X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gyncentrum i nie tylko...
Odpowiedz

Gyncentrum i nie tylko...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli reasumując co :)?
    Brac klej czy sobie darowac ?
    A intralipid ? Brałabyc czy tez darowalabys sobie ? Wiesz, troszkę widzę juz przeszłaś, iwec jak mozesz to poradz cos, tez chcialabym zdroworozsądkowo do tego podejsc.

W cyklu poprzedzajacym mialam scratching.

• Rubineye Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu ja miałam tylko Intralipid i szczerze mówiąc nie wiem, czy pomaga. Raz po nim miałam betę 0, a dwa razy była ciąża. Nie wiem od czego to zależy. Wlewy miałam tylko przed transferem, potem odpuscilam.

29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
    25.02.2017 urodził się Tymon.
    10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A L4 bralyscie ? Tez nad tym dumam. Transfer w czwartek wiec teoretycznie moglabym poprosic o L4 na czwartek i piatek a w poniedzialek pojsc do pracy ...

Jak tam u was bylo ?

Linka ty jestes swiezo po, napisz pare slow :)

• linkaa28 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu ja mialam tak: scratching cykl wczesniej, klej, nacięcie i atosiban (w intralipid nie wierze, nie badałam nk i zaden lekarz mi go nie proponowal). Co do nacięcia to ja mialam 5cio dniowe blastki i powiedzialam embriologowi dzien przed crio ze jak bedą grube otoczki mają je naciąc (podobno byly wyjątkowo grube). Do wczesniejszych 4 transferow mialam tylko klej i chyba nacięcie. Teraz myslę ze ten scratchinw mi pomógl i atosiban bo wogole mnie nie bolal brzuch zadnych skurczy a poprzednio czulam brzuch za kazdym razem. Do tego 3x1 relanium. Mam tez acard i encorton 10 mg.

24.11 criotransfer 2 blastocyst
    9dpt 91.70, 11dpt 196.10, 14dpt 990,50
    24.07.2017 Iga i Oliwia (37+1)
  • linkaa28 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam L4 ponad tydzien i lezalam prawie non stop przez 3 dni potem się oszczędzalam.

• Rubineye Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu po każdym transferze brałam L4, bo trzy dni starałam się leżeć :) Lepiej dmuchać na zimne, niż mieć potem wyrzuty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja az z tego wszytskiego sprawdzilam w wynikach, bo mialam badane nk przy immunofenotypie. Mam 10% NK.
    Wiec chyba tez odpuszcze ten intralipid. Co za duzo to niezdrowo :)

Powiedzialam wlasnie dr, ze chcialabym atosiban ( nie wiem czy zapisal ) klej i naciecie ( to powiedzial ze zdecyduje embriolog. No i cykl wczesniej scratching jak wiecie ;)
    Mysle ze na intralipid jeszcze przyjdzie czas jak cos... Chociaz juz sobie wyrzycam ze te szczepienia nieszczesne robilam ;/
    Zobaczymy co z tego wyniknie jutro zadzwonie do kliniki odwolac ten intralipid ;) A w nooosie z tymi olejami w zyle ;)

Rubi ile bralas zwolnienia ?
    No mi wypada w czwartek wiec nie wiem na ile brac zwolnienie ... Czy wypisuja na tydzien czy do bety czy jak ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2016, 17:45

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Uroslo endo Bogu dzięki. Transfer w czwartek :) W srode intralipid ( nie mam jakichs wskazan ku temu, zdecydowałam się żeby nie pluć sobie w brodę potem w razie czego)
    Czy któraś z was miała ? Faktycznie prawda to że on tak dlugo leci :O?

Chcialam też AH i klej i atosiban, ale dr powiedziel ze naciecie otoczki do decyzji embriologa... Kurcze naprawdę nie można zrobić AH "na życzenie" pacjenta ?

Czemu dzien wczesniej bierzesz intralipid a nie w dniu transferu... to prawda intralipid dlugo leci i najlepiej jak leci wolno..a naciecie tez mi mowia ze do decyzji embriologa ale zazwyczaj robia to...

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sil wrote:
    Opu ja miałam to wszystko. Itralipid leci dość długo, ale dużo dłużej leci atosiban. W Provicie intralipid puszczają dużo szybciej niż w GynC, choć dziewczyny pisały coś że już szybciej leci, więc może... Nam w każdym razie z 3 razy intralipid nie pomógł ani razu. A jeśli go weźmiesz to już nawet GynC wprowadziło, że trzeba go też zażywać po pozytywnej becie. Nie wiem ile razy GynC zaleca, w Provicie do 30 tc co 4 tygodnie trzeba brać...
    AH robią na pewno na crio i faktycznie to decyzja embriologa. My mieliśmy kilka razy, zawsze jednak gdy o tym wspominaliśmy to lekarz mówił że zdecyduje embriolog. Jak już to było nasze 3 podejście to dr M powiedział że oczywiście że będzie. Więc chyba im dalej tym więcej próbują.
    Jeśli chodzi o klej miałam zawsze. W Artemidzie się dowiedziałam, że to podłoże przygotowane dla zróżnicowanych zarodków, wg nich nie można go stosować na zarodkach które nie są blastocystami...

a to koniecznie trzeba brac potem ten intralipid po pozytywnym tescie? czy nie jest to obowiazek?

