Gyncentrum i nie tylko...
-
WIADOMOŚĆ
-
Wesołek :-) wrote:Dziewczyny mam pytanie z innej beczki a więc :
bliźniaki przeważnie rodzą się wcześniej więc w szpitalu spędzają conajmniej tydzień. Czy jest możliwość na czas pobytu ich w szpitalu wziąść L4 na dzieci czy odrazu macierzyński? Kto powinien takie L4 wystawić szpital czy pediatra?Wesołek :-) lubi tę wiadomość
AMH 1,3; 3xiui 1xinv
czerwiec 2016 ciąża naturalna! Dziękujemy Ci Boże... -
nick nieaktualny
-
czarna 31 wrote:Cześć jestem tu nowa. Za jakieś 10 dni zaczynam stymulacje. Powiedzcie mi kiedy trzeba zrobić badania HIV itd w gyn centrum.3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora -
Dziewczyny z głupoty dziś zrobiłam sobie badania hormonalne i jestem załamana. ..
prolaktyna jest od 5-26 a ja mam 36...
A fsh mam 4.85 lh 9.09 stosunek lh/fsh powinien być 1 ja mam 1.87 i mam przepisane menopur...a może nie potrzebnie skoro mam lg tak wysokie. Niewiem co robić czy nie jechać tam jutro -
No niby 2dc ale wczoraj to było plamienie, wiec stwierdziłam ze jutro zacznę i dzisiejszy policzek jeszcze jako 1...ale zrobiłam dziś badania bo jutro o 6 chciałam 1 dawkę a tu takie wyniki co robić ?
-
A Ty Sil robiłaś te badania i na podstawie tych ban przepisywali Ci stymulację ?
-
Kiedyś brałam Bromergon na ta prolaktyne ale parę razy zbadalam było ok to odstawiłam..czy tak wysoka prolaktyna może blokować całą stymulację?
-
nick nieaktualny
-
Kamiisia wrote:A Ty Sil robiłaś te badania i na podstawie tych ban przepisywali Ci stymulację ?3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
dziewczyny, właśnie sie szykuje, ide do wanny, piżamka i papcie już są, papiery też.... wstać muszę chyba o piątej rano, żeby w klinice być na 7.15....ciekawe ile pobiorą i jakie będą moje komorki....
Sil, Justkrk lubią tę wiadomość
2010 r. usunięty jajowód z powodu wodniaka, niezawsze pękające pęcherzyki, Mąż nasienie- ok.
2 ostatnie lata starań...nieskutecznych,
Czerwiec 2016 sono HSG,
25.06.IUI-nieudana,
Październik 2016 decyzja do IVF IMSI, X stymulacja krótki protokół z antagonistą,
21.10. punkcja 26.10Transfer -
majkownik82 wrote:dziewczyny, właśnie sie szykuje, ide do wanny, piżamka i papcie już są, papiery też.... wstać muszę chyba o piątej rano, żeby w klinice być na 7.15....ciekawe ile pobiorą i jakie będą moje komorki....3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
Kamisia ty dzis pierwszy dzien stymulacji? Powiem cio ze 1 dzień zawsze jest pełen obaw, rece sie troche trzesa, serce jakby mocniej bije, i w głowie mysli, zebym dobrze wbiła, a jak trzymac igłe, jak mam przebić skórę, a czy to dobrze zrobiłam.... ale nastepne juz sa lepsze, 2 moja stymulacja, to juz wiem, mocniej wziąśżć skórę ścisnac wrecz(!)ABY POCZUC SCISNIECIE NIZ wkłócie igły :-)to pomaga, pozycja nie stojąca...siedząca, oparta bardziej do tyłu-wg mnie to super pozycja, a ty jak robisz? jak robicie dziewczyny wkłucia zastrzyków?2010 r. usunięty jajowód z powodu wodniaka, niezawsze pękające pęcherzyki, Mąż nasienie- ok.
2 ostatnie lata starań...nieskutecznych,
Czerwiec 2016 sono HSG,
25.06.IUI-nieudana,
Październik 2016 decyzja do IVF IMSI, X stymulacja krótki protokół z antagonistą,
21.10. punkcja 26.10Transfer -
Dziewczyny a czy Wy mając wysoka prolaktyne podczas stymulacji brałyscie bromergon ?
-
Kamiisia, powiem Ci tyle co wiem - jak poprosiłam dr M o skierowanie na badanie prolaktyny (tyle że po obciążeniu, bo bez skierowania się nie da), to od razu zapytał "A po co?" i powiedział, że do in vitro to nam niepotrzebne. My byliśmy wtedy po 3-im nieudanym transferze i chcieliśmy próbować w następnych miesiącach naturalnie zajść, stąd chęć zbadania jeszcze tej prolaktyny. Tak więc wydaje mi się, że prolaktyną teraz nie masz się co przejmować, ale najlepiej by było, jakbyś podjechała jutro do Gyn i zapytała lekarza o te hormony i stymulację. Będziesz spokojniejsza.Gyncentrum: 3 x IUI, 3 x IVF
Artemida Białystok: 1 IVF
ciąża naturalna 6 tc [*]
EuroFertil: 1 IVF
zawsze 0 zarodków do mrożenia