X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleszczescie Maleszczescie wrote:
    ✊✊

Dzięki, jutro wizyta u doktora 🙈🙂

ZuzaMaruda, Karina89, Paula1706 lubią tę wiadomość

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
  • Paula1706 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:

Powodzenia🤞😊

06.03.2022 Basia❤
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:

Powodzenia ja też jutro mam wizytę u doktora 🤗

Paula1706 lubi tę wiadomość

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1706 co tam u Ciebie jak się czujesz?🙂

• Mikołajkowo Nowa

Wysłany: 30 listopada 2021, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina1991 wrote:
    Na Ulanskiej tylko dr Maciej wykonuje to usg 3d /4d, kosztuje 300 zł.

Część, jestem pacjentka dr Brazerta, prowadzę ciąże pod Jego okiem, czeka mnie właśnie to badanie, też się zdecydowałam mogę na priv, mam pytanko? Pozdrawiam 🙂

• Matołek Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Przepraszam, że wcinam się w wątek, bo nie jestem pacjentką doktora, ale też jestem z Polnej. Dziś byłam na pierwszym monitoringu i dostałam ankietę do wypełnienia m. in. z pytaniem, czy jestem szczepiona. Nie jestem, ale anty też nie. Po prostu boję się jak ta szczepionka działa z danymi lekami i jak ona wpłynie na naszą przypadłość. W związku z tym mam pytanie, wiecie może czy klinika cofa albo dyskwalifikuje nieszczepionych? Jeszcze nie oddałam tej ankiety, ale strasznie się boję, że jak to wyjdzie to koniec 😔 to moja druga procedura, przy pierwszej nie miałam tego problemu z wiadomych względów.

PS. Wiem, że te szczepionki, zwłaszcza w przypadku ciąż, in vitro, itp. to kontrowersyjny temat, dlatego też nie mam na celu wywołania jakiejś dyskusji. Po prostu pytam, bo naszła mnie niepewność... I jeśli kogoś uraziłam, to przepraszam. Nie miałam absolutnie takiej intencji ❤️

• PaulinaP Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matołek wrote:
    Cześć Dziewczyny. Przepraszam, że wcinam się w wątek, bo nie jestem pacjentką doktora, ale też jestem z Polnej. Dziś byłam na pierwszym monitoringu i dostałam ankietę do wypełnienia m. in. z pytaniem, czy jestem szczepiona. Nie jestem, ale anty też nie. Po prostu boję się jak ta szczepionka działa z danymi lekami i jak ona wpłynie na naszą przypadłość. W związku z tym mam pytanie, wiecie może czy klinika cofa albo dyskwalifikuje nieszczepionych? Jeszcze nie oddałam tej ankiety, ale strasznie się boję, że jak to wyjdzie to koniec 😔 to moja druga procedura, przy pierwszej nie miałam tego problemu z wiadomych względów.

PS. Wiem, że te szczepionki, zwłaszcza w przypadku ciąż, in vitro, itp. to kontrowersyjny temat, dlatego też nie mam na celu wywołania jakiejś dyskusji. Po prostu pytam, bo naszła mnie niepewność... I jeśli kogoś uraziłam, to przepraszam. Nie miałam absolutnie takiej intencji ❤️

Część 🙂 absolutnie ie ma dysklasyfikacji jak nie jesteś zaszczepiona ja też miałam wątpliwości,dr mówił że lepiej najpierw się zaszczepić apotem ivf, albo później po 16 tc i to już moja decyzja.

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
  • Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołajkowo wrote:
    Część, jestem pacjentka dr Brazerta, prowadzę ciąże pod Jego okiem, czeka mnie właśnie to badanie, też się zdecydowałam mogę na priv, mam pytanko? Pozdrawiam 🙂

Przyjęłam 🙂

1 IVF 2021
    maj 2021 przygotowanie do transferu
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2021, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matołek wrote:

Z tego co wiem to nawet nie ma pytań o szczepienie czy jest się zaszczepionym czy nie, tylko test na covid🙂, ale mogło się coś zmienić do tego czasu. Edit doczytałam sory to teraz widzę się zmieniło, ale z tego co pisały dziewczyny to nie było problemu jak ktoś nie ma szczepienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2021, 16:51

1 IVF 2021
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • Matołek Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaP wrote:
    Część 🙂 absolutnie ie ma dysklasyfikacji jak nie jesteś zaszczepiona ja też miałam wątpliwości,dr mówił że lepiej najpierw się zaszczepić apotem ivf, albo później po 16 tc i to już moja decyzja.

Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź ❤️ odkąd wróciłam z Polnej tak się głowie, ale już jestem spokojniejsza. Oczywiście zamiast zapytać mojego doktorka, to tu musiałam zaciągnąć języka, ale przynajmniej jeden stres mniej 😉
    Malina1991 wrote:
    Z tego co wiem to nawet nie ma pytań o szczepienie czy jest się zaszczepionym czy nie, tylko test na covid🙂, ale mogło się coś zmienić do tego czasu. Edit doczytałam sory to teraz widzę się zmieniło, ale z tego co pisały dziewczyny to nie było problemu jak ktoś nie ma szczepienia.
    Pierwsza procedurę miałam w kwietniu i nie było wtedy pytań o szczepionkę, bo nie były jeszcze tak masowe. Tylko test na Covud (brrr 😉). Teraz widocznie musieli dodać. Ostatni raz byłam w poradni w czerwcu

Niemniej, dziękuję Wam bardzo ❤️

• Paula1706 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Paula1706 co tam u Ciebie jak się czujesz?🙂

Zaraz wchodzę w 3 trymestr😱 Czas pędzi strasznie. Ogarniam wyprawkę i mam ciągle wrażenie że ze wszystkim nie zdążę. Czuję się już jak słoń z tym jak dla mnie już dużym brzuchem, a będzie coraz gorzej. Szybko się mecze i czasami to mi brak tchu. Jak czuje, że mam więcej siły to staram się to maksymalnie wykorzystać. Chciałam dr już wypytać na temat ewentualnego porodu ale zbył mnie że jeszcze czas, a ja się głównie martwię tym, że nie jestem z Poznania a chciałabym tu rodzic. I nie wiem jak to wszystko wyjdzie.

A jak u Ciebie z samopoczuciem? Ty masz jeszcze córeczkę pod opieką to pewnie też Ci jest ciężko.

Mam jeszcze pytanie czy któraś przyjęła już 3 dawkę szczepionki w ciąży ta przypominająca. Pytałam się dr i mówił aby się zaszczepić, ale jakieś wątpliwości mnie naszły. Co innego było przed ciaza.

06.03.2022 Basia❤
  • Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2021, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1706 wrote:
    Zaraz wchodzę w 3 trymestr😱 Czas pędzi strasznie. Ogarniam wyprawkę i mam ciągle wrażenie że ze wszystkim nie zdążę. Czuję się już jak słoń z tym jak dla mnie już dużym brzuchem, a będzie coraz gorzej. Szybko się mecze i czasami to mi brak tchu. Jak czuje, że mam więcej siły to staram się to maksymalnie wykorzystać. Chciałam dr już wypytać na temat ewentualnego porodu ale zbył mnie że jeszcze czas, a ja się głównie martwię tym, że nie jestem z Poznania a chciałabym tu rodzic. I nie wiem jak to wszystko wyjdzie.

A jak u Ciebie z samopoczuciem? Ty masz jeszcze córeczkę pod opieką to pewnie też Ci jest ciężko.

Mam jeszcze pytanie czy któraś przyjęła już 3 dawkę szczepionki w ciąży ta przypominająca. Pytałam się dr i mówił aby się zaszczepić, ale jakieś wątpliwości mnie naszły. Co innego było przed ciaza.

