WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczka2106 wrote:
    Paula, ja również trzymam za Ciebie kciuki...

Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za te wszystkie słowa, nie mogę się ogarnąć i nie myśleć wciąż o jednym... za 3 tygodnie rodzi moja siostra, mam być chrzestną... chciałabym być bardzo... dobrej myśli, ale ja widziałam ten pęcherzyk na tej bliźnie, dr trzy razy sprawdzał...
    Ja wiem, że jest jeszcze szansa, że wszystko będzie dobrze, ale ja mam przeczucie, że jednak nie będzie :(
    Oby moje przeczucie mnie myliło... tak bardzo bym chciała... :(

Jesteśmy z Tobą kochana :*

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Paula1706 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina1991 wrote:
    Mi też kazał przyjechać pisałam rano SMS w ten dzień był w gabinecie i miałam podjechać, dr na wizycie mówił, że przyczyn może być wiele i trzeba zrobić usg , też moze byc od bakterii, no ale to trzeba zrobić posiew.

Dziękuję Ci😊 Trochę mnie uspokoilas. Zobaczymy co to jutro będzie 🤷‍♀️

06.03.2022 Basia❤
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1706 wrote:
    Dziękuję Ci😊 Trochę mnie uspokoilas. Zobaczymy co to jutro będzie 🤷‍♀️

Paula w tej ciąży plamienia były oznaką krwiaka tak było u mnie, w ciąży z córką też miałam kilkudniowe plamienia tutaj akurat dr mówił, że mogłam za mocno docisnąć globulke dopochwową a to też może powodować podrażnienia i plamienia( nie miałam boli podbrzusza) , wszystko zaczyna być bardziej ukrwione, tak wszystko było ok , moja prawie co 2 koleżanka miała plamienia na początku ciąży i wszystko się dobrze kończyło, zawsze warto sprawdzić. ✊✊✊

Paula1706 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po monitoringu cos uroslo od poniedzialku pechsrzyk 15 mm i endo 6 kolejny monitoring w pon

Maraga32, Dżoni, ZosiaM, Malina1991 lubią tę wiadomość

• Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2021, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chciałam Wam dziewczyny się pożalić trochę. Byłam też dzisiaj na wizycie, w przyszłym tygodniu miałam nadzieję na transfer,jeszcze nic straconego, ale okazalo się, że mam pęcherzyk, który napełnił się krwią. Mimo, że biorę estrofen, to tak myślałam, że wczoraj kłuły mnie jajniki jak na owulkę. Jeśli będzie się wchłaniał to ok, a jeśli nie to znów czekanie... I transfer wtedy kiedy planujemy wakacje... ryczeć mi się chce z tego wszystkiego...., któraś w ogóle tak miała?

• Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2021, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraga32 wrote:
    A ja chciałam Wam dziewczyny się pożalić trochę. Byłam też dzisiaj na wizycie, w przyszłym tygodniu miałam nadzieję na transfer,jeszcze nic straconego, ale okazalo się, że mam pęcherzyk, który napełnił się krwią. Mimo, że biorę estrofen, to tak myślałam, że wczoraj kłuły mnie jajniki jak na owulkę. Jeśli będzie się wchłaniał to ok, a jeśli nie to znów czekanie... I transfer wtedy kiedy planujemy wakacje... ryczeć mi się chce z tego wszystkiego...., któraś w ogóle tak miała?

W poprzedniej klinice jak miałam ivf i przygotowanie na cyklu sztucznym , 3x1 estrofem, była wizyta a tam pęcherzyk dominujący 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️, lekarz mówił, że się poprstu przebiłam, ( ale mnie się pytał czy bralam regularnie estrofem🙈), jeszcze aby było lepiej to potem miałam torbiel ciałka żółtego, czyli jakby owulacje na cyklu sztucznym 🙈, czasem tak niestety się dzieje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2021, 17:11

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

22.08.2024 10dpt bhcg 201
  • Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2021, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowanki wrote:
    W poprzedniej klinice jak miałam ivf i przygotowanie na cyklu sztucznym , 3x1 estrofem, była wizyta a tam pęcherzyk dominujący 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️, lekarz mówił, że się poprstu przebiłam, ( ale mnie się pytał czy bralam regularnie estrofem🙈), jeszcze aby było lepiej to potem miałam torbiel ciałka żółtego, czyli jakby owulacje na cyklu sztucznym 🙈, czasem tak niestety się dzieje.
    I musiałaś wtedy czekać do kolejnego cyklu tak?

• Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2021, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczka2106 wrote:
    Cześć dziewczyny...

