Gyncentrum i nie tylko...
-
WIADOMOŚĆ
-
linkaa28 wrote:Ja w szpitalu. Wczoraj i dzisiaj rano krwawilam. Teraz juz plamie lekko. Zrobil mi sie jakis polip..
Slyszalam 2 serduszka i widzialam na usg:-))) mega ulga!! 1 dzidzia ma 7,7mm a 2 9,7mmlinkaa28 lubi tę wiadomość
-
Sil myślę że wizyta u lekarza z tym przeziębieniem Cię jednsk nie ominie , tyko że leki które Ci przepisze skonstruowała bym z gin który Cię prowadzi chodziasz telefonicznie.6 inseminacji w Prowicie
8 pełnych procedur in vitro-Gyn w tym było jeszcze 5 crio
w międzyczasie szczepienia imuno (ok1 rok) ,2×histero, 1×laparo, PGA zarodków(zarodki ok) i praktycznie wszystko co możliwe zbadane , a beta zawsze 0 .
Przedemną jeszcze tylko test ERA i wtedy decyzja co dalej i gdzie -
Opu nic się nie stanie jak weźmiesz wsześniej tylko najwyższej nastepną dawkę też przesuń godz do przodu6 inseminacji w Prowicie
8 pełnych procedur in vitro-Gyn w tym było jeszcze 5 crio
w międzyczasie szczepienia imuno (ok1 rok) ,2×histero, 1×laparo, PGA zarodków(zarodki ok) i praktycznie wszystko co możliwe zbadane , a beta zawsze 0 .
Przedemną jeszcze tylko test ERA i wtedy decyzja co dalej i gdzie -
nick nieaktualnyopu wrote:Dziewczyny czy ktoras miala crio bez naciecia otoczki ? Czy to sie raczej nie zdarza albo rzadko ze odmawiaja naciecia ?
Opu ja miałam bez nacięcia otoczki. Moje blastki same juz wychodziły. Nie da sie przewidzieć z góry czy nacięcie jest Ci potrzebne czy nie. To moze określić embriolog przed transferem. Jeśli otoczka bedzie wymagać nacięcia to embriolog Cie o to zapyta. Nie ma co panikować naprawdę, bo to sie odbija na Twoim zdrowiu. Ja nie miałam tez żadnych uspokajaczy typu relanium i jestem tego głębokim przeciwnikiem, ale kazdy robi jak uważa i co podpowiada lekarz. -
nick nieaktualnyopu wrote:Linko ale jak wezme o 14 to dr bedzie musial go wydostac chyba zanim transfer zrobi ... I w ogole graaaaatuluje dwa serduszka wooow ja nawet nie marze o dwoch. Marze o jednym zdrowym silnym maluszku
Nic lekarz nie bedzie musiał wydobywać z Ciebie. Lutinus w niczym nie przeszkadza, wręcz nie wolno Ci dawki pominąć. Ja miałam transfer o 8 a lutinus tez o 6. Każda z nas ma tak rozpisany do transferu lutinus w Gyn. Nie kombinuj tylko bierz tak jak masz zlecone. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySil wrote:Jak nie będzie lepiej to pójdę.
Przeszłam juz przeziębienie w ciazy. Tak sie załatwiłam ze nie byłam w stanie ruszyć sie z łóżka. Całe szczęście nie miałam gorączki. Leżałam trzy dni w łożku w skarpetkach i grubym dresie, piłam hektolitry herbaty z miodem i cytryna, wieczorem mleko z czosnkiem lub kanapki ze zrobionym samodzielnie masłem czosnkowym. Robiłam tez zwykle parówki/ inhalacje z sola kuchenna bo zatoki mi zapchało okropnie. Przeszło samo. Jeśli nie ma gorączki to antybiotyk zbędny raczej, a jedli juz ci lekarz rodzinny przepisze to konsultuj z prowadzącym ciąże, bo dla przykładu ja sie nabawiłam infekcji dróg moczowych i rodzinny dał mi antybiotyk który ginekolog zmienił bo stwierdził ze nie jest dobry dla kobiet w ciazy. -
nick nieaktualnyTzn na temat godzin brania nie mialam nic powiedziane. Pamietam ze na rozpisce w zeszlym roku po punkcji, mialam zeby brac co 8 godzin. A że do pracy mam na 7, wiec bralam pierwsza o 6. I teraz tez tak biore. Dobra. To wezme o stalej porze. Moze dojedziemy na 13,30 to od razu pojde do toalety zaaplikowac sobie tabsa, bo moze byc jakies opoznienie przeciez itp.
