X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gravida - Płock
Odpowiedz

Gravida - Płock

Oceń ten wątek:
  • Takaja12 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2022, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    Na mthfr niestety nie przepisują hepki, ale pai jak jak najbardziej. A zespol antyfosfolipidowego nie masz przypadkiem? Badałas?

Badalam i wyszło, że nie mam

justyna1719, Paulina12345 lubią tę wiadomość

age.png
  • Takaja12 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2022, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczka90 wrote:
    Również mam mthfr i pai1 w układzie homo. Mam za sobą dwa poronienia i nikt nie wspomniał o heparynie. Znasz jakiegoś hematologa z Płocka, który by mógł mi zalecić taki zastrzyki???

Niestety z Płocka nie znam, ale wspomnialabym o tym lekarzowi w Gravidzie. U mnie doktor Hawryluk cos takiego powiedzial pod nosem jak oglądał moje badania tych mutacji na pierwszej wizycie kwalifikacyjnej , że" w ciazy pewnie jakas heparyna zalecona". U Ciebie mysle tym bardziej skoro 2 poronienia. Moja siostra miala 2 poronienia pozniej ciąża na heparynie zdrowie dzieciątko i przy drugiej ciąży lekarz odmówił jej heparyny, bo chodziła do innego i cytuje ,,druga ciaza to nie musi byc jak w pierwszej" i co? poronienie w 3 mies 😖 tym bardziej ze ona ma jeszcze v-leiden. No, ale jest wielu lekarzy którzy są przeciwnikami heparyny. Ja trafiłam raz na takiego z Łodzi w enelmed (swoją drogą bardzo dobre mial opinie jakis profesor) wiec pytam co myśli o tych zastrzykach to powiedzial, że on musi zwołać zebranie zeby skończyli z tym mitem o heparynie , bo przypisują na potęgę. Nie poszłam wiecej do niego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2022, 21:51

Calineczka90 lubi tę wiadomość

age.png
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2022, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takaja12 wrote:
    Badalam i wyszło, że nie mam

To całe.szczescie. to nie pozostaje nic jak jechać na koniu o mutacje pai.

• Lalka30 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2022, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takaja12 wrote:
    A robilybyscie kariotypy na moim miejscu jak juz jesteśmy po punkcji i mamy jeden mrozeczek?
    Zastanawiam sie czy to coś zmieni czy będę sie tylko stresować. Mysle czy może jeden tylko słaby sie rozwinął z 6 bo może coś nietak...Ale z drugiej strony I tak pojde na transfer i tak...pytanie czy mogłabym ewentualnie zbadać zarodekna na tym etapie gdy jest już zamrożony jesli kariotypy wyszły by zle
    My robiliśmy kariotypy zaraz po nieudanej punkcji. Dr kazal nam zrobić żeby znaleźć przyczynę dlaczego przy pierwszej procedurze nic nie przetrwało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2022, 22:04

• Takaja12 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2022, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalka30 wrote:
    My robiliśmy katiotypy zaraz po nieudanej punkcji. Dr kazal nam zrobić żeby znaleźć przyczynę dlaczego przy pierwszej procedurze nic nie przetrwało.

Ale wyszły dobre tak ? No właśnie skoro mamy jeden zarodek to chyba spróbuje i jak nie wyjdzie to zbadam wtedy. Chociaz ja sie nie zdecyduje juz na druga stymulacje po tym wszystkim co przeszlam chyba, że na polnaturalnym cyklu. Czytałam ze w novum to robia nawet jest w cenniku. Wiele kobiet pisało, że na sztucznym przy hiperstymulacji miały mnóstwo komórek i zero zarodków, a na takim gdzie miały pobrane 4 komórki 3 zarodki dobre. Nie ma pewnie reguły. Zapytalam dr. w Gravidzie co ze mną jesli tym razem sie nie uda, bo boję się kolejnych stymulacji (chcialam podpytać czy ewentualnie spróbujemy ten naturalny na dofinansowaniu ), ale nie chciał wogole gdybac, bo mamy jeden zarodek narazie i skupmy się na tym.

