Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
***Sikorka*** wrote:Tatosya tak, pisałam. Zwiększył mi tak jak Tobie prolutex na 2x1. Robiłam w innym laboratorium bo poprzednie nieczynne w sobotę. (wiem, ze wynik moze się różnic ale i tak się zmartwiłam) w poniedziałek zrobię ponownie w tym pierwszym lab. 🙄 robiłam o tej samej porze. Poprzednio robiłam bez podania cyclogest a dziś byłam po, wiec chyba nawet powinno wyjsc więcej.
Dobrze ze sprawdziłaś, jak radzisz z Prolutexsem? -
Tatosya wrote:Dobrze ze sprawdziłaś, jak radzisz z Prolutexsem?
Bezproblemowo 😊 ps. Ile płacicie za Prolutex w Poznaniu lub innych miejscowościach?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2021, 18:51
28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
Ola_koniczynka wrote:Cześć dziewczyny,
ja już po hsg i u mnie wszystko drożne.😊 wiec nie wiem czy się cieszyć czy rozkładać ręce co doktor zaradzi 😊
Hej. Czy przed badaniem hsg miałaś wcześniej wykonywane badanie panel urogenitalny i posiew z szyjki macicy ? -
nick nieaktualny
-
***Sikorka*** wrote:Bezproblemowo 😊 ps. Ile płacicie za Prolutex w Poznaniu lub innych miejscowościach?
To jak Ty to robisz 😁? ja mam 9 sierpnia wizytę u dr i mam nadzieję, że już będziemy odstawiać bo się chyba popłacze 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2021, 21:07
***Sikorka*** lubi tę wiadomość
1 IVF 2021
maj 2021 przygotowanie do transferu
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
***Sikorka*** wrote:Bezproblemowo 😊 ps. Ile płacicie za Prolutex w Poznaniu lub innych miejscowościach?
Najtaniej Prolutex wychodzi właśnie w aptekach internetowych, gemini, melisa, albo apteka Wielkopolska na Polnej, u mnie w mieście kosztuje 260 zł, mieszkam pod Poznaniem, ale jak miałam 2x1 to zapas tygodniowy ponad 500 zl. -
Malina1991 wrote:To jak Ty to robisz 😁? ja mam 9 sierpnia wizytę u dr i mam nadzieję, że już będziemy odstawiać bo się chyba popłacze 🙈
Przykładam zimny kompres z takich żelowych kuleczek bo tak tu wyczytałam, ze schładzacie. Chociaż czasem o nim zapominam i jest tak samo. Igle mam 0,45. Wcześniej miałam 0,40 bo tych 0,30 nie mogłam dostać. Moze spróbuj właśnie grubsza igła to więcej się wlewa i krócej trwa 😅 nie wiem od czego to zależy. Mnie nie boli ani w trakcie ani po. Mnie gonapeptyl daily przed punkcja bardzo swedzial…28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
Ania0692 wrote:Najtaniej Prolutex wychodzi właśnie w aptekach internetowych, gemini, melisa, albo apteka Wielkopolska na Polnej, u mnie w mieście kosztuje 260 zł, mieszkam pod Poznaniem, ale jak miałam 2x1 to zapas tygodniowy ponad 500 zl.
Ja płace 142 zł za opakowanieWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2021, 09:25
28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
***Sikorka*** wrote:Przykładam zimny kompres z takich żelowych kuleczek bo tak tu wyczytałam, ze schładzacie. Chociaż czasem o nim zapominam i jest tak samo. Igle mam 0,45. Wcześniej miałam 0,40 bo tych 0,30 nie mogłam dostać. Moze spróbuj właśnie grubsza igła to więcej się wlewa i krócej trwa 😅 nie wiem od czego to zależy. Mnie nie boli ani w trakcie ani po. Mnie gonapeptyl daily przed punkcja bardzo swedzial…
Też tak właśnie robię, no nic, mnie gonapeptyl nie bolał za to centrotide to była masakra 🙈1 IVF 2021
maj 2021 przygotowanie do transferu
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
U mnie brak jakichkolwiek objawów, ani mnie piersi nie bola, ani nie mam mdłości, nic, senności, ostatnio się zastanawiałam czy ja faktycznie w tej ciąży jestem 🙉, bhcg rośnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2021, 21:53
20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡 -
Gosia9305 wrote:U mnie brak jakichkolwiek objawów, ani mnie piersi nie bola, ani nie mam mdłości, nic, senności, ostatnio się zastanawiałam czy ja faktycznie w tej ciąży jestem 🙉, bhcg rośnie.
Na początku nie miałam jakiś spektakularnych objajow, lekkie mdłości za to teraz zgaga męczy mnie non stop 😔, mam 32 tc.
Dżoni już wiesz czy odstawiasz Lutagen? -
Nowa szansa 93 wrote:Na początku nie miałam jakiś spektakularnych objajow, lekkie mdłości za to teraz zgaga męczy mnie non stop 😔, mam 32 tc.
Dżoni już wiesz czy odstawiasz Lutagen?
Dowiem się słońce 9.08, bo tak mam wizytę. Póki co dr kazał brać jak ostatnio pytalam, trudno mi oszacować samej bo zazwyczaj progesteron szybciej w ciąży odstawiają ale może ze względu na moje przeboje dr dmucha na zimne. Także jeśli to nie problem dałabym znać 9.08.
@alicja wiiieeemm 😳🙈 i coraz częściej mam myśli że nie dam rady urodzić i przez to wpadam w kiepski nastrój 😔 a z drugiej strony już tak bardzo chciałbym mieć córkę po tej stronie brzucha 🥰Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Dżoni wrote:Dowiem się słońce 9.08, bo tak mam wizytę. Póki co dr kazał brać jak ostatnio pytalam, trudno mi oszacować samej bo zazwyczaj progesteron szybciej w ciąży odstawiają ale może ze względu na moje przeboje dr dmucha na zimne. Także jeśli to nie problem dałabym znać 9.08.
@alicja wiiieeemm 😳🙈 i coraz częściej mam myśli że nie dam rady urodzić i przez to wpadam w kiepski nastrój 😔 a z drugiej strony już tak bardzo chciałbym mieć córkę po tej stronie brzucha 🥰
Spoko, ja też jeszcze mam progesteron🙈, coś dr wspominał o 34 tc, że będziemy odstawiać. -
Ola_koniczynka wrote:Dziewczyny czy w cyklu po hsg normalnie starałyście się o dzidziusia czy zrobiłyście sobie przerwę?
Jak najbardziej 🙂 mi dr kiedyś mówił, że w cyklu po histetoskopi, laporoskopi, często są ciąże, warto próbować.MuminkAa lubi tę wiadomość