Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula1706 wrote:Też się chętnie dowiem, bo mnie zaczęły męczyć mdłości i nie mam apetytu😒 i tak jak lubiłam słodycze to teraz wogole mogą dla mnie nie istnieć.
U mnie z apetytem nawet dobrze, ale mam odruch wymiotny na zapachy, mięso to lecę do WC, ostatnio mam problem z zawrotami głowy i osłabnięciami, byłam w lesie z psem na spacerku bo mieszkam niedaleko i nagle mi się zaczęło kręcił w głowie na maca, ale miałam wodę położyłam się pod drzewem nogi do góry i jakoś minęło, muszę teraz na wizycie powiedzieć drPaula1706 lubi tę wiadomość
-
Paula1706 wrote:Też się chętnie dowiem, bo mnie zaczęły męczyć mdłości i nie mam apetytu😒 i tak jak lubiłam słodycze to teraz wogole mogą dla mnie nie istnieć.
Obecnie mam 7 tc, na początku nie było jeszcze tak źle, od okolic 6 tc zaczęły się męczące mdłości, przez ten tydzień praktycznie żyje na wodzie, sokach warzywno - owocowych, zupach, ale słodkie to mogę jeść w ogromnej ilości 🤣🤣🤣, ale po nich mi się mdłości nasilaja 🙈,kawa mnie odpycha a kiedyś uwielbiałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2021, 19:13
Paula1706 lubi tę wiadomość
-
Asmrt wrote:Obecnie mam 7 tc, na początku nie było jeszcze tak źle, od okolic 6 tc zaczęły się męczące mdłości, przez ten tydzień praktycznie żyje na wodzie, sokach warzywno - owocowych, zupach, ale słodkie to mogę jeść w ogromnej ilości 🤣🤣🤣, ale po nich mi się mdłości nasilaja 🙈,kawa mnie odpycha a kiedyś uwielbiałam.
Ja to ogólnie jestem przerażona tym kiepskim samopoczuciem😟, a to dopiero początek. A przez najbliższe dwa tygodnie mam leżeć i wypoczywac bo mam krwiaka to już całkiem z sił opadne🤯06.03.2022 Basia❤ -
Cześć dziewczyny, to były ciężkie dni...
Nie sprawdził się czarny scenariusz, jest pęcherzyk prawidłowo zlokalizowany we własciwym miejscu.
Natomiast pęcherzyk w obrębie blizny po cc również jest, jest to prawdopodobnie malutka torbiel, w której zbiera się płyn (czytałam, że czasem takie się tworzą w obrębie blizny po cc). Przyrosty bhcg prawidłowe, aktualnie czekamy aż pojawi się zarodek w pęcherzyku, mam nadzieję, że i tutaj będzie dobrze...
Dzięki za słowa wsparcia, jeszcze raz :*Dżoni, Paula1706, Ciri86, Asmrt, ***Sikorka***, MuminkAa, Malina1991, Maraga32, ZuzaMaruda lubią tę wiadomość
PCO, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, nadciśnienie, cukrzyca typu 2, nadwaga
3 lata starań
2012 - resekcja jajników, hsg
2013 - 3 x IUI, 6 m-cy stymulacji Gonal F, Menopur, Ovitrelle
czerwiec 2013 - rezygnacja z leczenia
10.2013 - ciąża naturalna
05.2014 - CC, córka 10pkt
05.2020 - polip endometrialny
01.2021 - histeroskopia diagnostyczna, brak polipa
03.2021 - przyznane dofinansowanie do IVF
AMH - 4,19 ng/ml
05.2021 - scratching endometrium
06.2921 - planowana stymulacja do IVF
26.07.2021 - mamy..., ciąża nat.
luty 2022 - ur. kwiatuszka -
Calineczka2106 wrote:Cześć dziewczyny, to były ciężkie dni...
Nie sprawdził się czarny scenariusz, jest pęcherzyk prawidłowo zlokalizowany we własciwym miejscu.
Natomiast pęcherzyk w obrębie blizny po cc również jest, jest to prawdopodobnie malutka torbiel, w której zbiera się płyn (czytałam, że czasem takie się tworzą w obrębie blizny po cc). Przyrosty bhcg prawidłowe, aktualnie czekamy aż pojawi się zarodek w pęcherzyku, mam nadzieję, że i tutaj będzie dobrze...
