Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
ZuzaMaruda wrote:Dziewczyny potrzebuje porady a może wsparcia.Sama nie wiem bo zaraz oszaleje. Jestem w w ciąży, w 19+4, dziś dowiedziałam się że moja szyjka starsznie się skróciła ma 2,5 cm. Dr lekarz i odpoczywać za tydzień mam kontrole i ojca Dr.
Tak się boję bo już dwa poronienia mam za sobą co prawda na wcześniejszym etapie ale uraz pozostaje.
Czy są dziewczyny które miały taki problem z szyjka szczęśliwe donosił ciążę?
Jestem przerażona.
Macie jakieś porady wskazówki?
Cześć, najważniejsza obserwacja, jednej pomaga leżenie i progesteron u innej trzeba założyć jak pisała koleżanka wyżej szew albo krążek, nie miałam problemów z szyjką, ale dużo czasu leżałam w szpitalu i przewinęło się sporo histori, przy czestej kontroli w razie w szybkiej reakcji udaje się donosić szczęśliwie ciążeZuzaMaruda lubi tę wiadomość
-
Ania🙂 wrote:Mam pytanie czy zabierałyście ze sobą do szpitala laktator / korzystałyście ze szpitalnego?
Ja osobiście nie brałam bo to też zajmuje miejsce, byłam umówiona z mężem, że jak coś przywiezie a w razie w jest ten szpitalny,bardziej się przydaje po CC w tym okresie pobytu w szpitalu, heparyny nie musisz brać swojejAnia🙂 lubi tę wiadomość
2021. Zosia 💛
2023 Ignacy 💙 -
AgnieszkaB wrote:Czyli doktor od poniedziałku zaczyna tydzień ferii?
Tak, tydzień urlopu, też mam w zastępstwie przepływy i ktg u innego lekarzaAgnieszkaB lubi tę wiadomość
Starania od 2017
02.2017-19tc💔
03.2019-9t c💔
Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
AMH 8,24
Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
10. 04.2021 Helenka 🧡
24.02.2023 Aniela💛 -
Alicjaaa91 wrote:Ja123 jesteś tak pozytywną osoba😍 Twoje posty jakoś tak pozytywnie nastrajają, oczywiście w razie możliwości i ochoty zaglądaj do nas od czasu do czasu🙂
A dziękuję..... Miło mi 😊 będę, będę zaglądać 🙈 obiecuje 😅
My narazie zostajemy bo się młodemu solarium na NFZ zachciało 🙈🤷 więc dalej odpoczywamy..... A co do tego laktatora to powiem, że u nas tu na sali jest i jedna dziewczyna z niego korzystała w samym środku nocy to położne tylko jej potrzebne końcówki dały i co ileś godzin do sterylizacji szły. Tak jak Agnieszka pisała przydaje się przy CC i w momencie kiedy pojawia się nawał. To wtedy położne dają jeszcze okłady chłodzące w rękawiczkachWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2023, 12:24
Ania🙂 lubi tę wiadomość
-
ZuzaMaruda wrote:Dziewczyny potrzebuje porady a może wsparcia.Sama nie wiem bo zaraz oszaleje. Jestem w w ciąży, w 19+4, dziś dowiedziałam się że moja szyjka starsznie się skróciła ma 2,5 cm. Dr lekarz i odpoczywać za tydzień mam kontrole i ojca Dr.
Tak się boję bo już dwa poronienia mam za sobą co prawda na wcześniejszym etapie ale uraz pozostaje.
Czy są dziewczyny które miały taki problem z szyjka szczęśliwe donosił ciążę?
Jestem przerażona.
Macie jakieś porady wskazówki?
❤️❤️❤️ Nawet nie wiesz jak się cieszę, że to rozwiązanie pomogło i już 19 tydzień, nie zaglądam często, problemów z szyjką nie miałam tylko pod koniec już nie dawała rady ale bliźniaki mocno uciskały na szyjkę, trzymam kciuki i wierzę, że wszystko będzie dobrze ✊
Pozdrawiam z Zojką i JuliankiemZuzaMaruda lubi tę wiadomość
20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡 -
Gosia9305 wrote:❤️❤️❤️ Nawet nie wiesz jak się cieszę, że to rozwiązanie pomogło i już 19 tydzień, nie zaglądam często, problemów z szyjką nie miałam tylko pod koniec już nie dawała rady ale bliźniaki mocno uciskały na szyjkę, trzymam kciuki i wierzę, że wszystko będzie dobrze ✊
Pozdrawiam z Zojką i Juliankiem
Ściskam Was mocno!😘 -
Dziewczyny, znowu się wbijam, bo już raz podpytywałam (oddałabym dużo za wyszukiwarkę na ovufriend)- widzę, że w klinice na Ułańskiej są szybkie terminy do dr Trzcinskiego. Była któraś z Was u niego np przy okazji urlopu głównego lekarza prowadzącego?
Mąż się obawia, że on jest w trakcie specjalizacji i że może lepiej wybrać kogoś bardziej doświadczonego, a ja sama już nie wiem, zależy mi, aby szybko dostać termin i skonsultować wszystkie obawyHashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
agentka93 wrote:Dziewczyny, znowu się wbijam, bo już raz podpytywałam (oddałabym dużo za wyszukiwarkę na ovufriend)- widzę, że w klinice na Ułańskiej są szybkie terminy do dr Trzcinskiego. Była któraś z Was u niego np przy okazji urlopu głównego lekarza prowadzącego?
