Gyncentrum i nie tylko...
-
WIADOMOŚĆ
-
Klee wrote:Ania, współczuję, że trafiłaś na takiego księdza. Pewnie był z tych starszych? Ale nie wszyscy są tacy - ja spowiadałam się 2 razy z in vitro i miałam to szczęście, że za każdym razem trafiłam na "normalnego" księdza, nie fanatycznego, ok. 30-40 lat, więc może to młodsze pokolenie księży już liberalniej patrzy na te sprawy. Dostałam rozgrzeszenie, żadnych gadek głupich (typu: zabijanie zarodka) czy nawet lekkiego nawet umoralniania, że in vitro jest złe, nie było (chociaż byłam przygotowana na to), a jeden ksiądz nawet powiedział, że wie, jakim problemem jest niepłodność, bo sam ma brata, który z żoną bezskutecznie stara się o dziecko, zapytał on tylko, jak długo się staramy i czy przed in vitro próbowaliśmy obserwacji śluzu itd.
A co do kościoła, ja myślę tak: dlaczego księża (czyli tylko ludzie, którzy też błądzą i błędnie, fanatycznie interpretują zjawiska nowe, o których w Biblii nie ma ani słowa, jak wcześniej transplantacja, a teraz in vitro) mają spowodować, że odwrócę się od Boga i np. przestanę chodzić do kościoła? Ja na to nie pozwolę. Ksiądz to tylko ksiądz, a księża są różni.
Ania, trzymaj się dzielnie Jesteśmy z Tobą!iwcia10, linkaa28 lubią tę wiadomość
3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora -
Mag85 tak tak kochana te 3 z kawalkiem to pakiet jak w macierzynstwie. Oplaca sie od razu bo sie "rezerwuje" babelki
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Jak bede na kompie wysylala koordynatorce badania to dopytam o cene i za ile kropkow i dam Wam znac
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
-
Sil wrote:Wybacz Klee że zapytam, ale z czego ty się spowiadałaś? Z in vitro? Poważnie? Dziewczyny, jeśli uważacie stosowaną przez siebie metodę zapłodnienia za grzech i czujecie potrzebę wyspowiadania się z tego, że dziecko zostało tak a nie inaczej poczęte (albo że choć próbowałyście je tak począć) to jaki jest sens korzystania z tej metody? Uznawanie jej za grzech jest z góry skazywaniem transferów na powodzenie, bo jak może udać się coś, co jest z góry uznawane za złe? Moje dziecko nie jest z grzechu. Moje dziecko jest z wielkiej miłości. Mogę księdza poinformować, że dzięki genialnej medycynie wydarzył się w mojej rodzinie cud i narodziła się moja córeczka.
Sil, taką czułam potrzebę. Miałam rozterkę przed pierwszą spowiedzią po in vitro, czy się spowiadać czy nie (bo też nie uważam tego za zło), czy uznać, że to nie grzech i iść tak po prostu do komunii i poczułam, że nie, że powinnam się z tego wyspowiadać. Każdy czuje inaczej i każdy ma swoje sumienie.Gyncentrum: 3 x IUI, 3 x IVF
Artemida Białystok: 1 IVF
ciąża naturalna 6 tc [*]
EuroFertil: 1 IVF
zawsze 0 zarodków do mrożenia -
Alrauna1987 wrote:Jak bede na kompie wysylala koordynatorce badania to dopytam o cene i za ile kropkow i dam Wam znac
No właśnie..., zapytaj, bo nie rozumiem, czy w grę wchodzi 1 zarodek czy kilka (ale w tym pewnie opłata transferów). Ja znalazłam, bo też pytałam, że zarodek+transfer są w cenie 3000 zł.Fay -
Mail juz poszedl do koordynatorki czekam na odpowiedz jak tylko dostane wkleje Wam.
Co do Macierzysntwa racja tam za 3900 to badania i reszta prawda.
Louis L'Amour
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
-
No wlasnie Fay mnie tez tak pani w rejestracji poinformowala. Ten "kawalek" jesli wynosi 900 zl to dla mnie wcale takim kawalkiem nie jest, tylko calkiem zmienia postac rzeczy. Alrauna dopytaj jesli mozesz co i jak.
Fay a moze dla nas jest nizsza cena bo jestesmy pacjentkami? -
Mag85 wrote:No wlasnie Fay mnie tez tak pani w rejestracji poinformowala. Ten "kawalek" jesli wynosi 900 zl to dla mnie wcale takim kawalkiem nie jest, tylko calkiem zmienia postac rzeczy. Alrauna dopytaj jesli mozesz co i jak.
Fay a moze dla nas jest nizsza cena bo jestesmy pacjentkami?
Ten "kawałek" daje w sumie 4 tysiące...
Nie wierzę w cuda, że dla pacjentek są jakieś taryfy ulgowe.
Fay -
Fay wrote:Ten "kawałek" daje w sumie 4 tysiące...
Nie wierzę w cuda, że dla pacjentek są jakieś taryfy ulgowe.
Fay a Tobie kto powiedzial o 3 tys? -
Sil wrote:Wybacz Klee że zapytam, ale z czego ty się spowiadałaś? Z in vitro? Poważnie? Dziewczyny, jeśli uważacie stosowaną przez siebie metodę zapłodnienia za grzech i czujecie potrzebę wyspowiadania się z tego, że dziecko zostało tak a nie inaczej poczęte (albo że choć próbowałyście je tak począć) to jaki jest sens korzystania z tej metody? Uznawanie jej za grzech jest z góry skazywaniem transferów na powodzenie, bo jak może udać się coś, co jest z góry uznawane za złe? Moje dziecko nie jest z grzechu. Moje dziecko jest z wielkiej miłości. Mogę księdza poinformować, że dzięki genialnej medycynie wydarzył się w mojej rodzinie cud i narodziła się moja córeczka.
Kamiisia, pippi lubią tę wiadomość
-
Racje mialyscie dziewczyny. Ju wam wklejam jaka dostalam odpowiedz.
" Kwota 3000 zl zawiera przygotowanie crytopu do transferu plus transfer, wizyty i badania i leki przygotowujące do procedury są płatne dodatkowo. Na zaproponowanym crytopie dla Państwa są umieszczone 2 zarodki: blastocysta wczesna AB i blastocysta ekspandowana BB, decyzje o podjęciu ilości transferowanych zarodków podejmą Państwo po konsultacji z lekarzem"Mag85 lubi tę wiadomość
Louis L'Amour
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