X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gyncentrum i nie tylko...
Odpowiedz

Gyncentrum i nie tylko...

Oceń ten wątek:
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linkaa28 wrote:
    Ja w szpitalu. Wczoraj i dzisiaj rano krwawilam. Teraz juz plamie lekko. Zrobil mi sie jakis polip..
    Slyszalam 2 serduszka i widzialam na usg:-))) mega ulga!! 1 dzidzia ma 7,7mm a 2 9,7mm
    Uf.. Dobrze ze juz lepiej I ze malenstwa dobrze sie czuja. Slag z tymi krwawieniami!!

linkaa28 lubi tę wiadomość

5958beaa9c1f8.png
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    O 15 ale jade na 14 pod kroplowka polezec :)
    Opu kciukaski!

opu lubi tę wiadomość

5958beaa9c1f8.png
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sil wrote:
    A ja jestem coraz bardziej przeziębiona. Już nie wiem co mam zrobić by było lepiej :(
    Sil bra las juz jakies Leki I supplementy na przeziebienie dla kibitz w ciazy?

5958beaa9c1f8.png
  • Basik37 Znajoma

Wysłany: 28 grudnia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sil myślę że wizyta u lekarza z tym przeziębieniem Cię jednsk nie ominie , tyko że leki które Ci przepisze skonstruowała bym z gin który Cię prowadzi chodziasz telefonicznie.

6 inseminacji w Prowicie
    8 pełnych procedur in vitro-Gyn w tym było jeszcze 5 crio
    w międzyczasie szczepienia imuno (ok1 rok) ,2×histero, 1×laparo, PGA zarodków(zarodki ok) i praktycznie wszystko co możliwe zbadane , a beta zawsze 0 .
    Przedemną jeszcze tylko test ERA i wtedy decyzja co dalej i gdzie
  • Basik37 Znajoma

Wysłany: 28 grudnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu nic się nie stanie jak weźmiesz wsześniej tylko najwyższej nastepną dawkę też przesuń godz do przodu

6 inseminacji w Prowicie
    8 pełnych procedur in vitro-Gyn w tym było jeszcze 5 crio
    w międzyczasie szczepienia imuno (ok1 rok) ,2×histero, 1×laparo, PGA zarodków(zarodki ok) i praktycznie wszystko co możliwe zbadane , a beta zawsze 0 .
    Przedemną jeszcze tylko test ERA i wtedy decyzja co dalej i gdzie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Dziewczyny czy ktoras miala crio bez naciecia otoczki ? Czy to sie raczej nie zdarza albo rzadko ze odmawiaja naciecia ?

Opu ja miałam bez nacięcia otoczki. Moje blastki same juz wychodziły. Nie da sie przewidzieć z góry czy nacięcie jest Ci potrzebne czy nie. To moze określić embriolog przed transferem. Jeśli otoczka bedzie wymagać nacięcia to embriolog Cie o to zapyta. Nie ma co panikować naprawdę, bo to sie odbija na Twoim zdrowiu. Ja nie miałam tez żadnych uspokajaczy typu relanium i jestem tego głębokim przeciwnikiem, ale kazdy robi jak uważa i co podpowiada lekarz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Linko ale jak wezme o 14 to dr bedzie musial go wydostac chyba zanim transfer zrobi ... I w ogole graaaaatuluje :) dwa serduszka wooow ja nawet nie marze o dwoch. Marze o jednym zdrowym silnym maluszku :)

Nic lekarz nie bedzie musiał wydobywać z Ciebie. Lutinus w niczym nie przeszkadza, wręcz nie wolno Ci dawki pominąć. Ja miałam transfer o 8 a lutinus tez o 6. Każda z nas ma tak rozpisany do transferu lutinus w Gyn. Nie kombinuj tylko bierz tak jak masz zlecone.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka gratuluje!!! No masakra z tymi krwawieniami, ale wszystko dobrze, po prostu taki urok sztucznego zapłodnienia. Zazdroszczę dwójki !!!!!

linkaa28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sil wrote:
    Jak nie będzie lepiej to pójdę.