U mnie zakłada doktor, że mało zarodków przetrwało, bo komorki sa złej jakości przez endometrioze.
    Wogole moj lekarz zanim zdecydowalismy sie na inviteo proponowal mi dwie opcje, albo invitro, albo spróbować 6 mies leczenia endometriozy lekami i wtedy badanie drożności jajowodow jeszcze raz. Nie wiem czy jak nie wyjdzie invitro nie spróbuję tej opcji z lekami - w sumie nic nie trace

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2022, 22:16

age.png
  • Olkaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2022, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz właśnie mówił ze te bóle mogą się zdarzać bo dziecko będzie się odwracać . Ja czasami czuje takie w pochwie szczypanie ale wiadomo posiew z pochwy mi wyszedł nieliczne bakterie na razie mam lactoviganol a od wtorku antybiotyk mam nadzieje ze więcej się nie zadzieje i nie zaszkodzi

Walka 2018! Pcos , Ana1 graniczne , niedoczynnosc
    Leki : eutyrox 100, encorton 10 mg , neoparin , systen 50
    2020-1IUI 😑
    2020.06 punkcją -4blastki
    2020.08 transfer 5AA beta zero
    2020.11 transfer 5 AA beta zero
    2021 immunolog
    2021 histeroskopia - stany zapalne
    2021.09 transfer 4AA beta zero
    2022.02 transfer 4 CB na atosiban
    12dpt 1222,26🙏🏻
    15 dpt 3502,36🙏🏻
    19 dpt 12928,9🙏🏻
    22 dpt 27147,8🙏🏻
    26 dpt mamy serduszko ❤️
  • Lalka30 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2022, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takaja12 wrote:
    Ale wyszły dobre tak ? No właśnie skoro mamy jeden zarodek to chyba spróbuje i jak nie wyjdzie to zbadam wtedy. Chociaz ja sie nie zdecyduje juz na druga stymulacje po tym wszystkim co przeszlam chyba, że na polnaturalnym cyklu. Czytałam ze w novum to robia nawet jest w cenniku. Wiele kobiet pisało, że na sztucznym przy hiperstymulacji miały mnóstwo komórek i zero zarodków, a na takim gdzie miały pobrane 4 komórki 3 zarodki dobre. Nie ma pewnie reguły. Zapytalam dr. w Gravidzie co ze mną jesli tym razem sie nie uda, bo boję się kolejnych stymulacji (chcialam podpytać czy ewentualnie spróbujemy ten naturalny na dofinansowaniu ), ale nie chciał wogole gdybac, bo mamy jeden zarodek narazie i skupmy się na tym.

U mnie zakłada doktor, że mało zarodków przetrwało, bo komorki sa złej jakości przez endometrioze.
    U nas przy drugiej procedurze było zapłodnionych 10 a zostało z nami 4. Pierwsza procedure szliśmy szybkim protokołem zatem teraz miałam dłuższy ale za to po punkcji teraz czułam się masakrycznie totalne zawroty głowy nie miałam siły na nic.. teraz dopiero dochodzę do siebie.. wiem co czujesz mając 1 zarodek i boisz się ze się nie uda. Ja mam 4 i też się boję ❤🙏

• Calineczka90 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2022, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalka30 wrote:
    U nas przy drugiej procedurze było zapłodnionych 10 a zostało z nami 4. Pierwsza procedure szliśmy szybkim protokołem zatem teraz miałam dłuższy ale za to po punkcji teraz czułam się masakrycznie totalne zawroty głowy nie miałam siły na nic.. teraz dopiero dochodzę do siebie.. wiem co czujesz mając 1 zarodek i boisz się ze się nie uda. Ja mam 4 i też się boję ❤🙏

A przy krótkim protokole ile udało się uzyskać zarodków? Dłuższy jest bardziej efektywny?

