WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Paula1706 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:
    Malina jak się czujesz? ☺️

Też się chętnie dowiem, bo mnie zaczęły męczyć mdłości i nie mam apetytu😒 i tak jak lubiłam słodycze to teraz wogole mogą dla mnie nie istnieć.

06.03.2022 Basia❤
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1706 wrote:
    Też się chętnie dowiem, bo mnie zaczęły męczyć mdłości i nie mam apetytu😒 i tak jak lubiłam słodycze to teraz wogole mogą dla mnie nie istnieć.

U mnie z apetytem nawet dobrze, ale mam odruch wymiotny na zapachy, mięso to lecę do WC, ostatnio mam problem z zawrotami głowy i osłabnięciami, byłam w lesie z psem na spacerku bo mieszkam niedaleko i nagle mi się zaczęło kręcił w głowie na maca, ale miałam wodę położyłam się pod drzewem nogi do góry i jakoś minęło, muszę teraz na wizycie powiedzieć dr

Paula1706 lubi tę wiadomość

• Asmrt Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2021, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1706 wrote:

Obecnie mam 7 tc, na początku nie było jeszcze tak źle, od okolic 6 tc zaczęły się męczące mdłości, przez ten tydzień praktycznie żyje na wodzie, sokach warzywno - owocowych, zupach, ale słodkie to mogę jeść w ogromnej ilości 🤣🤣🤣, ale po nich mi się mdłości nasilaja 🙈,kawa mnie odpycha a kiedyś uwielbiałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2021, 19:13

Paula1706 lubi tę wiadomość

• Paula1706 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmrt wrote:
    Obecnie mam 7 tc, na początku nie było jeszcze tak źle, od okolic 6 tc zaczęły się męczące mdłości, przez ten tydzień praktycznie żyje na wodzie, sokach warzywno - owocowych, zupach, ale słodkie to mogę jeść w ogromnej ilości 🤣🤣🤣, ale po nich mi się mdłości nasilaja 🙈,kawa mnie odpycha a kiedyś uwielbiałam.

Ja to ogólnie jestem przerażona tym kiepskim samopoczuciem😟, a to dopiero początek. A przez najbliższe dwa tygodnie mam leżeć i wypoczywac bo mam krwiaka to już całkiem z sił opadne🤯

06.03.2022 Basia❤
  • Calineczka2106 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, to były ciężkie dni...
    Nie sprawdził się czarny scenariusz, jest pęcherzyk prawidłowo zlokalizowany we własciwym miejscu.
    Natomiast pęcherzyk w obrębie blizny po cc również jest, jest to prawdopodobnie malutka torbiel, w której zbiera się płyn (czytałam, że czasem takie się tworzą w obrębie blizny po cc). Przyrosty bhcg prawidłowe, aktualnie czekamy aż pojawi się zarodek w pęcherzyku, mam nadzieję, że i tutaj będzie dobrze...
    Dzięki za słowa wsparcia, jeszcze raz :*

Dżoni, Paula1706, Ciri86, Asmrt, ***Sikorka***, MuminkAa, Malina1991, Maraga32, ZuzaMaruda lubią tę wiadomość

PCO, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, nadciśnienie, cukrzyca typu 2, nadwaga
    3 lata starań
    2012 - resekcja jajników, hsg
    2013 - 3 x IUI, 6 m-cy stymulacji Gonal F, Menopur, Ovitrelle
    czerwiec 2013 - rezygnacja z leczenia
    10.2013 - ciąża naturalna
    05.2014 - CC, córka 10pkt
    05.2020 - polip endometrialny
    01.2021 - histeroskopia diagnostyczna, brak polipa
    03.2021 - przyznane dofinansowanie do IVF
    AMH - 4,19 ng/ml
    05.2021 - scratching endometrium
    06.2921 - planowana stymulacja do IVF
    26.07.2021 - mamy <3..., ciąża nat.
    luty 2022 - ur. kwiatuszka
  • Paula1706 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczka2106 wrote:
    Nie sprawdził się czarny scenariusz, jest pęcherzyk prawidłowo zlokalizowany we własciwym miejscu.
    Natomiast pęcherzyk w obrębie blizny po cc również jest, jest to prawdopodobnie malutka torbiel, w której zbiera się płyn (czytałam, że czasem takie się tworzą w obrębie blizny po cc). Przyrosty bhcg prawidłowe, aktualnie czekamy aż pojawi się zarodek w pęcherzyku, mam nadzieję, że i tutaj będzie dobrze...

Co za dobra wiadomość, teraz już musi być dobrze. Trzymam nadal kciuki✊ i jestem z tobą 😘

Calineczka2106 lubi tę wiadomość

06.03.2022 Basia❤
  • Drzewko90 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczka2106 piękna wiadomość na zakończenie dnia ✊✊

Ja dziś zaczynam 27 tc, jeszcze 10 tygodni do 37..

Calineczka2106, Asmrt, Paula1706, MuminkAa, Malina1991, Moli27 lubią tę wiadomość

• Asmrt Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2021, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1706 wrote:
    Ja to ogólnie jestem przerażona tym kiepskim samopoczuciem😟, a to dopiero początek. A przez najbliższe dwa tygodnie mam leżeć i wypoczywac bo mam krwiaka to już całkiem z sił opadne🤯

Mówią, że po pierwszym trymestrze jest zdecydowanie lepiej, ale ciąża ciąży nie równa nawet u tej samej osoby, moja siostra w pierwszej nawet wody nie mogła wypić wszystko zwracała i lądowała na nawadnianiu w szpitalu i tak do 11 tc, w kolejnej tylko lekkie mdłości 🤷‍♀️🤷‍♀️ za do drugi i trzeci trymest cięższy, ale mamy moc i przetrwamy 🙂

MuminkAa, Paula1706 lubią tę wiadomość

• ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczka2106 wrote:

Bardzo trzymam za Ciebie kciuki ❤️ Za Was 🙏🏻😘

Calineczka2106 lubi tę wiadomość

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2021, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka jak po Twoim monitoringu?

