Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Dżoni wrote:Dziewczyny robilyscie 3 bad prenatalne? Zastanawiam się czy robić 3 prenatalne czy 3d/4d u dr Brązerta tylko bez filmiku na dvd, bo i tak nie będę miała gdzie tego odtworzyć 🤣 jakie macie doświadczenia/przemyślenia?
Mi Dr Lorenc powiedziała coś takiego, że proszę porozmawiać z Doktorem czy on widzi potrzebę robienia 3 prenatalnego no a wiadomo jak z Doktorem 🙈 lepiej dmuchać na zimne 😉 i ja już w sumie później zapomnialam o tym 3d ale może to i lepiej bo jak Dr Ania pokazywała nam w 3d to tak dziwnie się czułam..... 🙈🤣
Co do drugiej dawki szczepienia to dzień po rękę bolała zdecydowanie mocniej niż poprzednio i objawy takie jak na przeziębienie i kolejnego dnia już wszystko ok -
Dżoni wrote:Chyba nikt się z nimi nie polubił 🙈 pomagają cieńsze igły w kryzysie 😉
Dziewczyny robilyscie 3 bad prenatalne? Zastanawiam się czy robić 3 prenatalne czy 3d/4d u dr Brązerta tylko bez filmiku na dvd, bo i tak nie będę miała gdzie tego odtworzyć 🤣 jakie macie doświadczenia/przemyślenia?
W pierwszej ciąży miałam u dr 4d, dla mnie było to niesamowite, wzruszające, jak najbardziej polecam, teraz jest piękna pamiątka, nie wiem czy czasami nie można na coś innego nagrać, to już byś musiała dr zapytać, ja od siebie polecam, w drugiej ciąży nie miałam,tylko to badanie trwa w czasie bo najpierw dr ustawiał dobry obraz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2021, 23:07
-
missi_m wrote:Też mi mówił, ale chyba trochę się zestresowałam ta cała procedura 🤦🏼♀️
Dzisiaj progesteron już 0,26, jutro zaczynam brać gonal. Nigdy nie miałam zastrzykow w takim penie. Trochę wygląda jak insulina. Ciężko się to robi ?
Tak jak napisała Maraga ja nawet dodam, że gonal to była "czysta przyjemność" w porównaniu do mensinorm, menopur 🙃Maraga32 lubi tę wiadomość
-
aka wrote:Do jakiego lekarza chodziłaś w Medart ? Tez się cały czas zastanawiam czy nie przenieś się do doktora MB.. cały czas nie wiem kogo wybrać i co będzie lepsze 😞
Ja jestem do Pani Dr KDieta bezglutenowa
Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75,
Skłonność do plamień przed miesiączka
Medart- 6.2020 - I wizyta
23.11.2020 - I IUI, pękniete , Gonal 50, Ovitrelle
30.03.2021 - II IUI , 3 pęcherzyki, niepękniete , Gonal 75jedn., Ovitrelle,
InVimed = 09.2022
11.2022- punkcja, pobranych komórek 12 z czego 6 podano do zapłodnienia i została jedna śnieżynka 4BB
23.12.2022 - transfer mrożony , 4BB
2.01.2023 - HCG 0,1
16.02 - punkcja , 4 zarodki ( 4AA, 4AB, 4BB, 4AB )
14.03 - transfer, zarodek 4AA
24.03 - HCG 0,1
11.04.2023 - Wizyta kontrolna może podejmiemy się transferu na naturalnym cyklu bo endometrium grubosc 10 , progesteron 0,46 w 14DC
18.04 transfer 2 zarodków 4AB, 4BB
20.04. prog 44
9dct -hgc 341 / 11dct-772 / 14dct-2689 -
Cześć,
poczytuję Was już od pewnego czasu 😉 Leczę się u dr Brązerta od listopada 2020r. O ciążę staram się już prawie dwa lata, bezskutecznie. Główny problem u mnie, to brak owulacji. Pęcherzyki rosną, ale nie pękają. Wyjątkiem jest obecny cykl, w którym miałam wykonywane HSG- pierwszy raz od listopada wystąpiła owulacja, ale do zapłodnienia nie doszło.
Obecnie jesteśmy na etapie przygotowań do inseminacji. Stąd moje pytanie do osób, które podchodziły do inseminacji- czy na etapie przygotowań Wy i Wasi partnerzy stosowaliście jakąś specjalną dietę, suplementację, żeby zwiększyć jej skuteczność? Jak się czułyście po stymulacji lamettą? I czy którejś z Was udało się zajść w ciążę po pierwszym IUI?
Dodam, że z chorób mam zdiagnozowaną endometriozę II stopnia, NT, cukrzycę typu pierwszego- jestem na pompie Insulinowej z WOŚP i hiperprolaktynemię- biorę na to dostinex.