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linkaa28 wrote:
    Opu ja mialam tak: scratching cykl wczesniej, klej, nacięcie i atosiban (w intralipid nie wierze, nie badałam nk i zaden lekarz mi go nie proponowal). Co do nacięcia to ja mialam 5cio dniowe blastki i powiedzialam embriologowi dzien przed crio ze jak bedą grube otoczki mają je naciąc (podobno byly wyjątkowo grube). Do wczesniejszych 4 transferow mialam tylko klej i chyba nacięcie. Teraz myslę ze ten scratchinw mi pomógl i atosiban bo wogole mnie nie bolal brzuch zadnych skurczy a poprzednio czulam brzuch za kazdym razem. Do tego 3x1 relanium. Mam tez acard i encorton 10 mg.

ile dni bralas ten relanium? bralas 3 tabletki dziennie, to nie duzo? a atosiban ile kosztuje?

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Czemu dzien wczesniej bierzesz intralipid a nie w dniu transferu... to prawda intralipid dlugo leci i najlepiej jak leci wolno..a naciecie tez mi mowia ze do decyzji embriologa ale zazwyczaj robia to...

Rezygnuje z intralipidu. Dr.M powiedzial ze jak chce intralipid to mam sie umowic na dzien wczesniej bo tak sie to bierze. A może dlatego ze chcialam atosiban to w dniu transferu chyba by mi zyly rozsadzilo ;P i spedzialbym tam dzien i noc pod kroplowka ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linkaa28 wrote:

Linko,kto ci przepisywal leki po transferze ? A relanium ? bralas przed transferem czy juz po ? Powiem ci ze mi to relanium z glowy wylecialo... a ja tak strasznie sie denerwuje nie dosc ze droga do Kato to jeszcze samym transferem i w ogole ... Dostanę coś na uspokojenie albo rozluźnienie przed transferem ?

• linkaa28 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    ile dni bralas ten relanium? bralas 3 tabletki dziennie, to nie duzo? a atosiban ile kosztuje?
    Sorki źle napisalam ;-) bralam przez 3 dni rano i wieczorem po 1 tabletce. Pierwszą wzięlam 2 h przed crio.
    Atosiban 800 zl kosztuje:-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2016, 17:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chlera ja zaponialam o tym :( i nie mam co wziac przed transferem .... ;/;/;/ szlag by to ...
    Bylam raczej przygotowana psychicznie na to ze znowu bedzie transfer odwolany

• linkaa28 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Linko,kto ci przepisywal leki po transferze ? A relanium ? bralas przed transferem czy juz po ? Powiem ci ze mi to relanium z glowy wylecialo... a ja tak strasznie sie denerwuje nie dosc ze droga do Kato to jeszcze samym transferem i w ogole ... Dostanę coś na uspokojenie albo rozluźnienie przed transferem ?
    Leki przepusal dr Gr a transfer robil dr M. Ja mialam L4 od rodzinnego. Powiedzialam prawde ze podchodze do in vitro i nie chce by w pracy widzieli pieczatke z kliniki :-) moze idz do rodzinnego jutro i Ci przepisze relanium. Ja po tym non stop spalam i bylam mega spokojna.

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Rezygnuje z intralipidu. Dr.M powiedzial ze jak chce intralipid to mam sie umowic na dzien wczesniej bo tak sie to bierze. A może dlatego ze chcialam atosiban to w dniu transferu chyba by mi zyly rozsadzilo ;P i spedzialbym tam dzien i noc pod kroplowka ;)

mi mowili ze intralipid najlepiej brac w dniu transferu ale jesli faktycznie masz atosibam to moze dlatego dzien wczesniej intralipid a na 2 dzien inny lek... :)

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linkaa28 wrote:
    Leki przepusal dr Gr a transfer robil dr M. Ja mialam L4 od rodzinnego. Powiedzialam prawde ze podchodze do in vitro i nie chce by w pracy widzieli pieczatke z kliniki :-) moze idz do rodzinnego jutro i Ci przepisze relanium. Ja po tym non stop spalam i bylam mega spokojna.

Znalazlam :D relanium polowe listka z poprzedniego in vitro :P
    Ja z tego co pamietam nie odczulam wplywu relanium na mnie .... Nie odczulam jakiejs mega spokojnosci ... Chyba bardziej spokojna jestem bo ziolowym valusedzie ktory czasami biore

P.S. biopsja endo wyszla dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2016, 18:14

• Rubineye Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu brałam L4 na dwa tygodnie. Mam pracę chodząca więc wolałam nie ryzykować.

Yosalyn ja nie powtarzałam intralipidu po pozytywnej becie.

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubineye wrote:
    Opu brałam L4 na dwa tygodnie. Mam pracę chodząca więc wolałam nie ryzykować.

Yosalyn ja nie powtarzałam intralipidu po pozytywnej becie.

Pamietalam ze ty nie :)

Rubineye lubi tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pracę siedzącą, ale stresującą dość, do tego otoczenie -zarząd a raczej ich pomysly dzialaja mi na nerwy

‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