X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gravida - Płock
Odpowiedz

Gravida - Płock

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda.lena wrote:
    PandaRaj mnie dzisiaj bardziej kłuje w lewym boku i już świruje 🤦 jutro jadę na pobranie krwi, a Ty dzisiaj czy też jutro?

Nie świruj! Pamiętaj, ze tylko spokój nas uratuje. Ja w takiej sytuacji biorę dodatkowy buscopan i zaraz przechodzi. Niestety nie ma reguły, czy masz objawy, czy nie masz - tak jak ja - to póki co o niczym nie świadczy. Może być tak, ze kropek się zagnieżdża i dlatego kłuje ;))) stres nie pomaga!
    Ja również jutro mam badanie - progesteronu.
    Beta dopiero 17, a Ty? Duuuuzo czekania przed nami.

• Nika01 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pamiętacie może dziewczyny jaki miałyście progresteron przed punkcja lub transferem ? Bo wczoraj o 21 brałam ostateczny zastrzyki i dziś odpoczynek jutro punkcja i wydaje mi się że chyba progresteron mam za niski

• Magda.lena Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2021, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PandaRaj wrote:
    Nie świruj! Pamiętaj, ze tylko spokój nas uratuje. Ja w takiej sytuacji biorę dodatkowy buscopan i zaraz przechodzi. Niestety nie ma reguły, czy masz objawy, czy nie masz - tak jak ja - to póki co o niczym nie świadczy. Może być tak, ze kropek się zagnieżdża i dlatego kłuje ;))) stres nie pomaga!
    Ja również jutro mam badanie - progesteronu.
    Beta dopiero 17, a Ty? Duuuuzo czekania przed nami.
    Jutro progesteron, a BHCG już 10 🤦! Nie wiem czemu tak wcześnie, ale tak mam napisane na skierowaniu, później 13. Myślałam że każdy ma w tym samym czasie wyznaczone. Tak czy siak denerwuje się mniej niż miesiąc temu przy poprzednim transferze🙃, los jest na moją korzyść bo mało pracy w tym tygodniu ☺️🍀

Nika ja nie miałam wyniku progesteronu i miałam punkcje, przed żadnym transferem też nikt mi nie kazał robić.

• Nika01 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda.lena wrote:
    Jutro progesteron, a BHCG już 10 🤦! Nie wiem czemu tak wcześnie, ale tak mam napisane na skierowaniu, później 13. Myślałam że każdy ma w tym samym czasie wyznaczone. Tak czy siak denerwuje się mniej niż miesiąc temu przy poprzednim transferze🙃, los jest na moją korzyść bo mało pracy w tym tygodniu ☺️🍀

Nika ja nie miałam wyniku progesteronu i miałam punkcje, przed żadnym transferem też nikt mi nie kazał robić.
    No bo właśnie mi dr kazał zrobić dziś progresteron przed jutrzejszą punkcja żeby wiedział czy transfer w poniedziałek zrobi czy odroczyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2021, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda.lena wrote:

No nie mów 🙈🙈🙈 ciekawe czemu aż tydzień różnicy między naszymi skierowaniami na betę.
    Daj znać jutro jak progesteron ✊🏻

• ka. Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2021, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie czy przed pierwszą procedura robiłyscie jakieś dodatkowe badania ? (Genetyczne, kardiotyp, trombofilia itp.) czy tylko to co zalecił lekarz, czyli badania które są konieczne do wykonania transferu?
    Jakie witaminy przed stymulacja brałyście ? Może macie coś sprawdzonego i dobrego.

♀️PCOS
    AMH 19,25 06.2020 -> 10,13 05.2021 jajowdy drożne ✔

1 IUI 🍷 2 IUI 🍷 IVF 🍀

TSH 2.85 - Eutyrox 25 -> 08.2021 - 1.82 -> 10.2021 - 1.96 -> 02.2021 - 1.22

8 ❄
    1 transfer - beta <0.1 😥
    2 transfer - 25 dpt jest ❤ 15 tc 👼 💔
    3 transfer - puste jajo
    4 transfer - 24 dpt jest ❤️
  • Nika01 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ka. wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie czy przed pierwszą procedura robiłyscie jakieś dodatkowe badania ? (Genetyczne, kardiotyp, trombofilia itp.) czy tylko to co zalecił lekarz, czyli badania które są konieczne do wykonania transferu?
    Jakie witaminy przed stymulacja brałyście ? Może macie coś sprawdzonego i dobrego.
    Hej ja z mężem robiłam kariotyp i mąż jeszcze fragmentację dna i test wiązania z hialuonorem (czy jakoś tak 😁). A tak to podstawowe co lekarz nam zlecił. I biorę tylko femibion 0

