X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kludia27 wrote:
    Cześć dziewczyny, mam do Was pytanie, przypadkowo trafiłam na ten wątek, jestem w 24 tc i szukam nowego lekarza do poprowadzenia dalej ciąży, trochę poczytałam opini na temat doktora, czy orientujecie się jaki jest okres oczekiwania na wizytę??? Jestem trochę w kropce.

Jeżeli ta pierwsza wizyta jest dość pilna to panie wpisują ten pierwszy możliwy wolny termin, ale mówią aby dzwonić w pon, środy i też piątki jak doktor jest w gabinecie, bo czasem jak potwierdzają wizyty to ktoś wypada i jest wcześniej wolne miejsce.

Kludia27 lubi tę wiadomość

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    To tak samo jak ja, tylko ja raczej w pierwszej połowie czerwca. Wysłałam zaproszenie, mam kilka pytań co do przygotowania do transferu :)

To widzę już 3 będziemy podchodzić do transferu, my też w tym cyklu albo następnym, będzie to nasz 2 transfer 🙂

Dżoni lubi tę wiadomość

• Agata88 Nowa

Wysłany: 24 maja 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, pierwsza wizytę mam dopiero na początku lipca 🙈, ale nic jak trzeba poczekać to poczekam,🙂 jestem po 4 nieudanych transferach, dokladnie dwa ostatnie skończyły się ciąża biochemiczna i szukamy przyczyn, albo jakiegoś innego planu działania

Pozdrawiam 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata88 wrote:
    Cześć dziewczyny, pierwsza wizytę mam dopiero na początku lipca 🙈, ale nic jak trzeba poczekać to poczekam,🙂 jestem po 4 nieudanych transferach, dokladnie dwa ostatnie skończyły się ciąża biochemiczna i szukamy przyczyn, albo jakiegoś innego planu działania

Pozdrawiam 🙂
    Warto poczekać na wizytę 😊 życzę powodzenia!

• Kludia27 Debiutantka

Wysłany: 24 maja 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Jeżeli ta pierwsza wizyta jest dość pilna to panie wpisują ten pierwszy możliwy wolny termin, ale mówią aby dzwonić w pon, środy i też piątki jak doktor jest w gabinecie, bo czasem jak potwierdzają wizyty to ktoś wypada i jest wcześniej wolne miejsce.

Dzięki, jutro zadzwonię może coś się uda, bo to już 24 tc ☹️

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanko , do wizyty już tylko dwa dni, trzeba spełniać jakieś kryteria przed wizytą? Czy tylko maseczka? Jak to wygląda u doktora? 😊

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2020, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:
    Mam jeszcze pytanko , do wizyty już tylko dwa dni, trzeba spełniać jakieś kryteria przed wizytą? Czy tylko maseczka? Jak to wygląda u doktora? 😊
    Podpisujesz formularz o covid mierzą ci temperaturę i musisz mieć maseczkę .

Moli27 lubi tę wiadomość

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenaa91 wrote:
    Takie AMH może świadczyć o PCO, albo PCOS, ale też nie musi, doktor mówił, że to dwie trochę odmienne jednostki chorobowe i trzeba porobić więcej badań aby różnicowac, ja dodatkowo przy PCOS mam hiperandrogenizm i hiperinsulinemie.

Mam pytanko, pochodziłas do transferu na cyklu sztucznym czy naturalnym?? 🙂

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:

Nadzieja wysłałam zaproszenie, tez chciałam zapytać i twoje transfery:)

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Lenaa91 Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:

Lekko stymulowany lekiem +ovitrele 🙂

Nadzieja88 lubi tę wiadomość

• Agata88 Nowa

Wysłany: 25 maja 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenaa91 wrote:

To ja miałam poprzednie transfery na cyklu sztucznym 🙄,

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenaa91 wrote:

Pierwszy transfer miałam na cyklu naturalnym, ale nie było akcji serduszka ☹️, myślę że tym razem też doktor postawi na naturalny, dzieki🙂

• Kwiatek 12 Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam 🙂

Czy któras z Pan od doktora stara się naturalnie zajść w ciążę?, bo widzę więcej inseminacji i transferów 😎

My teraz zaczniemy pierwszy cykl monitoringu pod starania, po walce udało się przywrócić moje naturalne owulacje,🙂 nasze wyniki też są w miarę ok, u mnie jedynie lekko obniżony progesteron w 2 fazie cyklu i uregulowana heperinsulinemia.

