Gyncentrum i nie tylko...
-
WIADOMOŚĆ
-
Sil, napiszę wszystko o tych tabletkach omega 3 na spokojnie w poniedziałek dobrze? Tak samo o reszcie lekow ktore mam.
A teraz dziewczyny, życzę Wam wszystkim dużo radości, nadziei, zadumy nad płomieniem świecy, filiżanki dobrej, pachnącej kawy, odpoczynku, zwilnienia oddechu. Nabrania dystansu do tego co wokół.Chwil roziskrzonych kolędą, śmiechem i wspomnieniami. Wesołych Świąt
Sil lubi tę wiadomość
Czekamy na nasze dwa małe cuda ❤❤
05.12.2016 r. Na świecie pojawiły się nasze dwa aniolki Hania i Zosia -
nick nieaktualny
-
Zdrowych, pogodnych Swiat Bozego Narodzenia, dużo zdrowia, szczescia,
radości, usmiechu na twarzy, spelnienia
najskrytrzych marzen tych malutkich i tych wielkich oraz wszystkiego
dobregoMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Sil wrote:Ja wzięłam wszystko co miała, wszystkie wyniki badań jakie miałam, wypisy po kolejnych procedurach ivf z GynC, spisałam jak przebiegały procedury, co którego dnia, jakie endo, ile jajeczek, jakie leki, jaki progresteron i estradiol...
-
Rubi ja w zasadzie problemów z jedzeniem wcześniej nie miałam, zaczęły się w drugim trymestrze. W I jadłam normalnie tak, że prawie nie przybierałam. Tylko teraz... dzidzi się trymestry chyba poprzestawiały
A na ciężarną to wyglądam od lat akurat
3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora -
czar-nula wrote:Cześć dziewczyny nie wiecie jak pracuje Gyncentrum w okresie noworocznym? Chodzi mi o 6 stycznia?3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUroslo endo Bogu dzięki. Transfer w czwartek
W srode intralipid ( nie mam jakichs wskazan ku temu, zdecydowałam się żeby nie pluć sobie w brodę potem w razie czego)
Czy któraś z was miała ? Faktycznie prawda to że on tak dlugo leci?
Chcialam też AH i klej i atosiban, ale dr powiedziel ze naciecie otoczki do decyzji embriologa... Kurcze naprawdę nie można zrobić AH "na życzenie" pacjenta ?Sil, linkaa28 lubią tę wiadomość
-
Opu ja miałam to wszystko. Itralipid leci dość długo, ale dużo dłużej leci atosiban. W Provicie intralipid puszczają dużo szybciej niż w GynC, choć dziewczyny pisały coś że już szybciej leci, więc może... Nam w każdym razie z 3 razy intralipid nie pomógł ani razu. A jeśli go weźmiesz to już nawet GynC wprowadziło, że trzeba go też zażywać po pozytywnej becie. Nie wiem ile razy GynC zaleca, w Provicie do 30 tc co 4 tygodnie trzeba brać...
AH robią na pewno na crio i faktycznie to decyzja embriologa. My mieliśmy kilka razy, zawsze jednak gdy o tym wspominaliśmy to lekarz mówił że zdecyduje embriolog. Jak już to było nasze 3 podejście to dr M powiedział że oczywiście że będzie. Więc chyba im dalej tym więcej próbują.
Jeśli chodzi o klej miałam zawsze. W Artemidzie się dowiedziałam, że to podłoże przygotowane dla zróżnicowanych zarodków, wg nich nie można go stosować na zarodkach które nie są blastocystami...3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
nick nieaktualnySil, ja mam zarodki mrożone w 3 dobie, czyli co klej nie jest potrzebny a wręcz może zaszkodzić ?
Zastanawiam sie nad tym intralipidem, bo to jest olej sojowy tak ? Wlew z dużą ilością białka ? Bo jeśli tak, to chyba sobie odpuszczę ten intralipid, bo ja nie moge białka ... MOgę zrobic wyjatek przed transferem, ale jak się okaże że jestem w ciąży muszę stosować dietę niskobiałkową, więc taka bomba białkowa odpada jeszcze co cztery tygodnie to już w ogole nie ma mowy ...
Sil a Ty miałaś podawane blastki z klejem czy zarodki z 3 dobry tez z klejem ? Bo jesli mialabym sobie zaszkodzic, to nie bede tego brala...
Intralipidu zwłaszcza bo mam NK w normie. Cos okolo 10-11% z tego co pamietam -
Opu w GynC miałam do każdych zarodków klej. Oni na to nie patrzą. Mi w Artemidzie powiedzieli, że klej stosują zawsze i jest w cenie, ale to musi być blastka. A że oni transferują i mrożą tylko blastki, chyba że zarodki nie rokują na transfer to wówczas w 3 dobie robią transfer, to ja na świeżo miałam klej. W GynC nikt ci tego nie powie i nikt ci nie odradzi, mają inną politykę i inne podejście. Nie jesteśmy niestety lekarzami, nie znamy się i nie wiemy co z rzeczy które słyszymy, jest prawdą... W Arte w każdym razie byli w tym zakresie bardzo restrykcyjni. Intralipidu w ogóle nie podają, co najwyżej encorton, ale tylko wtedy, gdy nie robią scratchingu, bo jak robią, to wg mnich immunosupresanty (intralipid, encorton) naprawiają to, co scratching ma zniszczyć... W GynC na wiosnę na pewno zalecali, po pozytywnej becie kolejny wlew z intralipidu, nie wiem czy zalecali też kolejne...
Ja miałam NK 12,7%, wg mnie też to norma, ale już np. w Provicie to jest powyżej poziomu w którym da się zajść w ciążę..3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora