X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn wrote:
    Napisałam ze wynik jest taki i odpisał „ok” także teraz to czekać te 11 dni jeszcze zrobić test a później to już chyba czekać na miesiączkę
    No to niestety . Ale trzymam kciuki żeby następnym razem było lepiej! Z tego co wiem to twój pierwszy miesiąc stymulacji

• Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    No to niestety . Ale trzymam kciuki żeby następnym razem było lepiej! Z tego co wiem to twój pierwszy miesiąc stymulacji

Tak 1 stymulacja, we wrześniu będzie powtarzać ten sam schemat jak się nie uda to w październiku będziemy robić drożność

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn wrote:
    Tak 1 stymulacja, we wrześniu będzie powtarzać ten sam schemat jak się nie uda to w październiku będziemy robić drożność
    Oo to super jest jakiś plan :)

Carolajn lubi tę wiadomość

• Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn wrote:

Pierwsza stymulacja jest tak naprawdę taka próbna jak nasz organizm zareaguje, u mnie dopiero połączenie Gonal plus aromek dał dobre endonetrium i jajniki współpracowały.

Trzymam kciuki 🙂

• Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa91 wrote:
    Pierwsza stymulacja jest tak naprawdę taka próbna jak nasz organizm zareaguje, u mnie dopiero połączenie Gonal plus aromek dał dobre endonetrium i jajniki współpracowały.

Trzymam kciuki 🙂
    Endometrium jest bardzo dobre bo sam lekarz chwalił teraz na usg było 9,5mm i mówił ze super wiec sama już nie rozumiem nic , niby coś się zadziało a dalej nic 🤷🏻‍♀️
    Ale nic od września zaczniemy znów CLO 5 tabletek ocenę i zobaczymy może pójdzie lepiej.
    Chodź trochę mnie to dziś podłamało

• Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn wrote:
    Endometrium jest bardzo dobre bo sam lekarz chwalił teraz na usg było 9,5mm i mówił ze super wiec sama już nie rozumiem nic , niby coś się zadziało a dalej nic 🤷🏻‍♀️
    Ale nic od września zaczniemy znów CLO 5 tabletek ocenę i zobaczymy może pójdzie lepiej.
    Chodź trochę mnie to dziś podłamało

To grubość masz ładna,no czasem tak niestety jest, że coś musi się podziać mały mi kroczkami aby dojść do tego sukcesy,, bynajmniej u mnie tak było, a jak przyszłam do doktora to chciałam abtrowsztstko było na pstrykciecie palca a to niestety tak nie działa i chyba to na początku najbardziej mnie dołowało...

• Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa91 wrote:
    To grubość masz ładna,no czasem tak niestety jest, że coś musi się podziać mały mi kroczkami aby dojść do tego sukcesy,, bynajmniej u mnie tak było, a jak przyszłam do doktora to chciałam abtrowsztstko było na pstrykciecie palca a to niestety tak nie działa i chyba to na początku najbardziej mnie dołowało...

Cierpliwość , cierpliwość , cierpliwość 🙈
    Może wrzesień przyniesie lepsze jutro chodź dalej biorę luteinę i zrobię test za te 12 dni ale bez nadziei na sukces 🙈

• Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn wrote:
    Cierpliwość , cierpliwość , cierpliwość 🙈
    Może wrzesień przyniesie lepsze jutro chodź dalej biorę luteinę i zrobię test za te 12 dni ale bez nadziei na sukces 🙈

To endometrium to masz takie jak na drugą fazę cyklu czyli jakby coś się właśnie zadziało, ale tak jak doktor powiedział nie wiadomo, tym bardziej, że nie masz torbieli, więc pozostaje cierpliwie czekać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 14:52

• Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa91 wrote:
    To endometrium to masz takie jak na drugą fazę cyklu czyli jakby coś się właśnie zadziało, ale tak jak doktor powiedział nie wiadomo, tym bardziej, że nie masz torbieli, więc pozostaje cierpliwie czekać

Wysłałam zaproszenie na priv nie chce tu zaśmiecać a chciałabym spytać o pare rzeczy 🙂

• Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn wrote:
    Wysłałam zaproszenie na priv nie chce tu zaśmiecać a chciałabym spytać o pare rzeczy 🙂

Pewnie, przyjęłam 🙂

• Nana84 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy na badanie krwi i moczu bierzecie skierowanie od doktora, żeby badania zrobić na NFZ? Przy tej ilości badań w ciąży wychodzi prawie 400 zł 🙈

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:
    Dziewczyny czy na badanie krwi i moczu bierzecie skierowanie od doktora, żeby badania zrobić na NFZ? Przy tej ilości badań w ciąży wychodzi prawie 400 zł 🙈

To ewentualnie może lekarz rodzinny wystawić, bo doktor z gabinetu prywatnego nie może dać skierowania na takie badania na NFZ, koleżanka robi takie ogólne badania z krwi z pakietu z pracy, ja robię na Polnej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 19:39

• Nana84 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:
    To ewentualnie może lekarz rodzinny wystawić, bo doktor z gabinetu prywatnego nie może dać skierowania na takie badania na NFZ, koleżanka robi takie ogólne badania z krwi z pakietu z pracy, ja robię na Polnej
    Ja też zawsze robię na polnej, ale zawsze płacę za te badania. Znajoma dostała od ginekologa skierowanie i zrobiła badania za darmo. Zastanawiam się jak to zrobić żeby nie płacić skoro jestem ubezpieczona.

