszczędzający tryb życia 🙈
    Co do szczepień to dr podtrzymuje że zaleca, więc ja nie odwołuje i idę tego 26.05

Dzoni ja miałam problemy z szyjka od 15 tc, najpierw też wizyty co dwa tygodnie obserwowaliśmy czy oszczędny tryb życia coś daje i czy szyjka się dalej skraca, kilka wizyt co tydzień, decyzja krążek w 37 byłam na ściągnięciu a kilka dni przed terminem urodziłam ☺️, będzie dobrze, w wolnej chwili odpisze na priv.

Dżoni lubi tę wiadomość

• Ania0692 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Ja też po, ale muszę przyjść za 2tyg bo szyjka coś się skróciła i dr powiedział że trzeba sprawdzić jaki trend się utrzyma 😳 no i znów oszczędzający tryb życia 🙈
    Co do szczepień to dr podtrzymuje że zaleca, więc ja nie odwołuje i idę tego 26.05

To grzecznie leżakuj 😘,
    Ja też idę się zaszczepić 🙂

oar89jcgjrl99ac5.png
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikorka ✊za punkcję.

• ZosiaM Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zapomniałam dopytać dr, napisał, że mam powtórzyć bhcg i przesłać wynik i właśnie moje pytanie, jest jakaś różnica jak raz badałam bhcg rano a pracuje zmianowo więc w tym tygodniu bym mogła dopiero oznaczać popołudniem, czy to bez różnicy 🤔

10dp bhcg 49
    12dp bhcg 110
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaM wrote:
    Dziewczyny zapomniałam dopytać dr, napisał, że mam powtórzyć bhcg i przesłać wynik i właśnie moje pytanie, jest jakaś różnica jak raz badałam bhcg rano a pracuje zmianowo więc w tym tygodniu bym mogła dopiero oznaczać popołudniem, czy to bez różnicy 🤔

Bez różnicy, są takie kalkulatory przyrostu bhcg że godziny pobrania się wpisuje :)

@Ania0692 na kiedy masz szczepienie?

ZosiaM lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaM wrote:

To bez różnicy, ważne aby ten pierwszy przyrost powtórzyć w tym samym labie.

ZosiaM lubi tę wiadomość

2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
    2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikorka ✊✊✊

2020 zmiana kliniki ivf
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewczyny jestem jakieś 2 godziny po szczepieniu 🤪 narazie spoko, nawet nie poczułam jak mnie pielęgniarka strzeliła. Tak szczerze to czasami pobranie krwi jest bardziej bolesne jak się na kogoś zdolnego trafi.

Dżoni, Paula1706, Dominikaaa, Ania0692 lubią tę wiadomość

• aśka Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2021, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Hej dziewczyny, okazało się ze będę miała transfer mrożonego zarodka a nie świeżego... bo jest zagrożenie hiperka. Czy któraś mogłaby powiedzieć jak wyglada w tym przypadku procedura? Lada dzień mam punkcję, następnie mam czekać do kolejnego cyklu. I co w kolejnym cyklu przychodzę na transfer? Tak po prostu? Czy są wcześniej jakieś wizyty? Teraz jestem w ciagu wizyt na Polnej co 2 dni a tu nagle miesiąc spokoju? Nie lubię nic nierobienia ☹️ Dziś był inny lekarz, nie mogłam czekać na dr Macieja, dlatego najpierw zapytam tu jak wy miałyście a jutro oczywiście skontaktuje się z doktorem.

Ps. Transfer w kolejnym cyklu, czyli orientacyjnie w którym dniu cyklu? 😔

Hej, jeśli będziesz miała hiperke to przygotuj się na to że może będziesz musiała odczekać jeden cykl... Mnie też wkurza ta bezczynność, ale niestety w cyklu po punkcji dr kazał się pokazać na usg czy wszystko wróciło do normy i dopiero w następnym mogę myśleć o transferze...

• Calineczka2106 Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Sikorka - trzymam kciuki :)
    Ja już po szczepieniu, boli tylko ręka, a tak ogólnie - wszystko na razie ok.
    Ale mam do Was pytanie...