Ja się chce zaszczepić 🙂

Co do porodu też próbowałam podjąć rozmowy jak to będzie, co to będzie🙈, ale dr twardo, ze spokojnie najpierw musimy się skupić aby donosić ciąże i później będziemy rozmawiać na ten temat...,

1 IVF 2021
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1706 wrote:

Tak mam Zosię, mała rozrabiaka, jest co robić 🤣, też jestem mega zasapana prysznic to czasem wyczyn 🙈ja mam ostatnio gorszy czas, słabiej się czuje, też zapinam wyprawkę bo poród coraz bliżej, co do porodu to zgadzam się z dr, ja praktycznie miałam wszystko zaplanowane, piękny poród sn, nagle wyszło przodowanie pępowiny i doktor mówil, ze jest szansa, ze jeszcze się podniesie jak nie to końcówka na obserwacji na oddziale dla bezpieczeństwa, i później CC bo doszła jeszcze inna komplikacja, tak naprawdę do ostatnich tygodni nawet dni nie wiadomo jak to wszystko się potoczy 🙂,

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1706 wrote:

Jak będzie wszystko dobrze dalej z ciąża to planuje się zaszczepić po 16 tc dawka przypominającą, znajoma sie szczepiła i wszystko ok, ale to wiadomo zawsze indywidualna decyzja.

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, głowa mi eksploduje z tych emocji, są dwa pęcherzyki ciążowe!!❤️ dr mówił, ze jak na ten etap wszystko jest prawidłowo, czekamy na kolejną wizytę, dziś miałam takie emocje, ze po wszystkim aż mi słabo zrobiło.

ZuzaMaruda czekam na dobre wieści od Ciebie i kciuki za wizytę 💚💛🧡🤞🤞

Paula1706, MuminkAa, ZuzaMaruda, Karina89, Zaba90, Asmrt, ***Sikorka***, Pszczolaaa, Kolorowanki, Dżoni, Ania0692, PaulinaP lubią tę wiadomość

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1706 dziś rozmawiałam z dr na temat szczepienia i idę się zaszczepić trzecia dawką, ale ja akurat od początku wiedziałam, że jak przyjdzie dawka przypominająca to idę.

Dżoni, Paula1706, Calineczka2106 lubią tę wiadomość

• ZuzaMaruda Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz jutro ale właśnie mam stres.
    Beta z poniedziałku- 17 521
    Beta z dziś- 27 369.
    Niewielki przyrost jak na 4 dni. Czy mamy jakieś jeszcze szanse?

• MuminkAa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Lekarz jutro ale właśnie mam stres.
    Beta z poniedziałku- 17 521
    Beta z dziś- 27 369.
    Niewielki przyrost jak na 4 dni. Czy mamy jakieś jeszcze szanse?

Nie znam się na tym dokładnie,ale przy takich wartościach beta już rośnie inaczej, nie podwaja się co dwa dni, nie wiem czy nawet co cztery, teraz bardziej miarodajne będzie usg, trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę ✊ też mam po wyjściu ze szpitala i mam lekkiego stresa..

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które biorą lub braly Cerazette - czy macie okres przy braniu tych tabletek?
    Ja pomimo karmienia piersią i brania pierwszy tydzień tabletek dostałam w 8tyg po porodzie okres, właśnie dobiega końca i zastanawiam się czy tak już będzie co miesiąc? 🤷‍♂️

Jak ktoś coś pisał na forum publicznie do mnie to plss piszcie wiadomości na prv bo nie ogarniam zaległych stron 😂

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Dziewczyny, które biorą lub braly Cerazette - czy macie okres przy braniu tych tabletek?
    Ja pomimo karmienia piersią i brania pierwszy tydzień tabletek dostałam w 8tyg po porodzie okres, właśnie dobiega końca i zastanawiam się czy tak już będzie co miesiąc? 🤷‍♂️

Jak ktoś coś pisał na forum publicznie do mnie to plss piszcie wiadomości na prv bo nie ogarniam zaległych stron 😂

Jak bierzesz ciągiem jak ja miałam to nie jest to typowy okres bo nie ma faz cyklu na antykoncepcji, ogólnie plamienia czy jakieś krwawienia mogą występować pod lczasbrania anty, ale to nie zmniejsza skuteczności czy działania hormonalnego, z tego co ja wiem, u mnie przy braniu innych antyków niby w dniu spodziewanej miesiączki pojawiło się "krwawienie" mimo, że bralam ciągiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 14:37

‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