Ania0692 lubi tę wiadomość
-
Agnes1991 wrote:Cześć,
poczytuję Was już od pewnego czasu 😉 Leczę się u dr Brązerta od listopada 2020r. O ciążę staram się już prawie dwa lata, bezskutecznie. Główny problem u mnie, to brak owulacji. Pęcherzyki rosną, ale nie pękają. Wyjątkiem jest obecny cykl, w którym miałam wykonywane HSG- pierwszy raz od listopada wystąpiła owulacja, ale do zapłodnienia nie doszło.
Obecnie jesteśmy na etapie przygotowań do inseminacji. Stąd moje pytanie do osób, które podchodziły do inseminacji- czy na etapie przygotowań Wy i Wasi partnerzy stosowaliście jakąś specjalną dietę, suplementację, żeby zwiększyć jej skuteczność? Jak się czułyście po stymulacji lamettą? I czy którejś z Was udało się zajść w ciążę po pierwszym IUI?
Dodam, że z chorób mam zdiagnozowaną endometriozę II stopnia, NT, cukrzycę typu pierwszego- jestem na pompie Insulinowej z WOŚP i hiperprolaktynemię- biorę na to dostinex.
Cześć, właśnie jestem po mojej pierwszej UIU na letrozolu, zobaczymy jaki będzie wynik, podczas stymulacji czulam się dobrze, dietę - poprostu jemy zdrowiej, zamieniliśmy pszenny makaron,chleb itd na żytnie, dużo warzy, owoc, ale nie mamy jakiejś specjalnej diety, mąż bierze fertiman, ja prenatal Uno, kwas foliowy metylowa, cynk, jeszcze to co pisały dziewczyny na forum wino, orzechy, po inseminacji kilka dni ananas. 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2021, 12:00
MuminkAa, Paula1706, Karina89, Agnes1991 lubią tę wiadomość
20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡 -
Gosia9305 wrote:Cześć, właśnie jestem po mojej pierwszej UIU na letrozolu, zobaczymy jaki będzie wynik, podczas stymulacji czulam się dobrze, dietę - poprostu jemy zdrowiej, zamieniliśmy pszenny makaron,chleb itd na żytnie, dużo warzy, owoc, ale nie mamy jakiejś specjalnej diety, mąż bierze fertiman, ja prenatal Uno, kwas foliowy metylowa, cynk, jeszcze to co pisały dziewczyny na forum wino, orzechy, po inseminacji kilka dni ananas. 🙂
To może gdzieś się minęłyśmy, ja dziś miałam punkcję 🙂MuminkAa, Karina89, Ciri86, Gosia9305, Ania0692 lubią tę wiadomość
-
Ja123 wrote:Mi Dr Lorenc powiedziała coś takiego, że proszę porozmawiać z Doktorem czy on widzi potrzebę robienia 3 prenatalnego no a wiadomo jak z Doktorem 🙈 lepiej dmuchać na zimne 😉 i ja już w sumie później zapomnialam o tym 3d ale może to i lepiej bo jak Dr Ania pokazywała nam w 3d to tak dziwnie się czułam..... 🙈🤣
Co do drugiej dawki szczepienia to dzień po rękę bolała zdecydowanie mocniej niż poprzednio i objawy takie jak na przeziębienie i kolejnego dnia już wszystko ok
Dzięki dziewczynt za info ❤️ jak ja zobaczyłam w 3d na drugim prenatalnym dziecko to się przestraszyłam 😂 i jeszcze ta niezbyt apetyczna pępowina...więc faktycznie teraz tak myślę że nie wiem czy to dla mnie...
Mi dr lorenc mówiła że nie widzi potrzeby 3go prenatalnego ale dr kazał umówić. Czytałam też wytyczne że jednak ptg zaleca 3 prenatalne nawet jeśli drugie i pierwsze były ok, więc chyba jednak zrobię to trzecie a to 3d/4d sobie podaruje, choć tak jak pisze @udało się, to na pewno fajna pamiątka
Dziewczyny kciuki za inseminacje i piękne zarodki po punkcji 🙌Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2021, 12:28
Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Dżoni wrote:Dzięki dziewczynt za info ❤️ jak ja zobaczyłam w 3d na drugim prenatalnym dziecko to się przestraszyłam 😂 i jeszcze ta niezbyt apetyczna pępowina...więc faktycznie teraz tak myślę że nie wiem czy to dla mnie...