Jakiś lek mi ewidentnie nie służy. Mam wysadzoną wątrobę, zatrzymuje mi się woda, 1 tydzień - 2 kg więcej na wadze... jestem załamana, trzymam dietę, 5 posiłków i taki efekt...
    Jak piję żelazo - mam problem z "trawieniem"
    Jak odstawię - wszystko wraca do normy...

Ostatnie zmiany w lekach:
    Karnidin - zmiana na Dopegyt
    Przyjęte 2 tabletki Dostinex
    Ostatnie 7 dni - Duphaston

Jak ja już tak źle znosze te zmiany i dokładanie leków, to boję się aż stymulacji.
    I jeszcze jedno pytanie - w programie IVF, dr powiedział, że cała ocena przy stymulacji będzie na Polnej.
    Jak to wygląda? Jeżdżę codziennie?

Pozdrawiam Was wszystkie!

Ania0692, Zaba90 lubią tę wiadomość

PCO, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, nadciśnienie, cukrzyca typu 2, nadwaga
    3 lata starań
    2012 - resekcja jajników, hsg
    2013 - 3 x IUI, 6 m-cy stymulacji Gonal F, Menopur, Ovitrelle
    czerwiec 2013 - rezygnacja z leczenia
    10.2013 - ciąża naturalna
    05.2014 - CC, córka 10pkt
    05.2020 - polip endometrialny
    01.2021 - histeroskopia diagnostyczna, brak polipa
    03.2021 - przyznane dofinansowanie do IVF
    AMH - 4,19 ng/ml
    05.2021 - scratching endometrium
    06.2921 - planowana stymulacja do IVF
    26.07.2021 - mamy <3..., ciąża nat.
    luty 2022 - ur. kwiatuszka
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczka2106 wrote:

Jakiś lek mi ewidentnie nie służy. Mam wysadzoną wątrobę, zatrzymuje mi się woda, 1 tydzień - 2 kg więcej na wadze... jestem załamana, trzymam dietę, 5 posiłków i taki efekt...

Jak ja już tak źle znosze te zmiany i dokładanie leków, to boję się aż stymulacji.
    I jeszcze jedno pytanie - w programie IVF, dr powiedział, że cała ocena przy stymulacji będzie na Polnej.

A może Duphaston 🤔, kiedyś brałam dupka i też średnio tolerowałam, czytałam, że jest to syntetyczny progesteron, mogą też dawać takie objawy, tylko nie wiem czy po tak krótkim czasie,teraz biorę Dopegyt i myślę, że to raczej nie , Dostinex przed ciąża też brałam.

Calineczka2106 lubi tę wiadomość

2020 zmiana kliniki ivf
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczka2106 wrote:

Ja z wymienionych leków brałam tylko duphaston ale nie miałam po nim żadnych problemów, także nie pomogę 🤷‍♂️
    Co do wizyt na Polnej, pierwsza od rozpisaniu stymulacji jest po ok 6 dniach od pierwszego leku, potem co 2,3dni, może też pod koniec być codziennie w zależności od ilości pęcherzyków i poziomu estradiolu.

Calineczka2106 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • ZosiaM Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wynik bhcg 110 🙂, trzymam za Was wszystkie ✊

anka, ***Sikorka***, Dżoni, MuminkAa, Malina1991, Paula1706, Ania0692, Calineczka2106, Karina89 lubią tę wiadomość

10dp bhcg 49
    12dp bhcg 110

Wysłany: 7 maja 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje wszystkim trzymającym za mnie kciuki. Już po punkcji 🙂

Dżoni, MuminkAa, Malina1991, Calineczka2106, Karina89 lubią tę wiadomość

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Dziękuje wszystkim trzymającym za mnie kciuki. Już po punkcji 🙂

I jak samopoczucie? W porządku?

@ZosiaM za przyrosty i wizyty ❤️

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻

Wysłany: 7 maja 2021, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    I jak samopoczucie? W porządku?

@ZosiaM za przyrosty i wizyty ❤️

Wole się nie wypowiadać, żeby nie straszyć dziewczyn, które dopiero to czeka 🙈

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