Przeszłam juz przeziębienie w ciazy. Tak sie załatwiłam ze nie byłam w stanie ruszyć sie z łóżka. Całe szczęście nie miałam gorączki. Leżałam trzy dni w łożku w skarpetkach i grubym dresie, piłam hektolitry herbaty z miodem i cytryna, wieczorem mleko z czosnkiem lub kanapki ze zrobionym samodzielnie masłem czosnkowym. Robiłam tez zwykle parówki/ inhalacje z sola kuchenna bo zatoki mi zapchało okropnie. Przeszło samo. Jeśli nie ma gorączki to antybiotyk zbędny raczej, a jedli juz ci lekarz rodzinny przepisze to konsultuj z prowadzącym ciąże, bo dla przykładu ja sie nabawiłam infekcji dróg moczowych i rodzinny dał mi antybiotyk który ginekolog zmienił bo stwierdził ze nie jest dobry dla kobiet w ciazy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn na temat godzin brania nie mialam nic powiedziane. Pamietam ze na rozpisce w zeszlym roku po punkcji, mialam zeby brac co 8 godzin. A że do pracy mam na 7, wiec bralam pierwsza o 6. I teraz tez tak biore. Dobra. To wezme o stalej porze. Moze dojedziemy na 13,30 to od razu pojde do toalety zaaplikowac sobie tabsa, bo moze byc jakies opoznienie przeciez itp.

Marti, dlaczego jestes przeciwnikiem relanium np. ?

Co do otoczki daleka jestem od panikowania, myslalam tylko że przy crio to standard. Ja mam napisane w karcie ze chce AH, bo mowilam o tym lekarzowi. Ale do decyzji embriologa.
    Ja mam z 3 doby zarodki, wiec nic napewno nie wykluwa sie, myslaam tez ze naciecie zwiekszy szanse ...

Tak bardzo chcialabym miec dziecko ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu wszystkie nas łączy jeden cel - dziecko. Bedzie dobrze. Trzymam mocno kciuki za Ciebie. Endo dało rade to i reszta tez pójdzie dobrze.

To trudne, ale nerwy tylko pogarszają sytuacje. Dlaczego jestem przeciwnikiem? Bo od tego typu lekow można sie uzależnić, poza tym uważam ze i i tak juz dużo leków przyjmujemy i im mniej dodatkowych tym lepiej.
    Jeśli bardzo panikujesz i ma ci to pomoc uspokoić glowe to oczywiście weź. Ja jestem w stanie sobie wszystko wytłumaczyć i staram sie podchodzić do spraw bez emocji, zdroworozsądkowo. Tu wiem ze stres jest niewskazany, komuś trzeba zaufać i w cos wierzyć. No ale to moje podejście, a kazdy jest inny. Powiem Ci szczerze ze mnie nawet lekarz nie proponował relanium, sama tez o to nie prosiłam.

• Sil Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowianka wrote:
    Sil bra las juz jakies Leki I supplementy na przeziebienie dla kibitz w ciazy?
    Łykam już od Wigilii leki z serii Prenalen... uśmierzają, ale raczej nie wyleczyły mnie.

3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
    9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
    16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora :)
  • Wesołek :-) Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na jakiej wodzie przygotowujecie mleko modyfikowane dla dzieci? My używamy z biedronki Polaris co ma pozytywną opinię instytutu matki i dziecka (pojawia się straszny osad na garnuszku podczas gotowania wody).

Transfer 29.03.2016r., 3 doba 2x8A
    Beta: 9dpt 90, 11dpt 274, 16dpt 1685, 23dpt 29998 :-)
    Poród 35tc 3dzień syn i córcia :-)
  • Rubineye Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu powodzenia, kciuki zaciśnięte :)

29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
    25.02.2017 urodził się Tymon.
    10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny <3

• iwcia10 Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołek :-) wrote:
    Na jakiej wodzie przygotowujecie mleko modyfikowane dla dzieci? My używamy z biedronki Polaris co ma pozytywną opinię instytutu matki i dziecka (pojawia się straszny osad na garnuszku podczas gotowania wody).
    Ja od samego poczatku z kranu uzywalam wody i uzywam do tej pory.

• Karolcia885 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołek :-) wrote:
    Ja nie musiałam powtarzać intralipidu (lekarz mi nic takiego nie mówił).

Aneta, Karolcia...jak dzieciaczki? Jak się czujecie?
    Wesołku my w poniedziałek wróciliśmy do domku ☺ dzieciaczki na razie ogarniamy ogolnie duzo śpią szczególnie w dzień
    Nie wiem jak to będzie jak mąż wróci do pracy i zostanę sama
    Aneta trzymam kciuki żebyście jak najszybciej wrócili do domu ☺

Karolcia885
  • Allessa Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Wasi mężowie korzystali z opieki nad żoną a później z tacierzynskiego? Tak mogą Wam pomóc przez cztery tygodnie.

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu kciuki za dzis :) kto robi tobie transfer?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Wesołek :-) Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia...to super. Moje wczoraj w ciągu dnia wogole spać nie chciały a w nocy oczy jak 5 zł po przebudzeniu. Wyślij mi fotkę maluszków w wolnej chwili :-).

Transfer 29.03.2016r., 3 doba 2x8A
    Beta: 9dpt 90, 11dpt 274, 16dpt 1685, 23dpt 29998 :-)
    Poród 35tc 3dzień syn i córcia :-)
‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