• Emka2021 Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2021, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda.lena wrote:
    Emka, nie ma się co bać 😊, poodpoczywasz chwile, później zawołają Cię na zabieg i pójdziesz spać, jak już się obudzisz to dostaniesz ciastko i herbatkę i jak będziesz się dobrze czuła to do domku😉. Zaraz po zabiegu Ci powiedzą ile komórek pobrali. Ja jeszcze byłam zapłacić bo nie mam dofinansowania, więc nie wiem jak jest z dofinansowaniem jeżeli je masz.

PandaRaj mnie dzisiaj bardziej kłuje w lewym boku i już świruje 🤦 jutro jadę na pobranie krwi, a Ty dzisiaj czy też jutro?
    Bardzo dziękuję za odpowiedź 😊 i za słowa otuchy 😊

• Emka2021 Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ka. wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was korzystała w gravidzie z dofinansowania do IVF? Podpowiedzcie proszę jak to wygląda czy wystarczy dokumentacja z gravidy czy donosiłyście jakieś dokumenty z wcześniejszego leczenia? Rozumiem że dopiero po otrzymaniu pozytywnej opini o dofinansowaniu rozpoczyna się stymulacja tak ? I czy może któraś z Was podpowiedzieć ile pierwsza procedura was kosztowała z dofinansowaniem ?
    Wszystkim którym się udało serdecznie gratuluję! 😊 ja jestem po dwóch IUI, zastanawiam się czy robić trzecia czy od razu IVF.
    Lekarz decyduje odrazu o zakwalifikowaniu się. Ja bylam stymulowana od pierwszej wizyty, badania do dofinansowania to Amh i badania nasienia i musicie mieszkać w woj. Mazowieckim. Od razu bylam umówiona na konsultacje z anestezjologiem i musiałam zrobić komplet badań i zapisano mnie na teleporadę z embriologiem. 😊

• e.wela Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika01 wrote:
    A pamiętacie może dziewczyny jaki miałyście progresteron przed punkcja lub transferem ? Bo wczoraj o 21 brałam ostateczny zastrzyki i dziś odpoczynek jutro punkcja i wydaje mi się że chyba progresteron mam za niski
    Progesteron przed punkcja jest badany po to, żeby właśnie wiedzieć czy może odbyć się świeży transfer. Mi dr C mówił że powinien być mniej niż 1.5 na zakończenie stymulacji, a jest super jak jest mniej niż 1. Ten wynik świadczy o dojrzałości endo, jeśli wynik jest za wysoki sluzowka może być już za "stara" na zagnieżdżenie się zarodka. Ja za każdym razem miałam więcej i nigdy nie miałam świeżego transferu. Przy 3 procedurze miałam coś kolo1.2 i dr zdecydował że lepiej stworzyć najlepsze warunki maluszkowi i transfer zrobić w kolejnym cyklu. To była bardzo dobra decyzja 😁
    A to nie jest tak że po 35 roku życia kobiety wystarczy rok leczenia? Mniej niż 35 lat wtedy udokumentowane 2 lata lub 3 IuI lub bezwzględna przyczyna, np brak jajowodów?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2021, 21:55

• Olkaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie mam wyniki kir AA nie wykryto kir bo wykryto

