WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Paula1706 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:
    Paula1706 jak się ogólnie czujesz? 🙂

Ogólnie slabo. Zastanawiałam się na tym l4 po transferze ale jednak wzięłam i myślę że to była dobra decyzja. W drugim tygodniu to mnie po prostu z nóg zwalilo, senność, zmęczenie, oslabienie, bole krzyża i podbrzusza. Nie myślałam że tak może być już od samego początku. Nie nadawałam się do normalnego funkcjonowania i te upały oraz leki też robią swoje. Wróciłam już do pracy w zeszłym tygodniu, pracę mam biurowa ale już zauważyłam że koncentracja nie jest jak przedtem, po prostu czuje jakbym miała mniej siły. Dolegliwości nadal takie mam, ale próbuje jakoś sobie radzic🤷‍♀️

06.03.2022 Basia❤
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1706 wrote:
    Ogólnie slabo. Zastanawiałam senność się na tym l4 po transferze ale jednak wzięłam i myślę że to była dobra decyzja. W drugim tygodniu to mnie po prostu z nóg zwalilo, senność, zmęczenie, oslabienie, bole krzyża i podbrzusza. Nie myślałam że tak może być już od samego początku. Nie nadawałam się do normalnego funkcjonowania i te upały oraz leki też robią swoje. Wróciłam już do pracy w zeszłym tygodniu, pracę mam biurowa ale już zauważyłam że koncentracja nie jest jak przedtem, po prostu czuje jakbym miała mniej siły. Dolegliwości nadal takie mam, ale próbuje jakoś sobie radzic🤷‍♀️

Też wróciłam do pracy, ale mam możliwość zdalnej więc teraz pracuje z domu, ostatnio dr dał antybiotyk do picia, jeszcze czekamy za posiewa, teraz wstaje około 11 🙉, mogę spać calymi dniami , wczoraj wymiotowałam, ale tak jak piszesz musimy próbować jakoś sobie radzić 💪💪, Trzymam kciuki za poniedziałek ☘️

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko90 wrote:
    A na jaki wózek patrzyliście? Wysłałam zaproszenie aby tu nie spamować 🙂

Anka no i takie cykle będą się zdążały 🤷‍♀️

Podepnę się pod temat na priv:)

Anka a jak krzywa? Dziwny ten cykl bez pęcherzyka, ale jesteś czymś stymulowana?

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2021, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Podepnę się pod temat na priv:)

Anka a jak krzywa? Dziwny ten cykl bez pęcherzyka, ale jesteś czymś stymulowana?
    tak lamettą jak w poprzednim cyklu...
    jestem przerazsona krzywymi... nwm czy nie powinnam zakonczyc te starania na ten cykl...
    glukoza na czczo 108,6
    glukoza po 1 h 237,0
    glukoza po 2 h 177,1

insulina na czczo 23,25
    insulina po 1 h 271,3
    insulina po 2 369,5

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    jestem przerazsona krzywymi... nwm czy nie powinnam zakonczyc te starania na ten cykl...
    glukoza na czczo 108,6
    glukoza po 1 h 237,0
    glukoza po 2 h 177,1

insulina na czczo 23,25
    insulina po 1 h 271,3
    insulina po 2 369,5

Krzywe są dziwne, też byś musiała popracować nad stresem, widzę, że wszystkim się stresujesz, stres też ma dużo wpływu, sama się przekonałam robiąc krzywe i później robiłam jeszcze raz.

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
    28.01.2025 Ignacy 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Krzywe są dziwne, też byś musiała popracować nad stresem, widzę, że wszystkim się stresujesz, stres też ma dużo wpływu, sama się przekonałam robiąc krzywe i później robiłam jeszcze raz.
    powtorzyc moge za pol roku dopiero , naszczescie wizyta juz niedlugo

• Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2021, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po wizycie wszystko ok, bobo rośnie 🙂, mogę się umawiać na prenatalne 🙂

Anka krzywej nie skomentuje, bo szczerze pierwszy raz coś takiego widzę, u mnie wynik insuliny po 2 h przed leczeniem był w granicach 70.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2021, 18:36

Olivia27, Ania0692, Paula1706, Drzewko90, Karina89, Alicjaaa, Dominikaaa, AgnieszkaB, Kolorowanki lubią tę wiadomość

1 IVF 2021
    maj 2021 przygotowanie do transferu
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2021, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina1991 wrote:
    U mnie po wizycie wszystko ok, bobo rośnie 🙂, mogę się umawiać na prenatalne 🙂

Anka krzywej nie skomentuje, bo szczerze pierwszy raz coś takiego widzę, u mnie wynik insuliny po 2 h przed leczeniem był w granicach 70.
    a ja wgl jej nie rozumiem czemu taka wywalona bo nigdy nie robilam insuliny.. a glukoze juz kiedys mialam podobną i diabetolog pow ze jak nie jestem w ciąży to okej..

super ze z dzidzią jest okej :)

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    glukoza na czczo 108,6
    glukoza po 1 h 237,0
    glukoza po 2 h 177,1

insulina na czczo 23,25
    insulina po 1 h 271,3
    insulina po 2 369,5

Jeśli nic nie brałaś na insulinooporość to pogadaj z dr, może warto coś włączyć.
    Co do lametty to brałam tylko raz i również bez pęcherzyka dominującego zakończył się cykl więc ja nie jestem jej fanką.

