X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gravida - Płock
Odpowiedz

Gravida - Płock

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda.lena wrote:
    PandaRaj mnie dzisiaj bardziej kłuje w lewym boku i już świruje 🤦 jutro jadę na pobranie krwi, a Ty dzisiaj czy też jutro?

Nie świruj! Pamiętaj, ze tylko spokój nas uratuje. Ja w takiej sytuacji biorę dodatkowy buscopan i zaraz przechodzi. Niestety nie ma reguły, czy masz objawy, czy nie masz - tak jak ja - to póki co o niczym nie świadczy. Może być tak, ze kropek się zagnieżdża i dlatego kłuje ;))) stres nie pomaga!
    Ja również jutro mam badanie - progesteronu.
    Beta dopiero 17, a Ty? Duuuuzo czekania przed nami.

• Nika01 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pamiętacie może dziewczyny jaki miałyście progresteron przed punkcja lub transferem ? Bo wczoraj o 21 brałam ostateczny zastrzyki i dziś odpoczynek jutro punkcja i wydaje mi się że chyba progresteron mam za niski

• Magda.lena Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2021, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PandaRaj wrote:
    Nie świruj! Pamiętaj, ze tylko spokój nas uratuje. Ja w takiej sytuacji biorę dodatkowy buscopan i zaraz przechodzi. Niestety nie ma reguły, czy masz objawy, czy nie masz - tak jak ja - to póki co o niczym nie świadczy. Może być tak, ze kropek się zagnieżdża i dlatego kłuje ;))) stres nie pomaga!
    Ja również jutro mam badanie - progesteronu.
    Beta dopiero 17, a Ty? Duuuuzo czekania przed nami.
    Jutro progesteron, a BHCG już 10 🤦! Nie wiem czemu tak wcześnie, ale tak mam napisane na skierowaniu, później 13. Myślałam że każdy ma w tym samym czasie wyznaczone. Tak czy siak denerwuje się mniej niż miesiąc temu przy poprzednim transferze🙃, los jest na moją korzyść bo mało pracy w tym tygodniu ☺️🍀

Nika ja nie miałam wyniku progesteronu i miałam punkcje, przed żadnym transferem też nikt mi nie kazał robić.

• Nika01 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda.lena wrote:
    Jutro progesteron, a BHCG już 10 🤦! Nie wiem czemu tak wcześnie, ale tak mam napisane na skierowaniu, później 13. Myślałam że każdy ma w tym samym czasie wyznaczone. Tak czy siak denerwuje się mniej niż miesiąc temu przy poprzednim transferze🙃, los jest na moją korzyść bo mało pracy w tym tygodniu ☺️🍀

Nika ja nie miałam wyniku progesteronu i miałam punkcje, przed żadnym transferem też nikt mi nie kazał robić.
    No bo właśnie mi dr kazał zrobić dziś progresteron przed jutrzejszą punkcja żeby wiedział czy transfer w poniedziałek zrobi czy odroczyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2021, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda.lena wrote:

No nie mów 🙈🙈🙈 ciekawe czemu aż tydzień różnicy między naszymi skierowaniami na betę.
    Daj znać jutro jak progesteron ✊🏻

• ka. Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2021, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie czy przed pierwszą procedura robiłyscie jakieś dodatkowe badania ? (Genetyczne, kardiotyp, trombofilia itp.) czy tylko to co zalecił lekarz, czyli badania które są konieczne do wykonania transferu?
    Jakie witaminy przed stymulacja brałyście ? Może macie coś sprawdzonego i dobrego.

♀️PCOS
    AMH 19,25 06.2020 -> 10,13 05.2021 jajowdy drożne ✔

1 IUI 🍷 2 IUI 🍷 IVF 🍀

TSH 2.85 - Eutyrox 25 -> 08.2021 - 1.82 -> 10.2021 - 1.96 -> 02.2021 - 1.22

8 ❄
    1 transfer - beta <0.1 😥
    2 transfer - 25 dpt jest ❤ 15 tc 👼 💔
    3 transfer - puste jajo
    4 transfer - 24 dpt jest ❤️
  • Nika01 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ka. wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie czy przed pierwszą procedura robiłyscie jakieś dodatkowe badania ? (Genetyczne, kardiotyp, trombofilia itp.) czy tylko to co zalecił lekarz, czyli badania które są konieczne do wykonania transferu?
    Jakie witaminy przed stymulacja brałyście ? Może macie coś sprawdzonego i dobrego.
    Hej ja z mężem robiłam kariotyp i mąż jeszcze fragmentację dna i test wiązania z hialuonorem (czy jakoś tak 😁). A tak to podstawowe co lekarz nam zlecił. I biorę tylko femibion 0

