X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kludia27 wrote:
    Cześć dziewczyny, mam do Was pytanie, przypadkowo trafiłam na ten wątek, jestem w 24 tc i szukam nowego lekarza do poprowadzenia dalej ciąży, trochę poczytałam opini na temat doktora, czy orientujecie się jaki jest okres oczekiwania na wizytę??? Jestem trochę w kropce.

Jeżeli ta pierwsza wizyta jest dość pilna to panie wpisują ten pierwszy możliwy wolny termin, ale mówią aby dzwonić w pon, środy i też piątki jak doktor jest w gabinecie, bo czasem jak potwierdzają wizyty to ktoś wypada i jest wcześniej wolne miejsce.

Kludia27 lubi tę wiadomość

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    To tak samo jak ja, tylko ja raczej w pierwszej połowie czerwca. Wysłałam zaproszenie, mam kilka pytań co do przygotowania do transferu :)

To widzę już 3 będziemy podchodzić do transferu, my też w tym cyklu albo następnym, będzie to nasz 2 transfer 🙂

Dżoni lubi tę wiadomość

• Agata88 Nowa

Wysłany: 24 maja 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, pierwsza wizytę mam dopiero na początku lipca 🙈, ale nic jak trzeba poczekać to poczekam,🙂 jestem po 4 nieudanych transferach, dokladnie dwa ostatnie skończyły się ciąża biochemiczna i szukamy przyczyn, albo jakiegoś innego planu działania

Pozdrawiam 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata88 wrote:
    Cześć dziewczyny, pierwsza wizytę mam dopiero na początku lipca 🙈, ale nic jak trzeba poczekać to poczekam,🙂 jestem po 4 nieudanych transferach, dokladnie dwa ostatnie skończyły się ciąża biochemiczna i szukamy przyczyn, albo jakiegoś innego planu działania

Pozdrawiam 🙂
    Warto poczekać na wizytę 😊 życzę powodzenia!

• Kludia27 Debiutantka

Wysłany: 24 maja 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Jeżeli ta pierwsza wizyta jest dość pilna to panie wpisują ten pierwszy możliwy wolny termin, ale mówią aby dzwonić w pon, środy i też piątki jak doktor jest w gabinecie, bo czasem jak potwierdzają wizyty to ktoś wypada i jest wcześniej wolne miejsce.

Dzięki, jutro zadzwonię może coś się uda, bo to już 24 tc ☹️

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanko , do wizyty już tylko dwa dni, trzeba spełniać jakieś kryteria przed wizytą? Czy tylko maseczka? Jak to wygląda u doktora? 😊

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2020, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:
    Mam jeszcze pytanko , do wizyty już tylko dwa dni, trzeba spełniać jakieś kryteria przed wizytą? Czy tylko maseczka? Jak to wygląda u doktora? 😊
    Podpisujesz formularz o covid mierzą ci temperaturę i musisz mieć maseczkę .

Moli27 lubi tę wiadomość

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenaa91 wrote:
    Takie AMH może świadczyć o PCO, albo PCOS, ale też nie musi, doktor mówił, że to dwie trochę odmienne jednostki chorobowe i trzeba porobić więcej badań aby różnicowac, ja dodatkowo przy PCOS mam hiperandrogenizm i hiperinsulinemie.

Mam pytanko, pochodziłas do transferu na cyklu sztucznym czy naturalnym?? 🙂

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:

Nadzieja wysłałam zaproszenie, tez chciałam zapytać i twoje transfery:)

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Lenaa91 Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:

Lekko stymulowany lekiem +ovitrele 🙂

Nadzieja88 lubi tę wiadomość

• Agata88 Nowa

Wysłany: 25 maja 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenaa91 wrote:

To ja miałam poprzednie transfery na cyklu sztucznym 🙄,

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenaa91 wrote:

Pierwszy transfer miałam na cyklu naturalnym, ale nie było akcji serduszka ☹️, myślę że tym razem też doktor postawi na naturalny, dzieki🙂

• Kwiatek 12 Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam 🙂

Czy któras z Pan od doktora stara się naturalnie zajść w ciążę?, bo widzę więcej inseminacji i transferów 😎

My teraz zaczniemy pierwszy cykl monitoringu pod starania, po walce udało się przywrócić moje naturalne owulacje,🙂 nasze wyniki też są w miarę ok, u mnie jedynie lekko obniżony progesteron w 2 fazie cyklu i uregulowana heperinsulinemia.

