Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Drzewko90 wrote:Cześć dziewczyny 🙂, mnóstwo dzienwczyn poleciło mi doktora Brazerta więc zapadła decyzja, pierwsza wizyta dopiero w połowie września, ale to już niebawem 🙂
Mam do Was pytanie czy którejś z Was udało się zajść w ciążę naturalnie albo przy pomocy inseminacji z endometrioza?? My już się staramy 3 lata i nic 😔Jestem po dwóch operacjach w zawiązku z nawrotem endoneteiozy teraz zrobiła się prawdopodobnie torbiel endonwtrialma, która nie reaguje na leki i poprzedni lekarz już rozłożył ręce więc zaczęłam szukać kogoś innego...
Czesc, ja mam pierwsza wizytę 2 września, na chwilę obecną mam podejrzenie endometriozy, no ale zobaczymy czy diagnoza się potwierdzi i co dalej.
Powodzenia 🙂 -
Kciuki za wizyty i stymulacje 🍀
Odebrałam dzisiaj wynik komórek NK, norma 13-22,wyszło mi 17. Nie znam się na tym ale wydaje się być ok. Za to mam obniżone limfocyty cd4, cd8 i cd19 - cokolwiek to znaczy 🤔 chyba muszę poczekać cierpliwie do wizyty.Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Dżoni wrote:Kciuki za wizyty i stymulacje 🍀
Odebrałam dzisiaj wynik komórek NK, norma 13-22,wyszło mi 17. Nie znam się na tym ale wydaje się być ok. Za to mam obniżone limfocyty cd4, cd8 i cd19 - cokolwiek to znaczy 🤔 chyba muszę poczekać cierpliwie do wizyty.
Te limfocyty mogą być od Twojej tarczycy bo to o podłoży autoimmunologicznym, ja też immunologie przerabiałam po 2 poronieniu, hak chcesz to możemy na priv, też robiłam te limfocyty..Starania od 2017
02.2017-19tc💔
03.2019-9t c💔
Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
AMH 8,24
Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
10. 04.2021 Helenka 🧡
24.02.2023 Aniela💛 -
Moli27 wrote:Te limfocyty mogą być od Twojej tarczycy bo to o podłoży autoimmunologicznym, ja też immunologie przerabiałam po 2 poronieniu, hak chcesz to możemy na priv, też robiłam te limfocyty..
Chętnie, juz pisze prv
Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Zaba90 wrote:Missi-m - a Ty już po wizycie czy wszystko ok? Pozdrawiam 🙂
CAROLAJN 🍀
Dzoni 🙏🍀
Cześć!
Wizyta dopiero 07.09.
Czuje się już dobrze, nawet miałam już normalny okres, więc chyba wszystko wraca do normy.
Zobaczymy co doktor powie i jaki będzie na mnie plan
Teraz odliczam dni do długiego urlopu i do Naszego wielkiego dnia 👰🤵
Carolajn lubi tę wiadomość

👱♀️38 lat, 🤵43 lata
AMH-2,55 (03.23)
KIR Bx, mutacja Leiden, Pai-I, MTHFR, niedoczynosc tarczycy,adenomioza
wysoki Cross match 32%,
Starania od maja 2016
2018 - 2xIUI ❌
2020 - CP-metotreksat
08.2021
1 IVF - 2 ❄️❄️ niezbadane, 2 transfery ❌
10.2022
2 IVF - 3 ❄️❄️❄️ - po PGT-A mamy 1 ❄️ (5.1.1)
10.22-05.23-stan zapalny endo(4 biopsje)
04.23-08.23 osocze
05.23- laparoskopia
06.23-leczenie immuno
06.23-11.23- aku
07.23- 5 biopsja 0/10
08.23-10.23- za cienkie endo
31.10.23 FET 5.1.1.
7dpt-56, 9dpt-125
13dpt-623,15dpt-1402
20dpt-4409, 24dpt-8616
29dpt (6+4) -jest ❤️
38+1 - poród SN, synek 2420g, 49 cm, 10/10 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo to niestety . Ale trzymam kciuki żeby następnym razem było lepiej! Z tego co wiem to twój pierwszy miesiąc stymulacjiCarolajn wrote:Napisałam ze wynik jest taki i odpisał „ok” także teraz to czekać te 11 dni jeszcze zrobić test a później to już chyba czekać na miesiączkę
-
anka wrote:No to niestety . Ale trzymam kciuki żeby następnym razem było lepiej! Z tego co wiem to twój pierwszy miesiąc stymulacji
Tak 1 stymulacja, we wrześniu będzie powtarzać ten sam schemat jak się nie uda to w październiku będziemy robić drożność -
nick nieaktualny
-
Carolajn wrote:Tak 1 stymulacja, we wrześniu będzie powtarzać ten sam schemat jak się nie uda to w październiku będziemy robić drożność
Pierwsza stymulacja jest tak naprawdę taka próbna jak nasz organizm zareaguje, u mnie dopiero połączenie Gonal plus aromek dał dobre endonetrium i jajniki współpracowały.
Trzymam kciuki 🙂
-
Endometrium jest bardzo dobre bo sam lekarz chwalił teraz na usg było 9,5mm i mówił ze super wiec sama już nie rozumiem nic , niby coś się zadziało a dalej nic 🤷🏻♀️Alicjaaa91 wrote:Pierwsza stymulacja jest tak naprawdę taka próbna jak nasz organizm zareaguje, u mnie dopiero połączenie Gonal plus aromek dał dobre endonetrium i jajniki współpracowały.
Trzymam kciuki 🙂
Ale nic od września zaczniemy znów CLO 5 tabletek ocenę i zobaczymy może pójdzie lepiej.
Chodź trochę mnie to dziś podłamało -
Carolajn wrote:Endometrium jest bardzo dobre bo sam lekarz chwalił teraz na usg było 9,5mm i mówił ze super wiec sama już nie rozumiem nic , niby coś się zadziało a dalej nic 🤷🏻♀️
Ale nic od września zaczniemy znów CLO 5 tabletek ocenę i zobaczymy może pójdzie lepiej.
Chodź trochę mnie to dziś podłamało
To grubość masz ładna,no czasem tak niestety jest, że coś musi się podziać mały mi kroczkami aby dojść do tego sukcesy,, bynajmniej u mnie tak było, a jak przyszłam do doktora to chciałam abtrowsztstko było na pstrykciecie palca a to niestety tak nie działa i chyba to na początku najbardziej mnie dołowało...
-
Alicjaaa91 wrote:To grubość masz ładna,no czasem tak niestety jest, że coś musi się podziać mały mi kroczkami aby dojść do tego sukcesy,, bynajmniej u mnie tak było, a jak przyszłam do doktora to chciałam abtrowsztstko było na pstrykciecie palca a to niestety tak nie działa i chyba to na początku najbardziej mnie dołowało...
Cierpliwość , cierpliwość , cierpliwość 🙈
Może wrzesień przyniesie lepsze jutro chodź dalej biorę luteinę i zrobię test za te 12 dni ale bez nadziei na sukces 🙈
-
Carolajn wrote:Cierpliwość , cierpliwość , cierpliwość 🙈
Może wrzesień przyniesie lepsze jutro chodź dalej biorę luteinę i zrobię test za te 12 dni ale bez nadziei na sukces 🙈
To endometrium to masz takie jak na drugą fazę cyklu czyli jakby coś się właśnie zadziało, ale tak jak doktor powiedział nie wiadomo, tym bardziej, że nie masz torbieli, więc pozostaje cierpliwie czekaćWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 14:52