X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Paula1706 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:
    Paula1706 jak się ogólnie czujesz? 🙂

Ogólnie slabo. Zastanawiałam się na tym l4 po transferze ale jednak wzięłam i myślę że to była dobra decyzja. W drugim tygodniu to mnie po prostu z nóg zwalilo, senność, zmęczenie, oslabienie, bole krzyża i podbrzusza. Nie myślałam że tak może być już od samego początku. Nie nadawałam się do normalnego funkcjonowania i te upały oraz leki też robią swoje. Wróciłam już do pracy w zeszłym tygodniu, pracę mam biurowa ale już zauważyłam że koncentracja nie jest jak przedtem, po prostu czuje jakbym miała mniej siły. Dolegliwości nadal takie mam, ale próbuje jakoś sobie radzic🤷‍♀️

06.03.2022 Basia❤
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1706 wrote:
    Ogólnie slabo. Zastanawiałam senność się na tym l4 po transferze ale jednak wzięłam i myślę że to była dobra decyzja. W drugim tygodniu to mnie po prostu z nóg zwalilo, senność, zmęczenie, oslabienie, bole krzyża i podbrzusza. Nie myślałam że tak może być już od samego początku. Nie nadawałam się do normalnego funkcjonowania i te upały oraz leki też robią swoje. Wróciłam już do pracy w zeszłym tygodniu, pracę mam biurowa ale już zauważyłam że koncentracja nie jest jak przedtem, po prostu czuje jakbym miała mniej siły. Dolegliwości nadal takie mam, ale próbuje jakoś sobie radzic🤷‍♀️

Też wróciłam do pracy, ale mam możliwość zdalnej więc teraz pracuje z domu, ostatnio dr dał antybiotyk do picia, jeszcze czekamy za posiewa, teraz wstaje około 11 🙉, mogę spać calymi dniami , wczoraj wymiotowałam, ale tak jak piszesz musimy próbować jakoś sobie radzić 💪💪, Trzymam kciuki za poniedziałek ☘️

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko90 wrote:
    A na jaki wózek patrzyliście? Wysłałam zaproszenie aby tu nie spamować 🙂

Anka no i takie cykle będą się zdążały 🤷‍♀️

Podepnę się pod temat na priv:)

Anka a jak krzywa? Dziwny ten cykl bez pęcherzyka, ale jesteś czymś stymulowana?

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2021, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Podepnę się pod temat na priv:)

Anka a jak krzywa? Dziwny ten cykl bez pęcherzyka, ale jesteś czymś stymulowana?
    tak lamettą jak w poprzednim cyklu...
    jestem przerazsona krzywymi... nwm czy nie powinnam zakonczyc te starania na ten cykl...
    glukoza na czczo 108,6
    glukoza po 1 h 237,0
    glukoza po 2 h 177,1

insulina na czczo 23,25
    insulina po 1 h 271,3
    insulina po 2 369,5

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    jestem przerazsona krzywymi... nwm czy nie powinnam zakonczyc te starania na ten cykl...
    glukoza na czczo 108,6
    glukoza po 1 h 237,0
    glukoza po 2 h 177,1

insulina na czczo 23,25
    insulina po 1 h 271,3
    insulina po 2 369,5

Krzywe są dziwne, też byś musiała popracować nad stresem, widzę, że wszystkim się stresujesz, stres też ma dużo wpływu, sama się przekonałam robiąc krzywe i później robiłam jeszcze raz.

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
    28.01.2025 Ignacy 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Krzywe są dziwne, też byś musiała popracować nad stresem, widzę, że wszystkim się stresujesz, stres też ma dużo wpływu, sama się przekonałam robiąc krzywe i później robiłam jeszcze raz.
    powtorzyc moge za pol roku dopiero , naszczescie wizyta juz niedlugo

• Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2021, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po wizycie wszystko ok, bobo rośnie 🙂, mogę się umawiać na prenatalne 🙂

Anka krzywej nie skomentuje, bo szczerze pierwszy raz coś takiego widzę, u mnie wynik insuliny po 2 h przed leczeniem był w granicach 70.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2021, 18:36

Olivia27, Ania0692, Paula1706, Drzewko90, Karina89, Alicjaaa, Dominikaaa, AgnieszkaB, Kolorowanki lubią tę wiadomość

1 IVF 2021
    maj 2021 przygotowanie do transferu
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2021, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina1991 wrote:
    U mnie po wizycie wszystko ok, bobo rośnie 🙂, mogę się umawiać na prenatalne 🙂

Anka krzywej nie skomentuje, bo szczerze pierwszy raz coś takiego widzę, u mnie wynik insuliny po 2 h przed leczeniem był w granicach 70.
    a ja wgl jej nie rozumiem czemu taka wywalona bo nigdy nie robilam insuliny.. a glukoze juz kiedys mialam podobną i diabetolog pow ze jak nie jestem w ciąży to okej..

super ze z dzidzią jest okej :)

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    glukoza na czczo 108,6
    glukoza po 1 h 237,0
    glukoza po 2 h 177,1

insulina na czczo 23,25
    insulina po 1 h 271,3
    insulina po 2 369,5

Jeśli nic nie brałaś na insulinooporość to pogadaj z dr, może warto coś włączyć.
    Co do lametty to brałam tylko raz i również bez pęcherzyka dominującego zakończył się cykl więc ja nie jestem jej fanką.