Mąż się obawia, że on jest w trakcie specjalizacji i że może lepiej wybrać kogoś bardziej doświadczonego, a ja sama już nie wiem, zależy mi, aby szybko dostać termin i skonsultować wszystkie obawy
Powiem tak dr Trzciński jest bardzo fajny, tylko jeszcze młody i nie aż tak doświadczony, na Ułańskiej jeszcze możesz spróbować u Prof Brązerta, ja zawsze wracam do dr Brązerta bo jest spokojny, opanowany, ma bardzo dobra intuicję, jak coś sie dzieje to się śmieje, że doktor jest jak lew na obrotach 300% doktor Loren też jest ogólnie spoko, ale mało decyzyjna w sytuacjach awaryjnych nie ma tych konkretów, szybkich działań co u dr Brązerta, możesz np się umówić na wizytę dwie do dr Trzcinskiego a potem przejść do dr Brazerta4.07. 2022 jest ❤️ -
agentka93 wrote:Dziewczyny, znowu się wbijam, bo już raz podpytywałam (oddałabym dużo za wyszukiwarkę na ovufriend)- widzę, że w klinice na Ułańskiej są szybkie terminy do dr Trzcinskiego. Była któraś z Was u niego np przy okazji urlopu głównego lekarza prowadzącego?
Mąż się obawia, że on jest w trakcie specjalizacji i że może lepiej wybrać kogoś bardziej doświadczonego, a ja sama już nie wiem, zależy mi, aby szybko dostać termin i skonsultować wszystkie obawy07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Dzięki Dziewczyny! Pucz nie zauważyłam wcześniej, że tu jesteś tez ze styczniówek ))
Myślę jeszcze od dr Pyszczynskiej z Flosmed, ona ma info, że jest w PTG, a hematolog mi ostatnio powiedziała, że oni właśnie rekomendują heparynę w Pai. Ale pewnie nie kojarzycie skoro na stałe u doktora jesteście?
A wiem, że zdania są podzielone wśród lekarzy także zastanawiam się jakie podejście maja na Ułańskiej do tego. A tak właśnie sobie myślałam, że chyba u lekarzy pracujących w jednej klinice gdzieś powinna być wspólna myśl przewodnia 🧐Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Mąż się obawia, że on jest w trakcie specjalizacji i że może lepiej wybrać kogoś bardziej doświadczonego, a ja sama już nie wiem, zależy mi, aby szybko dostać termin i skonsultować wszystkie obawy
Miałam z nim styczność na oddziale, kiedy robił mi albo hsg albo histeriskopie.... Już dokładnie nie pamiętam i u niego byłam na dwóch pierwszych wizytach ciążowych. Właśnie ze względu na terminy 🙈 i raczej idzie podobnym schematem co Dr M przynajmniej jeśli chodzi o początki prowadzenia ciąży bo później już wróciłam do Doktora. na pierwszej wizycie był trochę zaskoczony i zmieszany że do niego przyszłam potwierdzić kolejną ciążę bo przecież pacjentka Dr ale wytłumaczyłam mu, że robił mi już zabiegi i po prostu świadomie go wybrałam to tylko się uśmiechnął i podziękował -
Ja123 wrote:A dziękuję..... Miło mi 😊 będę, będę zaglądać 🙈 obiecuje 😅
My narazie zostajemy bo się młodemu solarium na NFZ zachciało 🙈🤷 więc dalej odpoczywamy..... A co do tego laktatora to powiem, że u nas tu na sali jest i jedna dziewczyna z niego korzystała w samym środku nocy to położne tylko jej potrzebne końcówki dały i co ileś godzin do sterylizacji szły. Tak jak Agnieszka pisała przydaje się przy CC i w momencie kiedy pojawia się nawał. To wtedy położne dają jeszcze okłady chłodzące w rękawiczkach
Wypoczywajcie ☺️ teraz słyszałam, że położne mają lampy prywatne i można w domu naświetlać, ciekawe czy to w każdym przypadku czy jak lepsze wyniki -
agentka93 wrote:Dzięki Dziewczyny! Pucz nie zauważyłam wcześniej, że tu jesteś tez ze styczniówek ))
Myślę jeszcze od dr Pyszczynskiej z Flosmed, ona ma info, że jest w PTG, a hematolog mi ostatnio powiedziała, że oni właśnie rekomendują heparynę w Pai. Ale pewnie nie kojarzycie skoro na stałe u doktora jesteście?
A wiem, że zdania są podzielone wśród lekarzy także zastanawiam się jakie podejście maja na Ułańskiej do tego. A tak właśnie sobie myślałam, że chyba u lekarzy pracujących w jednej klinice gdzieś powinna być wspólna myśl przewodnia 🧐
Szczerze nie wiem, ale to, że jest w PTG to nic bo spora część lekarzy jest i nie daje, doc Brązert z tego co wiem, ale to też indywidualne od poronień czy były przy Pai homo daje, przy hetero acard no właśnie ja to czasem aż w szoku jestem, że lekarze z jednej klinika potrafią mieć odmienne zdanie na dany problem, ale każdy ma jakieś swoje przekonania, źródła którymi się posiłkuje czy tak zwanych mentorów -
Ania🙂 wrote:Mam pytanie czy zabierałyście ze sobą do szpitala laktator / korzystałyście ze szpitalnego?
Na stronie szpitala jest aby zabrać ale ja też nie brałam swojegoWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2023, 08:56
1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
2023 powrót po rodzeństwo