Walka 2018! Pcos , Ana1 graniczne , niedoczynnosc
    Leki : eutyrox 100, encorton 10 mg , neoparin , systen 50
    2020-1IUI 😑
    2020.06 punkcją -4blastki
    2020.08 transfer 5AA beta zero
    2020.11 transfer 5 AA beta zero
    2021 immunolog
    2021 histeroskopia - stany zapalne
    2021.09 transfer 4AA beta zero
    2022.02 transfer 4 CB na atosiban
    12dpt 1222,26🙏🏻
    15 dpt 3502,36🙏🏻
    19 dpt 12928,9🙏🏻
    22 dpt 27147,8🙏🏻
    26 dpt mamy serduszko ❤️
  • Nika01 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e.wela wrote:
    Progesteron przed punkcja jest badany po to, żeby właśnie wiedzieć czy może odbyć się świeży transfer. Mi dr C mówił że powinien być mniej niż 1.5 na zakończenie stymulacji, a jest super jak jest mniej niż 1. Ten wynik świadczy o dojrzałości endo, jeśli wynik jest za wysoki sluzowka może być już za "stara" na zagnieżdżenie się zarodka. Ja za każdym razem miałam więcej i nigdy nie miałam świeżego transferu. Przy 3 procedurze miałam coś kolo1.2 i dr zdecydował że lepiej stworzyć najlepsze warunki maluszkowi i transfer zrobić w kolejnym cyklu. To była bardzo dobra decyzja 😁
    A to nie jest tak że po 35 roku życia kobiety wystarczy rok leczenia? Mniej niż 35 lat wtedy udokumentowane 2 lata lub 3 IuI lub bezwzględna przyczyna, np brak jajowodów?
    Dziękuję za wiadomość więc transferu nie będzie u mnie prog.ponad 8 . Ale wczoraj brałam 3 zastrzyki na owulację i ciekawe czy wyniki wiarygodne?

• Magda.lena Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=A to nie jest tak że po 35 roku życia kobiety wystarczy rok leczenia? Mniej niż 35 lat wtedy udokumentowane 2 lata lub 3 IuI lub bezwzględna przyczyna, np brak jajowodów?[/QUOTE]

Ja rocznikowo mam 29 lat i jak przyszłam do lekarza nie miałam udokumentowanych starań, ale endometrioze i po operacji jeden sprawny jajnik. Chodziłam do dr C przez 9 miesięcy i sama zaproponowałam in vitro lekarz nie proponował w ogóle.

• Ewela1111 Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika01 wrote:

I kiedy transfer u Ciebie Nika ? Ja już jestem po wizycie i transfer mam w poniedziałek 🤗 jestem podekscytowana a zarazem przerażona bo to ostatni nasz zarodek 😥

• Nika01 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela1111 wrote:
    I kiedy transfer u Ciebie Nika ? Ja już jestem po wizycie i transfer mam w poniedziałek 🤗 jestem podekscytowana a zarazem przerażona bo to ostatni nasz zarodek 😥
    Ja wróciłam właśnie do domu. Za 7 dni mam na kontrolę i przez 8 dni mam brać tabletki i 10 dni zastrzyki bo jak to dr powiedział że pobrali dużo pęcherzyków i żeby nie doszło do hiperstymulacji czy coś w tym stylu 😁

• Nika01 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela1111 wrote:
    Będę bardzo mocno trzymała kciuki żeby ci się udało😘

• Ewela1111 Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2021, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika01 wrote:
    Będę bardzo mocno trzymała kciuki żeby ci się udało😘
    Dziękuję kochana 😘 ja również trzymam za Ciebie ✊✊🍀🍀 damy radę 😊

• Nika01 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela1111 wrote:
    Dziękuję kochana 😘 ja również trzymam za Ciebie ✊✊🍀🍀 damy radę 😊
    Trzymaj mocno tak jak i ja trzymam będzie dobrze nie może być inaczej 😁😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta! Jakie miałyście wyniki progesteronu po transferze?
    Ja 3dpt -29,5
    Pisałam z Panią Małgosią, to nie odpowiedziała mi czy to dobrze czy nie jednak odpisała ze leki bez zmian.

• Ewela1111 Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PandaRaj wrote:
    Hej dziewczęta! Jakie miałyście wyniki progesteronu po transferze?
    Ja 3dpt -29,5
    Pisałam z Panią Małgosią, to nie odpowiedziała mi czy to dobrze czy nie jednak odpisała ze leki bez zmian.

Ja miałam 23 i wtedy p Małgosia kazała mi dołożyć luteine a później miałam 31 i wtedy był już okej... Tak więc myślę, że Twój wynik jest spoko ☺

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