1 IVF 2021
    maj 2021 przygotowanie do transferu
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2021, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:
    Malina jak się czujesz? ☺️

U mnie taka sinusoida są dni, że czuję się bardzo dobrze, a zaraz takie, że nie ma siły wstać z łóżka 🙈ja za to apetyt mam i to bym powiedziała, że za duży😅

MuminkAa, Paula1706 lubią tę wiadomość

1 IVF 2021
    maj 2021 przygotowanie do transferu
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2021, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczka2106 wrote:
    Super wiadomość!!!! 😍😍😍😍😍😍Teraz już musi być dobrze ♥️

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2021, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina1991 wrote:
    Anka jak po Twoim monitoringu?
    Doktor powiedział tylko ze bardzo malo pevherzyk urósł od piątku ale urósł dzisiaj mam podać ovitrelle a za tydzień będziemy myśleć w jakim kierunku isc .

• Ola_koniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaKo wrote:
    Mam wizytę 12 sierpnia,nic pilnego, przegląd hormonów, nadrabiałam forum i 91ag odpisała, że ma około 16 godz, też tego 12 sierpnia, godziny grają rolę?
    dziękuje, ale godziny niestety mają znaczenie - zostanę w takim razie przy wizycie 19.07 - z tego co dziewczyny pisały, ustalimy chociaż plan działania.

Mam do Was pytanie wczoraj w 24 dniu cyklu zrobiłam progesteron i wyszedł mi 5,04 (chciałam sprawdzić czy była owulka -pewnie macie większą wiedze ode mnie, ja dopiero zaczynam przygodę z hormonami )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2021, 09:58

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczka2106 wrote:

Aaaa! Naprawdę trzeba wierzyć do końca ❤️❤️❤️przeogromnie się cieszę i trzymam kciuki za dalszy rozwój 🙏

@muminkAa miałam tak samo przez około 2-3tyg, że nagle robiło mi się słabo. Mierzyłaś sobie ciśnienie? Jeśli to nie ciążowe nadciśnienie to niestety musisz poczekać aż minie, być może coś cię uciska i stąd te objawy. Mi dr wytłumaczył że wszystko muszę robić jakbym była o 20,30lat starsza, wstawać powoli, chodzić powoli itp. 3mam kciuki żeby o tobie minęło.
    @Ola.koniczynka ilu dniowe masz cykle?

Paula1706, Calineczka2106 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻

Wysłany: 13 lipca 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykle miałam bardzo nieregularne nawet do 45dni , ale od pół roku po pierwszej stymulacji mam co 30/31 dni

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Cykle miałam bardzo nieregularne nawet do 45dni , ale od pół roku po pierwszej stymulacji mam co 30/31 dni

Czyli zakładając że 30dni, to kolo 15 dnia owu, a zazwyczaj karzą badać proga 7 dni po owu, to trochę niski by był u ciebie w 24dc, ale może już malec przed miesiaczka. Może w tym cyklu przyjdzie szybciej. Albo owulacje miałaś wcześniej :) zawsze jest kilka wariantów więc lepiej powtórzyć progesteron kilka cyklów z rzędu i zobaczyć jak to się kształtuje.
    Aha no i najlepiej mniej więcej o tej samej godz i niektórzy mówią że na czczo (serio zazwyczaj wyrzut jest od rana)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2021, 12:16

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Paula1706 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    dziękuje, ale godziny niestety mają znaczenie - zostanę w takim razie przy wizycie 19.07 - z tego co dziewczyny pisały, ustalimy chociaż plan działania.

Mam do Was pytanie wczoraj w 24 dniu cyklu zrobiłam progesteron i wyszedł mi 5,04 (chciałam sprawdzić czy była owulka -pewnie macie większą wiedze ode mnie, ja dopiero zaczynam przygodę z hormonami )

Nie przejmuj się tym że wizyta ci wypadnie w miesiaczke. Też mi kiedyś cykl się przesunął i Dr kazał przyjechać na wizytę i zrobił mi usg bo mieliśmy coś sprawdzić. Wiem że zbyt komfortowe to nie jest, ale dałam radę, a miesiączke miałam dość obfita. Pierwsza wizyta u dr w poradni niepłodności też mi się zbiegła z miesiaczka, ale też mi zrobił usg.

06.03.2022 Basia❤

Wysłany: 13 lipca 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ;-)
    o tym, że podczas @ można zrobić usg to bym nawet nie pomyślała, w takim razie trzeba się spiąć bo już jedną wizytę musiałam przełożyć w maju, a do doktora tak długo się czeka, na kolejne wizyty też ? Bo to mnie trochę przeraża...

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Dzięki dziewczyny ;-)
    o tym, że podczas @ można zrobić usg to bym nawet nie pomyślała, w takim razie trzeba się spiąć bo już jedną wizytę musiałam przełożyć w maju, a do doktora tak długo się czeka, na kolejne wizyty też ? Bo to mnie trochę przeraża...

Na kolejne już tak jak dr rozplanuje, czasem trzeba przycisnąć panie w rejestracji, że dr tak kazał i wpisują, dwa jak coś pilnego się dzieje to mówił aby pisać do Niego, ja tak zawsze robie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2021, 13:43

‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