Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
MuminkAa wrote:Nie znam się na tym dokładnie,ale przy takich wartościach beta już rośnie inaczej, nie podwaja się co dwa dni, nie wiem czy nawet co cztery, teraz bardziej miarodajne będzie usg, trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę ✊ też mam po wyjściu ze szpitala i mam lekkiego stresa..
Dziękuję za dobre słowo 😘 Za Ciebie trzymam mocno kciuki aby wszystko było dobrze ✊✊✊✊
-
Karina89 wrote:Jak bierzesz ciągiem jak ja miałam to nie jest to typowy okres bo nie ma faz cyklu na antykoncepcji, ogólnie plamienia czy jakieś krwawienia mogą występować pod lczasbrania anty, ale to nie zmniejsza skuteczności czy działania hormonalnego, z tego co ja wiem, u mnie przy braniu innych antyków niby w dniu spodziewanej miesiączki pojawiło się "krwawienie" mimo, że bralam ciągiem
Tak, tak, o to mi chodziło, źle nazwałam to "miesiaczka". No właśnie czytam że mogą występować, wolałabym żeby nie występowało 😂 smutno mi że u mnie już wystąpiło to krwawienie, myślałam że trochę jeszcze po porodzie pożyje bez krwawień, tym bardziej że cały połóg też nie był dla mnie łaskawy pod tym kątem. No nic zobaczymy jak to dalej będzie.Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Dżoni wrote:Tak, tak, o to mi chodziło, źle nazwałam to "miesiaczka". No właśnie czytam że mogą występować, wolałabym żeby nie występowało 😂 smutno mi że u mnie już wystąpiło to krwawienie, myślałam że trochę jeszcze po porodzie pożyje bez krwawień, tym bardziej że cały połóg też nie był dla mnie łaskawy pod tym kątem. No nic zobaczymy jak to dalej będzie.
nie ma tak dobrze😝, 9 miesięcy przerwy było 😂😂Dżoni lubi tę wiadomość
-
ZuzaMaruda wrote:Ja już zaryczana jak bóbr. Bo wszędzie w internetach napisane że minimi to 66% przyrostu co drugi dzień a tu może jest 33. Wszędzie jest napisane że beta zwalnia dopiero w 8-10 tygodniu,a ja w 5. A drugi raz tego już nie przeżyje...
Dziękuję za dobre słowo 😘 Za Ciebie trzymam mocno kciuki aby wszystko było dobrze ✊✊✊✊
ZuzaMaruda jeszcze jeden dzień i będzie jasne, mnie wiem za bardzo co napisać, poprostu trzymam kciuki aby było wszystko ok 🙂 -
Dżoni wrote:Dziewczyny, które biorą lub braly Cerazette - czy macie okres przy braniu tych tabletek?
Ja pomimo karmienia piersią i brania pierwszy tydzień tabletek dostałam w 8tyg po porodzie okres, właśnie dobiega końca i zastanawiam się czy tak już będzie co miesiąc? 🤷♂️
Jak ktoś coś pisał na forum publicznie do mnie to plss piszcie wiadomości na prv bo nie ogarniam zaległych stron 😂
Właśnie myślałam ostatnio jak tam się macie 😁 wiadomość priv 🙂Dżoni lubi tę wiadomość
-
Paula1706 robisz szkole rodzenia? My z podobnych rejonów, jak dobrze pamiętam i się zastanawiam, teraz też dużo on-line zajęć. U nas nie ma jakiejś polecanej06.2021 próbny transfer
07.2021 ivf
26.07.2021 świeży transfer ❄️
7dpt bhcg 56
9dpt bhcg 139
02.2024 trasfer 4.1.1.
7dpt bhcg 37
9dpt bhcg 98
NIFTY PRO - dziewczynka ❤️ -
PaulinaP wrote:Paula1706 robisz szkole rodzenia? My z podobnych rejonów, jak dobrze pamiętam i się zastanawiam, teraz też dużo on-line zajęć. U nas nie ma jakiejś polecanej
Ja jestem zapisana do szkoły rodzenia na edycje styczeń-luty i niestety u mnie to będzie online 😕28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
***Sikorka*** wrote:Ja jestem zapisana do szkoły rodzenia na edycje styczeń-luty i niestety u mnie to będzie online 😕
Niby te on-line nie są takie złe, kuzynka trafiła z ciąża na początek pandemi jak to wszystko się zaczęło i też właśnie były takie zajęcia, jeszcze sobie wykupiła kilka webinarów, dużo tego było, ehh co zrobić 😒06.2021 próbny transfer
07.2021 ivf
26.07.2021 świeży transfer ❄️
7dpt bhcg 56
9dpt bhcg 139
02.2024 trasfer 4.1.1.