Mysza01 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Lalka30 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2022, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takaja12 wrote:

Wogole moj lekarz zanim zdecydowalismy sie na inviteo proponowal mi dwie opcje, albo invitro, albo spróbować 6 mies leczenia endometriozy lekami i wtedy badanie drożności jajowodow jeszcze raz. Nie wiem czy jak nie wyjdzie invitro nie spróbuję tej opcji z lekami - w sumie nic nie trace
    Tak wyszły nam dobre kariotypy

• Takaja12 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2022, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalka30 wrote:

Będzie dobrze przy 4 ❄ napewno się uda 😘🙏 ja mam cień nadzieji , że przy naszym jednym sie uda 😅 ja miałam dlugi protokół i dopiero od kilku dni czuje ze wracam do żywych 🤣 jutro idę zbadać ddmery mam nadzieję że już spadły 🤞

Calineczka90, Binka90 lubią tę wiadomość

age.png
  • Lalka30 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2022, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczka90 wrote:
    A przy krótkim protokole ile udało się uzyskać zarodków? Dłuższy jest bardziej efektywny?
    Przy krótkim protokole mieliśmy tylko 5 zapłodnionych i już po pierwszej dobie został jeden a później tez został zdegradowany.
    Przy długim było 10 i zostały 4 z nami ❤
    No właśnie podobno ten dłuższy protokół jest lepszy i daje większe szanse 😀

Calineczka90 lubi tę wiadomość

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2022, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczka90 wrote:

Coś jest na rzeczy z tym długim protokołem. U wielu par jest bardziej skuteczny. Mój lekarz tylko drugim leci no i jak mówiłam pobtano 16 oocytow, zaplodniono 4 i 4 zarodki reszta oocytow zamrożona. Był to wynik którego się nie spodziewałam 😆 Także warto próbować z długim,.zwłaszcza jeżeli krotki okazał się klopsem.

• Ania1414 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2022, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    Większość klinik podchodzi do tego w ten sposób, że do trzech nieudanych transferów nie bada immunologii bo statystycznie do trzeciego razu transfer powinien się udać. Sporo jednak kobietek na forum się bada na własną rękę przed ivf lub po pierwszym nieudanym transferze. To już zależy od Ciebie i jak dużym zaufaniem darzysz prowadzącego. Ja uważam natomiast że podstawy immunologii warto zrobić czyli: Ana 2, zespół antyfosfolipidowy i kiry.

We wtorek idę na badania: ana2, kir, zespół antyfosfolipidowy, czy powinnam zrobić tez te hla-c? Czy wystarcza te trzy żeby coś już powiedziec? Jestem przed pierwszym in vitro i sama nie wiem jak daleko iść, a powiem szczerze ze finansowo dodatkowe badania chciałabym ograniczyć, ale jeżeli lepiej je zrobić to zrobię. Do jakiego lekarza powinnam iść z wynikami?

Paulina12345 lubi tę wiadomość

11.2021 INVIMED
    01.-03.2022 3x iui 😓
    06.2022 GRAVIDA
    07.2022 punkcja 3❄️
    08.2022 1 TRANSFER
    🍀bHCG 8 dpt 25,7
    🍀bHCG 10 dpt 6,2 😓
    11.2022 immunolog -> Accofil, Encorton, heparyna
    11.2022 histeroskopia, podwyższone CD56
    18.01.2023 TRANSFER 5BB 🙏🏻
    🍀 6 dpt 61 mIU/ml
    🍀 8 dpt 134 mIU/ml
    🍀 12 dpt 569 mIU/ml
    🍀 15 dpt 1166 mIU/ml
    🍀 17 dpt 2467 mIU/ml
    🍀 20 dpt 6181 mIU/ml
    🍀 26 dpt ❤️

👱‍♀️28 lat, KIR AA, wysokie NK, mutacje: mthfr, pai, adenomioza, ChLC
    👨🏻 31 lat, lekko obniżone parametry nasienia, HLA-C C1C2
  • marti7 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2022, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Binka90 wrote:
    Na badanie Harmony musiałaś mieć jakieś skierowanie/zlecenia od dr na papierze, czy po prostu je wykupiłaś? Kiedyś jak patrzyłam na to badanie jak można zrobić to np. w alabie jest napisane, że trzeba właśnie mieć wypełnione skierowanie od lekarza🤔

Wiesz co kochana, lekarz musi podpisać. Ja robiłam od razu u swojego drugiego lekarza i mi podpisał to od razu 😊 Jakbyś chciała sama ogarnąć to chyba na stronie alabu masz jakiś plik do pobrania i tam lekarz musi to jakby „klepnąć” i podpisać 😊

Binka90 lubi tę wiadomość

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2022, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1414 wrote:
    We wtorek idę na badania: ana2, kir, zespół antyfosfolipidowy, czy powinnam zrobić tez te hla-c? Czy wystarcza te trzy żeby coś już powiedziec? Jestem przed pierwszym in vitro i sama nie wiem jak daleko iść, a powiem szczerze ze finansowo dodatkowe badania chciałabym ograniczyć, ale jeżeli lepiej je zrobić to zrobię. Do jakiego lekarza powinnam iść z wynikami?