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:
    Ja też zawsze robię na polnej, ale zawsze płacę za te badania. Znajoma dostała od ginekologa skierowanie i zrobiła badania za darmo. Zastanawiam się jak to zrobić żeby nie płacić skoro jestem ubezpieczona.

To może chodziła do poradni na NFZ i to normalnie mogła, albo musiała być u jakiegoś lekarza co ma podpisany kontarkt z NFZ.

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:

To po prostu musisz mieć skierowanie od lekarza rodzinnego na te podstawowe badania krwi i ewentualnie tsh bo tyle może rodzinny. Ewentualnie kombinować z ginekologiem na nfz żeby wystawiał skierowania na to, co chce Dr Maciej, chociaż to może być różnie bo raz każdy ginekolog na innym etapie ciąży zleca poszczególne badania a dwa nigdy nie wiesz jak zareaguje na to, że jesteś pacjentka Dr Brązerta.... Mi Dr pozwolił u siebie w mieście robić ktg żeby nie męczyć dodatkowo i tutaj sie zaczyna.... bo polozne i jeden lekarz luz, nie ma problemu tym bardziej w takiej sytuacji i że i tak i tak byłam u nich zapisana do przychodni zanim trafiłam do naszego Dr. Raz niestety trafiłam na inną lekarka, która jak usłyszała nazwisko Brązert to mnie opierniczyla że mam sobie do Profesora chodzić skoro u nich ciążę prowadzę i nic nie docierało 🤷‍♀️

• Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    To po prostu musisz mieć skierowanie od lekarza rodzinnego na te podstawowe badania krwi i ewentualnie tsh bo tyle może rodzinny. Ewentualnie kombinować z ginekologiem na nfz żeby wystawiał skierowania na to, co chce Dr Maciej, chociaż to może być różnie bo raz każdy ginekolog na innym etapie ciąży zleca poszczególne badania a dwa nigdy nie wiesz jak zareaguje na to, że jesteś pacjentka Dr Brązerta.... Mi Dr pozwolił u siebie w mieście robić ktg żeby nie męczyć dodatkowo i tutaj sie zaczyna.... bo polozne i jeden lekarz luz, nie ma problemu tym bardziej w takiej sytuacji i że i tak i tak byłam u nich zapisana do przychodni zanim trafiłam do naszego Dr. Raz niestety trafiłam na inną lekarka, która jak usłyszała nazwisko Brązert to mnie opierniczyla że mam sobie do Profesora chodzić skoro u nich ciążę prowadzę i nic nie docierało 🤷‍♀️

To jest nasza służba zdrowia 😞

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:

Coś o tym wiem, ja raz byłam na wakacjach i no kurcze mówię nie pojadę na drugi koniec Polski do doktora aby sprawdzić czy coś się nie dzieje z torbielą,lekko mnie brzuch pobolewał więc pojechałam, zostałam na 3 dni i jedna Pani doktor to nawet kazała doktora pozdrowić a następnego dnia inny lekarz o to ten Profesor z synen 🙈i musiał cos powiedzieć.

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn wrote:
    To jest nasza służba zdrowia 😞

Jak mężowi powiedziałam o akcji w przychodni to stwierdził, że bankowo miała poprawkę u Profesora i nie mam świrować przez jakąś tam lekarka, która pewnie zwyczajnie zazdrości i musi się męczyć pewnie w kilku przychodniach NFZ

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:
    Coś o tym wiem, ja raz byłam na wakacjach i no kurcze mówię nie pojadę na drugi koniec Polski do doktora aby sprawdzić czy coś się nie dzieje z torbielą,lekko mnie brzuch pobolewał więc pojechałam, zostałam na 3 dni i jedna Pani doktor to nawet kazała doktora pozdrowić a następnego dnia inny lekarz o to ten Profesor z synen 🙈i musiał cos powiedzieć.

Niektórzy reagują oo u Dr. Brązerta pani jest tak znam.... słyszałem... to miała pani szczęście że się dostala itd z szacunkiem w głosie a inny tak u Brązerta to proszę sobie do niego iść.

• Nana84 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech szkoda, myślałam, że coś ugram na NFZ , bo jak policzylam wydatki na wrzesień 🙈
    Badania 400 zl
    Dwie wizyty 2x200 zł
    Prenatalne 450 zł
    Leki (w tym prolutex 2xdziennie) na ten miesiąc 1800 zł.

Fajny wózek już bym miała 😁

‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