7dpt bhcg 37
9dpt bhcg 98
NIFTY PRO - dziewczynka ❤️ -
MuminkAa wrote:ZuzaMaruda jak u Ciebie??
U mnie po wizycie wszystko ok ufff 🤗🤗🤗🤗
Oby tak dalej ✊
Super że u Was jest wszystko dobrze ✊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2021, 19:46
Gosia9305, Karina89, Kolorowanki, Maleszczescie Maleszczescie, MuminkAa, Asmrt, Paula1706 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, mam kilka pytań do Was 😊
1) inseminacja- na jakie koszty należy się przygotować ?
2) czy dużo wcześniej należy wykonać badania, które zalecił doktor ? Chodzi mi o czas oczekiwana na wyniki ?
3) czy te wszystkie badania zrobi się za jednym razem w laboratorium ? -
Ola_koniczynka wrote:Hej dziewczyny, mam kilka pytań do Was 😊
1) inseminacja- na jakie koszty należy się przygotować ?
2) czy dużo wcześniej należy wykonać badania, które zalecił doktor ? Chodzi mi o czas oczekiwana na wyniki ?
3) czy te wszystkie badania zrobi się za jednym razem w laboratorium ?
1) jak doktor daje skierowanie to płacisz tylko za przygotowanie nasienia.
2) jak będziesz robiła na z Polnej to praktycznie masz tego samego dnia ja robiłam w cyklu z inseminacje, tylko wcześniej mi dr pobierał jakiś wymaz i uaktualnialiśmy cytologię.
3) jeżeli chodzi o te z krwi to raczej zrobisz za jednym razem, też zależy czy mąż coś będzie musiał dorabiać.20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡 -
Karina89 wrote:Paula1706 dziś rozmawiałam z dr na temat szczepienia i idę się zaszczepić trzecia dawką, ale ja akurat od początku wiedziałam, że jak przyjdzie dawka przypominająca to idę.
26 tc. - również myślę o 3 dawce jeszcze w grudniu...
Zgodnie z zaleceniem drPaula1706 lubi tę wiadomość
PCO, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, nadciśnienie, cukrzyca typu 2, nadwaga
3 lata starań
2012 - resekcja jajników, hsg
2013 - 3 x IUI, 6 m-cy stymulacji Gonal F, Menopur, Ovitrelle
czerwiec 2013 - rezygnacja z leczenia
10.2013 - ciąża naturalna
05.2014 - CC, córka 10pkt
05.2020 - polip endometrialny
01.2021 - histeroskopia diagnostyczna, brak polipa
03.2021 - przyznane dofinansowanie do IVF
AMH - 4,19 ng/ml
05.2021 - scratching endometrium
06.2921 - planowana stymulacja do IVF
26.07.2021 - mamy ..., ciąża nat.
luty 2022 - ur. kwiatuszka -
Calineczka2106 wrote:26 tc. - również myślę o 3 dawce jeszcze w grudniu...
Zgodnie z zaleceniem dr
O rany to już 26 tc 😱😱, jak ten czas zleciał 😱, pamiętam jak wczoraj o pęcherzyki ciążowym jak pisałaś, u mnie już też coraz bliżej do CC, jak się czujesz? -
Gosia9305 wrote:1) jak doktor daje skierowanie to płacisz tylko za przygotowanie nasienia.
2) jak będziesz robiła na z Polnej to praktycznie masz tego samego dnia ja robiłam w cyklu z inseminacje, tylko wcześniej mi dr pobierał jakiś wymaz i uaktualnialiśmy cytologię.
3) jeżeli chodzi o te z krwi to raczej zrobisz za jednym razem, też zależy czy mąż coś będzie musiał dorabiać.
A to badanie - biocenoza - tez robi doktor (mam napisane, że chlamydie zrobimy u doktora, ale nie wiem co z tą biocenozą🤦♂️)