Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
MuminkAa wrote:Paula1706 jak się ogólnie czujesz? 🙂
Ogólnie slabo. Zastanawiałam się na tym l4 po transferze ale jednak wzięłam i myślę że to była dobra decyzja. W drugim tygodniu to mnie po prostu z nóg zwalilo, senność, zmęczenie, oslabienie, bole krzyża i podbrzusza. Nie myślałam że tak może być już od samego początku. Nie nadawałam się do normalnego funkcjonowania i te upały oraz leki też robią swoje. Wróciłam już do pracy w zeszłym tygodniu, pracę mam biurowa ale już zauważyłam że koncentracja nie jest jak przedtem, po prostu czuje jakbym miała mniej siły. Dolegliwości nadal takie mam, ale próbuje jakoś sobie radzic🤷♀️06.03.2022 Basia❤ -
Paula1706 wrote:Ogólnie slabo. Zastanawiałam senność się na tym l4 po transferze ale jednak wzięłam i myślę że to była dobra decyzja. W drugim tygodniu to mnie po prostu z nóg zwalilo, senność, zmęczenie, oslabienie, bole krzyża i podbrzusza. Nie myślałam że tak może być już od samego początku. Nie nadawałam się do normalnego funkcjonowania i te upały oraz leki też robią swoje. Wróciłam już do pracy w zeszłym tygodniu, pracę mam biurowa ale już zauważyłam że koncentracja nie jest jak przedtem, po prostu czuje jakbym miała mniej siły. Dolegliwości nadal takie mam, ale próbuje jakoś sobie radzic🤷♀️
Też wróciłam do pracy, ale mam możliwość zdalnej więc teraz pracuje z domu, ostatnio dr dał antybiotyk do picia, jeszcze czekamy za posiewa, teraz wstaje około 11 🙉, mogę spać calymi dniami , wczoraj wymiotowałam, ale tak jak piszesz musimy próbować jakoś sobie radzić 💪💪, Trzymam kciuki za poniedziałek ☘️ -
Drzewko90 wrote:A na jaki wózek patrzyliście? Wysłałam zaproszenie aby tu nie spamować 🙂
Anka no i takie cykle będą się zdążały 🤷♀️
Podepnę się pod temat na priv:)
Anka a jak krzywa? Dziwny ten cykl bez pęcherzyka, ale jesteś czymś stymulowana?Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
nick nieaktualnyDżoni wrote:Podepnę się pod temat na priv:)
Anka a jak krzywa? Dziwny ten cykl bez pęcherzyka, ale jesteś czymś stymulowana?
jestem przerazsona krzywymi... nwm czy nie powinnam zakonczyc te starania na ten cykl...
glukoza na czczo 108,6
glukoza po 1 h 237,0
glukoza po 2 h 177,1
insulina na czczo 23,25
insulina po 1 h 271,3
insulina po 2 369,5 -
anka wrote:tak lamettą jak w poprzednim cyklu...
jestem przerazsona krzywymi... nwm czy nie powinnam zakonczyc te starania na ten cykl...
glukoza na czczo 108,6
glukoza po 1 h 237,0
glukoza po 2 h 177,1
insulina na czczo 23,25
insulina po 1 h 271,3
insulina po 2 369,5
Krzywe są dziwne, też byś musiała popracować nad stresem, widzę, że wszystkim się stresujesz, stres też ma dużo wpływu, sama się przekonałam robiąc krzywe i później robiłam jeszcze raz.20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
28.01.2025 Ignacy 💙 -
nick nieaktualnyGosia9305 wrote:Krzywe są dziwne, też byś musiała popracować nad stresem, widzę, że wszystkim się stresujesz, stres też ma dużo wpływu, sama się przekonałam robiąc krzywe i później robiłam jeszcze raz.
-
U mnie po wizycie wszystko ok, bobo rośnie 🙂, mogę się umawiać na prenatalne 🙂
Anka krzywej nie skomentuje, bo szczerze pierwszy raz coś takiego widzę, u mnie wynik insuliny po 2 h przed leczeniem był w granicach 70.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2021, 18:36
Olivia27, Ania0692, Paula1706, Drzewko90, Karina89, Alicjaaa, Dominikaaa, AgnieszkaB, Kolorowanki lubią tę wiadomość
1 IVF 2021
maj 2021 przygotowanie do transferu
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
nick nieaktualnyMalina1991 wrote:U mnie po wizycie wszystko ok, bobo rośnie 🙂, mogę się umawiać na prenatalne 🙂
Anka krzywej nie skomentuje, bo szczerze pierwszy raz coś takiego widzę, u mnie wynik insuliny po 2 h przed leczeniem był w granicach 70.
super ze z dzidzią jest okej -
anka wrote:tak lamettą jak w poprzednim cyklu...
glukoza na czczo 108,6
glukoza po 1 h 237,0
glukoza po 2 h 177,1
insulina na czczo 23,25
insulina po 1 h 271,3
insulina po 2 369,5
Jeśli nic nie brałaś na insulinooporość to pogadaj z dr, może warto coś włączyć.
Co do lametty to brałam tylko raz i również bez pęcherzyka dominującego zakończył się cykl więc ja nie jestem jej fanką.Starania od 2015
3 nieudane IUI
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
anka wrote:a ja wgl jej nie rozumiem czemu taka wywalona bo nigdy nie robilam insuliny.. a glukoze juz kiedys mialam podobną i diabetolog pow ze jak nie jestem w ciąży to okej..
super ze z dzidzią jest okej
Nie wiem czy podczas stymulacji można robić krzywa insulinową, powiedz dr o tym, być może będziesz musiała powtórzyć.PCOS -
nick nieaktualnyDżoni wrote:Jeśli nic nie brałaś na insulinooporość to pogadaj z dr, może warto coś włączyć.
Co do lametty to brałam tylko raz i również bez pęcherzyka dominującego zakończył się cykl więc ja nie jestem jej fanką. -
nick nieaktualnyOlivia27 wrote:Nie wiem czy podczas stymulacji można robić krzywa insulinową, powiedz dr o tym, być może będziesz musiała powtórzyć.
Jeszcze mam monitoring w piątek żeby zobaczyć czy jednak coś uroslo -
J już też po wizycie, synek rośnie 😍, ja zaczynam przygodę z cukrzycą ciążowa 💪
Anka na wynik krzywej ma wpływ wiele czynników, kiedyś internista przepisał mi sterydy na duszący kaszel bo nic nie pomagało i robiłam krzywa cukrową, jak wspomniałam dr o sterydach to mówił, że będziemy powtarzać bo sterydy mogą fałszować wyniki,po odstawieniu wyszła prawidłowa. Pewnie będzie do powtórki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2021, 19:20
Dżoni, Paula1706, Drzewko90, Malina1991, Karina89, Alicjaaa, Dominikaaa, AgnieszkaB lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia0692 wrote:J już też po wizycie, synek rośnie 😍, ja zaczynam przygodę z cukrzycą ciążowa 💪
Anka na wynik krzywej ma wpływ wiele czynników, kiedyś internista przepisał mi sterydy na duszący kaszel bo nic nie pomagało i robiłam krzywa cukrową, jak wspomniałam dr o sterydach to mówił, że będziemy powtarzać bo sterydy mogą fałszować wyniki,po odstawieniu wyszła prawidłowa. Pewnie będzie do powtórki. -
Dzoni wysłałam zaproszenie, u mnie już trochę spokojniej szyjka się wydłużyła na szwie z 12 mm do 21 mm mamy już zaraz 26 tc, w środę na wizycie było wszystko ok i oby tak dalej 🙏
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2021, 20:58
Dżoni, Nadzieja88, Ania0692, Karina89, Malina1991, Maraga32, Alicjaaa, Dominikaaa, AgnieszkaB lubią tę wiadomość
-
Drzewko90 wrote:Dzoni wysłałam zaproszenie, u mnie już trochę spokojniej szyjka się wydłużyła na szwie z 12 mm do 21 mm mamy już zaraz 26 tc, w środę na wizycie było wszystko ok i oby tak dalej 🙏
Napisałam prv 😀
Dobre wieści z szyjka ❤️
Starania od 2015
3 nieudane IUI
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Dobrze czytać , że maluchy rosną 🙂
Dzewko90✊✊✊
Ja mam dzisiaj pierwsze badanie prenatalne 🙈, na szczęście krwiaki już odpuściły 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2021, 08:08
Paula1706, Dżoni, Malina1991, Maraga32, Dominikaaa lubią tę wiadomość
-
Karina89 wrote:Dobrze czytać , że maluchy rosną 🙂
Dzewko90✊✊✊
Ja mam dzisiaj pierwsze badanie prenatalne 🙈, na szczęście krwiaki już odpuściły 🙂
To super 😊że krwiaki odpuscily. Jeju to już prenatalne, ale ten czas leci. Dopiero co sledzilysmy twoja betę. Powodzenia dziś✊, będzie dobrze🤗Karina89 lubi tę wiadomość
06.03.2022 Basia❤ -
Co do wózków z córką miałam Cybex Priam Lux byłam i jestem bardzo zadowolona, ale jak ostatnio byłam na spacerze z koleżanką i miała obecny Cybex Priam to dla mnie osobiście sie pogorszyły, teraz myślę, że zdecydujemy się na inny.
Ania0692 lubi tę wiadomość
-
Karina89 wrote:Co do wózków z córką miałam Cybex Priam Lux byłam i jestem bardzo zadowolona, ale jak ostatnio byłam na spacerze z koleżanką i miała obecny Cybex Priam to dla mnie osobiście sie pogorszyły, teraz myślę, że zdecydujemy się na inny.
Polubiłam przez przypadek 😉
Kciuki za dzisiaj 🤞też na niego patrzyliśmy, ale ostatecznie padło na inny.Karina89 lubi tę wiadomość