X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Ale wcześniej też miał szczegółowa bo to chodzi podobno o tę główki witki itp nie miał robionej fragmentacji tylko...
    Dwa razy w innych laboratoriach? Ale jakaś przerwa ? Czy te same dni?

Ja bym zrobiła tak jak doktor zalecił, zawsze jest lepiej powtórzyć w 2 miejscach badanie, jeżeli mąż by miał jakieś leki przepisania to te 3 miesiące by były ważniejsze na poprawę, a tutaj chodzi o postawienie diagnozy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 06:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Ja bym zrobiła tak jak doktor zalecił, zawsze jest lepiej powtórzyć w 2 miejscach badanie, jeżeli mąż by miał jakieś leki przepisania to te 3 miesiące by były ważniejsze na poprawę, a tutaj chodzi o postawienie diagnozy.
    Wcześniej robiliśmy w bocianie i tydzień temu też w bocianie 🙄 i właśnie w obu 0% . Ale doktor chce być pewny i kazał właśnie na Polnej teraz .tylko teraz zwątpiłam w tą przerwę od badania ale chyba masz rację 🤔

• Zaba90 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    A wspominał coś na temat tego czy już można działać? W sensie inseminacje, ivf?

My też bedziemy podchodzić do naszego pierwszego transferu, wizytę mam w przyszłym tygodniu, mam nadzieję że już będzie można🙂, po punkcji doktor przełożył że względu na moje AMH i wynik estradiolu było duże ryzyko hiperstymulacji.

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba90 wrote:
    My też bedziemy podchodzić do naszego pierwszego transferu, wizytę mam w przyszłym tygodniu, mam nadzieję że już będzie można🙂, po punkcji doktor przełożył że względu na moje AMH i wynik estradiolu było duże ryzyko hiperstymulacji.

A jak po punkcji? Ile zarodków?

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Zaba90 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    A jak po punkcji? Ile zarodków?

6zarodki 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2020, 06:47

Dżoni lubi tę wiadomość

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Wcześniej robiliśmy w bocianie i tydzień temu też w bocianie 🙄 i właśnie w obu 0% . Ale doktor chce być pewny i kazał właśnie na Polnej teraz .tylko teraz zwątpiłam w tą przerwę od badania ale chyba masz rację 🤔

Tez tak myślę 😏 mi doktor też parę razy kazał powtórzyć szybciej jakieś badania aby mieć pewność co do diagnozy i dalszego leczenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Tez tak myślę 😏 mi doktor też parę razy kazał powtórzyć szybciej jakieś badania aby mieć pewność co do diagnozy i dalszego leczenia
    Już umówiłam go na 2 czerwca więc już nie ma odwrotu 😊 ja mam jeszcze panel tarczycowy powtórzyć. Jeszcze umówiłam siebie do doktora i teraz mam dalszy terminie niz pierwszej wizyty bo dopiero na 29 czerwca 🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Już umówiłam go na 2 czerwca więc już nie ma odwrotu 😊 ja mam jeszcze panel tarczycowy powtórzyć. Jeszcze umówiłam siebie do doktora i teraz mam dalszy terminie niz pierwszej wizyty bo dopiero na 29 czerwca 🤔

Wiem, że tak teraz jest doktor ostatnio przyjmował tylko cieżarne, niedawno zostały wizyty dla pozostałych wznowione i takie terminy są 🙈, na chwilę obecną, ale jak już będziesz po 2 wizycie i w toku leczenia to tak jak doktor wyznacza będą panie zapisywaly

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Wiem, że tak teraz jest doktor ostatnio przyjmował tylko cieżarne, niedawno zostały wizyty dla pozostałych wznowione i takie terminy są 🙈, na chwilę obecną, ale jak już będziesz po 2 wizycie i w toku leczenia to tak jak doktor wyznacza będą panie zapisywaly
    No to na pewno zresztą on kazał przyjść tak za 4 tygodnie ważne było żeby szybko badanie partnerowi zrobić i się udało 😊

• Lenaa91 Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:

Mojemu mężowi też doktor kazał powtórzyć badanie nasienia na Polnej, wcześniej robiliśmy w innej klinice aby zobaczyć czy wynik się potwierdzi i co dalej więc spokojnie 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenaa91 wrote:
    Mojemu mężowi też doktor kazał powtórzyć badanie nasienia na Polnej, wcześniej robiliśmy w innej klinice aby zobaczyć czy wynik się potwierdzi i co dalej więc spokojnie 🙂
    I potwierdził się ?
    Ja po cichu wierzę że tam mieli jakiś ciulowy sprzęt i może na podstawie onej wyjdą jakieś lepsze 🙄

• Lenaa91 Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    I potwierdził się ?
    Ja po cichu wierzę że tam mieli jakiś ciulowy sprzęt i może na podstawie onej wyjdą jakieś lepsze 🙄

Tak u męża wyszło lepiej badanie nasienia i mogliśmy spróbować inseminacji, ale doktor mówił max dwie bo mam edometrioze na usg nie widać, ale ona się rozrasta i rekomendowal dalej ivf.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 19:42

• aśka Koleżanka

Wysłany: 20 maja 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie u doktora mogę przekazać że inseminacje na Polnej jeszcze nie ruszyły i nie wiadomo kiedy dokładnie ruszą. Wszyscy mają nadzieje ze na dniach ruszy.

Starajaca28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenaa91 wrote:
    Tak u męża wyszło lepiej badanie nasienia i mogliśmy spróbować inseminacji, ale doktor mówił max dwie bo mam edometrioze na usg nie widać, ale ona się rozrasta i rekomendowal dalej ivf.
    To teraz jedynie ivf ?
    Ja liczę że jeszcze spróbujemy jednak naturalnie 🙄

• Lenaa91 Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    To teraz jedynie ivf ?

My już jesteśmy na ostatnim etapie obecnie 27 +3tc☺️, udał się 3 transfer.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 21:40

• Starajaca28 Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2020, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    To teraz jedynie ivf ?

My będziemy podchodzić do inseminacji po operacji, doktor mówił aby myśleć pozytywnie więc tego się trzymam🙂, zobaczymy jak to się potoczy.

Starania od 2016
    AMH - 1,92
    01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza)
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam na stronie szpitala na Polnej oficjalny komunikat z18. 05w sprawie inseminacji. Możecie tam zerkać, może będą jakieś nowe informacje niebawem.

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2020, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenaa91 wrote:
    My już jesteśmy na ostatnim etapie obecnie 27 +3tc☺️, udał się 3 transfer.
    Gratulacje :)

Lenaa91 lubi tę wiadomość

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł wynik AMH 8,24 😲, trochę wysoki.

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:
    Przyszedł wynik AMH 8,24 😲, trochę wysoki.
    Masz pcos?

‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