UIU - bhcg 16dpo 290🙂
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek 12 wrote:
    Witam 🙂

Czy któras z Pan od doktora stara się naturalnie zajść w ciążę?, bo widzę więcej inseminacji i transferów 😎

My teraz zaczniemy pierwszy cykl monitoringu pod starania, po walce udało się przywrócić moje naturalne owulacje,🙂 nasze wyniki też są w miarę ok, u mnie jedynie lekko obniżony progesteron w 2 fazie cyklu i uregulowana heperinsulinemia.
    Ja jestem po pierwszej wizycie i mam nadzieję że po poprawieniu parametrów partnera uda się starać naturalnie :)

Wysłany: 25 maja 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Ja jestem po pierwszej wizycie i mam nadzieję że po poprawieniu parametrów partnera uda się starać naturalnie :)

O to super 😁, ja teraz czekam na miesiączkę i zaczynamy działać , cykl na stymulacji doktor mówił, bo czasem mi się torbiele robi 🤗, a Ty teraz kiedy pierwsza wizyta?

UIU - bhcg 16dpo 290🙂
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek 12 wrote:
    Witam 🙂

Ja jestem po naturalnej ciąży od doktora Macieja i właśnie trzymam w ramionach naszą wyczekiwaną Kruszynkę 😀 jak to mawiał brać kwas foliowy i dużo pracować 😂😂😂😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek 12 wrote:
    O to super 😁, ja teraz czekam na miesiączkę i zaczynamy działać , cykl na stymulacji doktor mówił, bo czasem mi się torbiele robi 🤗, a Ty teraz kiedy pierwsza wizyta?
    Teraz dopiero na 29 czerwca 🙄 o zgrozo jak ja to wytrzymam... Mogłam od razu się umówić i teraz żałuję ale nie wiedziałam na kiedy da się umówić partnera na powtórne badania... No cóż pozostaje cierpliwość a u was jaki dalszy plan?

Wysłany: 26 maja 2020, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Teraz dopiero na 29 czerwca 🙄 o zgrozo jak ja to wytrzymam... Mogłam od razu się umówić i teraz żałuję ale nie wiedziałam na kiedy da się umówić partnera na powtórne badania... No cóż pozostaje cierpliwość a u was jaki dalszy plan?

Przed pandemia jeszcze miałam histeroskopie, w usg były widoczne miesniaki , były w takim miejscu, że może przeszkadzać implantacji, my też chcieliśmy spróbować naturalnie, więc
    ze stymulacja owulacji, później inseminacja, młodzi, ogólnie zdrowi jesteśmy, liczę, że będzie dobrze ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2020, 00:59

UIU - bhcg 16dpo 290🙂
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2020, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek 12 wrote:
    Przed pandemia jeszcze miałam histeroskopie, w usg były widoczne miesniaki , były w takim miejscu, że może przeszkadzać implantacji, my też chcieliśmy spróbować naturalnie, więc
    ze stymulacja owulacji, później inseminacja, młodzi, ogólnie zdrowi jesteśmy, liczę, że będzie dobrze ☺️
    A swoich owulacji nie masz tak?

Wysłany: 26 maja 2020, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    A swoich owulacji nie masz tak?

U mnie doktor uznał cykl stymulowany pewniejszy 🙂, czasem są owulacje skokowe i torbiel się zrobi.

UIU - bhcg 16dpo 290🙂
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