Gyncentrum i nie tylko...
-
WIADOMOŚĆ
-
Linka kiedy masz wizytę serduszkową?
Karolcia, jak sie czujesz?
Aneta, jak u ciebie? Jak maluszki?
Wesołku, jak sobie radzisz z dwójka? Grzeczne sa dzieciaczki, czy dają popalić? Będziecie mieli cudowne święta
MaBo, do lutego juz bliziutko. Jak sie czujesz? Wyprawka juz kupiona?
Mi sie wydaje, ze następna w kolejce do rodzenia jest Allessa, MaBo, Mandy, Rubineye, ja, MartiRybka, Sil i Linka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 17:32
Sil lubi tę wiadomość
Peonia88
-
Peonia wizytę mam dopiero w przyszły piątek 30.12 to będzie 36 dpt (późno idę ale ta mi kazał dr Gr- 2 tyg po pęcherzykowej), mam też L4 do 30.12 więc nie będę przyspieszać cierpliwie poczekam
Faktycznie o Allessie zapomniałam:) na kiedy masz termin Allessa przypomnij się
Mabo luty tuż tuż szykuj się mamuśka :*
Peonia haha czyli jestem 8 w kolejce24.11 criotransfer 2 blastocyst
9dpt 91.70, 11dpt 196.10, 14dpt 990,50
24.07.2017 Iga i Oliwia (37+1) -
lilou wrote:
Wesołku, jak sobie radzisz z dwójka? Grzeczne sa dzieciaczki, czy dają popalić? Będziecie mieli cudowne święta .
Peonia...jakoś daję radę w dzień jest ok bo mój jest w domu a w nocy różnie bywa. Czami śpię po 2 godziny przez całą noc a czasem dzieciaczki wstają co 3 godz. Mała od początku była spokojniejsza i grzeczniejsza ale już bierze przykład z brata i tak jak on wstaje i się drze że głodna.
A Ty jak się czujesz? Wszystko ok?lilou lubi tę wiadomość
Transfer 29.03.2016r., 3 doba 2x8A
Beta: 9dpt 90, 11dpt 274, 16dpt 1685, 23dpt 29998
Poród 35tc 3dzień syn i córcia -
Peonia... ja cały czas leże w szpitalu i poleże w najdłużej do Trzech Króli albo do osiągnięcia przez dzieci po 2kg. Dziś ich miałam po raz pierwszy przy sobie a na noc ich zabierają.
Karolcia... gratulacje. Waga Twoich dzieci jest super... moi taką osiągną pewnie gdzieś za 1,5 mca.
Pierwsze święta z dziećmi a spędzone osobno poza domemKarolcia885 lubi tę wiadomość
-
linkaa28 wrote:Peonia wizytę mam dopiero w przyszły piątek 30.12 to będzie 36 dpt (późno idę ale ta mi kazał dr Gr- 2 tyg po pęcherzykowej), mam też L4 do 30.12 więc nie będę przyspieszać cierpliwie poczekam
Faktycznie o Allessie zapomniałam:) na kiedy masz termin Allessa przypomnij się
Mabo luty tuż tuż szykuj się mamuśka :*
Peonia haha czyli jestem 8 w kolejce
To faktycznie późno masz ta serduszkową, ale przynajmniej juz beda serduszka cierpliwości nigdy za wiele
Peonia88
-
Wesołek :-) wrote:Peonia...jakoś daję radę w dzień jest ok bo mój jest w domu a w nocy różnie bywa. Czami śpię po 2 godziny przez całą noc a czasem dzieciaczki wstają co 3 godz. Mała od początku była spokojniejsza i grzeczniejsza ale już bierze przykład z brata i tak jak on wstaje i się drze że głodna.
A Ty jak się czujesz? Wszystko ok?
No to masz co robić kochana. Podziwiam mamy bliźniaków. Najgorzej chyba jak jeden drugiego budzi i trzeba sie rozdwoic. Ale za to nigdy nie beda sami, bo od początku maja siebie wesołku, to ja sie wyśpie za ciebie, bo ja albo śpię albo sie lenie, ale juz niedługo od 2 tyg czuje sie juz całkiem dobrze, a od kilku dni wydaje mi sie, ze czuje pierwsze ruchy.Wesołek :-), dredzik84 lubią tę wiadomość
Peonia88
-
czarna 31 wrote:Hej mam pytanie. W gyncentrum powiedzieli mi ze transfer jest wykonywany 16dc a co jeśli wypada to w Trzech króli. Przyśpieszą czy opóźnią o jeden dzień? Miałyście coś takiego?
Tak pokombinują, zeby było dobrze. Nie zawsze transfer jest w 16dc, zalezy od tego jak endometrium rośnie i ilu dniowe zarodki beda podawane.Sil lubi tę wiadomość
Peonia88
-
Aneta197722 wrote:Peonia... ja cały czas leże w szpitalu i poleże w najdłużej do Trzech Króli albo do osiągnięcia przez dzieci po 2kg. Dziś ich miałam po raz pierwszy przy sobie a na noc ich zabierają.
Karolcia... gratulacje. Waga Twoich dzieci jest super... moi taką osiągną pewnie gdzieś za 1,5 mca.