Mi dr lorenc mówiła że nie widzi potrzeby 3go prenatalnego ale dr kazał umówić. Czytałam też wytyczne że jednak ptg zaleca 3 prenatalne nawet jeśli drugie i pierwsze były ok, więc chyba jednak zrobię to trzecie a to 3d/4d sobie podaruje, choć tak jak pisze @udało się, to na pewno fajna pamiątka
Dziewczyny kciuki za inseminacje i piękne zarodki po punkcji 🙌
3d też mnie nie jakoś nie zachwyciło, ale jak potem oglądaliśmy z dr i mężem w 4d to był coś niesamowitego 🙂, ale to taki dodatek.Karina89 lubi tę wiadomość
-
Dżoni wrote:Dzięki dziewczynt za info ❤️ jak ja zobaczyłam w 3d na drugim prenatalnym dziecko to się przestraszyłam 😂 i jeszcze ta niezbyt apetyczna pępowina...więc faktycznie teraz tak myślę że nie wiem czy to dla mnie...
Dr Lorenc kiedyś powiedziała, że Dr Maciej trzeba słuchać 😂 więc jak cos zleca to nie pytam 🙈Dżoni lubi tę wiadomość
-
Agnes1991 wrote:Cześć,
Witaj, myślę, że co do statystyk to nie ma jednoznacznej odpowiedzi, nam się udała trzecia UIU, są tu dziewczyny co miały udana pierwsza, druga UIU i też takie, którym się nie udało, podeszły /podchodzą do IVF, u mnie głównym problemem był brak owulacji, mąż całkowicie zdrowy, po lamecie też się czulam dobrze, do ostatniej UIU dodatkowo do lamety miałam ma kilka dni zastrzyki, powodzenia ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2021, 14:35
Agnes1991 lubi tę wiadomość
-
Pszczolaaa wrote:To może gdzieś się minęłyśmy, ja dziś miałam punkcję 🙂
Jak się czujesz? Ja dzisiaj po pierwszym zastrzyku, macie racje gonal to "czysta przyjemność"
👱♀️38 lat, 🤵43 lata
AMH-2,55 (03.23)
KIR Bx, mutacja Leiden, Pai-I, MTHFR, niedoczynosc tarczycy,adenomioza
wysoki Cross match 32%,
Starania od maja 2016
2018 - 2xIUI ❌
2020 - CP-metotreksat
08.2021
1 IVF - 2 ❄️❄️ niezbadane, 2 transfery ❌
10.2022
2 IVF - 3 ❄️❄️❄️ - po PGT-A mamy 1 ❄️ (5.1.1)
10.22-05.23-stan zapalny endo(4 biopsje)
04.23-08.23 osocze
05.23- laparoskopia
06.23-leczenie immuno
06.23-11.23- aku
07.23- 5 biopsja 0/10
08.23-10.23- za cienkie endo
31.10.23 FET 5.1.1.
7dpt-56, 9dpt-125
13dpt-623,15dpt-1402
20dpt-4409, 24dpt-8616
29dpt (6+4) -jest ❤️
38+1 - poród SN, synek 2420g, 49 cm, 10/10 -
missi_m wrote:Jak się czujesz? Ja dzisiaj po pierwszym zastrzyku, macie racje gonal to "czysta przyjemność"
Puregon też jest" przyjemny" 🙂, czuję się średnio, leżę na kanapie, wstaje do WC i pije białko z apteki, mam nadzieję, że jutro będzie lepiej 💪MuminkAa, Malina1991 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ostatnio jakiś problem z ovitrelle w Poznaniu, ciężko dostać, ALE mają na stanie w aptece Botaniqa na Grunwaldzkiej jakieś 5 minut od dr gabinetu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2021, 23:12
20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡 -
Dżoni moja znajoma też usłyszała od swojego gin, że nie musi iść na 3badanie prenatalne bo jest oceniany rozwój płodu tak jak na standardowej wizycie , więc różnie lekarze do tego podchodzą, ale u dr Ic.., czy naszego takie coś nie przejdzie😁Czerwiec 2020 ivf
18.09.2020- transfer
6.06.2021 Marcelinka 💕 -
Dżoni Ty się tak nie rozpędzaj 🤣🤣 dopiero co miałyśmy 2badanie prenatalne 😱😱 ja to coraz bardziej blada jestem jak ta ciąża szybko mija. 🙈 -
Ania0692 wrote:Dżoni Ty się tak nie rozpędzaj 🤣🤣 dopiero co miałyśmy 2badanie prenatalne 😱😱 ja to coraz bardziej blada jestem jak ta ciąża szybko mija. 🙈
No ja na kolejnej wizycie muszę się zapisać na 3 prenatalne, bo od 28tc można a to już turbo niedługo... Tak mi mówiła dr lorenc że lepiej to trzecie wcześniej niż później, bo potem dziecko jest za duże i nic nie widać 🤣🤣 ogólnie zaczynam panikować ze nie zdążę ze wszystkim 🙈Calineczka2106 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️