Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Karina89 wrote:Już po, powiem Ci, że to była moja 4 operacja w tym drugie CC robione przez doktora, ale miałam takiego pietra, leżałam z dziewczyną też przed porodem no i zaczęła mi opowiadać o CC komplikacjach jakie miała, w pewnym momencie aż mi słabo zrobiło i musiałam wyjść się przejść 🙈🙈, głębokie wdechy robić.
Także dziewczyny nie czytajcie różnych historii porodowych aby się niepotrzebnie później nie stresować
No najgorzej jak się człowiek nasłucha, naczyta i nakręci 🤷♂️ miałam tak samo z sn, więc wiem o czym mówisz. Cieszę się że poszło bezproblemowo 🙂 już w domu?Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Dżoni wrote:No najgorzej jak się człowiek nasłucha, naczyta i nakręci 🤷♂️ miałam tak samo z sn, więc wiem o czym mówisz. Cieszę się że poszło bezproblemowo 🙂 już w domu?
Jeszcze niestety nie bo Antoś ma żółtaczkę 😔, masakra ja wpadłam w taką jakąś dziwną panikę jak się tego nasłuchałam, że aż później mi było trochę wstyd, pisalam nawet do doktora sms, to mi odpisał, że spokojnie, jutro jeszcze przyjdzie i porozmawiamy, więc jeszcze rozmowę miałam przed CC🙈 -
Karina89 wrote:Jeszcze niestety nie bo Antoś ma żółtaczkę 😔, masakra ja wpadłam w taką jakąś dziwną panikę jak się tego nasłuchałam, że aż później mi było trochę wstyd, pisalam nawet do doktora sms, to mi odpisał, że spokojnie, jutro jeszcze przyjdzie i porozmawiamy, więc jeszcze rozmowę miałam przed CC🙈
Mi kiedyś powiedział, że nie mam słuchać "koleżanek" i niczego czytać 🙈😂😂
P.s nasze gratulacje 😘 -
Pszczolaaa wrote:Dziewczyny bo nie dopytałam dr o tą kwestie, czy któraś z Was miała histetoskopie na Ulanskiej w gabinecie u dr i normalnie jest znieczulenie??
Ja nie miałam, ale moja znajoma, możesz mieć znieczulenie, koleżanka brała bez, to jest podobno robione mniejszym jakimś urządzeniem i teoretycznie nie powinno się odczuwać mocnego bólu, zależy kto jaki pewnie ma próg bólu,20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡 -
Gosia9305 wrote:Ja nie miałam, ale moja znajoma, możesz mieć znieczulenie, koleżanka brała bez, to jest podobno robione mniejszym jakimś urządzeniem i teoretycznie nie powinno się odczuwać mocnego bólu, zależy kto jaki pewnie ma próg bólu,
Ooo dzięki 🙂 -
Kiedyś był już ten temat, nie mogę się doszukać jakiego urofizjo polecacie z Poznania przed poródem? 🤔🤔Chociaż nie wiem czy nie za późno się za to zabieram, no ale czeka mnie ta indukcja przy nadciśnieniu jak nic nie ruszy samo.1 IVF 2021
maj 2021 przygotowanie do transferu
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
Malina1991 wrote:Kiedyś był już ten temat, nie mogę się doszukać jakiego urofizjo polecacie z Poznania przed poródem? 🤔🤔Chociaż nie wiem czy nie za późno się za to zabieram, no ale czeka mnie ta indukcja przy nadciśnieniu jak nic nie ruszy samo.
Fizjotrzymamy, albo misja mama na fb, tylko kurcze nie wiem jak z terminami i ja zaczynałam trochę wcześniej, to byś musiała się dowiedzieć🙂1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
2023 powrót po rodzeństwo -
Zaba90 wrote:Fizjotrzymamy, albo misja mama na fb, tylko kurcze nie wiem jak z terminami i ja zaczynałam trochę wcześniej, to byś musiała się dowiedzieć🙂
Dzięki ☺️ ja się tak zajełam ogólnymi sprawami aby z wszystkim zdążyć, że mi to wypadło z głowy i chociaż myślałam o jednej wizycie🙈 muszę jutro zadzwonić, szyjka teraz mocno mi się zaczęła skracać, może ruszy samob, zobaczymy 🙂1 IVF 2021
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
Zaba90 wrote:Fizjotrzymamy, albo misja mama na fb, tylko kurcze nie wiem jak z terminami i ja zaczynałam trochę wcześniej, to byś musiała się dowiedzieć🙂
Ja właśnie chodziłam przed ciąża, teraz muszę pomału zacząć myśleć.06.2021 próbny transfer
07.2021 ivf
26.07.2021 świeży transfer ❄️
7dpt bhcg 56
9dpt bhcg 139
02.2024 trasfer 4.1.1.
7dpt bhcg 37
9dpt bhcg 98
NIFTY PRO - dziewczynka ❤️ -
Pszczolaaa wrote:Dziewczyny bo nie dopytałam dr o tą kwestie, czy któraś z Was miała histetoskopie na Ulanskiej w gabinecie u dr i normalnie jest znieczulenie??
Tak miałam w gabinecie, plus znieczulenie, dla mnie było ok, ale tak jak napisała Gosia9305 zależy kto ma jaki próg bólu.Starania od 2017
02.2017-19tc💔
03.2019-9t c💔
Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
AMH 8,24
Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
10. 04.2021 Helenka 🧡
24.02.2023 Aniela💛 -
Malina1991 wrote:Dzięki ☺️ ja się tak zajełam ogólnymi sprawami aby z wszystkim zdążyć, że mi to wypadło z głowy i chociaż myślałam o jednej wizycie🙈 muszę jutro zadzwonić, szyjka teraz mocno mi się zaczęła skracać, może ruszy samob, zobaczymy 🙂
Fizjotrzymamy, ja się zgłosiłam w 39 tc i byłam na 2wizytach I dzięki drugiej samo się zaczęło, także polecam I też myślałam że zgłaszam się za późno.
Na ich stronie często zwalniają się terminy, albo można przedzwonić wtedy wpisują na listę rezerwową a terminy serio szybko się zwalniająStarania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Dżoni wrote:Fizjotrzymamy, ja się zgłosiłam w 39 tc i byłam na 2wizytach I dzięki drugiej samo się zaczęło, także polecam I też myślałam że zgłaszam się za późno.
Na ich stronie często zwalniają się terminy, albo można przedzwonić wtedy wpisują na listę rezerwową a terminy serio szybko się zwalniają
Właśnie zapisałam się przez stronę bo jeszcze są terminy na ten tydzień pojedyncze do Moniki na przygotowanie miednicy do porodu a Ty u kogo byłaś?1 IVF 2021
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
Nadzieja88 wrote:Właśnie Fizjotrzymamy są najbardziej polecane na różnych forach jeżeli chodzi o Poznań, w pierwszej nie mogłam ze względów medycznych, dużo dziewczyn sobie chwali.
Malina1991 gotowa? Jak tam na końcówce?
Z jednej strony już chce urodzić bo ledwo zipie 😅 z drugiej strony lekki stres, podekscytowanie, w środę ostatnia wizyta u doktora i w 38 tygodniu mówił skierowanie na oddział jak nic się samo nie zadzieje.
A Wy jak się czujecie?1 IVF 2021
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270