UIU - bhcg 16dpo 290🙂
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek 12 wrote:
    Witam 🙂

Czy któras z Pan od doktora stara się naturalnie zajść w ciążę?, bo widzę więcej inseminacji i transferów 😎

My teraz zaczniemy pierwszy cykl monitoringu pod starania, po walce udało się przywrócić moje naturalne owulacje,🙂 nasze wyniki też są w miarę ok, u mnie jedynie lekko obniżony progesteron w 2 fazie cyklu i uregulowana heperinsulinemia.
    Ja jestem po pierwszej wizycie i mam nadzieję że po poprawieniu parametrów partnera uda się starać naturalnie :)

Wysłany: 25 maja 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Ja jestem po pierwszej wizycie i mam nadzieję że po poprawieniu parametrów partnera uda się starać naturalnie :)

O to super 😁, ja teraz czekam na miesiączkę i zaczynamy działać , cykl na stymulacji doktor mówił, bo czasem mi się torbiele robi 🤗, a Ty teraz kiedy pierwsza wizyta?

UIU - bhcg 16dpo 290🙂
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek 12 wrote:
    Witam 🙂

Ja jestem po naturalnej ciąży od doktora Macieja i właśnie trzymam w ramionach naszą wyczekiwaną Kruszynkę 😀 jak to mawiał brać kwas foliowy i dużo pracować 😂😂😂😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek 12 wrote:
    O to super 😁, ja teraz czekam na miesiączkę i zaczynamy działać , cykl na stymulacji doktor mówił, bo czasem mi się torbiele robi 🤗, a Ty teraz kiedy pierwsza wizyta?
    Teraz dopiero na 29 czerwca 🙄 o zgrozo jak ja to wytrzymam... Mogłam od razu się umówić i teraz żałuję ale nie wiedziałam na kiedy da się umówić partnera na powtórne badania... No cóż pozostaje cierpliwość a u was jaki dalszy plan?

Wysłany: 26 maja 2020, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Teraz dopiero na 29 czerwca 🙄 o zgrozo jak ja to wytrzymam... Mogłam od razu się umówić i teraz żałuję ale nie wiedziałam na kiedy da się umówić partnera na powtórne badania... No cóż pozostaje cierpliwość a u was jaki dalszy plan?

Przed pandemia jeszcze miałam histeroskopie, w usg były widoczne miesniaki , były w takim miejscu, że może przeszkadzać implantacji, my też chcieliśmy spróbować naturalnie, więc
    ze stymulacja owulacji, później inseminacja, młodzi, ogólnie zdrowi jesteśmy, liczę, że będzie dobrze ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2020, 00:59

UIU - bhcg 16dpo 290🙂
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2020, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek 12 wrote:
    Przed pandemia jeszcze miałam histeroskopie, w usg były widoczne miesniaki , były w takim miejscu, że może przeszkadzać implantacji, my też chcieliśmy spróbować naturalnie, więc
    ze stymulacja owulacji, później inseminacja, młodzi, ogólnie zdrowi jesteśmy, liczę, że będzie dobrze ☺️
    A swoich owulacji nie masz tak?

Wysłany: 26 maja 2020, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    A swoich owulacji nie masz tak?

U mnie doktor uznał cykl stymulowany pewniejszy 🙂, czasem są owulacje skokowe i torbiel się zrobi.

UIU - bhcg 16dpo 290🙂
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