X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gyncentrum i nie tylko...
Odpowiedz

Gyncentrum i nie tylko...

Oceń ten wątek:
  • Fay Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, super!!!

Fay
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:
    Ania gratulacje, suuper wieści;)) aż ciężko uwierzyć ze G. potrafi podnosić na duchu hehe ;)
    Hehe czasem mu się uda ..jego jedyny minus to taki ze mało mówi ..Ale wczoraj był naprawdę ok :)

oar8dqk3h868txgg.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia885 wrote:
    Aniu pięknie gratulacje kochana ☺
    Bardzo dziękuję karolcia ;*:)

oar8dqk3h868txgg.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiisia wrote:
    Aniu super! :)
    To wszystko idzie w dobrym kierunku:))
    Kamiisia też tak myślę teraz musi być już dobrze :)

oar8dqk3h868txgg.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandy11 wrote:
    Aniu ja też wiedziałam :-) Bardzo się cieszę, okazuje się, że my tu na forum wiemy lepiej niż lekarze, bo od razu poddałyśmy w wątpliwość ich sceptyczne wieści, hihi ;-)
    Mandy masz rację wy wiecie lepiej niż lekarz , potraficie podnieść na duchu za co bardzo Wam dziewczyny dziękuję :) jesteście najlepsze ! :*

oar8dqk3h868txgg.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    No pieknie kochana!!! Gratuluje :) teraz czekany na serduszko, które bedzie na pewno. Mam nadzieje, ze juz trochę mniej zestresowana jesteś.
    Peoniu już lepiej się czuję naprawdę bardzo mi ulżylo jak zobaczyłam pecherzyk :) teraz czekamy na moje kochane malutkie serduszko :*

oar8dqk3h868txgg.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołek :-) wrote:
    Idą spać ok 20 wstają ok 23 na mleko. Później wstają ok 3 na mleko lub wodę. I śpią do 6-7. To jest najlepsza wersja moich dzieci. A gorsza to idą spać ok 20 i wstają ok 22-23 a później co godzinę. Po czym nie chcą iść spać bo im się nie chcę i wariują i jak padnie jedno to drugie wstanie.
    W dzień czasami śpią raz ale przeważnie 2 razy po ok 30-40 min. Czasami tylko 15.
    Hehe Aniu wyobrazilam sobie twoje dzieciaczki jak w środku nocy się wyglupiaja zamiast spać :) hehe napewno jest ciężko ale uśmiech dziecka wszystko wynagradza a Ty masz podwójny usmiech

oar8dqk3h868txgg.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fay wrote:
    Aniu, super!!!
    Dziękuję :)

oar8dqk3h868txgg.png
  • Karolcia885 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołek :-) wrote:
    Idą spać ok 20 wstają ok 23 na mleko. Później wstają ok 3 na mleko lub wodę. I śpią do 6-7. To jest najlepsza wersja moich dzieci. A gorsza to idą spać ok 20 i wstają ok 22-23 a później co godzinę. Po czym nie chcą iść spać bo im się nie chcę i wariują i jak padnie jedno to drugie wstanie.
    W dzień czasami śpią raz ale przeważnie 2 razy po ok 30-40 min. Czasami tylko 15.
    O to macie wesoło.... Moje w nocy nic nie jedzą i nie piją chyba od 4 miesiecy. W sumie jak zaczęłam je wieczorem masowac to się wszystko jakoś uregulowało. Dużo siły Ci życzę.

Karolcia885
  • zizia_a Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania gratuluje!

Marlena24 wrote:
    Powiedzcie mi proszę, bo czytam ze wlewy z intralipidu powinno sie podawac jak najwolniej, a w gync kazali mi przyjecha na 1 h przed planowana inseminacja...

mi w gyn tak podawali włąsnie w 1 godzine, a zalecenie od immunologa mam ze 3.5 godziny

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizia_a wrote:
    Ania gratuluje!

mi w gyn tak podawali włąsnie w 1 godzine, a zalecenie od immunologa mam ze 3.5 godziny
    Pytam bo własnie to wyczytałam. Mam prośbę czy jesli bys byla na wizycie u immunologa, to mogłabyś się zapyta własnie dlaczego 3,5 h podawać a nie 1 h? bo coś mi tu nie gra... albo oni oszukują jesli chodzi o dawki tego leku (dostaje się przez 1 h mniejszą) albo poprostu niedbale to robią, za grubą kasę. bo wszędzie dziewczyny wypowiadaja sie ze podawanie powinno być do 4 h nawet.

