Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
anka wrote:A ma znaczenie czy robią na miejscu a gdzieś zawoza!?
Raczej nie ma znaczenia. Z tej placówki Alab napewno gdzieś zawożą.
Ja pytalam doktora też o AMH i mówiłam że znalazłam jakiś artykuł i info w necie że jednak można coś z tym zrobić, to powiedział że wg niego nie ma to wpływu ale jeśli są to zdrowe i mądre porady to czemu by nie wdrożyć.
Ale wiecie, tak czy siak trzeba sobie zdawać sprawę z tego, że te "sztuczki" to może być tylko odchylenie laboratoryjne i to AMH wcale nie jest na szałowym poziomie. Dla mnie było ważne żeby trochę zminimalizować koszty leków, ale zdaje sobie sprawę że moje AMH w rzeczywistości jest bardzo słabeStarania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
nick nieaktualny
-
anka wrote:Ja w sumie nie pytałam o to doktora Brazerta przy następnej wizycie zapytam 🙄
To może poprostu wyjść minimalna różnica, zależna od labolatorium ty widzę masz lepsze AMH, więc myślę, że kilka setnych w tą czy w tą nie robi medyczne aż takiej różnicy 😏Czerwiec 2020 ivf
18.09.2020- transfer
6.06.2021 Marcelinka 💕 -
nick nieaktualnyAlicjaaa wrote:To może poprostu wyjść minimalna różnica, zależna od labolatorium ty widzę masz lepsze AMH, więc myślę, że kilka setnych w tą czy w tą nie robi medyczne aż takiej różnicy 😏
-
anka wrote:No tak lepsze ale mój partner ma takie sobie wyniki i lekarz mówił że trzeba szybko działać martwi mnie że może zaproponować invitro s po prostu narazie nas nie stać i psychicznie też nie jesteśmy gotowi .
Myślę, że najlepiej poczekać na komplet badań wtedy będzie jasne co dalej, z tego co czytałam to jeszcze doktor nie przeskleslil ani szansy naturalnej ani inseminacji.Czerwiec 2020 ivf
18.09.2020- transfer
6.06.2021 Marcelinka 💕 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
anka wrote:A długo się już u niego leczysz?
Ja 7 miesięcy☺️, nie licząc okresu pandemii, koleżanki, które mi polecił doktora mówiły, że były "skazane" na ivf przez poprzedniego lekarza a jednak udało się naturalnie albo inseminacja, ale też zależy od Przypadku i wynikówWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 15:48
Czerwiec 2020 ivf
18.09.2020- transfer
6.06.2021 Marcelinka 💕 -
Tak potwierdzam, dr raczej stara się wykorzystać wszystkie opcje i szanse przed zaproponowaniem ivf. Chyba, że naprawdę są słabe wyniki to wtedy mówi otwarcie, jakie są szanse.
Na ivf trzeba być gotowym szczególnie psychicznie, także nawet jeśli zaproponuje zawsze decyzja należy do Was.Starania od 2015
3 nieudane IUI
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
nick nieaktualnyAlicjaaa wrote:Ja 7 miesięcy☺️, nie licząc okresu pandemii, koleżanki, które mi polecił doktora mówiły, że były "skazane" na ivf przez poprzedniego lekarza a jednak udało się naturalnie albo inseminacja, ale też zależy od Przypadku i wyników
-
nick nieaktualnyDżoni wrote:Tak potwierdzam, dr raczej stara się wykorzystać wszystkie opcje i szanse przed zaproponowaniem ivf. Chyba, że naprawdę są słabe wyniki to wtedy mówi otwarcie, jakie są szanse.
Na ivf trzeba być gotowym szczególnie psychicznie, także nawet jeśli zaproponuje zawsze decyzja należy do Was. -
Zgadza się, doktor jak wie, że wszystkie inne metody są wyczerpane, to dopiero mówi że teraz proponuję zacząć procedurę ivf.
A ja czekam na miesiączkę, ale to jeszcze trochę i w drugiej połowie czerwca będziemy podchodzić do transferu 😊1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
2023 powrót po rodzeństwo -
nick nieaktualnyZaba90 wrote:Zgadza się, doktor jak wie, że wszystkie inne metody są wyczerpane, to dopiero mówi że teraz proponuję zacząć procedurę ivf.
A ja czekam na miesiączkę, ale to jeszcze trochę i w drugiej połowie czerwca będziemy podchodzić do transferu 😊 -
Zaba90 wrote:Zgadza się, doktor jak wie, że wszystkie inne metody są wyczerpane, to dopiero mówi że teraz proponuję zacząć procedurę ivf.
A ja czekam na miesiączkę, ale to jeszcze trochę i w drugiej połowie czerwca będziemy podchodzić do transferu 😊
To tak samo jak ja, tylko ja raczej w pierwszej połowie czerwca. Wysłałam zaproszenie, mam kilka pytań co do przygotowania do transferuStarania od 2015
3 nieudane IUI
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Dżoni wrote:To tak samo jak ja, tylko ja raczej w pierwszej połowie czerwca. Wysłałam zaproszenie, mam kilka pytań co do przygotowania do transferu
Pewnie, przyjęła 🙂1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
2023 powrót po rodzeństwo -
Cześć dziewczyny, mam do Was pytanie, przypadkowo trafiłam na ten wątek, jestem w 24 tc i szukam nowego lekarza do poprowadzenia dalej ciąży, trochę poczytałam opini na temat doktora, czy orientujecie się jaki jest okres oczekiwania na wizytę??? Jestem trochę w kropce.
-
nick nieaktualnyKludia27 wrote:Cześć dziewczyny, mam do Was pytanie, przypadkowo trafiłam na ten wątek, jestem w 24 tc i szukam nowego lekarza do poprowadzenia dalej ciąży, trochę poczytałam opini na temat doktora, czy orientujecie się jaki jest okres oczekiwania na wizytę??? Jestem trochę w kropce.
Kludia27 lubi tę wiadomość