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Olivia27 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2021, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    a ja wgl jej nie rozumiem czemu taka wywalona bo nigdy nie robilam insuliny.. a glukoze juz kiedys mialam podobną i diabetolog pow ze jak nie jestem w ciąży to okej..

super ze z dzidzią jest okej :)

Nie wiem czy podczas stymulacji można robić krzywa insulinową, powiedz dr o tym, być może będziesz musiała powtórzyć.

PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2021, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Jeśli nic nie brałaś na insulinooporość to pogadaj z dr, może warto coś włączyć.
    Co do lametty to brałam tylko raz i również bez pęcherzyka dominującego zakończył się cykl więc ja nie jestem jej fanką.
    Ja w zeszłym cyklu właśnie ładnie zareagowałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2021, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivia27 wrote:
    Nie wiem czy podczas stymulacji można robić krzywa insulinową, powiedz dr o tym, być może będziesz musiała powtórzyć.
    Ale juz nie brałam tabletek .. powtórzyć to na pewno..zobaczymy tego 19

Jeszcze mam monitoring w piątek żeby zobaczyć czy jednak coś uroslo

• Ania0692 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J już też po wizycie, synek rośnie 😍, ja zaczynam przygodę z cukrzycą ciążowa 💪

Anka na wynik krzywej ma wpływ wiele czynników, kiedyś internista przepisał mi sterydy na duszący kaszel bo nic nie pomagało i robiłam krzywa cukrową, jak wspomniałam dr o sterydach to mówił, że będziemy powtarzać bo sterydy mogą fałszować wyniki,po odstawieniu wyszła prawidłowa. Pewnie będzie do powtórki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2021, 19:20

Dżoni, Paula1706, Drzewko90, Malina1991, Karina89, Alicjaaa, Dominikaaa, AgnieszkaB lubią tę wiadomość

oar89jcgjrl99ac5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:
    J już też po wizycie, synek rośnie 😍, ja zaczynam przygodę z cukrzycą ciążowa 💪

Anka na wynik krzywej ma wpływ wiele czynników, kiedyś internista przepisał mi sterydy na duszący kaszel bo nic nie pomagało i robiłam krzywa cukrową, jak wspomniałam dr o sterydach to mówił, że będziemy powtarzać bo sterydy mogą fałszować wyniki,po odstawieniu wyszła prawidłowa. Pewnie będzie do powtórki.
    Zobacze co powie lekarz

• Drzewko90 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoni wysłałam zaproszenie, u mnie już trochę spokojniej szyjka się wydłużyła na szwie z 12 mm do 21 mm mamy już zaraz 26 tc, w środę na wizycie było wszystko ok i oby tak dalej 🙏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2021, 20:58

Dżoni, Nadzieja88, Ania0692, Karina89, Malina1991, Maraga32, Alicjaaa, Dominikaaa, AgnieszkaB lubią tę wiadomość

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko90 wrote:
    Dzoni wysłałam zaproszenie, u mnie już trochę spokojniej szyjka się wydłużyła na szwie z 12 mm do 21 mm mamy już zaraz 26 tc, w środę na wizycie było wszystko ok i oby tak dalej 🙏

Napisałam prv 😀
    Dobre wieści z szyjka ❤️

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze czytać , że maluchy rosną 🙂

Dzewko90✊✊✊

Ja mam dzisiaj pierwsze badanie prenatalne 🙈, na szczęście krwiaki już odpuściły 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2021, 08:08

Paula1706, Dżoni, Malina1991, Maraga32, Dominikaaa lubią tę wiadomość

• Paula1706 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Dobrze czytać , że maluchy rosną 🙂

Dzewko90✊✊✊

Ja mam dzisiaj pierwsze badanie prenatalne 🙈, na szczęście krwiaki już odpuściły 🙂

To super 😊że krwiaki odpuscily. Jeju to już prenatalne, ale ten czas leci. Dopiero co sledzilysmy twoja betę. Powodzenia dziś✊, będzie dobrze🤗

Karina89 lubi tę wiadomość

06.03.2022 Basia❤
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózków z córką miałam Cybex Priam Lux byłam i jestem bardzo zadowolona, ale jak ostatnio byłam na spacerze z koleżanką i miała obecny Cybex Priam to dla mnie osobiście sie pogorszyły, teraz myślę, że zdecydujemy się na inny.

Ania0692 lubi tę wiadomość

• Ania0692 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Co do wózków z córką miałam Cybex Priam Lux byłam i jestem bardzo zadowolona, ale jak ostatnio byłam na spacerze z koleżanką i miała obecny Cybex Priam to dla mnie osobiście sie pogorszyły, teraz myślę, że zdecydujemy się na inny.

Polubiłam przez przypadek 😉

Kciuki za dzisiaj 🤞też na niego patrzyliśmy, ale ostatecznie padło na inny.

Karina89 lubi tę wiadomość

oar89jcgjrl99ac5.png
‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