Dzięki za słowa wsparcia, jeszcze raz :*
Co za dobra wiadomość, teraz już musi być dobrze. Trzymam nadal kciuki✊ i jestem z tobą 😘Calineczka2106 lubi tę wiadomość
06.03.2022 Basia❤ -
Paula1706 wrote:Ja to ogólnie jestem przerażona tym kiepskim samopoczuciem😟, a to dopiero początek. A przez najbliższe dwa tygodnie mam leżeć i wypoczywac bo mam krwiaka to już całkiem z sił opadne🤯
Mówią, że po pierwszym trymestrze jest zdecydowanie lepiej, ale ciąża ciąży nie równa nawet u tej samej osoby, moja siostra w pierwszej nawet wody nie mogła wypić wszystko zwracała i lądowała na nawadnianiu w szpitalu i tak do 11 tc, w kolejnej tylko lekkie mdłości 🤷♀️🤷♀️ za do drugi i trzeci trymest cięższy, ale mamy moc i przetrwamy 🙂MuminkAa, Paula1706 lubią tę wiadomość
-
Bardzo trzymam za Ciebie kciuki ❤️ Za Was 🙏🏻😘
Calineczka2106 lubi tę wiadomość
28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
MuminkAa wrote:Malina jak się czujesz? ☺️
U mnie taka sinusoida są dni, że czuję się bardzo dobrze, a zaraz takie, że nie ma siły wstać z łóżka 🙈ja za to apetyt mam i to bym powiedziała, że za duży😅MuminkAa, Paula1706 lubią tę wiadomość
1 IVF 2021
maj 2021 przygotowanie do transferu
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
Dzięki za słowa wsparcia, jeszcze raz :* -
nick nieaktualny
-
ZosiaKo wrote:Mam wizytę 12 sierpnia,nic pilnego, przegląd hormonów, nadrabiałam forum i 91ag odpisała, że ma około 16 godz, też tego 12 sierpnia, godziny grają rolę?
Mam do Was pytanie wczoraj w 24 dniu cyklu zrobiłam progesteron i wyszedł mi 5,04 (chciałam sprawdzić czy była owulka -pewnie macie większą wiedze ode mnie, ja dopiero zaczynam przygodę z hormonami )Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2021, 09:58
-
Aaaa! Naprawdę trzeba wierzyć do końca ❤️❤️❤️przeogromnie się cieszę i trzymam kciuki za dalszy rozwój 🙏
@muminkAa miałam tak samo przez około 2-3tyg, że nagle robiło mi się słabo. Mierzyłaś sobie ciśnienie? Jeśli to nie ciążowe nadciśnienie to niestety musisz poczekać aż minie, być może coś cię uciska i stąd te objawy. Mi dr wytłumaczył że wszystko muszę robić jakbym była o 20,30lat starsza, wstawać powoli, chodzić powoli itp. 3mam kciuki żeby o tobie minęło.
@Ola.koniczynka ilu dniowe masz cykle?Paula1706, Calineczka2106 lubią tę wiadomość
Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Ola_koniczynka wrote:Cykle miałam bardzo nieregularne nawet do 45dni , ale od pół roku po pierwszej stymulacji mam co 30/31 dni
Czyli zakładając że 30dni, to kolo 15 dnia owu, a zazwyczaj karzą badać proga 7 dni po owu, to trochę niski by był u ciebie w 24dc, ale może już malec przed miesiaczka. Może w tym cyklu przyjdzie szybciej. Albo owulacje miałaś wcześniejzawsze jest kilka wariantów więc lepiej powtórzyć progesteron kilka cyklów z rzędu i zobaczyć jak to się kształtuje.
Aha no i najlepiej mniej więcej o tej samej godz i niektórzy mówią że na czczo (serio zazwyczaj wyrzut jest od rana)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2021, 12:16
Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Ola_koniczynka wrote:dziękuje, ale godziny niestety mają znaczenie - zostanę w takim razie przy wizycie 19.07 - z tego co dziewczyny pisały, ustalimy chociaż plan działania.
Mam do Was pytanie wczoraj w 24 dniu cyklu zrobiłam progesteron i wyszedł mi 5,04 (chciałam sprawdzić czy była owulka -pewnie macie większą wiedze ode mnie, ja dopiero zaczynam przygodę z hormonami )
Nie przejmuj się tym że wizyta ci wypadnie w miesiaczke. Też mi kiedyś cykl się przesunął i Dr kazał przyjechać na wizytę i zrobił mi usg bo mieliśmy coś sprawdzić. Wiem że zbyt komfortowe to nie jest, ale dałam radę, a miesiączke miałam dość obfita. Pierwsza wizyta u dr w poradni niepłodności też mi się zbiegła z miesiaczka, ale też mi zrobił usg.06.03.2022 Basia❤ -
Dzięki dziewczyny
o tym, że podczas @ można zrobić usg to bym nawet nie pomyślała, w takim razie trzeba się spiąć bo już jedną wizytę musiałam przełożyć w maju, a do doktora tak długo się czeka, na kolejne wizyty też ? Bo to mnie trochę przeraża... -
Ola_koniczynka wrote:Dzięki dziewczyny
o tym, że podczas @ można zrobić usg to bym nawet nie pomyślała, w takim razie trzeba się spiąć bo już jedną wizytę musiałam przełożyć w maju, a do doktora tak długo się czeka, na kolejne wizyty też ? Bo to mnie trochę przeraża...
Na kolejne już tak jak dr rozplanuje, czasem trzeba przycisnąć panie w rejestracji, że dr tak kazał i wpisują, dwa jak coś pilnego się dzieje to mówił aby pisać do Niego, ja tak zawsze robie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2021, 13:43