Marti, dlaczego jestes przeciwnikiem relanium np. ?
Co do otoczki daleka jestem od panikowania, myslalam tylko że przy crio to standard. Ja mam napisane w karcie ze chce AH, bo mowilam o tym lekarzowi. Ale do decyzji embriologa.
Ja mam z 3 doby zarodki, wiec nic napewno nie wykluwa sie, myslaam tez ze naciecie zwiekszy szanse ...
Tak bardzo chcialabym miec dziecko ... -
nick nieaktualnyOpu wszystkie nas łączy jeden cel - dziecko. Bedzie dobrze. Trzymam mocno kciuki za Ciebie. Endo dało rade to i reszta tez pójdzie dobrze.
To trudne, ale nerwy tylko pogarszają sytuacje. Dlaczego jestem przeciwnikiem? Bo od tego typu lekow można sie uzależnić, poza tym uważam ze i i tak juz dużo leków przyjmujemy i im mniej dodatkowych tym lepiej.
Jeśli bardzo panikujesz i ma ci to pomoc uspokoić glowe to oczywiście weź. Ja jestem w stanie sobie wszystko wytłumaczyć i staram sie podchodzić do spraw bez emocji, zdroworozsądkowo. Tu wiem ze stres jest niewskazany, komuś trzeba zaufać i w cos wierzyć. No ale to moje podejście, a kazdy jest inny. Powiem Ci szczerze ze mnie nawet lekarz nie proponował relanium, sama tez o to nie prosiłam.
-
Krakowianka wrote:Sil bra las juz jakies Leki I supplementy na przeziebienie dla kibitz w ciazy?3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora -
Na jakiej wodzie przygotowujecie mleko modyfikowane dla dzieci? My używamy z biedronki Polaris co ma pozytywną opinię instytutu matki i dziecka (pojawia się straszny osad na garnuszku podczas gotowania wody).Transfer 29.03.2016r., 3 doba 2x8A
Beta: 9dpt 90, 11dpt 274, 16dpt 1685, 23dpt 29998
Poród 35tc 3dzień syn i córcia -
nick nieaktualny
-
Wesołek :-) wrote:Na jakiej wodzie przygotowujecie mleko modyfikowane dla dzieci? My używamy z biedronki Polaris co ma pozytywną opinię instytutu matki i dziecka (pojawia się straszny osad na garnuszku podczas gotowania wody).
-
Wesołek :-) wrote:Ja nie musiałam powtarzać intralipidu (lekarz mi nic takiego nie mówił).
Aneta, Karolcia...jak dzieciaczki? Jak się czujecie?
Nie wiem jak to będzie jak mąż wróci do pracy i zostanę sama
Aneta trzymam kciuki żebyście jak najszybciej wrócili do domu ☺
Karolcia885 -
Karolcia...to super. Moje wczoraj w ciągu dnia wogole spać nie chciały a w nocy oczy jak 5 zł po przebudzeniu. Wyślij mi fotkę maluszków w wolnej chwili .Transfer 29.03.2016r., 3 doba 2x8A
Beta: 9dpt 90, 11dpt 274, 16dpt 1685, 23dpt 29998
Poród 35tc 3dzień syn i córcia