Pierwsze święta z dziećmi a spędzone osobno poza domem
Aneta, to juz na pewno masz dość tego szpitala, ale przynajmniej będziesz fit, jak będziecie wychodzić. Karmisz piersią czy mm? Trzymam kciuki, zeby szybciutko na wadze przybrały, bo nie ma jak w domu. Najważniejsze, ze maluszki maja sie dobrze. Lepiej spędzić święta w szpitalu mając juz swoje skarby na świecie niz kolejne bez dziecka dla mnie zawsze święta i urodziny były najgorsze, jak mi wszyscy dziecka życzyli. Musiałam walczyć ze sobą, zeby sie nie rozpłakać.
Peonia88
-
czarna 31 wrote:Hej mam pytanie. W gyncentrum powiedzieli mi ze transfer jest wykonywany 16dc a co jeśli wypada to w Trzech króli. Przyśpieszą czy opóźnią o jeden dzień? Miałyście coś takiego?
widze ze jestesmy na podobnym etapie:) jestem gdzies tydzien za Toba. I tez zarodki zamrozone, bo za wysoki estradiol. Mialaś zostawiane jakies zarodki do 5-6 doby? moje 2 niestety nie przetrwaly do tego czasu, pozostale 4zarodki zamrozone w 3dobie.
Ilu dniowe zarodki bedziesz miala podawane? Bierzesz jakies leki na endometrium?
IVF–IMSI, 2crio 07.04.2017--> 2x3dniowe 8A--> 11dpt 325;13dpt 640,17dpt 1694,19dpt 2864
04.05.17 mamy serduszko -
MaBo wrote:Karolcia cudowna wiadomość!!! Ale duże bobaski dużo dużo zdrowia dla nich! !! Jak się czujesz kochana? Pozdrawiam was gorąco
Dzisiaj jest już znacznie lepiej,mała do dzisiaj była w inkubatorze dogrzewała się ale jest wszystko ok wyjdziemy raczej w niedzielęSunshine_111 lubi tę wiadomość
Karolcia885 -
Aneta197722 wrote:Peonia... ja cały czas leże w szpitalu i poleże w najdłużej do Trzech Króli albo do osiągnięcia przez dzieci po 2kg. Dziś ich miałam po raz pierwszy przy sobie a na noc ich zabierają.
Pierwsze święta z dziećmi a spędzone osobno poza domem
wagę mają ładna ale i tak przez to że Zosia waży mniej to ja dogrzewała i zostaniemy dzień dłużej. Różnica w wadze to pół kilo a długość mają taką samą 51 cm ☺
A ty jak się czujesz chlaopaki rosną?Karolcia885 -
Karolcia.. mnie jeszcze boli w dole ale chodze o własnych siłach.
Nie karmie jeszcze ale pobudzam laktatorem. Dzieci jeszcze nie zaczęły przybierać na wadze. Ahh, już mam dość.Ale ogólnie lekarz mówi że są ok. Teraz tylko czekać żeby zaczęły przybierać. -
eveliin wrote:widze ze jestesmy na podobnym etapie:) jestem gdzies tydzien za Toba. I tez zarodki zamrozone, bo za wysoki estradiol. Mialaś zostawiane jakies zarodki do 5-6 doby? moje 2 niestety nie przetrwaly do tego czasu, pozostale 4zarodki zamrozone w 3dobie.
Ilu dniowe zarodki bedziesz miala podawane? Bierzesz jakies leki na endometrium? -
Dziewczyny, mam parę leków do odsprzedania, typu duphaston, luteina, kwasy omega 3. Sprawdzę i dokladnie wypiszę. Jak któraś będzie chętna to zapraszam.Czekamy na nasze dwa małe cuda ❤❤
05.12.2016 r. Na świecie pojawiły się nasze dwa aniolki Hania i Zosia -
nick nieaktualnyAnetka spokojnie pierwsze dni to zwykle spadek. My też musiałyśmy zostać trochę dłużej bo mała za dużo spadła z wagi. Ale to było tak że rano miała jeszcze spadek a wieczorem już było na plusie wiec spokojnie.
Karolcia super że dzieci już z tobą
Och dziewczyny zazdroszczę wam tych dwójek ale też mnie to przeraża czy sama bym sobie poradziła bo z 1 jest dużo roboty a co dopiero z dwójką tak więc powodzenia kochane:)
Wesołku moja na początku spała jak anioł po 10 godz z jednym karmieniem. A teraz potrafi mnie wywalić z łóżka 3 razy w nocy co zasne to ona już znowu sie budzi. I nie żeby była głodna ona chce sie przytulic. Albo źle sie poobraca i sie odkopie i jej zimno masakra. A dzisiaj jak o 5 zasnelam to 15 min później obudził mnie mąż żeby mu naszykować ciasteczek do pracy bo zapomniał wczoraj mi powiedzieć i żębym nie była na niego zła masakra z tymi facetami
Pozdrowionka kochane :* -
Baska...Twój mąż igra z ogniem. Mój jakby mnie tak obudził to już by go na świecie nie było . Dzieciom mogę wybaczyć że mnie budzą ale chłop nie przesadzajmy. Chyba te Natalki to takie śpiochy. Moja też czasami potrafi nawet 5 godz przespać. Jak spędzanie święta? W domku czy gdzieś wyruszacie? Te święta będą piękneTransfer 29.03.2016r., 3 doba 2x8A
Beta: 9dpt 90, 11dpt 274, 16dpt 1685, 23dpt 29998
Poród 35tc 3dzień syn i córcia