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Olivia27 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2021, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    a ja wgl jej nie rozumiem czemu taka wywalona bo nigdy nie robilam insuliny.. a glukoze juz kiedys mialam podobną i diabetolog pow ze jak nie jestem w ciąży to okej..

super ze z dzidzią jest okej :)

Nie wiem czy podczas stymulacji można robić krzywa insulinową, powiedz dr o tym, być może będziesz musiała powtórzyć.

PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2021, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Jeśli nic nie brałaś na insulinooporość to pogadaj z dr, może warto coś włączyć.
    Co do lametty to brałam tylko raz i również bez pęcherzyka dominującego zakończył się cykl więc ja nie jestem jej fanką.
    Ja w zeszłym cyklu właśnie ładnie zareagowałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2021, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivia27 wrote:
    Nie wiem czy podczas stymulacji można robić krzywa insulinową, powiedz dr o tym, być może będziesz musiała powtórzyć.
    Ale juz nie brałam tabletek .. powtórzyć to na pewno..zobaczymy tego 19

Jeszcze mam monitoring w piątek żeby zobaczyć czy jednak coś uroslo

• Ania0692 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J już też po wizycie, synek rośnie 😍, ja zaczynam przygodę z cukrzycą ciążowa 💪

Anka na wynik krzywej ma wpływ wiele czynników, kiedyś internista przepisał mi sterydy na duszący kaszel bo nic nie pomagało i robiłam krzywa cukrową, jak wspomniałam dr o sterydach to mówił, że będziemy powtarzać bo sterydy mogą fałszować wyniki,po odstawieniu wyszła prawidłowa. Pewnie będzie do powtórki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2021, 19:20

Dżoni, Paula1706, Drzewko90, Malina1991, Karina89, Alicjaaa, Dominikaaa, AgnieszkaB lubią tę wiadomość

oar89jcgjrl99ac5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:
    J już też po wizycie, synek rośnie 😍, ja zaczynam przygodę z cukrzycą ciążowa 💪

Anka na wynik krzywej ma wpływ wiele czynników, kiedyś internista przepisał mi sterydy na duszący kaszel bo nic nie pomagało i robiłam krzywa cukrową, jak wspomniałam dr o sterydach to mówił, że będziemy powtarzać bo sterydy mogą fałszować wyniki,po odstawieniu wyszła prawidłowa. Pewnie będzie do powtórki.
    Zobacze co powie lekarz

• Drzewko90 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoni wysłałam zaproszenie, u mnie już trochę spokojniej szyjka się wydłużyła na szwie z 12 mm do 21 mm mamy już zaraz 26 tc, w środę na wizycie było wszystko ok i oby tak dalej 🙏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2021, 20:58

Dżoni, Nadzieja88, Ania0692, Karina89, Malina1991, Maraga32, Alicjaaa, Dominikaaa, AgnieszkaB lubią tę wiadomość

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko90 wrote:
    Dzoni wysłałam zaproszenie, u mnie już trochę spokojniej szyjka się wydłużyła na szwie z 12 mm do 21 mm mamy już zaraz 26 tc, w środę na wizycie było wszystko ok i oby tak dalej 🙏

Napisałam prv 😀
    Dobre wieści z szyjka ❤️

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze czytać , że maluchy rosną 🙂

Dzewko90✊✊✊

Ja mam dzisiaj pierwsze badanie prenatalne 🙈, na szczęście krwiaki już odpuściły 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2021, 08:08

Paula1706, Dżoni, Malina1991, Maraga32, Dominikaaa lubią tę wiadomość

• Paula1706 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Dobrze czytać , że maluchy rosną 🙂

Dzewko90✊✊✊

Ja mam dzisiaj pierwsze badanie prenatalne 🙈, na szczęście krwiaki już odpuściły 🙂

To super 😊że krwiaki odpuscily. Jeju to już prenatalne, ale ten czas leci. Dopiero co sledzilysmy twoja betę. Powodzenia dziś✊, będzie dobrze🤗

Karina89 lubi tę wiadomość

06.03.2022 Basia❤
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózków z córką miałam Cybex Priam Lux byłam i jestem bardzo zadowolona, ale jak ostatnio byłam na spacerze z koleżanką i miała obecny Cybex Priam to dla mnie osobiście sie pogorszyły, teraz myślę, że zdecydujemy się na inny.

Ania0692 lubi tę wiadomość

• Ania0692 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Co do wózków z córką miałam Cybex Priam Lux byłam i jestem bardzo zadowolona, ale jak ostatnio byłam na spacerze z koleżanką i miała obecny Cybex Priam to dla mnie osobiście sie pogorszyły, teraz myślę, że zdecydujemy się na inny.

Polubiłam przez przypadek 😉

Kciuki za dzisiaj 🤞też na niego patrzyliśmy, ale ostatecznie padło na inny.

Karina89 lubi tę wiadomość

oar89jcgjrl99ac5.png
‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