Nadszedł ten dzień, w którym zdecydowałam się Wam napisać, że zaszłam w ciążę naturalnie, w cyklu w którym miałam być już stymulowana do ivf.
    Bety bardzo ładnie przyrastają od ub. środy...
    Aktualnie bhcg 1080...
    Dziś na usg brak pęcherzyka w macicy, natomiast... dr podejrzewa zagnieżdzenie zarodka w bliznie po cc...
    Mam robić bety co 48h i w poniedziałek robimy kontrolne usg i jesli to się potwierdzi, to nie ma innej opcji, niż usunąć ciążę... :(
    Tego się najbardziej bałam... pisałam Wam kiedyś o tym lęku, nie wiem jak ja to uniosę... :(
    Bardzo trzymam kciuki i mam nadzieję, że wszystko będzie ok!!!Nie wiem jak Cię pocieszyć, ale trzeba wierzyć, że będzie dobrze 😘

Calineczka2106 lubi tę wiadomość

• Paula1706 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po wizycie. Tylko byłam dziś w takim stresie że nie wiem czy wszystko dobrze zrozumiałam. Mamy pecherzyk ciazowy, zoltkowy i jest echo zarodka. Za dwa tyg. mam kolejną wizytę i powinno być bicie serduszka. Dr mówił że narazie wszystko jest dobrze. A te plamienia to od małego krwiaka są. Dostalam zwolnienie i mam wypoczywać i się oszczędzać. Dziękuję dziewczyny za wszystkie słowa wsparcia😊 Idę spać bo to był długi i emocjonujący dzien🙈

Karina89, Dominikaaa, Kolorowanki, MuminkAa, Ciri86, Dżoni, aka, Ania0692, Pszczolaaa, Calineczka2106, Asmrt lubią tę wiadomość

06.03.2022 Basia❤
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1706 wrote:
    Melduje się po wizycie. Tylko byłam dziś w takim stresie że nie wiem czy wszystko dobrze zrozumiałam. Mamy pecherzyk ciazowy, zoltkowy i jest echo zarodka. Za dwa tyg. mam kolejną wizytę i powinno być bicie serduszka. Dr mówił że narazie wszystko jest dobrze. A te plamienia to od małego krwiaka są. Dostalam zwolnienie i mam wypoczywać i się oszczędzać. Dziękuję dziewczyny za wszystkie słowa wsparcia😊 Idę spać bo to był długi i emocjonujący dzien🙈

Czekałam na te wieści, bardzo się cieszę i wypoczywaj ☺️

• Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczka nie ma słów, które pociesza w tej sytuacji, poprostu trzymaj się 😘

Paula1706 🤗🤗🤗

Wczoraj po niecałych dwóch dniach wywolywania porodu zostałam mama Filipka.

Kolorowanki, Maraga32, MuminkAa, ZosiaM, Dżoni, AgnieszkaB, Paula1706, Gosia9305, Drzewko90, Pszczolaaa, Calineczka2106, ***Sikorka***, Zaba90, Nadzieja88 lubią tę wiadomość

2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
    2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️
  • Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2021, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraga32 wrote:
    I musiałaś wtedy czekać do kolejnego cyklu tak?

Tak bo dalej rosło 🙄, jak by do dr powiedział nie przeskoczymy pewnych rzeczy 🙈, damy rade, u mnie teraz była torbiel.

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

22.08.2024 10dpt bhcg 201
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1706 wrote:

Super 🙂
    U mnie też jeszcze nie było serduszka, bo przez tą infekcje miałam wcześniej wizytę.

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 02:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że na koniec dnia tu zajrzałam i tyle dobrych wiadomości 🙏
    @Dominikaaa gratuluję 🎊 zdrówka dla Was ❤️
    @paula1706 cieszę się że to tylko krwiaczek, wiele z nas to przechodziło, na następnej wizycie na pewno będzie ❤️
    @Anka i u Ciebie ruszyło, oby do przodu, cykl jeszcze nie stracony 🙌

@Maraga32 u mnie niestety też działy się różne rzeczy gdy planowany był transfer 😔 znam to rozczarowanie i ciągle zmiany planów. Jeśli nie planujecie turbo intensywnych fizycznie wakacji to może transfer nie będzie kolidował, ba jeśli chcesz wychillowac bez żadnych "wyrzeczeń" to lepiej zrobić sobie wakacje i podejść jeszcze w następnym cyklu.

Paula1706, anka lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa gratulacje ❤️, dużo droeia dla Was.

Toja teraz czas na mnie 😱😱

Dżoni lubi tę wiadomość

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • Paula1706 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Calineczka nie ma słów, które pociesza w tej sytuacji, poprostu trzymaj się 😘

Paula1706 🤗🤗🤗

Wczoraj po niecałych dwóch dniach wywolywania porodu zostałam mama Filipka.

Gratulacje💗 Zdrówka dla was😊

06.03.2022 Basia❤
  • Ania0692 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeny, ale to emocji ostatnio.

Dominikaaa gratulacje 👶💙

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Ania0692 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraga32 łącznie miałam cztery transfery, do drugiego przygotowywałam się chyba z pół roku 🙈🙈, ciągle było coś, potem wyjechaliśmy na urlop aby się zresetować, jak już myślałam, że będziemy podchodzić to jeszcze mi sie cytomegalia przytafila, więc też musieliśmy poczekać 🤷‍♀️, momentami brakowalalo sił,oststecznie, że chociaż z tego cieszyłam, że w ciąży nie złapie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2021, 11:11

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:
    Dominikaaa gratulacje ❤️, dużo droeia dla Was.

Toja teraz czas na mnie 😱😱

Na kiedy termin?? 😉

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2021, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa gratulacje!!

Paula1706 całe szczęście, że to tylko krwiaczek ✊

MuminkAa lubi tę wiadomość

1 IVF 2021
    maj 2021 przygotowanie do transferu
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