• Emka2021 Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2021, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda.lena wrote:
    Emka, nie ma się co bać 😊, poodpoczywasz chwile, później zawołają Cię na zabieg i pójdziesz spać, jak już się obudzisz to dostaniesz ciastko i herbatkę i jak będziesz się dobrze czuła to do domku😉. Zaraz po zabiegu Ci powiedzą ile komórek pobrali. Ja jeszcze byłam zapłacić bo nie mam dofinansowania, więc nie wiem jak jest z dofinansowaniem jeżeli je masz.

PandaRaj mnie dzisiaj bardziej kłuje w lewym boku i już świruje 🤦 jutro jadę na pobranie krwi, a Ty dzisiaj czy też jutro?
    Bardzo dziękuję za odpowiedź 😊 i za słowa otuchy 😊

• Emka2021 Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ka. wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was korzystała w gravidzie z dofinansowania do IVF? Podpowiedzcie proszę jak to wygląda czy wystarczy dokumentacja z gravidy czy donosiłyście jakieś dokumenty z wcześniejszego leczenia? Rozumiem że dopiero po otrzymaniu pozytywnej opini o dofinansowaniu rozpoczyna się stymulacja tak ? I czy może któraś z Was podpowiedzieć ile pierwsza procedura was kosztowała z dofinansowaniem ?
    Wszystkim którym się udało serdecznie gratuluję! 😊 ja jestem po dwóch IUI, zastanawiam się czy robić trzecia czy od razu IVF.
    Lekarz decyduje odrazu o zakwalifikowaniu się. Ja bylam stymulowana od pierwszej wizyty, badania do dofinansowania to Amh i badania nasienia i musicie mieszkać w woj. Mazowieckim. Od razu bylam umówiona na konsultacje z anestezjologiem i musiałam zrobić komplet badań i zapisano mnie na teleporadę z embriologiem. 😊

• e.wela Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika01 wrote:
    A pamiętacie może dziewczyny jaki miałyście progresteron przed punkcja lub transferem ? Bo wczoraj o 21 brałam ostateczny zastrzyki i dziś odpoczynek jutro punkcja i wydaje mi się że chyba progresteron mam za niski
    Progesteron przed punkcja jest badany po to, żeby właśnie wiedzieć czy może odbyć się świeży transfer. Mi dr C mówił że powinien być mniej niż 1.5 na zakończenie stymulacji, a jest super jak jest mniej niż 1. Ten wynik świadczy o dojrzałości endo, jeśli wynik jest za wysoki sluzowka może być już za "stara" na zagnieżdżenie się zarodka. Ja za każdym razem miałam więcej i nigdy nie miałam świeżego transferu. Przy 3 procedurze miałam coś kolo1.2 i dr zdecydował że lepiej stworzyć najlepsze warunki maluszkowi i transfer zrobić w kolejnym cyklu. To była bardzo dobra decyzja 😁
    A to nie jest tak że po 35 roku życia kobiety wystarczy rok leczenia? Mniej niż 35 lat wtedy udokumentowane 2 lata lub 3 IuI lub bezwzględna przyczyna, np brak jajowodów?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2021, 21:55

• Olkaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie mam wyniki kir AA nie wykryto kir bo wykryto

Walka 2018! Pcos , Ana1 graniczne , niedoczynnosc
    Leki : eutyrox 100, encorton 10 mg , neoparin , systen 50
    2020-1IUI 😑
    2020.06 punkcją -4blastki
    2020.08 transfer 5AA beta zero
    2020.11 transfer 5 AA beta zero
    2021 immunolog
    2021 histeroskopia - stany zapalne
    2021.09 transfer 4AA beta zero
    2022.02 transfer 4 CB na atosiban
    12dpt 1222,26🙏🏻
    15 dpt 3502,36🙏🏻
    19 dpt 12928,9🙏🏻
    22 dpt 27147,8🙏🏻
    26 dpt mamy serduszko ❤️
  • Nika01 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e.wela wrote:
    Progesteron przed punkcja jest badany po to, żeby właśnie wiedzieć czy może odbyć się świeży transfer. Mi dr C mówił że powinien być mniej niż 1.5 na zakończenie stymulacji, a jest super jak jest mniej niż 1. Ten wynik świadczy o dojrzałości endo, jeśli wynik jest za wysoki sluzowka może być już za "stara" na zagnieżdżenie się zarodka. Ja za każdym razem miałam więcej i nigdy nie miałam świeżego transferu. Przy 3 procedurze miałam coś kolo1.2 i dr zdecydował że lepiej stworzyć najlepsze warunki maluszkowi i transfer zrobić w kolejnym cyklu. To była bardzo dobra decyzja 😁
    A to nie jest tak że po 35 roku życia kobiety wystarczy rok leczenia? Mniej niż 35 lat wtedy udokumentowane 2 lata lub 3 IuI lub bezwzględna przyczyna, np brak jajowodów?
    Dziękuję za wiadomość więc transferu nie będzie u mnie prog.ponad 8 . Ale wczoraj brałam 3 zastrzyki na owulację i ciekawe czy wyniki wiarygodne?

• Magda.lena Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=A to nie jest tak że po 35 roku życia kobiety wystarczy rok leczenia? Mniej niż 35 lat wtedy udokumentowane 2 lata lub 3 IuI lub bezwzględna przyczyna, np brak jajowodów?[/QUOTE]

Ja rocznikowo mam 29 lat i jak przyszłam do lekarza nie miałam udokumentowanych starań, ale endometrioze i po operacji jeden sprawny jajnik. Chodziłam do dr C przez 9 miesięcy i sama zaproponowałam in vitro lekarz nie proponował w ogóle.

• Ewela1111 Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika01 wrote:

I kiedy transfer u Ciebie Nika ? Ja już jestem po wizycie i transfer mam w poniedziałek 🤗 jestem podekscytowana a zarazem przerażona bo to ostatni nasz zarodek 😥

• Nika01 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela1111 wrote:
    I kiedy transfer u Ciebie Nika ? Ja już jestem po wizycie i transfer mam w poniedziałek 🤗 jestem podekscytowana a zarazem przerażona bo to ostatni nasz zarodek 😥
    Ja wróciłam właśnie do domu. Za 7 dni mam na kontrolę i przez 8 dni mam brać tabletki i 10 dni zastrzyki bo jak to dr powiedział że pobrali dużo pęcherzyków i żeby nie doszło do hiperstymulacji czy coś w tym stylu 😁

• Nika01 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela1111 wrote:
    Będę bardzo mocno trzymała kciuki żeby ci się udało😘

• Ewela1111 Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2021, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika01 wrote:
    Będę bardzo mocno trzymała kciuki żeby ci się udało😘
    Dziękuję kochana 😘 ja również trzymam za Ciebie ✊✊🍀🍀 damy radę 😊

• Nika01 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela1111 wrote:
    Dziękuję kochana 😘 ja również trzymam za Ciebie ✊✊🍀🍀 damy radę 😊
    Trzymaj mocno tak jak i ja trzymam będzie dobrze nie może być inaczej 😁😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta! Jakie miałyście wyniki progesteronu po transferze?
    Ja 3dpt -29,5
    Pisałam z Panią Małgosią, to nie odpowiedziała mi czy to dobrze czy nie jednak odpisała ze leki bez zmian.

• Ewela1111 Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PandaRaj wrote:
    Hej dziewczęta! Jakie miałyście wyniki progesteronu po transferze?
    Ja 3dpt -29,5
    Pisałam z Panią Małgosią, to nie odpowiedziała mi czy to dobrze czy nie jednak odpisała ze leki bez zmian.

Ja miałam 23 i wtedy p Małgosia kazała mi dołożyć luteine a później miałam 31 i wtedy był już okej... Tak więc myślę, że Twój wynik jest spoko ☺

PandaRaj lubi tę wiadomość

‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