O ile dobrze kojarzę to hla-c z czymś warto robić ale nie wiem z czym. Może zapytaj na wątku immunologicznym albo miesiecznym? Ja tego nie robilam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2022, 07:14

• Calineczka90 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2022, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1414 wrote:

U siebie zbadaj kir a u partnera hlac. Mi tak kazał zrobić immunolog.

Paulina12345, kreconairuda lubią tę wiadomość

preg.png
  • Calineczka90 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2022, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    Coś jest na rzeczy z tym długim protokołem. U wielu par jest bardziej skuteczny. Mój lekarz tylko drugim leci no i jak mówiłam pobtano 16 oocytow, zaplodniono 4 i 4 zarodki reszta oocytow zamrożona. Był to wynik którego się nie spodziewałam 😆 Także warto próbować z długim,.zwłaszcza jeżeli krotki okazał się klopsem.

A mogę wiedzieć u jakiego lekarza przechodzisz przez in vitro??

preg.png
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2022, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczka90 wrote:
    A mogę wiedzieć u jakiego lekarza przechodzisz przez in vitro??

A to jest trochę śmieszna sprawa bo ja się lecze w Małopolsce :-P Przyszłam za dziewczynami do Was z watku miesiecznego :-)

Binka90, Calineczka90, justyna1719, αηgєℓ lubią tę wiadomość

• justyna1719 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2022, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    A to jest trochę śmieszna sprawa bo ja się lecze w Małopolsce :-P Przyszłam za dziewczynami do Was z watku miesiecznego :-)
    O tak tak 😍😍😍😍❤️

Paulina12345 lubi tę wiadomość

63644240ef.png

👱‍♀️33 lat, 🤵38 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
    📌2 IUI - październik nieudane ☹️

🧫 04.11 IN VITRO
    🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
    🧫31.11 - mamy 5 zarodków
    ❄️ Jeden zarodek C.C.C.
    🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
    ⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
    👶3dpt - prog 41
    👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
    👶9dpt 120,7
    👶11dpt - 409,5, prog 47,82
    👶15dpt - 1592, prog 40,82
    👶21dpt - 8735 - prog39,15
    ❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️

*AMH 2,35
    *TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
    *FSH 6,36
    *Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
    *Insulinooporość - Glucophage 500
    Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10
  • kreconairuda Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2022, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczka90 wrote:
    U siebie zbadaj kir a u partnera hlac. Mi tak kazał zrobić immunolog.
    U mnie tak samo, hlac u partnera a u mnie Kiry

Start 13.05.22 r. od 2dc 💊estrofem i sildenafil.
    Transfer 30.05.2022 ❄️ 5dniowa blastka 4BB z eglue
    6dpt 12,99
    7dpt 33,5
    9dpt 80
    10dpt 130,4
    12dpt 328,3
    14dpt 815 prog 49
    18dpt 2635,4
    25dpt jest ♥️
    380 g szczęścia 👧
    26+3 tc 1100 g 👸,
    28+3 tc 1338 g👸
    31 tc 1750 g 🥰
    38 tc 4 prenatalne 3600 g 🧚‍♀️❤️
    09.02 córcia 3310 g, 56 cm, 10/10 😍

Start stymulacji 24.03.2022: Mensinorm, Bemfola, Orgalutran oraz Gonapeptyl.
    Punkcja 05.04.2022, pobrano 20 oocytów, dodatkowo Zymot Multi (850 µL). 3 ❄️ z 6 zapłodnionych komórek.

3 iui ☹️
    Sono HSG-ok, biopsja endometrium- ok.
    💊 Glucophage 500 XR, fertistim, wit D3 Ibuvit 4000, wit B12 metylo, sanprobi superfomuła.
    Dieta z niskim IG od 02.2022
    Immunosupresja: encorton i equoral od 12.04.2022.
    Ana3 silnie dodatnie, kir bx, wysokie tnf.
‹‹ 627 628 629 630 631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