• Kamiisia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi o to że intralupid ma wysoką osmolarność dlatego bezpieczniej podawać go wolniej by nie doszło do zatkania żyły.
    W charakterystyce leku pisze Szybkość infuzji leku INTRALIPID 20% nie powinna przekraczać 500 ml w ciągu 5 godzin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 16:11

d06c61823cdea18bd5efce03a97be58d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • mandy11 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam podawany intralipid w invimedzie i szedł jakieś 3 godziny. Tam podają wymieszany z solą fizjologiczną

tb73krhmccbd1byo.png
    AMH 1,3; 3xiui :-( 1xinv :-(
    czerwiec 2016 ciąża naturalna! :-) Dziękujemy Ci Boże...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kochane :-) aniu gratulacje i trzymam dalej kciuki.
    To ja wam powiem co u mnie wczoraj mialam 1 dzień w pracy po 17 miesiacach wolnego. Jak wrocilam do domu to mowiemojemu M ze znowu nie mam okresu a on żebym zrobila test a mowie a zrobie i tak nie wyjdzie. Patrze 2 krechy, do apteki po drugi znowu 2 krechy. Szok placz bo nie planowane mialam popracowac z pol roku i wrocic po moja sniezynke. No coz moj organizm zdecydowal za mnie. Dzisiaj beta 4460 wiec nie mam juz zadnej watpliwosci ze zostane mama. Zaczyna to do mnie docierac haha :-) teraz potwierdzenie z usg ale moj lekarz jedzie na urlop mowil ze podesle mnie do kolezanki wiec prosze trzymcie kciuki zeby bylo wszystko ok. Buziaczki

Wesołek :-), Yoselyn82, mandy11, pippi, Kamiisia, Rubineye, małamii89, EleanorRigby, linkaa28, Anies30, eveliin, Klee, Kala06, 83HOPE, zizia_a, Sunshine_111, Krakowianka, Sil lubią tę wiadomość

• Wesołek :-) Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka...super. A to nowina :-)

Transfer 29.03.2016r., 3 doba 2x8A
    Beta: 9dpt 90, 11dpt 274, 16dpt 1685, 23dpt 29998 :-)
    Poród 35tc 3dzień syn i córcia :-)
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baska1988 wrote:
    To ja wam powiem co u mnie wczoraj mialam 1 dzień w pracy po 17 miesiacach wolnego. Jak wrocilam do domu to mowiemojemu M ze znowu nie mam okresu a on żebym zrobila test a mowie a zrobie i tak nie wyjdzie. Patrze 2 krechy, do apteki po drugi znowu 2 krechy. Szok placz bo nie planowane mialam popracowac z pol roku i wrocic po moja sniezynke. No coz moj organizm zdecydowal za mnie. Dzisiaj beta 4460 wiec nie mam juz zadnej watpliwosci ze zostane mama. Zaczyna to do mnie docierac haha :-) teraz potwierdzenie z usg ale moj lekarz jedzie na urlop mowil ze podesle mnie do kolezanki wiec prosze trzymcie kciuki zeby bylo wszystko ok. Buziaczki
    Super Basiu gratuluję :) Ale nowina :) trzymam za Ciebie mocno kciuki :*

oar8dqk3h868txgg.png
  • Kamiisia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu gratuluję :) super!

d06c61823cdea18bd5efce03a97be58d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Rubineye Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, Basia gratulacje :)

29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
    25.02.2017 urodził się Tymon.
    10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤
  • Klee Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, gratuluję pęcherzyka :) i teraz wielkie oczekiwanie na serduszko ;)
    Basia - super! może się organizm jakoś odblokował... gratuluję! :)

Gyncentrum: 3 x IUI, 3 x IVF
    Artemida Białystok: 1 IVF
    ciąża naturalna 6 tc [*]
    EuroFertil: 1 IVF
    zawsze 0 zarodków do mrożenia
  • lilou Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baska1988 wrote:

Wow, Basiu gratuluje, cudownie :)

Peonia88
‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